لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۵ فروردین ۱۴۰۴ تهران ۲۲:۴۶

خداحافظی نخستین سفیر ایرانی تبار آمریکا در استکهلم با نخستین وزیر ایرانی تبار سوئد


ازیتا راجی،نخستین سفیر زن آمریکا در سوئد در کنار اردلان شکرآبی وزیر امور مدنی سوئد
ازیتا راجی،نخستین سفیر زن آمریکا در سوئد در کنار اردلان شکرآبی وزیر امور مدنی سوئد

ماموریت آزیتا راجی نخستین سفیر زن آمریکا در سوئد بیستم ژانویه به پایان خواهد رسید.

جمعه سیزدهم ژانویه میهمانی خداحافظی سفارت آمریکا با استقبال و بازتاب مطبوعاتی بی‌نظیری روبرو شد.

از میهمانان ویژه ی سفارت آمریکا میتوان از دیپلمات برجسته ی سوئدی وزیر اسبق امورخارجه سوئد، معاون دبیرکل پیشین سازمان ملل متحد یان الیاسون و اردلان شکرآبی وزیر امور مدنی سوئد که به همراه همسر خود در این میهمانی حضور داشت نام برد.

آقای شکرآبی، حقوقدان و فعال حقوق بشر، همراه خانواده اش در ۱۱ سالگی به سوئد پناهنده شده است. وی پیش از وزیر شدن،از نمایندگان استان استکهلم در پارلمان بود.

روزنامه پرتیراژ داگنس با اشاره به سخنرانی خانم راجی نوشت: در زمان کوتاه اقامتم دوستانی همیشگی یافتم دستاوردهای اقامت من بیش از انتظار من بود. از هر روز کاری خودم لذت بردم. روابط سوئد و آمریکا به خاطر ارزش‌های دموکراتیک مشترک دو کشوربه اوج خود رسید.

آزیتا راجی در کارزار انتخاباتی باراک اوباما در سال ۱۳۹۱ معاون رئیس بودجه ملی و بوده. او از سال ۱۳۸۷ تاکنون عضو هیئت مشورتی کمیته ملی حزب دموکرات است.

خانم راجی فعالیت‌های بشردوستانه زیادی دارد از جمله نقش مدیریتی در سازمان‌های غیرانتفاعی فعال در زمینه آموزش، زنان و خانواده داشته است.

او در ۱۷ سالگی به آمریکا رفته و در رشته معماری و زبان فرانسه در مقطع کارشناسی و بودجه در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه کلمبیا تحصیل کرده است.

خانم راجی علاوه بر فارسی و انگلیسی به زبا‌ن فرانسه هم مسلط است.

XS
SM
MD
LG