لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ تهران ۰۲:۴۰

کلوتیلد ریس اتهام همکاری با سازمان جاسوسی فرانسه را تکذیب کرد


 کلوتيلد ريس
کلوتيلد ريس
کلوتيلد ريس، چهارشنبه با انتشار بيانيه ای گفت: «من دروغ های اعضای سابق سازمان جاسوسی فرانسه را در مورد همکاری من با اين نهاد قويا تکذيب می کنم.»

به گزارش خبرگزاری فرانسه، خانم ريس افزود که من اين افرادی را که چنين ادعايی می کنند، نمی شناسم.

پير سيارامی، عضو سابق سازمان اطلاعات فرانسه، به راديو يروپ وان گفت که کلوتيلد ريس اطلاعاتی را در اختیار بسازمان جاسوسی فرانسه قرار مداده ولی پولی بابت آن دریافت نکرده است.

وی افزود: « البته کلوتیلد ریس جاسوس نبوده ولی با نماینده ما در تهران در ارتباط بوده و گزارش هایی در مورد سلاح های هسته ای نوشته است.» دولت فرانسه چنین اتهاماتی را به شدت رد کرده است.

خانم ریس، شهروند ۲۴ ساله فرانسوی که به تدریس زبان فرانسه در دانشگاه اصفهان اشتغال داشت، دهم تيرماه ۸۸ پيش از سوار شدن به هواپيما به مقصد بيروت، توسط نيروهای امنيتی در فرودگاه بين‌المللی تهران بازداشت شد و مقام‌های ایرانی در آغاز اتهام وی را تهیه عکس از تظاهرات معترضان و ارسال آن به خارج از کشور توسط ایمیل عنوان کردند.

با این حال در کیفرخواست صادره علیه وی در یکی از دادگاه‌های گروهی بازداشت‌شدگان پس از انتخابات در مردادماه، «جمع‌آوری اطلاعات و حمایت از اغتشاشگران» به عنوان اتهام وی اعلام شد و همزمان سفیر ایران در پاریس گفت که این شهروند فرانسوی به منظور جمع‌آوری اطلاعات در باره برنامه هسته‌ای ایران، اصفهان را برای زندگی انتخاب کرده بود.

تنها دو روز پس از آزادی خانم ریس، مدرس ۲۴ ساله زبان فرانسه در دانشگاه اصفهان، که به دنبال حوادث پس از انتخابات، یکی از متهمان محاکمات «کودتای مخملی» بود، علی وکیلی راد که به اتهام ترور شاپور بختیار با حکم حبس ابد در زندان بود، آزاد شد.

در همین حال وزارت کشور فرانسه که روز دوشنبه حکم اخراج قاتل شاپور بختیار از فرانسه را صادر کرد هم‌چنان پافشاری می‌کند که آزادی این فرد بر اساس عرف دستگاه قضایی این کشور انجام شده و او پس از ۱۶ سال حبس می‌توانسته است مشمول عفو باشد.

اما روزنامه گاردین از قول «آگاهان و ناظران» می‌گوید که از دادگاه‌های فرانسه «آزاد کردن فردی با جرائمی چنین جدی پس از گذراندن حداقل حکم بعید و غیرمعمول است.»
XS
SM
MD
LG