کیارستمی در برابر دوربین عکاسان جهان

عباس کیارستمی، ۱۶ ماه مه ۱۹۹۷، پس از درخواست فرانسه، و با وجود منع مقامهای ایرانی برای نمایش طعم گیلاس، در نهایت با فیلم خود به فرانسه رفت؛ نخستین و در حال حاضر، تنها نخل طلای جشنواره کن را از آن خود و سینمای ایران کرد.


کارگردان ایرانی در کنار ویم وندرس، والتر سالس، کارگردان برزیلی و تاکاشی کیتانو، کارگردان و بازیگر مشهور ژاپنی در ماه مه سال ۲۰۰۷ میلادی. در آن سال مجموعهای از آثار این سینماگران نامآور در فیلمی با عنوان «هرکس سینمای خودش» به نمایش درآمد. این مجموعه به مناسبت ۶۰مین سالگرد جشنواره کن ساخته شد و فیلمهایی از پنج قاره را در بر میگیرد. کیارستمی در کنار ۳۶ کارگردان سراسر جهان بود که امضایش بر این مجموعه نشست.





در آلمان با کن لوچ، کارگردان مشهور بریتانیایی، و ارمانی اولمی، کارگردان ایتالیایی. فیلم «بلیتها»، که داستان آن داخل یک قطار اتفاق میافتد سه اپیزود از این سه کارگردان است.

در کنار تاداشی اوُکونو و رین تاکاناشی (سمت راست) بازیگران ژاپنی. کیارستمی در سال ۲۰۱۲ با تهیهکنندگی ژاپن و فرانسه فیلم «مثل یک عاشق» را ساخت. علاوه بر اوکونو و تاکاناشی، ریو کاسه، دیگر بازیگر ژاپنی نیز در این فیلم حضور دارد.
