خبرخوان
آمار رسمی کرونا در ایران؛ وضع محدودیتهای جدید در پی بالا گرفتن امیکرون

وزارت بهداشت ایران روز چهارشنبه از مرگ ۱۸۵ بیمار مبتلا به کرونا و شناسایی ۱۶ هزار و ۳۱۰ بیمار تازهشناساییشده خبر داد که ۲۲۷۵ نفر از آنها در مراکز درمانی مختلف کشور بستری شدهاند.
با احتساب آمار جدید تا ظهر روز چهارشنبه، ۲۷ بهمن ۱۴۰۰، آمار رسمی بیماران کووید ۱۹ در ایران به ۶ میلیون و ۸۷۶ هزار و ۵۶۵ نفر و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۳۴ هزار و ۲۳۸ نفر رسید.
در حال حاضر ۳۶۰۷ نفر از بیماران مبتلا به کرونا در ایران در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها در شرایط جدی این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
آمار روزانه وزارت بهداشت ایران در حالی به طور روزانه در اختیار رسانهها قرار میگیرد که منابع مستقل نسبت به درستی آن، تردیدهای جدی دارند و آمار واقعی را بسیار بالاتر میدانند.
در حال حاضر ۲۴۷ شهرستان در ایران در وضعیت قرمز، ۱۱۲ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۸۹ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند و هیچ شهرستانی در وضعیت آبی قرار ندارد.
همزمان با اوجگیری سویه اُمیکرون در ایران، مدیرکل دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان گفت که پروتکلهای بهداشتی بار دیگر به دانشگاهها ابلاغ شده است.
بر اساس این دستورالعمل، تجمعات بالای ۳۰ نفر در دانشگاهها ممنوع است و و اگر تجمعی هم بود باید با رعایت تعداد مذکور و فاصله اجتماعی و دیگر پروتکلهای بهداشتی صورت گیرد.
مدیرکل هنرهای نمایشی هم اعلام کرده بر اساس تصمیم وزارت ارشاد، به دلیل وضعیت فعلی کرونا، محدودیت استفاده از ظرفیت ۵۰ درصدی برای سالنهای تئاتر اعمال میشود.
شیوع سویه جدید ویروس کرونا باعث شد تا چهلمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر با محدودیت استفاده از ظرفیت ۳۰ درصدی سالنهای نمایشی، میزبان اجراهای صحنهای جشنواره باشد.
به نوشته خبرگزاری تسنیم، بررسی روند روبهرشد همهگیری کرونا در پیک ششم نشان میدهد «همه شاخصها در مدار صعودی قرار دارند و این روند میتواند در روزهای آتی نیز ادامه داشته باشد و موجب تشدید بحران شود».
بر اساس این گزارش، از ابتدای هفته جاری نرخ ابتلای روزانه سیر صعودی خود را ادامه داده و با رشدی معادل ۳۴.۶ درصد، روز سهشنبه به ۲۵۰۳۴ مورد ابتلا رسید.
مهمترین خبرهای ایران و جهان
سازمان بنادر و دریانوردی: خدمه نفتکشهای یونانی بازداشت نشدهاند

سازمان بنادر و دریانوردی ایران میگوید خدمه دو نفتکش یونانی که روز جمعه توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در خلیج فارس توقیف شده بود، بازداشت نشدهاند.
این بیانیه که روز شنبه ۷ خردادماه در سایت سازمان بنادر و دریانوردی منتشر شده، علت توقیف دو فروند نفتکش یونانی در آبهای خلیج فارس را «برخی تخلفات دریایی» عنوان کرد.
بیانیه یادشده توضیحی درباره تخلفات ادعایی نداده، اما توقیف دو نفتکش یونانی چند روز بعد از تحویل محموله نفتی توقیف شده ایران در یونان به آمریکا انجام شده است.
در این میان، شبکه العالم جمهوری اسلامی روز شنبه تهدید کرد که «هنوز ۱۷ کشتی متعلق به یونان در خلیج فارس هستند».
سازمان بنادر و دریانوردی ایران در ادامه گفت، نفتکشهای یونانی فعلا توقیف شده و مسئله بر اساس شواهد، اسناد و مدارک در حال بررسی است و پس از تکمیل مدارک، اقدامات قضایی لازم صورت میگیرد.
بیانیه این سازمان میافزاید: «تمامی خدمه هر ۲ کشتی یونانی در صحت و سلامت کامل به سر میبرند و در حالی که روی کشتی قرار دارند، مطابق قوانین بین المللی از آنها محافظت، نگهداری و هر گونه خدمات لازم به آنها ارائه میشود.»
یونان توقیف نفتکشهایش توسط ایران را «دزدی دریایی» نامیده و هشدار داده است که این کار بر روابط ایران و اتحادیه اروپا تاثیر منفی خواهد گذاشت.
با استفاده از گزارشهای سازمان بنادر و دریانوردی ایران و رادیو فردا؛ د.خ/س.ن
نامه اعتراضی سیامک نمازی به امیرعبداللهیان؛ اتهام من همکاری با داووس بود

سیامک نمازی زندانی دو تابعیتی در ایران نسبت به حضور وزیر خارجه جمهوری اسلامی در اجلاس مجمع اقتصاد جهانی (داووس) اعتراض کرد و گفت که در کیفرخواست شخص او اتهام همکاری با داووس مطرح شده است.
وی روز شنبه ۷ خرداد در نامهای خطاب به حسینامیرعبداللهیان وزیر خارجه ایران نوشت: «دادگاه انقلاب در صدور حکم ۱۰ سال حبس علیه بنده، در تایید نظر ضابطین امنیتی اظهار داشته که هدف برنامه مجمع اقتصاد جهانی یعنی سفر نخبگان جوان جهانی به ایران، در واقع شبکهسازی برای جنبش اجتماعی و براندازی بوده است و همچنین تشخیص داده که این مجمع سوئیسی به مثابه دولت متخاصم آمریکا محسوب میشود.»
آقای نمازی در ادامه گفته است که «اگر این حکم صحیح و به حق است آیا نباید پرسید که شما هفته گذشته در داووس چکار میکردید و چرا در همایش اصلی چنین نهاد مشکلداری شرکت داشتید؟»
این نامه میافزاید: «اگر برداشت دادگاه اشتباه است، آیا نباید پرسید که چرا بنده بیش از دو هزار و چهارصد روز، یکسره و بدون برخورداری از حقوق محکومین مانند مرخصی، در اوین به سر میبرم و هیچ کدام از مسئولين مسلمانمان به دادم نمیرسند؟»
سیامک نمازی، بازرگان ایرانی- آمریکایی در سال ۲۰۱۵ هنگام سفر به ایران برای ملاقات با خانواده بازداشت شد. چند ماه بعد باقر نمازی، پدر سالخورده سیامک که برای ملاقات پسرش به ایران رفته بود نيز بازداشت شد.
او و پدرش در سال ۲۰۱۶ به جرم جاسوسی و همکاری با قدرتهای خارجی به ده سال زندان محکوم شدند.
هماکنون چهار زندانی دوتابعیتی ایرانیآمریکایی در زندانهای ایران هستند. ایران قبلا گفته بود آماده مبادله آنها با زندانیان ایرانی در آمریکا است. ایالات متحده ایران را به «گروگانگیری» متهم کرده است.
با استفاده از نامه سیامک نمازی و گزارشهای رادیو فردا؛ د.خ/س.ن
سعید روستایی جایزه فیپرشی را به مردم آبادان تقدیم کرد

سعید روستایی، کارگردان فیلم «برادران لیلا»، جایزه فدراسیون بینالمللی منتقدان فیلم (فیپرشی) در جشنواره کن را به مردم آبادان تقدیم کرد.
«برادران لیلا» که در هفتاد و پنجمین دوره جشنواره فیلم کن به نمایش درآمد، اثری اجتماعی در توصیف دشواری شرایط طبقات محروم در ایران است، فیلمی با بازی چهرههایی چون ترانه علیدوستی، پیمان معادی، سعید پورصمیمی و نوید محمدزاده که توانسته توجه منتقدان را به خود جلب کند.
آقای روستایی پس از دریافت جایزه فیپرشی در کن گفت: «از طرف خودم و همه اعضای فیلم این جایزه بسیار مهم را تقدیم میکنم به مردم داغدار کشور عزیزم در شهر آبادان.»
آبادان طی روزهای اخیر به دنبال فرو ریختن برج متروپل و جان باختن و مفقود شدن دهها نفر صحنه اعتراضات و سوگواریهای گستردهای بوده است. اعتراضات که با سرکوب نیروهای امنیتی مواجه شده بهویژه متوجه فساد گستردهای است که به گفته مقامات حکومت ایران موجب شده برچ متروپل بدون رعایت ضوابط ایمنی ساخته شود.
از سویی هنرمندان و سلبریتیهای ایرانی طی ماههای اخیر هدف انتقادات زیادی گرفتهاند که چرا از فرصت رویدادهای جهانی مانند جشنواره کن برای رساندن صدای مردم معترض به گوش جهانیان استفاده نمیکنند.
با استفاده از گزارشهای ایرنا و رادیو فردا؛ س.ن
دولت ایران یارانه گاز پرمصرفها را لغو میکند

خبرگزاری ایسنا گزارش داده است که دولت در نظر دارد یارانه گاز پرمصرفها را لغو کند.
این گزارش که روز دوشنبه ۷ خردادماه منتشر شده میافزاید حذف یارانه گاز پرمصرفها از ماه آینده اجرا میشود.
دولت ایران پاییز پارسال قیمت گاز برای پرمصرفها را از ۴۰۰ تومان به ۲۰۰۰ تومان افزایش داد و اگر یارانه گاز آنها حذف شود، قیمت گاز برای پرمصرفها حداقل ۷ برابر به نسبت امروز افزایش خواهد یافت.
دولت حدود ۲۵ درصد از مشترکین خانگی گاز را در رده پرمصرفها قرار داده است.
افزایش چندبرابری گاز پرمصرفها در حالی است که بنابر گزارش اخیر آژانس بینالمللی انرژی، ایران در همان مرحله تولید ، سالانه ۱۸ میلیارد متر مکعب تلفات گاز دارد. تلفات گاز ایران در مرحله انتقال و توزیع نیز حدود ۲۶ میلیارد متر مکعب است. بدین ترتیب، میزان تلفات گاز ایران بدون اینکه به دست هیچ مشتری برسد، معادل ۴۰ درصد از کل مصرف گاز خانگی، تجاری و صنایع کوچک کشور است.
از طرفی سالانه بیش از ۷۰ میلیارد متر مکعب گاز برای تولید برق در نیروگاههایی مصرف میشود که راندمان آنها ۳۷ درصد است. این در حالی است که راندمان نیروگاههای مدرن جهان بالای ۵۰ درصد است.
ایران طی سالهای گذشته دستاوردی در کاهش تلفات گاز و افزایش راندمان نیروگاهها نداشته است.
با استفاده از گزارشهای ایسنا، آژانس بینالمللی انرژی و وزارت نیرو؛ د.خ/س.ن
کانون نویسندگان ایران: اخبار حکومتی نادرست است، متروپل «نیمهکاره» نبود

کانون نویسندگان ایران، روز شنبه هفتم خرداد ماه، با انتشار بیانیهای به سرکوب اعتراضات خوزستان و «فاجعه متروپل آبادان» واکنش نشان داد.
کانون نویسندگان ایران در این بیانیه حکومت جمهوری اسلامی را به «پنهانسازی حقایق و انتشار اخبار نادرست» متهم کرده و نوشته است: «اخبار و تصاویری که توسط مردم، با عبور از سد سانسور دستبهدست میشود از ابعاد فجیع این ویرانی پرده برمیدارد و نشان میدهد این ساختمان نه تنها نیمهکاره نبوده است بلکه چند بخش آن راهاندازی شده و در زمان فروریختن، مردم بسیاری در آن بودهاند.»
در روزهای اخیر مسئولان حکومتی همواره از ساختمان ۱۰ طبقه تجاری-اداری فروریخته منطقه ته لنجی امیری آبادان، معروف به برج دوقلوی «متروپل»، تحت عنوان «ساختمان نیمهکاره» یاد کردهاند.
به گزارش روزنامه «دنیای اقتصاد»، جابر موسوی، رئیس کل دادگستری استان خوزستان، نیز ساختمان مذکور را «ساختمان چندطبقه در دست احداث» توصیف کرده است.
این درحالی است که بسیاری از شهروندان آبادان میگویند بخشهای مختلف این ساختمان از مدتی قبل به بهرهبرداری رسیده بود و علت زیر آوار ماندن شمار زیادی از اهالی در طبقات پایینی و پارکینگهای آن همین مسئله است.
کانون نویسندگان ایران در بیانیه تازه خود همچنین افزوده است که «اینبار هم نخستین واکنش حاکمیت به این فاجعه، نه اعزام نیروهای امدادگر، بلکه گسیل ادوات و تجهیزات سرکوب بوده است».
کانون نویسندگان در بیانیه خود تأکید کرده که «صدای اعتراض مردم بلندتر از سرکوب و انسداد است و حقایق را میتوان از دهان مردم داغدیده شنید؛ مردمی که زیر ضرب گلوله و باتوم و گاز اشکآور، خودشان هم دستبهکار آواربرداری و امداد شدهاند».
این کانون از همه آزادیخواهان نیز خواسته است که صدای مردم ستمکشیده و سرکوبشده باشند.
شماری از شهرهای ایران از جمله آبادان شامگاه جمعه ۶ خرداد بار دیگر صحنه اعتراضاتی بود که در پی فرو ریختن برج متروپل در این شهر و جان باختن و مفقود شدن دهها نفر آغاز شده است. این اعتراضات اما با هجوم نیروهای یگان ویژه به خشونت کشیده شد.
پلنگ زخمی دنا تلف شد

یک قلاده پلنگ در کهگیلویه و بویراحمد به دلیل جراحت ناشی از اصابت گلوله و پس از بیهوش شدن با دارو روز جمعه، ششم خرداد جان باخت.
این پلنگ را باغداران منطقه حفاظتشده تنگ مهریان دنا، در حاشیه رودخانه و در منتهی الیه مرز منطقه حفاظت شده پیدا کرده بودند.
بنا بر اعلام هادی سینایی، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد، پس از حضور ماموران این سازمان در محل، شلیک دارت (داروی مخصوص بیهوش کردن حیات وحش) به این پلنگ انجام شد، اما بهدلیل جراحت ناشی از گلوله ساچمهای که پیش از آن به پلنگ اصابت کرده بود، «بازیابی سلامت» این حیوان با موفقیت صورت نگرفته و او جان باخته است.
به گفته آقای سینایی، این جاندار یک پلنگ ماده سه ساله بوده است و بر اساس معاینه دامپزشکان او، ساعتها قبل از بیهوشی و انتقال به آزمایشگاه جهت درمان بر اثر اصابت گلوله چهارپاره، دچار خونریزی داخلی شده بود.
مرگ حیوانات از جمله گونههای کمیاب در ایران بر اثر شکار یا رفتار خشونتآمیز شهروندان گهگاه خبرساز میشود. از جمله اوایل اردیبهشت اهالی روستایی در اردبیل پس از تعقیب و گریز یک قلاده خرس «برای مهار» آن، باعث شکستگی استخوان پا و لگن و آسیب به ستون فقرات این جانور شدند و این خرس پس از بیهوشی با اسلحه و انتقال به کلینیک حیات وحش به دلیل شدت جراحات در ناحیه ستون فقرات و خونریزی داخلی جان باخت.
در همین حال با وجود همه محدودیتها، شکار غیرمجاز حیوانات در مناطق مختلف ایران از جمله مناطق حفاظتشده با هدف تفریح یا به دلیل فقر انجام میشود و علاوه بر جان باختن حیوانات و از بین رفتن گونههای مختلف جانوری موجب درگیری با محیطبانان و کشته شدن شماری از آنها نیز میشود.
از جمله علی زمانی، فرماندار بوانات در استان فارس از جان باختن دو محیطبان و زخمی شدن یک همیار محیط زیست در جریان درگیری با شکارچیان غیر مجاز در منطقه حفاظتشده درهباغ در شامگاه جمعه، ششم خرداد خبر داده است.
حمله مسلحانه به دو مأمور پلیس در تهران و یک پلیس در سیستان و بلوچستان

همزمان با انتشار خبر کشته شدن یک مامور انتظامی در سیستان و بلوچستان در پی یک حمله مسلحانه، رسانههای ایران روز شنبه، هفتم خرداد از زخمی شدن دو مامور دیگر در پی تیراندازی مقابل ساختمان بنیاد شهید در تهران خبر دادهاند.
خبرگزاری فارس به نقل از مرکز اطلاعرسانی پلیس پایتخت اعلام کرده است که حمله روز شنبه در تهران همزمان با «تجمع تعدادی از افراد» مقابل ساختمان بنیاد شهید در خیابان طالقانی تهران صورت گرفته و یک نفر با سلاح کمری اقدام به تیراندازی به سمت ماموران و شهروندان کرده است.
بر اساس این گزارش در این حادثه دو نفر از ماموران پلیس بر اثر اصابت گلوله از ناحیه پا و صورت مجروح و به بیمارستان منتقل شدهاند.
برخی منابع خبری از جمله خبرگزاری برنا از زخمی شدن یک عابر نیز در پی این تیراندازی خبر داده است. بر اساس گزارشها، فردی که اقدام به تیراندازی کرده، بازداشت شده است.
در همین حال، روز شنبه حسین رحیمی، فرمانده انتظامی تهران بزرگ دربارهٔ حادثه همین روز در خیابان طالقانی گفت: «فردی که روز گذشته در یکی از روستاهای شهرستان شهریار چهار نفر را کشته و ۲ نفر را زخمی کرده بود، امروز در خیابان طالقانی شناسایی شد و پس از آن به سمت مأموران و شهروندان شلیک کرد.»
حسین رحیمی گفت: «تحقیقات اولیه نشاندهنده این موضوع بود که ضارب در پی اختلافات ملکی که سالها پیش بر سر آن اختلاف و دعوا داشتهاند به این عمل مجرمانه اقدام کرده و از محل متواری میشود.»
ساختمان بنیاد شهید در تهران که تیراندازی روز شنبه در آن رخ داده در ماههای گذشته، محل تجمع مجروحان جنگ هشت ساله ایران و عراق و خانوادههای جانباختگان بوده است که بارها در این محل تجمع اعتراضی برگزاری کرده و خواستار رسیدگی به مطالبات خود بهویژه وضعیت معیشتشان شدهاند.
در همین حال رسانههای ایران از کشته شدن یک مامور انتظامی در شهرستان دلگان سیستان و بلوچستان با شلیک افراد مسلح در شامگاه جمعه، ششم خرداد خبر دادهاند.
احمد طاهری، فرمانده انتظامی سیستان و بلوچستان هویت مامور کشتهشده را «عباس راهانجام» اعلام کرده و گفته است که خودروی او در حالی که خانواده او نیز همراهش بودهاند با سلاح «کلاشینکف» مورد اصابت افراد مسلح قرار گرفته و در جریان این حمله، همسر آقای راهانجام نیز مجروح شده است.
بر اساس اعلام آقای طاهری، افراد مسلح پس از این حمله متواری شدهاند.
تأیید موارد متعدد رها کردن نوزادان در خیابانهای ایران

چند روز پس از رسانهای شدن خبر پیدا شدن یک نوزاد در سطل زبالهای در تهران، سازمان بهزیستی خبر رها شدن یک نوزاد چندروزه دیگر در مقابل شیرخوارگاه آمنه منطقه ونک تهران را تایید کرد.
در روزهای گذشته ویدیویی در شبکههای اجتماعی منتشر شد که در آن یک نوزاد در کیسه پلاستیکی قابل مشاهده است که توسط شهروندان از سطل زبالهای بیرون آورده میشود.
در واکنش به انتشار این ویدیو، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان بهزیستی روز سهشنبه، سوم خرداد ضمن تایید این ویدیو گفت که این نوزاد پسر در محله نازیآباد پیدا شده است.
انتشار این ویدیو موجب واکنشهای گستردهای در بین کاربران شبکههای اجتماعی شد و بسیاری از آنها تنگناهای اقتصادی و ممنوعیت سقط جنین را عامل اصلی رها کردن این نوزاد اعلام کردند.
همزمان با انتشار اخباری مبنی بر عفونت داخلی این نوزاد و تقاضای شماری از شهروندان برای گرفتن سرپرستی او، سازمان بهزیستی کشور، خبر رها شدن یک نوزاد دختر را هم در مقابل شیرخوارگاه آمنه در روز پنجشنبه، پنجم خرداد تایید کرد.
رها کردن نوزادان در فضای عمومی پیش از این نیز سابقه داشته است، اما به نظر میرسد این آمار در سالهای گذشته افزایش قابل توجهی یافته است.
در پی انتشار این اخبار محمدرضا محبوبفر، پژوهشگر آسیبهای اجتماعی روز جمعه، ششم خرداد در گفتوگو با پایگاه خبری «رویداد ۲۴» از رها شدن «حدود ۵ هزار نوزاد تنها طی ۱۰ روز» اخیر خبر داد.
این پژوهشگر با استناد به آمار مراکز درمانی و مددکاران اجتماعی اعلام کرد که روزانه بین دو هزار تا دو هزار و ۵۰۰ جنین و نوزاد سقط یا پس از تولد در خیابان رها میشوند.
رادیو فردا بهطور مستقل نمیتواند درستی و دقت این آمار را تایید کند.
آقای محبوبفر «تصویب قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» و «سونامی قیمتها» را از مهمترین دلایل افزایش آمار سقط جنین و رها کردن نوزادان در کشور در سالهای اخیر اعلام کرد.
آقای محبوبفر این قانون را مسبب «افزایش ازدواجهای صوری و ازدواج برای کسب وام ازدواج و طلاق بعد از آن»، همچنین «افزایش محدودیتها در حوزه حقوق سلامت جنسی و باروری» عنوان کرد.
در همین حال، داریوش ابوحمزه، معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، در واکنش به این گزارش، آمارهای اعلامشده توسط این پژوهشگر را تکذیب کرد.
محمد نصیری، معاون اجتماعی سازمان بهزیستی کشور هم روز شنبه اعلام کرده است که در سال گذشته ۶۱ نوزاد در سطح شهر تهران بهویژه در نزدیکی شیرخوارگاهها رها شدهاند.
سازمان بهداشت جهانی: اگر اکنون اقدام کنیم میتوان از شیوع آبله میمون جلوگیری کرد

یک مقام ارشد سازمان بهداشت جهانی روز جمعه ششم خرداد گفت تمامی کشورهای جهان باید به سرعت برای جلوگیری از شیوع آبله میمون اقدام کنند و اطلاعات مربوط به ذخایر واکسن خود را با اين سازمان به اشتراک بگذارند.
سیلوی بریاند، مسئول بخش آمادگی برای مقابله با بیماریهای عفونی در اجلاس سالانه سازمان بهداشت جهانهی افزود: «به نظر ما اگر اقدامات لازم اکنون اجرا شود به احتمال فراوان میتوانیم شیوع این بیماری را به آسانی مهار کنیم.»
آبله میمون، یک بیماری مسری و عفونی است که پس از حدود چهار دهه دوباره از سال ۲۰۱۷ در مناطق غربی و مرکزی قاره آفریقا ظاهر شد. این بیماری از طریق تماس مستقیم با فرد بیمار و یا وسایل شخصی نظیر رختخواب یا حوله که با پوست بیماران تماس داشته به افراد دیگر منتقل میشود.
طی هفتههای اخیر مواردی از ابتلا به این بیماری در آمریکای شمالی، اروپا، استرالیا و اسرائیل شناسایی شده است. آمارهای رسمی نشان میدهد که تاکنون حدود ۳۰۰ نفر در بیست کشور جهان به این بیماری مبتلا شدهاند.
خانم بریاند در یک نشست تخصصی به نمایندگان کشورهای عضو سازمان بهداشت جهانی گفت: «به نظر ما در حال حاضر اولویت متوقف کردن شیوع این بیماری در کشورهایی است که این ویروس بومی نشده است.»
او افزود که اقدامات اصلی سرعت در تشخیص مبتلایان، قرنطینه افراد مبتلا و ردگیری افرادی است که با آنها در تماس بودهاند.
خانم بریاند خاطر نشان کرد که کشورهای عضو سازمان بهداشت جهانی باید اطلاعات مربوط به ذخیره واکسن آبله مرغان را به این نهاد اطلاع دهند. واکسن آبله مرغان در درمان آبله میمون موثر است.
او افزود: «ما از تعداد دقیق واکسنهای آبله مرغان در سطح جهان اطلاع نداریم و به همین دلیل از تمامی کشورهای عضو میخواهیم این اطلاعات را در اختیار ما قرار دهند.»
او در بخشی از سخنرانی خود اسلایدی را به نمایش گذاشت که نشان میدهد ذخیره واکسن آبله مرغان بر اساس اطلاعاتی که سازمان بهداشت جهانی در اختیار دارد «بسیار محدود» است.
سازمان بهداشت جهانی در حال حاضر واکسیناسیون گسترده را توصیه نمیکند و معتقد است که واکسینه کردن افرادی که با متبلایان در تماس بودهاند ارجحیت دارد.
رییس بخش مقابله با آبله مرغان در سازمان بهداشت جهانی نیز تاکید کرد که تحقیق و شناسایی موارد ابتلا، ردگیری افرادی که با بیماران در تماس بودهاند و قرنطینه کردن این افراد در حال حاضر بهترین روش است.
با استفاده از گزارش خبرگزاری رویترز؛ ش.ر/س.ن
امام جمعه تهران: حذف ارز ترجیحی و گرانی «امتحان الهی» است

در پی جهش قیمت اقلام اساسی، از جمله آرد، تخم مرغ، مرغ و روغن به خاطر آنچه دولت «اصلاحات اقتصادی» مینامد، امام جمعه تهران گفت حذف ارز ترجیحی و گرانی «امتحان الهی» است.
کاظم صدیقی خطیب نماز جمعه این هفته تهران در ادامه افزود: «این یک امتحان الهی برای مردم و مسئولین و قوه قضائیه و نیروهای مسلح است که ۴۳ سال قربانی دادند و خون شهیدانشان هنوز خشک نشده است. ما برای خونها با دنیا معامله نمیکنیم و یک تار موی اینها با زندگی اشرافی قابل معاوضه نیست.»
وی با اشاره به گرانیهای افسار گسیخته و افزایش فقر مردم از طرحهای اقتصادی دولت حمایت کرد و گفت «اگر کسی راهی بلد است ارائه کند».
آقای صدیقیهمچنین از نمایندگان مجلس خواست با قوای سه گانه «همراهی» کنند و «سادهزیست» باشند.
حذف ارز ترجیهی و یارانه اقلام اساسی با مخالفت برخی نمایندگان مجلس مواجه شده است.
علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی روز چهارشنبه، چهارم خردادماه، در دیدار با نمایندگان، از آنها خواست «انقلابی بمانند».
اظهارات وی در حالی است که محمدباقر قالیباف که نام وی با چندین پرونده فساد مالی و اداری گره خورده سه سال است که در صدر «مجلس انقلابی» نشسته و به تازگی هم رسوایی «سیسمونیگیت»، بار دیگر موضوع فساد در میان مقامات جمهوری اسلامی را بر سر زبانها انداخت.
با استفاده از گزارشهای تسنیم و رادیو فردا؛ د.خ/س.ن
کسری برق ایران؛ بازار افغانستان از دست میرود

در حالی که آخرین گزارش وزارت نیرو نشان از افت ۵۴ درصدی صادرات برق کشور در فروردین امسال دارد، منابع افغانستان از تلاش این کشور برای جایگزین کردن برق آسیای مرکزی با ایران خبر میدهند.
خبرگزاری «خامه» (قلم) افغانستان از قول مقامات محلی گزارش داده که هماکنون ۷۳ درصد برق کشور از خارج تامین میشود که سهم ایران از این رقم تنها ۲۲ درصد است.
سال ۱۳۹۷ و قبل از تحریمهای آمریکا، ایران بیش از ۷۰ درصد از برق افغانستان را تامین میکرد.
این گزارش میافزاید ازبکستان، ترکمنستان و تاجیکستان هماکنون به ترتیب سهمی ۵۷، ۱۷ و ۴ درصدی در واردات برق افغانستان دارند.
در همین زمینه خبرگزاری ایلنا نیز روز جمعه ۶ خرداد ماه به تصاحب بازار برق ایران توسط کشورهای آسیای مرکزی اشاره کرده و مینویسد متاسفانه ضعف در تولید و ناکارایی در مصرف که ریشه آن عدم سرمایه گذاری در دهههای اخیر بوده، باعث سوق دادن کابل به کشورهای آسیای میانه شده است.
آمارهای وزارت نیرو نشان میدهد ایران در فروردین امسال ۳۴۱ میلیون کیلووات ساعت واردات برق داشته که نسبت به فروردین پارسال ۶۷ درصد افزایش نشان میدهد. همچنین ۲۳۹ میلیون کیلووات ساعت نیز صادرات برق داشته که نسبت به ماه مشابه پارسال ۵۴ درصد کاهش یافته است.
با استفاده از گزارشهای خامه، ایلنا و وزارت نیرو؛ د.خ/س.ن
فروش محصولات صنایع غذایی در ایران نصف شده است

به گفته رئیس فدراسیون صنایع غذایی در پی افزایش قیمت مواد غذایی اولیه بهویژه روغن در ایران، فروش محصولات صنایع غذایی در کشور نصف شده است.
به گزارش خبرگزاری ایلنا در روز جمعه ششم خرداد، امیررضا ثابتپی در یک نشست خبری گفت که قیمت روغن در تعیین نرخ غذاهای آماده و سالادها حدود ۲۰ درصد تعیینکننده است و افزایش ۶.۵ برابری قیمت روغن بر قیمت نهایی غذاها تاثیر گذاشته است.
به گفته آقای ثابتپی همچنین افزایش ۴۰ درصدی قیمت مرغ، تخم مرغ و نان و شکلگیری کارزارهای نخریدن محصولات، فروش صنایع غذایی ۵۰ درصد کاهش یافته است.
رئیس فدراسیون صنایع غذایی در ادامه گفت که با توجه به این افزایش قیمتها بهویژه در مورد نان که قیمت آن از ۲ به ۵ هزار تومان رسیده است، نرخ ساندویچ ۲۰ هزار تومانی، ۳۹ هزار تومان و تقریبا دوبرابر شده است.
در ادامه واکنشها به گرانیهای اخیر بهویژه در مورد مواد غذایی، غلامرضا کاتب، نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی روز جمعه گفت که «مردم حاضرند کالاهای مورد نیازشان را با همان قیمت قبل خریداری کنند و یک ریال هم یارانه دریافت نکنند.»
آقای کاتب در ادامه «کالا برگ الکترونیکی» را «بازگشت به ۴۰ سال پیش» و «فسادزا» خواند.
همزمان با افزایش چند برابری قیمت مواد غذایی بهویژه در یک ماه اخیر، مرکز آمار ایران در تازهترین گزارش ماهانه خود از نرخ تورم کشور مدعی شده است که قیمت گوشت قرمز، شیر، پنیر و تخم مرغ در ماه اردیبهشت نسبت به فروردین حدود سه درصد، قیمت نان و غلات هفت درصد و قیمت روغن کمتر از ۱۴ درصد افزایش داشته است.
این در حالی است که دولت ماه گذشته قیمت آرد را رسما ۱۰ برابر، قیمت روغن را چهار برابر و قیمت شیر را دو برابر کرده است.
آمارهای رسمی جمهوری اسلامی همواره مورد تردید کارشناسان بوده است، و برای نمونه در حالی که هم مقامات ایران، هم بانک مرکزی و هم رسانههای داخلی از رشد بیش از ۵۰ درصدی اجاره مسکن طی یک سال خبر میدهند، مرکز آمار ایران مدعی رشد ۳۰ درصدی اجاره مسکن در اردیبهشت امسال نسبت به ماه مشابه پارسال بوده است.
معاون اول رئیسجمهور: در آبادان و خرمشهر از عبدالباقی چندین ساختمان پرخطر دیگر وجود دارد

محمد مخبر دزفولی، معاون اول رئیسجمهور روز جمعه ششم خرداد در حاشیه جلسهای گفت که «در آبادان و خرمشهر از عبدالباقی چندین ساختمان وجود دارد که محل خطر هستند و باید بررسی شوند.»
حسین عبدالباقی که سازنده و مالک برج فروریخته متروپل آبادان است، متهم شده که با چراغ سبز مسئولان شهری و زد و بند با مقامات، اقدام به ساختوساز خارج از ضوابط قانونی کرده است.
معاون اول رئیسجمهور روز جمعه در این مورد گفت: «مسئله مهمی که وجود دارد فساد گسترده بین سازنده، پیمانکار، مالک و دستگاههایی که مجوز صادر کردند بوده که باید به سرعت رسیدگی و مجازات بازدارنده اعمال شود.» مقامهای قضایی استان پیشتر گفتهاند که شهردار فعلی و دو شهردار قبلی آبادان بازداشت شدهاند.
در سه روز گذشته گزارشهای ضدونقیضی در مورد سرنوشت آقای عبدالباقی منتشر شده است و برخی کاربران شبکههای اجتماعی گفتهاند که او زنده است.
شامگاه چهارشنبه نیز معترضان به حادثه فروریزی ساختمان متروپل در آبادان، شعار «عبدالباقی نمرده/دروغه، دروغه» سر دادند.
رسانههای داخلی نخخست خبر بازداشت حسین عبدالباقی و یک روز بعد کشته شدن وی در ریزش متروپل را منتشر کردند و دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان خوزستان روز پنجشنبه، پنجم خرداد، گفت که هویت جسد حسین عبدالباقی «تایید شده است.»
بخشهای زیادی از برج بزرگ متروپل روز دوم خرداد فرو ریخت. تلفات حادثه متروپل اکنون به ۲۴ کشته و ۴۸ مصدوم افزایش یافته و احتمال میرود دهها نفر نیز هنوز زیر آوار باشند.
معاون اول رئیسجمهور روز پنجشنبه وعده داد که دولت خسارت خانههای اطراف را که برای آواربرداری تخریب یا آسیب میبینند، «پرداخت میکند.»
شورای فرهنگ عمومی: مانتوی بالای زانو ممنوع است

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور میگوید مانتوهایی که قد آنها تا بالای زانو باشد ممنوع است. به گفته او مانتوی جلوباز هم قابل قبول نیست و باید دکمه داشته باشد.
به گزارش پایگاه خبری انتخاب، مجید امامی، روز پنجشنبه ۵ خرداد با اشاره به محدودیتهای پوشش زنان گفت که دستورالعمل پوشاک بانون از طراحی گرفته تا تولید، توزیع و چیدمانِ ویترین ابلاغ شده است.
آقای امامی مدعی شد که طبق «بررسیهای انجامشده» ۷۵ درصد مردم ایران به حجاب اعتقاد دارند. او اشاره به نوع این «بررسیها» و شواهد مربوط به آن نکرد.
دبیر شورای فرهنگ عمومی همچنین گفت که با همکاری دولت و مجلس، واردات پارچه چادری از کالای درجه چهار به درجه یک تغییر کرده که به معنای صفر شدن تعرفه واردات آن است.
دخالت در امور شخصی زنان از جمله پوشش آنها، از آغاز انقلاب بهمن ۵۷ به یکی از اختلافهای اغلب زنان ایرانی و حاکمیت جمهوری اسلامی تبدیل شده است.
آسوشیتدپرس: شناور بزرگ سپاه قرار است علیه نیروی دریایی آمریکا استفاده شود

خبرگزاری آسوشیتدپرس، هدف از ساخت شناور بزرگ «شهید مهدوی» در نزدیکی تنگه هرمز را مقابله سپاه پاسداران با نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا و متحدانش در منطقه گزارش میکند.
این خبرگزاری در گزارش مفصلی که روز جمعه، ششم خرداد منتشر کرده، ضمن انتشار تصویر ماهوارهای از پایگاه ساخت این شناور آورده است که «ساخت این شناور بزرگ برای گارد ساحلی سپاه پاسداران این امکان را فراهم میکند تا بتواند قایقهای تندرو کوچکی را که بخش عمده ناوگان آن را تشکیل میدهند برای مقابله با نیروی دریایی ایالات متحده و سایر نیروهای متحد آن در منطقه هدایت کند.»
همشهری آنلاین ۳۱ اردیبهشت امسال با انتشار عکسی از شناور «شهید مهدوی» نوشته بود که ساخت آن به روزهای پایانی خود نزدیک میشود.
در این گزارشها از این شناور بهعنوان یک ناو «پشتیبانی» نام برده شده بود که با تغییر کاربری از یک «کشتی فلهبر» به یک شناور لجستیکی نظامی تبدیل شده است و با راهاندازی آن نیروی دریایی امکان «ایفای مأموریتهای دوردست» را بهدست خواهد آورد.
خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز در گزارش خود نوشته است که بر اساس تصاویر قبلی کشتی که انحنای مشابهی با بدنه آن دارد، به نظر میرسد که شناور شهید مهدوی، حاصل بازسازی یک کشتی باری ایرانی به نام «سروین» باشد که اواخر ماه تیر پارسال به بندرعباس رسید و سپس ردیابهای خود را خاموش کرد.
فرزین ندیمی، کارشناس امور نظامی ایران نیز به این خبرگزاری گفته است که سپاه پاسداران با ساخت شناور شهید مهدوی به «فراسوی خلیج فارس و به آبهای دریای عرب و دریای سرخ و شمال اقیانوس هند نگاه میکند.»
گزارشهای داخلی و خارجی درباره شناور شهید مهدوی در حالی منتشر میشود که یک شناور در حال ساخت نیروی دریایی ارتش ایران به نام «طلائیه» اواسط آذر پارسال در حوضچه خشک صنایع کشتیسازی ارتش در بندرعباس واژگون شد و یک نفر هم در جریان این حادثه کشته شد.
انتخاب سردبیر
-
گفتوگو با زر امیرابراهیمی
هیچوقت خاکستر نشدم
-
دانش و فنآوری
تلسکوپ فضایی وب؛ تلاش دوباره بشر برای کشف حیات بیگانه
-
جشنواره فیلم کن در جستجوی برندگانش
نسل گرفتار پدری خودرأی در «برادران لیلا»
-
معترض حتی در زندان
روایت رضا محمدحسینی از سه سال زندان بدون یک روز مرخصی
-
روابط ایران و عمان
چرا سلطان هیثم بن طارق میزبان ابراهیم رئیسی شد؟
زیر ذرهبین
-
«منتقدان تأثیر افزایش قیمت جهانی چهار کالا را در داخل میبینند و بزرگنمایی میکنند.»
این ادعا، ادعایی گمراهکننده است، زیرا گرانیها فقط محدود به چند کالا نیست و اعتراضها به گرانی، تنها از سوی منتقدان دولت ابراهیم رئیسی ابراز نمیشوند.