خبرخوان
هشدار چین به هند درباره کنار گذاشتن «هوآوی» از طرحهای اینترنتی این کشور

چین نسبت به کنار گذاشتن شرکت «هوآوی» از طرحهای اینترنتی به هند هشدار داده و تهدید کرده است که دست به اقدام متقابل خواهد زد.
هند در نظر دارد طرح اولیه راهاندازی شبکه جدید ارتباطات پرسرعت موبایل (جی ۵) را طی ماههای آینده آغاز کند، اما هنوز درباره همکاری با شرکت چینی پیشرو در تولید وسایل و شبکههای ارتباطی، نگرفته است.
تاکنون شش شرکت از جمله هوآوی برای همکاری در راهاندازی ارتباطات پرسرعت موبایل هند اعلام آمادگی کردهاند.
دولت آمریکا با اعمال تحریمهایی شرکت هوآوی را به جاسوسی برای دولت چین متهم کرده و از متحدان و کشورهای دیگر خواسته است به دلیل ملاحظات امنیتی از فناوری هوآوی برای شبکه جدید ارتباطات موبایل (جی ۵) استفاده نکنند.
رویترز از قول دو منبع که نامی از آنها نبرده است، مینویسد در دیداری روز دهم ژوئیه سفیر هند در پکن از وزارت خارجه چین، به او گفته شده است اگر هند شرکت هوآوی را از طرحهای خود کنار بگذارد، آنها نیز اقدامات مشابهی علیه شرکتهای هندی که در چین فعال هستند، انجام خواهند داد.
رویترز مینویسد شرکتهای هندی حضور خیلی گستردهای در چین ندارند.
نارندرا مودی، نخستوزیر هند، قرار است اکتبر امسال با شی جینپینگ رئیسجمهوری چین دیدار و درباره طیفی از موضوعات از جمله اختلاف ۵۳ میلیارد دلاری تراز تجاری دو کشور به زیان هند با وی مذاکره کند.
مهمترین خبرهای ایران و جهان
عوارض خروج از ایران بین ۴۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان تعیین شد

مسافران ایرانی برای عوارض خروج از کشور در سال ۱۴۰۰ باید برای سفر اول ۴۰۰ هزار تومان، برای سفر دوم ۶۰۰ هزار و برای سفر سوم ۸۰۰ هزار تومان بپردازند.
خبر افزایش قابل توجه عوارض خروج از کشور در سال ۱۴۰۰ پیشتر توسط نمایندگان مجلس در دیماه سال ۹۹ اعلام شده بود، اما همزمان با آغاز سال ۱۴۰۰ اخذ این عوارض اجرایی شده است.
در سال ۹۹ عوارض خروج از کشور برای سفر اول ۲۶۴، برای سفر دوم ۳۹۶ و برای سفر سوم ۵۲۸ هزار تومان در تمام مرزها بود.
بر اساس جدولی که از ارقام عوارض خروج از کشور در سال ۱۴۰۰ منتشر شده، عوارض حج تمتع و عمره در سال جاری همانند سالهای گذشته در همه مرزها، همان ۱۳۲ هزار تومان خواهد بود.
همچنین عوارض سفر به شهرهای مذهبی عراق که از آن با عنوان «عتبات عالیات» نام برده میشود، در سال ۱۴۰۰ همانند سال ۹۹ خواهد بود.
عوارض سفر هوایی به این شهرها در سفر اول ۳۷ هزار و ۵۰۰ و در سفرهای بعدی ۴۵ هزار تومان خواهد بود، اما در سفرهای زمینی این مبلغ در سفر اول ۱۲ هزار و ۵۰۰ و در سفرهای بعدی ۱۵ هزار تومان تعیین شده است.
در سالهای گذشته بر اساس بند «د» تبصره ۱۱ این لایحه، زائران اربعین از پرداخت عوارض خروج معاف بودهاند، اما درباره وضعیت عوارض این گروه از مسافران در سال ۱۴۰۰ اظهار نظری نشده است.
در سالهای گذشته در تدوین لایحه بودجه، دولت سهمی از عوارض خروج از کشور را برای سازمان میراث فرهنگی و گردشگی تعیین کرده است، اما عدم اختصاص این سهم به سازمان مذکور همواره مورد انتقاد مدیران آن بوده است.
سومین گذرگاه مرزی میان ایران و پاکستان افتتاح شد

در پی سفر وزیر خارجه پاکستان به ایران، سومین گذرگاه مرزی مشترک دو کشور افتتاح و درباره همکاریهای منطقهای گفتوگو شد.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، شاه محمود قریشی، وزیر خارجه پاکستان، روز چهارشنبه برای انجام یک سفر سهروزه وارد تهران شد و عصر همین روز با رئیس جمهور و وزیر خارجه ایران دیدار کرد.
محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران شامگاه چهارشنبه در توئیتی نوشت که در جریان دیدار با وزیر خارجه پاکستان توافق شده تا «همکاری دوجانبه و هماهنگی منطقهای در خصوص افغانستان، فلسطین و چندجانبهگرایی»، همچنین «مبارزه با تعصبات ضداسلامی» در بین دو کشور تقویت شود.
آقای ظریف درباره جزئیات این توافقها توضیحی ارائه نداد.
وزیر خارجه ایران همچنین از افتتاح یک گذرگاه مرزی جدید و امضای یک تفاهمنامه درباره بازارچههای مرزی در دیدار با شاه محمود قریشی خبر داد.
خبرگزاری ایسنا هم روز چهارشنبه گزارش داده بود که وزیر خارجه پاکستان از پیشنهاد وزیر خارجه ایران برای ارتقای همکاریهای کنسولی بهویژه در خصوص وضعیت زندانیان دو کشور استقبال کرده است.
به گزارش ایسنا، آقای ظریف در دیدار روز گذشته خود با شاه محمود قریشی به گسترش مناسبات دو کشور بر اساس کمترین تاثیر از تحریمهای آمریکا تاکید کرده بود.
«خط لوله صلح» از جمله موضوعات پرمناقشه میان ایران و پاکستان در سالهای گذشته است.
خط لوله صلح، نام خط لوله گاز صادراتی ایران به هند و پاکستان است که براساس تفاهمهای انجام شده، ایران متعهد شده بود که به مدت ۲۵ سال، گاز خود را با قیمت توافقی به هند و پاکستان بفروشد.
اردیبهشت سال ۱۳۹۸ دولت پاکستان با ارسال نامهای رسمی به جمهوری اسلامی اعلام کرده بود که احداث خط لوله در این کشور با وجود تحریمهای آمریکا در این کشور ناممکن است.
گرچه مقامات ایران در ابتدا دولت پاکستان را به شکایت و دریافت خسارت تهدید کردند، بعدتر رسانههای پاکستان از تغییر در مفاد قرارداد گازی میان دو کشور خبر دادند.
بر اساس تغییرات ایجاد شده در قرارداد اولیه، ایران دیگر حق ندارد به خاطر تاخیر در دریافت گاز توسط پاکستان از این کشور شکایت یا درخواست خسارت کند.
دو پاسدار در درگیری سپاه با «ضدانقلاب» در مریوان کشته شدند

روابط عمومی قرارگاه «حمزه سیدالشهدا» متعلق به نیروی زمینی سپاه پاسداران از درگیری این نیرو با افرادی خبر داد که آنها را «عناصر یک تیم تروریستی ضدانقلاب» در منطقه مریوان نامید.
آن طور که روابط عمومی این قرارگاه روز پنجشنبه، دوم اردیبهشت، گزارش کرده، دو نفر از اعضای این «تیم» و دو نفر از اعضای سپاه در جریان این درگیری کشته شدند.
بر اساس این گزارش، این درگیری، شامگاه چهارشنبه حدود ساعت هشت شب رخ داده است.
در اطلاعیه روابط عمومی قرارگاه «حمزه سیدالشهدا» نیروی زمینی سپاه همچنین آمده که شماری از اعضای این تیم نیز زخمی و تعدادی نیز «متواری» شدند.
اطلاعیه یادشده به جزئیات بیشتری در این زمینه، از جمله علت درگیری، نحوه کشته شدن نیروهای سپاه، شمار زخمیشدگان و هویت تیم طرف درگیری سپاه اشاره نکرده است.
استانهای آذربایجان غربی، کردستان و کرمانشاه طی سالهای اخیر شاهد درگیری نیروهای امنیتی ایران با گروههای مسلح مخالف جمهوری اسلامی از جمله حزب دموکرات کردستان ایران و اعضای حزب حیات آزاد کردستان، موسوم به پژاک، بوده است.
جمهوری اسلامی ایران این گروههای مسلح کرد را به «تجزیهطلبی»، «تروریسم» و «ارتباط با بیگانگان» متهم میکند. از سوی دیگر، اما این گروهها هم جمهوری اسلامی را به نقض حقوق کردها در ایران متهم میکنند و میگویند هدفشان پیگیری حقوق کردها است.
با استفاده از گزارشهای ایرنا و رادیوفردا/ ب. ب./ ف. دو.
دلیل صدای انفجار در پرند انجام «عملیات عمرانی» اعلام شد

خبرگزاری فارس دلیل صدای انفجار در عصر چهارشنبه، اول اردیبهشت، در منطقه پرند تهران را انجام «عملیات عمرانی» اعلام کرد.
برخی خبرگزاریهای ایران روز گذشته از شنیده شدن صدای انفجار مهیبی در شهر جدید پرند در اطراف تهران خبر دادند و نوشتند که صدای آن در تمام فازهای این شهر شنیده و موجب وحشت ساکنان این منطقه شده بود.
خبرگزاری فارس، بدون اشاره به منبع خبر با انتشار ویدئویی اعلام کرد که پیگیریهای این خبرگزاری نشان میدهد که صدای انفجار مربوط به یک عملیات عمرانی بوده است.
این خبرگزاری در ادامه بدون اشاره به نوع این عملیات عمرانی و نهاد یا ارگان مرتبط با آن آورده است که «نکته قابل توجه این است که اگر این انفجار هم از همان دست عملیاتهای عمرانی است، چرا اطلاعرسانی لازم و به موقع انجام نمیشود.»
شهر جدید پرند در جنوب غرب تهران و در مجاورت فرودگاه بینالمللی امام خمینی واقع شده است.
در این منطقه یک مرکز آموزش نظامی وابسته به ارتش نیز قرار دارد.
ابراز رضایت اروپاییها از «پیشرفت» مذاکرات برجام؛ موانع اصلی پابرجاست

یک روز پس از پایان یافتن دور دوم مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا برای احیای توافق هستهای سال ۲۰۱۵، اروپاییهای حاضر در برجام از «پیشرفت» گفتوگوها ابراز رضایت کردند.
دیپلماتهای کشورهای اروپایی شامل بریتانیا، آلمان و فرانسه روز چهارشنبه اول اردیبهشت روند مذاکرات تا اینجا را «سازنده» خواندند.
آنها در عین حال تاکید کردند که بهرغم برداشتن گامهای «مثبت» از سوی طرفین، موانع عمده همچنان پابرجاست و راهی طولانی پیش روی مذاکرهکنندگان است.
دیپلماتها افزودند: «ما همه طرفها را تشویق میکنیم تا از فرصت دیپلماتیک پیش روی خود استفاده کنند».
قرار است هیاتهای نمایندگی اصلی یعنی ایران و آمریکا برای مشورت به پایتختهای خود بازگردند و دور بعدی مذاکرات ایران و کشورهای حاضر در برجام، هفته آینده در وین از سر گرفته شود.
دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، که از ژانویه گذشته زمام کاخ سفید را به دست گرفته است، برای لغو «کلیه تحریمهای مغایر» با توافق «برنامه جامع اقدام مشترک» موسوم به برجام اعلام آمادگی کرده است.
هنوز مشخص نیست اختلافات جدی بر سر چه موضوعاتی است، اما منابع نزدیک به مذاکرهکنندگان آمریکایی و اروپایی به نشریه فارین پالیسی گفتهاند که انتظار میرود رابرت مالی، نماینده آمریکا در امور ایران، به تهران بستهای پیشنهادی ارائه کند تا حکومت ایران در ازای لغو بخشی از تحریمها به تعهدات برجامی خود بازگردد.
با استفاده از گزارش خبرگزاری رویترز و رادیو فردا/ آ.ت/ ک.ر
آمریکا: حمایت ایران از حوثیهای یمن، چشمگیر و مرگبار است

نماینده ویژه آمریکا در امور یمن روز چهارشنبه اول اردیبهشت گفت حمایت ایران از حوثیهای یمن «کاملا چشمگیر و مرگبار است».
تیم لندرکینگ به قانونگذاران آمریکایی گفت هیچ شواهد واقعی مبنی بر اینکه تهران بخواهد از راهحلی سازنده برای این منازعه حمایت کند وجود ندارد.
او اظهار داشت: «ما از اینکه ایران بخواهد نقشی سازنده ایفاء کند استقبال میکنیم، اگر تمایلی به این کار داشته باشد. ولی هیچ نشانهای در این زمینه ندیدهایم».
نماینده ویژه آمریکا تصریح کرد متوقف کردن کشتیهای حامل تسلیحات از سوی ایران برای حوثیهای یمن کار دشواری بوده است.
او تاکید کرد که همکاری بینالمللی برای متوقف کردن ارسال تسلیحات از سوی ایران به یمن ضروری است.
حوثیهای یمن از سال ۹۴ بر بخشهای زیادی از این کشور بویژه صنعا، پایتخت، تسلط پیدا کردهاند. دولت قانونی یمن که در عدن، جنوب کشور، مستقر است از مارس ۲۰۱۵ با همکاری یک ائتلاف نظامی به رهبر عربستان وارد جنگ با حوثیها شده است.
جنگ داخلی یمن تاکنون هزاران کشته برجای گذاشته است و میلیونها نفر نیز به کمکهای سازمان ملل وابسته شدهاند و خطر قحطی این کشور را تهدید میکند.
بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز و رادیو فردا/ک.ر
زالی: هفته آینده شرایط بدتر میشود، محدودیتهای کرونایی باید ادامه پیدا کند

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران میگوید وضعیت کرونا در حال حاضر از آبان ۹۹ نیز «بحرانیتر» است و به همین دلیل محدودیتها برای مقابله با این ویروس باید ادامه پیدا کند.
علیرضا زالی گفته که «بستریها، مراجعان و فوتیها همچنان افزایشی است. فاصله بین ترخیص و بستری به ۳۸ درصد رسیده» است.
او مصداق «وخامت» حال بیماران در شرایط فعلی را مقایسه این عدد با شرایط «بحرانی» آبان سال ۹۹ دانسته است که در آن زمان، «۱۶ درصد بود».
زالی پیشبینی کرده که هفته آینده نیز «احتمالا شرایط رو به بدتر شدن میرود» و به همین دلیل تاکید کرده که «باید محدودیتها ادامه پیداکند.»
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران در عین حال از دولت خواسته که برای موضوعاتی مثل «چکها و مالیات اصناف فکری کند».
این درخواست وی از دولت در شرایطی مطرح میشود که پیش از این حسن روحانی در واکنش به درخواستها برای شهربندان سراسری گفته بود: «راحتترین کار این است که همهچیز بسته شود اما بعدش هم مردم از گرسنگی و فقر و بیکاری به خیابان خواهند آمد».
خبرگزاری ایرنا روز چهارشنبه به نقل از رئیسجمهوری ایران نوشته که «کشور و ما یک سال و چند ماه گرفتار ویروس کرونا هستیم، نمیدانیم پایان این ویروس کجاست و برای ما روشن نیست که چه زمانی تمام میشود».
دولت روحانی در تعطیلات نوروزی مانعی جدی برای جلوگیری از مسافرتهای نوروزی اعمال نکرد و مقامهای وزارت بهداشت تنها به خواهش و التماس و توصیه به شهروندان روی آوردند.
این موضوع باعث شد پس از تعطیلات، آمار ابتلا به کرونا و مرگومیر در ایران به صورت قابل ملاحظهای افزایش یابد، به طوری که یک مقام شهرداری تهران پیشبینی کرده است با ادامه شرایط فعلی، «ظرفیت سردخانهها احتمالا دیگر کفایت متوفیها را نمیکند».
به گزارش خبرگزاری تسنیم، سیما لاری سخنگوی وزارت بهداشت نیز عصر چهارشنبه گفت: «بیشتر نقاط کشور در شرایط قرمز کرونا قرار دارد، آمار ابتلا به کرونا در موج چهارم بهشدت رو به افزایش بوده و طی یک ماه اخیر تعداد بستریها چهار برابر شده است».
به گفته وی، «متأسفانه شرایط خوبی نیست و ...امکان دارد طی روزهای پیشِرو تعداد فوتیها بیشتر شود که نتیجه بستریهای هفتههای گذشته است».
با استفاده از گزارشهای فارس، ایرنا، تسنیم و رادیو فردا/ب.ب/ک.ر
محمد ایراننژاد را «حفاظت اطلاعات سپاه» بازداشت کرده است

مریم ایراننژاد، خواهر محمد ایراننژاد، کتابفروش ساکن تهران که از چهارم اسفند ۹۹ در بازداشت به سر میبرد از ملاقات پدر و مادرش با این فعال مدنی در روز ۳۰ فروردین خبر داد.
خانم ایراننژاد در صفحه توئیتر خود نوشته است که اجازه ملاقات به او با برادرش داده نشده و گفته شده که او توسط اطلاعات سپاه بازداشت شده است.
او در توئیت دیگری درباره بازداشت برادرش نوشته بود: چهارم اسفند پارسال به کتابفروشی برادرم در میدان انقلاب رفتند. در را روی او و مشتریهای داخل مغازه بستند. به مدت سه ساعت و نیم تمام کتابها و وسایل مغازه را زیر و رو کردند. موبایل برادرم و افراد حاضر را توقیف کردند. برادرم را بازداشت کرده و بردند.
خانواده محمد ایراننژاد، به گفته خواهر او، تا پیش از این ملاقات از محل نگهداری و ارگان بازداشتکننده او بیخبر بودهاند و در بیخبری مطلق نسبت به وضعیت این کتابفروش به سر میبردند.
از اتهام و دلایل بازداشت محمد ایراننژاد هیچ خبری در دست نیست.
فشار بر روزنامهنگارانی که فساد حکومت ایران را گزارش میدهند «افزایش یافته است»

فدراسیون بین المللی روزنامه نگاران از افزایش پیگرد قضایی و فشار امنیتی بر روزنامه نگاران و خبرنگارانی که فساد در حکومت در ایران را گزارش می دهند به ویژه در سطح محلی خبر داده است.
فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران از افزایش پیگرد قضایی و فشار امنیتی بر روزنامهنگاران و خبرنگاران بویژه در سطح محلی خبر داد که فساد در حکومت ایران را گزارش میدهند.
این فدراسیون اعلام کرده که این فشارها از زمان شیوع کرونا بیشتر شده است.
فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران در این زمینه به مهدی سهرابی، روزنامهنگار محلی در زنجان، اشاره کرده که در ارتباط با گزارشهایش درباره فساد در نهادهای این استان از جمله شهرداری و شورای شهر به بیش از ۱۳ ماه زندان، ممنوعیت یک ساله فعالیت از فعالیت رسانهای و مجازات نقدی محکوم شده است.
امیرعباس دهباشینژاد دیگر روزنامهنگاری است که در استان بوشهر و با شکایت استانداری این استان، به ۲۱ ماه حبس و همچنین شلاق محکوم شده است و از اسفند ۹۸ در زندان به سر می برد.
فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران از حکومت ایران خواسته است که فورا سرکوب رسانهها را متوقف کرده و به پیگردهای قضایی علیه کارکنان رسانهها پایان دهند.
این فدراسیون از الهه موسوی، روزنامهنگار حوزه محیط زیست، نیز نام برده که دی ماه ۹۸ در ارتباط با پروندهای با شکایت سازمان جنگلها و همچنین اداره کل منابع طبیعی گلستان احضار شده بود. همچنین الهه رمضانپور، خبرنگار روزنامه همشهری در استان گلستان که در ارتباط با گزارشهای مربوط به وضعیت بحران کرونا با شکایت قضایی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی مواجه شده است.
شهرام صفری، روزنامهنگار کرد در استان کرمانشاه هم به ۹۱ روز حبس محکوم شد. آقای صفری به «نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی»، «بدبین کردن مردم به جامعه روحانیت و حوزه علمیه قم» و «انتشار آمار مبتلایان به ویروس کرونا» متهم شده است.
فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران نوشته است که با تشدید همهگیری ویروس کرونا در استانهایی از جمله گلستان و کرمانشاه هم پرونده قضایی علیه روزنامهنگاران گزارش شده است.
۱۷ زندانی سیاسی و عقیدتی علیه سلول انفرادی دادخواست رسمی دادند

۱۷ زندانی سیاسی و عقیدتی زندانهای اوین و رجاییشهر با ثبت دادخواستی رسمی در دفاتر بندهای این زندانها نسبت به حبس در «سلول انفرادی» شکایت کردند.
یک منبع مطلب در این زمینه به رادیو فردا گفت: این زندانیان سیاسی و عقیدتی با ذکر ایام حبس خود، خواهان مجازات عاملان و آمران و صادرکنندگان بازداشت و نگهداریشان در سلولهای انفرادی شدهاند.
این زندانیان که در میان آنها نامهای کیوان صمیمی، فرهاد میثمی، آرش صادقی، سعید اقبالی و رضا محمدحسینی به چشم میخورد با استناد به رای وحدت رویه دیوان عدالت اداری در سال ۸۲ و قانون آیین دادرسی کیفری، سلول انفرادی را «مصداق بارز شکنجه» خوانده و از کلیه ضابطین قضایی، آمران، عاملان و کسانی که دستور نگهداری آنها را در سلول انفرادی صادر کردند، شکایت کرده و خواهان رسیدگی شدهاند.
پیمان پورداد، صادق عباسی، پژمان عباد، بهزاد همایونی، امیرحسین میرخلیلی، ابوالفضل غسالی، پارسا گلشنی، مصطفی خسروی بابادی، مطلب احمدیان، آرشام رضایی، نصرالله لشنی و مهدی مسکیننواز دیگر زندانیان زندانهای اوین و رجایی شهر هستند که دادخواست علیه سلول انفرادی را در دفاتر این زندانها به ثبت رساندهاند.
یازدهم اسفند پارسال نیز بیش از ۲۹ فعال سیاسی و مدنی ساکن ایران که در دوران بازداشت خود مدتها در سلول انفرادی محبوس بودند، اقدام به «ثبت دادخواست علیه آمران، عاملان و مامورانی» کرده بودند که در این روند مشارکت داشتهاند.
این فعالان که در میان آنها چهرههایی چون نرگس محمدی، ابوالفضل قدیانی، جعفر پناهی، فائزه هاشمی رفسنجانی، ژیلا بنییعقوب، بهمن احمدی امویی، سعید مدنی، رسول بداغی و ... حضور داشتند، سلول انفرادی را «مصداق بازر شکنجه» دانسته و خواستار توقف آن شده بودند.
نهادهای بینالمللی حقوقبشری از جمله سازمان عفو بینالملل بارها در اطلاعیههای خود درباره زندانیان سیاسی و عقیدتی ایران، سلولهای انفرادی را خلاف قوانین بینالمللی و مصداق بازر شکنجه دانسته و خواستار توقف حبس زندانیان در سلولهای انفرادی شدهاند.
مقامهای قضایی ایران در سالهای اخیر به نقل از رهبر جمهوری اسلامی اعلام کردهاند که «گذران یک ماه در سلول انفرادی مساوی با یک سال در زندان عمومی است».
مهرماه سال ۹۲ نیز نعمت احمدی، سخنگوی کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی، گفت رهبر جمهوری اسلامی فتوایی به شورای نگهبان داده و گفته است «حبس در سلول انفرادی شکنجه است».
با وجود چنین سوابقی، نگهداری زندانیان در سلولهای انفرادی طولانیمدت و بازجویی و شکنجه آنها یک رویکرد معمول مقامهای امنیتی و قضایی در ایران است.
چند باشگاه بزرگ ایتالیایی و اسپانیایی هم از سوپرلیگ اروپایی انصراف دادند

پس از آنکه اعلام شد هر شش باشگاه لیگ برتر فوتبال انگلیس از شرکت در سوپرلیگ اروپا انصراف دادهاند، روز چهارشنبه، اول اردیبهشت، باشگاههای بزرگ آتلتیکو مادرید، اینترمیلان، آ.س میلان و یوونتوس هم خروج خود را از این لیگ اعلام کردند.
به نوشته خبرگزاریها، در حال حاضر فقط باشگاههای رئال مادرید و بارسلونا در سوپرلیگ باقی ماندهاند اما انصراف دیگر باشگاهها به این معنی است که این تورنمنت عملاً پیش از شروع لغو شده است.
پروژه برگزاری سوپرلیگ اروپایی یک طرح نوپا است که تحت نظارت فلورنتینو پرز، رئیس باشگاه رئال مادرید اداره میشود.
این طرح با وعده ۳۵۰ میلیون یورو درآمد برای باشگاههای شرکتکننده، به عنوان راهی برای «نجات فوتبال» و باشگاههایی ارائه شده است که به گفته فلورنتینو پرز، به خاطر بحران کرونا از نظر اقتصادی با مشکل روبهرو هستند.
اما پس از اعلام تشکیل این سوپرلیگ، هم فیفا و یوفا و هم برخی لیگهای داخلی و بسیاری از هواداران فوتبال به سرعت مخالفت خود را با برگزاری آن اعلام کردند.
مخالفان عقیده دارند که ۱۲ تیم مؤسس سوپرلیگ اروپایی با تشکیل چنین گروهی میتوانند به خاطر توان مالی خود موقعیتی انحصاری پیدا کرده و از این راه قدرت در اختیار چند تیم خاص قرار بگیرد.
شش باشگاه انگلیسی که جزو مؤسسان سوپرلیگ بودند و روز سهشنبه در پی واکنش شدید طرفداران خود و هشدارهای دولت از این لیگ انصراف دادند عبارتند از آرسنال، چلسی، لیورپول، منچستر یونایتد، منچسترسیتی و تاتنهام.
با استفاده از آسوشیتدپرس و خبرگزاری فرانسه/پ.پ/ک.ر
بازگشت ۳۰ میلیون دلار از پول بلوکه شده ایران در کره جنوبی در قالب «مصارف درمانی»

رئیس اتاق بازرگانی ایران و کره جنوبی روز چهارشنبه خبر داد که ۳۰ میلیون دلار از پول بلوکه شده ایران در کره جنوبی «برای مصارف بهداشتی و درمانی» استفاده شده و احتمالا بخشی از آن «به خرید واکسن کرونا تخصیص مییابد».
حسین تنهایی به خبرگزاری ایلنا گفت که قرار است که از این پولها برای کالاهای دیگر هم استفاده شود، «اما منتظر هستند تا ببینند نتیجه مذاکرات برجام چه میشود».
به گفته او، اگر مذاکرات به نتیجه برسد ایران میتواند کل پول را دریافت کند.
پول بلوکه شده ایران در کره جنوبی به گفته رئیس اتاق بازرگانی ایران و کره جنوبی ۸ و نیم میلیارد دلار بوده، اما بانک مرکزی ایران این رقم را ۷ میلیارد دلار اعلام کرده است.
چانگ سای کِیون، نخست وزیر کره جنوبی روز ۲۲ فروردین به ایران سفر کرده بود. این دیدار نخستین سفر یک نخست وزیر کره جنوبی به کشور در ۴۴ سال گذشته است.
چند روز پیش از سفر آقای کیون، ایران یک کشتی کره جنوبی را که سه ماه پیش به اتهام «آلوده کردن آبهای خلیج فارس» توقیف کرده بود، آزاد کرد.
دولت سئول و شرکت صاحب کشتی این اتهام را رد کرده بودند و خبرگزاری یونهاپ این کشور از قول یک مقام آگاه گزارش داده بود ایران با توقیف کشتی، در صدد فشار به کره جنوبی برای آزاد کردن میلیاردها دلار دارایی مسدود شده جمهوری اسلامی در بانکهای سئول است.
خبرگزاری رویترز نیز از قول یک منبع کره جنوبی گزارش داده بود «بعد از اینکه دولت سئول به ایران قول داد تا برای آزاد کردن داراییهای مسدود شده تلاش کند، ایران کشتی یاد شده را آزاد کرد».
سوریه از حق رأی در سازمان منع سلاحهای شیمیایی محروم شد

در پی یک رأیگیری از اعضای سازمان منع سلاحهای شیمیایی در آمستردام، سوریه حق رأی خود در این نهاد را از دست داد.
اکثریت اعضای سازمان منع سلاحهای شیمیایی تصمیم گرفتند فوراً حق رأی سوریه از این کشور گرفته شود.
پیشنهاد این رأیگیری توسط ۴۶ عضو از ۱۹۳ عضو این سازمان، از جمله بریتانیا، فرانسه و ایالات متحده، داده شده بود. ۸۷ کشور به این پیشنهاد رای موافق دادند و ۱۵ کشور از جمله ایران، روسیه و خود سوریه با آن مخالفت کردند.
خبرگزاری رویترز مینویسد اگرچه این اقدام بیشتر جنبه نمادین دارد، اما این پیام سیاسی را به سوریه میدهد که نقض کنوانسیون سلاحهای شیمیایی ناپذیرفتنی است.
تحقیقات نهادهای بینالمللی نشان میدهد که دولت سوریه در فاصله سالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۸، در اوج جنگ داخلی، از گاز اعصاب سارین و بمبهای کلورین استفاده کرده که هزاران نفر کشته و مجروح بر جا گذاشته است.
کشورهای اروپایی تزریق واکسن جانسون و جانسون را از سر میگیرند

پس از اعلام تأیید سازمان داروی اروپا، کشورهای اروپایی روز چهارشنبه از آمادگی خود برای از سرگیری تزریق واکسن کرونای جانسون و جانسون خبر دادند.
سازمان داروی اروپا روز سهشنبه اعلام کرد که ارتباط احتمالی که بین استفاده از واکسن جانسون و جانسون و لخته شدن خون در افراد دیده شده «بسیار نادر» است و فواید این واکسن از خطرات آن بیشتر است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، در پی این اعلام نظر، وزارت بهداشت آلمان گفت که بهزودی تحویل این نوع از واکسن به ایالتهای فدرال را برای استفاده در مراکز واکسیناسیون آغاز میکند و پزشکان خانواده باید واکسن را از هفته بعد دریافت کنند.
وزارت بهداشت جمهوری چک نیز میگوید اکنون ۱۴٬۴۰۰ دوز اول از واکسن جانسون و جانسون برای پزشکان عمومی در سراسر کشور فرستاده میشود و انتظار میرود ۲۴ هزار دوز دیگر از این واکسن هفته آینده تحویل داده شود.
تا روز سهشنبه، ۳۱ فروردین، تقریباً ۲.۶ میلیون نفر از جمعیت ۱۰.۷ میلیون نفری جمهوری چک دستکم یک دوز واکسن ضدکرونا دریافت کردهاند که از انواع واکسنهای مدرنا، فایزر و آسترازنکا بوده است.
همهگیری کرونا باعث مرگ بیش از ۳.۱ میلیون نفر و آلوده شدن ۱۴۲.۱ میلیون نفر در سراسر جهان شده است.
کرونا در ایران؛ آمار قربانیان به ۶۸ هزار نفر نزدیک شد

با جان باختن ۳۸۸ نفر دیگر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جانباختگان کرونا در ایران به ۶۷ هزار و ۹۱۳ نفر رسیده است.
مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت روز چهارشنبه گزارش داد که طی ۲۴ ساعت گذشته ۲۴۸۸۶ نفر مبتلا به کرونا در کشور شناسایی شدهاند که از این میان سه هزار و ۵۸۵ تن در مراکز درمانی بستری شده اند.
بر اساس همین گزارش، مجموع بیماران کرونا در کشور به دو میلیون و ۳۱۱ هزار و ۸۱۳ نفر رسید.
وزارت بهداشت ایران در حالی که از ارائه آمار تفکیکی خودداری میکند، به طور روزانه آمار مربوط به ابتلا و مرگ ناشی از کرونا را در اختیار رسانههای قرار میدهد، آماری که منابع مستقل درباره درستی آن تردید دارند.
آن طور که وزارت بهداشت ایران اعلام کرده، اکنون وضعیت ۳۰۱ شهرستان قرمز و ۹۵ شهرستان نارنجی است. همچنین ۴۵ شهرستان در وضعیت زرد و فقط ۷ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
شمار مبتلایان و قربانیان کرونا در ایران در شرایطی پس از تعطیلات نوروزی افزایش یافته که مینو محرز، عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا به خبرگزاری میزان گفته حتی با آغاز ماه رمضان در ایران نیز «اوضاع همچنان تغییر نکرده و خیابانها بسیار شلوغ هستند.»
خانم محرز خواستار اعمال محدودیتهای شدیدتر و جدیتر شده و افزود: «اگر محدودیتها را در همین حد ادامه دهیم بیفایده است... بیمارستانها مملو از بیمار هستند و جای خالی ندارند و به محض این که فردی مرخص میشود بیمار دیگری به جای او بستری میشود و به وضعیت فاجعهباری رسیدهایم.»
دولت حسن روحانی از اعمال مقررات سخت پیشگیرانه برای جلوگیری از سفرهای نوروزی خودداری کرد و پس از تعطیلات نوروز، آمارهای مربوط به کرونا به شدت افزایش یافت.
انتخاب سردبیر
-
گفتوگوی اختصاصی با گوگوش
باید بروم ۲۱ بازی کنم
-
سرایت سانسور از تهران به آمستردام
«محمد» از «جهنم» حذف شد
-
هفتادمین سالمرگ خالق «بوف کور»
داستان دختری که کافکا و هدایت را ملاقات کرد
زیر ذرهبین
-
آمارهای اقتصادی منتشر شده از سوی جمهوری اسلامی در ماههای پیش و پس از ورود کرونا بویژه شاخصهایی همچون نرخ تورم، بیکاری و بهای ارز و سکه خلاف این ادعا را به اثبات میرسانند.