یازدهمین دوره مسابقات ربوکاپ آزاد ایران با حضور صدها تیم ایرانی متشکل از دانشجویان دختر و پسر با همراهی ۱۴ تیم از کشورهای آلمان، انگستان، امریکا، کره جنوبی، کانادا، پرو، افغانستان و چین در حال برگزاری است.
ایده برگزاری رقابت بین رباتها را پروفسور آلن مک ورث از دانشگاه بریتیش کلمبیا در سال ۱۹۹۲ مطرح کرد. در همین زمان گروهی از محققان ژاپنی به بررسی امکان برگزاری فوتبال رباتها پرداختند و سرانجام این رقابتها در سال ۱۹۹۶ کلید خورد.
در ایران کمیته ملی ربوکاپ در سال ۱۳۸۵ با هدف توسعه پژوهشهای رباتیک، هوش مصنوعی و برگزاری مسابقات ربوکاپ راهاندازی شد اما پیش از تشکیل کمیته نیز تیمهای ایرانی در مسابقات برون مرزی ربوکاپ شرکت کرده بودند.
تيم دانشگاه اصفهان در ربوکاپ ۲۰۰۳ به میزبانی ایتالیا توانسته بود تيم فليپس آلمان را ۹-۰ و یک تيم ژاپنی را ۴-۱ شکست دهد. این تيم رقبای استراليايی و پرتغالی خود را هم پشت سر گذاشت. دانشگاههای فردوسی مشهد و شهید بهشتی تهران نيز در آن رقابتها حضور داشتند.
مسابقات بینالمللی ربوکاپ آزاد ایران همواره با استقبال پرشور دانشجویان ایرانی مواجه بوده. تاکنون بیش از سه هزار تیم داخلی و ۶۰ تیم خارجی در آن شرکت داشتهاند. مهمان ویژه این دوره از مسابقات فرانک ونداستارپن دانشیار علوم کامپیوتر از دانشگاه هلند است.
این مسابقات، محدود به فوتبال نمیشود و در رشتههای مختلفی به انجام میرسد. در بخش امدادگری، دانشگاه آزاد قزوین و یزد، دانشگاه ولی عصر رفسنجان، دانشگاه امیرکبیر و نماینده کره جنوبی موفق به کسب امتیاز شدند.
در رقابت بین رباتهای مین یاب ۱۴ تیم به رقابت پرداختند. در مسابقه رباتهای انساننما، تیمی از آلمان در رقابت با نماینده انگلیس ۵ امتیاز کسب کرد.
صدرا ربات در مرحله مقدماتی لیگ فوتبال دانش آموزی اول شد و هلی افرا در رده دوم قرار گرفت. در دور اول همین مسابقات، هلی افرا اول شد. فیرما F۶ به نایب قهرمانی رسید و تیم نقش جهان هم در رده سوم ایستاد. تیم قدرتمند هلی افرا در دور دوم و سوم نیز حرف اول را زد.
در بخش مصاحبه و چالش فنی آزاد فوتبال دانشآموزی، علامه طباطبایی مقام نخست را کسب کرد. در لیگ ربات صنعتی، دانشگاه شریعتی تهران اول شد. دانشگاه آزاد کرمان و دانشگاه علمی کاربردی دوم و سوم شدند.
در لیگ مین یاب دستی در مرحله مقدماتی تیم پاسارگاد از دانشگاه امیرکبیر به اتفاق دانشگاه آزاد تبریز و یزد روی سکوهای سه گانه قرار گرفتند.
در لیگ هوشمند سایز کوچک مرحله مقدماتی تیم خیام ربوتیک از دانشگاه آزاد نیشابور بیشترین امتیاز را کسب کرد.
پارسال دانشگاه قروین پنج نماینده در ربوکاپ جهانی داشت. تیم MRL این دانشگاه در لیگهای فوتبالیست سایز متوسط، سایز کوچک، پلتفرم استاندارد، امدادگر واقعی و شبیهساز امدادی با تیمهای برتر دنیا رقابت کرد.
هر ساله مقررات سختتری برای حضور در مسابقات جهانی در نظر گرفته میشود تا هدف سال ۲۰۵۰ که رقابت تیمی از فوتبالیستهای برتر دنیا با تیمی از رباتهای هوشمند است، محقق شود.
سال ۱۳۹۳ دبیر انجمن علمی کامپیوتر دانشگاه فردوسی مشهد گفت: «بیتوجهی مسئولان این دانشگاه در تامین بودجه ثبت نام، سبب شد تیم رباتیک از سه دوره حضور در مسابقات جهانی محروم شود.»
هادی کلماتی به خبرگزاری ایسنا گفت: «هیچ نیروی متخصصی در هیات رئیسه دانشگاه فردوسی مشهد وجود ندارد. برخی مسئولان نمیدانند لیگهای رباتیک چیست و هیچ تعریفی از آن ندارند.»
تیم دانشگاه فردوسی مشهد در مسابقات پرتغال مقام دوم را کسب کرده بود، آن هم در حالی که کمیته برگزاری مسابقات، فقط اجازه داده بود که این دانشگاه، کدهای خود را از راه دور کنترل و بهروز رسانی کند.
دیدن نظرات (۳)
نظرات بیشتر