لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ تهران ۰۵:۰۸
Radio Farda -- Special Graphic for weekly program "Daricheh" دریچه
Radio Farda -- Special Graphic for weekly program "Daricheh" دریچه

دریچه خردادماه ۱۴۰۰

تازه‌ترین رویدادهای حقوق بشری ایران در خرداد ۱۴۰۰ را هر روز در اینجا دنبال کنید.

۱۳:۵۱ ۱.۳.۱۴۰۰

برای دسترسی به اخبار و رویدادهای حقوق بشر در اردیبهشت ماه، دریچه اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ را دنبال کنید.

۱۴:۴۵ ۱.۳.۱۴۰۰

مجله هفتگی دریچه

وزارت خارجه آمریکا حدود ۱۰ روز پیش با انتشار گزارش سالانه خود درباره «وضعیت آزادی‌های مذهبی در جهان طی سال ۲۰۲۰» از وضعیت اقلیت‌های مذهبی در برخی کشورها از جمله ایران انتقاد کرد.

آنتونی بلینکن٬ وزیر خارجه آمریکا٬ در مراسم رونمایی از این گزارش سالانه گفت که حکومت ایران همچنان به ارعاب، آزار و بازداشت اعضای اقلیت‌های مذهبی از جمله بهائیان، مسیحیان، یهودیان، مسلمانان سنی و دراویش ادامه می‌دهد.

گزارش‌های منتشرشده توسط مدافعان حقوق بشر و اظهارات شماری از پیروان سایر مذاهب در ایران هم نشان می‌دهد که دستگاه‌های امنیتی و قضایی طی سال‌ ۲۰۲۰ همانند سال‌های قبل از آن شماری از بهاییان٬ مسیحیان٬ دراویش و شهروندان اهل سنت را بازداشت کردند و محکوم به شلاق٬ زندان و تبعید.

و در ادامه برنامه دریچه این هفته:

۱۲:۱۸ ۳.۳.۱۴۰۰

تایید حکم زندان پیمان فرهنگیان٬ شاعر و فعال کارگری

شعبه ۱۸ دادگاه تجدیدنظر استان گیلان پیمان فرهنگیان٬ شاعر و فعال کارگری را به ۱۰ سال زندان محکوم کرد که هفت سال آن تعلیقی است و سه سال آن قابل اجرا خواهد بود.

او در دادگاه بدوی به ۳۸ سال زندان محکوم شده بود.

در پرونده این فعال کارگری اتهام‌هایی متعدد همچون «تبلیغ علیه نظام»٬ «توهین به مقدسات»٬ «توهین به بنیانگذار و رهبر جمهوری اسلامی» مطرح شده که یکی از مصادیق آن تشکیل یک گروه تلگرامی است.

پیمان فرهنگیان خردادماه ۹۹ توسط ماموران وزارت اطلاعات بازداشت و تیرماه همان سال با وثیقه ۴۰۰ میلیون تومانی از زندان لاهیجان آزاد شد.

۱۲:۲۹ ۳.۳.۱۴۰۰

صدور حکم حبس و شلاق برای نرگس محمدی٬ فعال مدنی

نرگس محمدی، سخنگو و نایب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر در ایران، در حکمی تازه از سوی قوه قضائیه به ۸۰ ضربه شلاق تعزیری، ۳۰ ماه حبس تعزیری و پرداخت دو فقره جزای نقدی محکوم شد.

این حکم در شعبه ۱۱۷۷ دادگاه کیفری دو مجتمع قضایی قدس تهران صادر شده است.

نرگس محمدی در این پرونده جدید به «تبلیغ علیه نظام»، «تحصن در دفتر زندان»، «تمرد از ریاست و مقامات زندان»٬ «تخریب شیشه‌ها» و «افترا در مورد اتهام شکنجه‌گری و ضرب و جرح» متهم شده است.

انتشار «بیانیه مبارزه با اعدام» و همچنین «تحصن دی‌ماه سال ۹۸ در اعتراض به کشتار مردم در اعتراضات سراسری» از موارد اتهامی نرگس محمدی برشمرده شده است.

او اسفند ۹۹ با انتشار ویدئویی تاکید کرد که نه تنها در «هیچ» مرحله‌ای از رسیدگی به این پرونده شرکت نمی‌کند، بلکه از رای صادره از سوی محاکم قوه قضاییه نیز «سرپیچی» خواهد کرد.

نرگس محمدی پیشتر نیز به ۱۶ سال زندان محکوم شده بود که مهرماه ۹۹ با استفاده از قانون کاهش مجازات حبس از زندان زنجان آزاد شد.

۱۹:۱۶ ۳.۳.۱۴۰۰

تایید احکام زندان سه بهایی ساکن تهران

شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران احکام زندان سه بهایی ساکن تهران را تایید کرد.

بر اساس این حکم قطعی٬ مهوش عدالتی علی‌آبادی، سپیده کشاورز و فرید اسماعیلی هر یک به تحمل سه سال و هفت ماه حبس محکوم شده‌اند.

اتهام این افراد «اقدام علیه امنیت کشور از طریق اداره تشکیلات بهائی» عنوان شده است.

جامعه جهانی بهایی بارها اعلام کرده که این قبیل اتهام‌ها «بی‌اساس» است و بهاییان در ایران تنها به دلیل اعتقادات خود بازداشت و زندانی می‌شوند.

۱۹:۴۱ ۳.۳.۱۴۰۰

محکومیت مجدد علیرضا فرشی٬ فعال مدنی زندانی

علیرضا فرشی٬ فعال مدنی زندانی٬ در پرونده‌ای دیگر به چهار سال و دو ماه زندان٬ دو سال محرومیت از عضویت در گروه‌ها و احزاب سیاسی و دو ماه کار اجباری در بخش «بازیافت زباله» شهرداری تهران محکوم شد.

اتهام او در این پرونده جدید «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» و «تبلیغ علیه نظام» عنوان شده و این حکم به تایید شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران نیز رسیده است.

علیرضا فرشی از تیرماه ۹۹ محکومیت دو ساله خود را در رابطه با پرونده‌ قبلی‌اش به اتهام «مشارکت در تشکیل جمعیت به منظور برهم زدن امنیت کشور» در زندان تهران بزرگ می‌گذراند.

۱۱:۴۸ ۶.۳.۱۴۰۰

صدور حکم ۷۳ سال زندان برای شش بهایی در شیراز و برازجان

دادگاه انقلاب برازجان برای شش بهایی ساکن شیراز و برازجان جمعا حکم ۷۳ سال زندان صادر کرد.

بر اساس این حکم، برهان اسماعیلی، درنا اسماعیلی، مریم بشیر، فرانک شیخی، هایده رام و مینو بشیر هر یک به ۱۰ تا ۱۲ سال زندان محکوم شده‌اند که در صورت تایید این احکام، ۱۰ سال حبس برای هر یک از این افراد قابل اجرا خواهد بود.

اتهام این شهروندان بهایی «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «اقدام علیه امنیت کشور از طریق نشر و تبلیغ افکار فرقه بهائیت» عنوان شده است.

اتهام‌هایی که جامعه جهانی بهایی آنها را «بی‌اساس» می‌داند.

۱۱:۵۴ ۹.۳.۱۴۰۰

مجله هفتگی دریچه

صدور احکام زندان برای فعالان سیاسی و مدنی و بهاییان در «فقدان روند دادرسی عادلانه» ادامه دارد.

در ادامه تشکیل پرونده‌هایی جدید برای فعالان مدنی و صنفی و صدور احکام زندان برای آنان٬ نرگس محمدی٬ سخنگو و نایب رییس کانون مدافعان حقوق بشر٬ در پرونده‌ای جدید به ۸۰ ضربه شلاق، ۳۰ ماه حبس و پرداخت دو فقره جزای نقدی محکوم شد. حکمی که نرگس محمدی می‌گوید آن را به رسمیت نمی‌شناسد و از آن سرپیچی خواهد کرد.

و در ادامه برنامه دریچه این هفته:

۱۵:۰۴ ۱۰.۳.۱۴۰۰

تایید حکم زندان مازیار سیدنژاد٬ فعال کارگری

دادگاه تجدیدنظر استان خوزستان حکم زندان مازیار سیدنژاد٬ فعال کارگری را تایید کرد.

مازیار سیدنژاد به اتهام «عضویت در یک گروه مخالف نظام» به سه سال زندان محکوم شده است.

این فعال کارگری آذرماه ۹۷ پس از برگزاری تجمعات کارگران معترض گروه ملی فولاد در اهواز بازداشت و اسفند همان سال با سپردن وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی آزاد شد.

کارگران معترض فولاد خوزستان در همراهی با کارگران معترض نیشکر هفت‌تپه و برای رسیدن به مطالباتی در زمینه پرداخت حقوق معوق و برخورداری از بیمه مناسب تجمع کرده بودند.

این فعال کارگری در دوران بازداشت خود، تحت فشار نیروهای امنیتی وادار به اعترافات اجباری شد و در فیلمی به نام طراحی سوخته که ۲۹ دی ۹۷ از تلویزیون دولتی ایران پخش شد، درباره ارتباط با گروه‌های چپ و برانداز سخنانی را مطرح کرد.

۱۵:۱۶ ۱۰.۳.۱۴۰۰

صدور حکم حبس تعلیقی برای خبات مفاخری٬ فعال محیط زیست در سنندج

خبات مفاخری٬ فعال محیط زیست در سنندج٬ در شعبه یک دادگاه انقلاب این شهر به چهار سال حبس تعلیقی محکوم شد.

این فعال محیط زیست که از اعضای «جمعیت سبز کردستان» است به «همکاری با یکی از احزاب مخالف نظام» متهم شده است.

خبات مفاخری شهریور سال ۹۹ بازداشت و دی‌ماه همان سال با وثیقه آزاد شد.

بیشتر

XS
SM
MD
LG