آزادی مهدی حاجتی به قید وثیقه
مهدی حاجتی٬ عضو شورای شهر شیراز که روز پنجم مهرماه بازداشت شده بود٬ پس از ۱۰ روز با وثیقهای ۲۰۰ میلیون تومانی از زندان آزاد شد.
بازداشت او در پی انتشار توئیتش در حمایت از دو شهروند بهایی صورت گرفته بود.
بازداشت یک زوج بهایی در شیراز
کمپین حقوق بشر در ایران از بازداشت رویحه نریمان و فرزاد دلآرام٬ زوج بهایی ساکن شیراز در روز شنبه ۱۶ مهرماه خبر داد.
این زوج بهایی که دو فرزند خردسال دارند٬ پیشتر به « تبلیغ علیه نظام و عضویت در تشکیلات بهایی» متهم شده و به خاطر این اتهام٬ برای روحیه نریمان دو سال و نیم زندان و برای فرزاد دلآرام حکم یک سال زندان صادر شده بود. هنوز مشخص نیست که دلیل بازداشت این زوج اجرای حکم زندان آنان است یا علت دیگری دارد.
همزمان٬ نیلوفر حکیمی دیگر شهروند بهایی ساکن شیراز نیز توسط ماموران امنیتی بازداشت شده اما از علت بازداشتش خبری منتشر نشده است.
مجله هفتگی دریچه:
جاوید رحمان، سومین گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در ایران که ۱۵ تیرماه به این سمت منصوب شد، اولین گزارش خود درباره وضعیت حقوق بشر در ایران را به سازمان ملل ارائه کرد تا در کمیته سوم و هفتاد و سومین مجمع عمومی این سازمان بررسی شود.
شمار اعدامها و اعدام مجرمان نوجوان در ایران در صدر انتقادهاست. جاوید رحمان، از مقام های ایران خواسته به حق حیات احترام بگذارند و حکم اعدام مجرمانی را که زیر سن قانونی مرتکب جرم شدهاند، لغو کنند.
دیگر مواردی که در گزارش جاوید رحمان به طور مفصل به آنها پرداخته شده است، عبارتند از: حق آزادی تجمع، حق آزادی بیان، وضعیت زندانها، حقوق زنان و وضعیت اقلیتهای قومی و مذهبی از جمله بهاییان، مسیحیان و دراویش گنابادی.
و در ادامه دریچه این هفته:
- صدور حکم ۱۱ سال زندان برای حمیدرضا امینی، مدیر یک کانال تلگرامی
- بازداشت تعدادی از فعالان سیاسی نزدیک به نهضت آزادی ایران در نائین
- صدور مجدد حکم زندان و تبعید برای سهیل عربی، زندانی عقیدتی
- ادامه بیخبری از وضعیت هشت درویش گنابادی محبوس در زندان تهران بزرگ (فشافویه)
- و خبرهایی از برخی دیگر از زندانیان سیاسی و عقیدتی در ایران
اعتصاب غذای صادق قیصری، روزنامهنگار زندانی
کانال تلگرام شوراهای صنفی دانشجویان کشور، از آغاز اعتصاب غذای صادق قیصری، روزنامهنگار و دانشجوی زندانی از روز ۱۱ مهرماه خبر داد.
صادق قیصری، دانشجوی دانشگاه شهید بهشتی که از اسفندماه ۹۶ در زندان به سر میبرد، به هفت سال زندان، ۷۴ ضربه شلاق، دو سال ممنوعیت خروج از کشور و دو سال محرومیت از فعالیتهای رسانهای محکوم شده است.
احضار یک عضو شورای شهر تهران در پی اظهارنظر او درباره حجاب زنان
ناهید خداکرمی٬ عضو شورای شهر تهران از احضار خود به شعبه چهار دادسرای فرهنگ و رسانه خبر داد.
او در مصاحبه با خبرگزاری ایرنا گفت که این احضار در پی شکایت ستاد امر به معروف اصفهان از او به دلیل اظهارنظرهایش در مورد «حق انتخاب پوشش برای زنان» صورت گرفته است.
«بازداشت شش تن» از افراد نزدیک به نهضت آزادی در نائین
وبسایت "ندای آزادی" نزدیک به نهضت آزادی ایران گزارش داده است که روز سهشنبه ۱۰ مهرماه، نیروهای امنیتی به منزل شش تن از فعالان سیاسی نزدیک به نهضت آزادی در شهر نائین یورش برده و اقدام به تفتیش و ضبط اموال آنها کردهاند.
بر اساس این گزارش، بازداشتشدگان عاطفه ورپایی، الهام فردوسیزاده، بهناز محسنی، هاجر مالکیپور، امید سلیمانی و محمد شمس نام دارند که از اتهام و وضعیتشان اطلاعی در دست نیست.
صدور حکم ۱۱ سال زندان برای مدیر یک کانال تلگرامی
حمیدرضا امینی، مدیر یک کانال تلگرامی نزدیک به اصلاحطلبان در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ۱۱ سال زندان محکوم شد. او که از آذرماه ۹۶ در زندان به سرمیبرد به «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی، تبلیغ علیه نظام، توهین به مقدسات و توهین به رهبر ایران» متهم شده است.
به گفته یک منبع آگاه، او خردادماه امسال در دادسرای فرهنگ و رسانه نیز به اتهام « نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی» به پرداخت چهار میلیون تومان جریمه نقدی محکوم شده بود.
صدور حکم سه سال دیگر زندان برای سهیل عربی
سهیل عربی، زندانی عقیدتی، به سه سال دیگر زندان و تبعید به برازجان محکوم شد. این حکم در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام و تشویش اذهان عمومی» برای او صادر شده است.
سهیل عربی، پیشتر به اتهام «سبالنبی» از طریق نوشتن مطالبی انتقادی در اینترنت ابتدا =به اعدام محکوم شده بود که این حکم بعدا به ۷ سال حبس کاهش یافت.
تمدید قرار بازداشت مصطفی دانشجو، وکیل زندانی
وبسایت مجذوبان نور که اخبار مربوط به دراویش گنابادی را منتشر میکند، از تمدید قرار بازداشت مصطفی دانشجو، وکیل دادگستری و از مدیران این وبسایت خبر داد.
آقای دانشجو از ۱۶ تیرماه در بازداشت به سر میبرد اما از علت بازداشت و وضعیت پرونده او خبری منتشر نشده است.
آزادی ابراهیم اسکافی با وثیقه
ابراهیم اسکافی، فعال مدنی و دانشجوی دکترای زبانشناسی دانشگاه رازی کرمانشاه، که روز شنبه بازداشت شده بود، پس از چهار روز با وثیقه آزاد شد. از علت بازداشت او خبری منتشر نشده است.