خبرخوان
«راهاندازی آزمایشی» اینترنت نسل پنجم در دو منطقه تهران

مدیرعامل اپراتور دیجیتال ایران از راهاندازی آزمایشی نسل پنجم ارتباطات در دو نقطه تهران خبر داد. او به نام این مناطق اشاره نکرد.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، بیژن عباسی آرند روز سهشنبه، ۲۹ مهرماه، با اشاره به این که زیرساختهای لازم در شبکه اپراتور ایرانسل برای ایجاد سرویس نسل پنجم ارتباطات ایجاد شده گفت: «با تمام محدویتها و تحریمهایی که علیه ایران انجام شده، اما برای توسعه نسل پنجم ارتباطات به شدت در حال تلاش هستیم تا تجهیزات مورد نیاز برای این کار را تامین کنیم.»
نخستین سایت فایو جی 5G (نسل پنجم شبکه تلفن همراه) روز یکم مردادماه سال جاری در محل پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، واقع در خیابان کارگر شمالی تهران، راهاندازی شده بود.
آقای عباسی درباره نحوه تامین تجهیزات مورد نیاز برای ایجاد این سرویس و شرکتهای خارجی که در این زمینه با ایران همکاری میکنند، اطلاعاتی ارائه نداد.
او ضمن اشاره به این که شبکه فور جی، نسل چهارم، در ایران «رشد ۱۴۰۰ برابری داشته» گفت: «اکنون بیش از چهار هزار شهر و دهستان بزرگ از مجموعه شبکه فور جی استفاده میکنند. شبکه تری جی نیز با رشد ۳۰۰ برابری روبهرو شده است.»
طی دو سال گذشته ایران در حال توسعه شبکه «فایو جی» بوده است، شبکهای که احتمال میرود با همکاری شرکت هواوی چین در حال توسعه آن باشد.
احتمال همکاری ایران با شرکت هواوی برای ایجاد و توسعه نسل پنجم ارتباطات، امنیت این سرویس را با شبهات زیادی همراه کرده است.
تاکنون چندین کشور فعالیت شرکت هواوی برای توسعه اینترنت «فایو جی» را در کشور خود ممنوع کردهاند.
در آخرین اقدام، بریتانیا مشارکت شرکت هواوی در شبکه «فایو جی» را ممنوع کرد. شرکت هواوی متهم شده بود که ممکن است به صورت سازمانیافته امکان شنود یا دزدی اطلاعات را از طریق این شبکه برای سازمانهایی حکومتی در داخل چین فراهم کند.
شرکت هواوی البته این اتهامها را رد و اعلام کرده است که نسل جدید اینترنت «فایو جی» حتی از نسلهای قبلی ایمنتر است.
مهمترین خبرهای ایران و جهان
یک خبرنگار در قزوین با شکایت دانشگاه پزشکی به حبس محکوم شد

مصطفی جعفری، سرپرست دفتر استانی خبرگزاری ایلنا در قزوین و مدیر مسئول سایت خبری «تیتر قزوین»، به «دو سال حبس و دو سال ممنوعیت اشتغال در حرفه خبرنگاری و محرومیت از فعالیتهای رسانهای» محکوم شد.
بر اساس تصویر حکم آقای جعفری که در شبکههای اجتماعی منتشر شده است، این پرونده علیه آقای جعفری در پی شکایت دانشگاه علوم پزشکی قزوین باز شده و او به «نشر اکاذیب» محکوم شده است.
«نشر اکاذیب» اتهامی است که در دادگاههای جمهوری اسلامی معمولا در مورد اظهارات یا نوشتههای انتقادی یا افشاگرانه منتقدان از جمله فعالان رسانهای مطرح میشود.
با وجود سابقه طولانی بازداشت و دادگاهی کردن روزنامهنگاران و خبرنگاران در جمهوری اسلامی، به نظر میرسد در ماههای گذشته با افزایش فشارهای سیاسی و اجتماعی، فشار بر روزنامهنگاران نیز تشدید شده است.
بر اساس گزارشهای اخیر از دستکم شش خبرنگار در کوهدشت لرستان تنها طی یک ماه شکایت شده است. از جمله این خبرنگاران سینا قلندری است که یک سال پس از افشای قتل یک کودکهمسر توسط شوهر طلبهاش به ۲۷ ماه حبس و دو سال ممنوعیت از کار رسانهای محکوم شد.
محمد بساطی، مدیرمسئول نشریه فرهنگی و اجتماعی «بلوطستان» نیز در پی شکایت کمیته امداد شهرستان کوهدشت در دادگاه بدوی به شش ماه حبس و ۸۰ میلیون ریال جزای نقدی محکوم شد.
هشدار مسکو به واشینگتن درباره قرار دادن روسیه در فهرست کشورهای حامی تروریسم

یک مقام ارشد روسیه روز جمعه گفت مسکو به واشینگتن هشدار داده است در صورتی که روسیه به عنوان «کشور حامی تروریسم» معرفی شود، روابط دوجانبه به شدت آسیب خواهد دید.
به گزارش خبرگزاری تاس، الکساندر دارچیف٬ رئیس بخش آمریکای شمالی در وزارت خارجه روسیه، اظهار داشت، اگر سنای آمریکا طرحهای خود را برای (منزوی) کردن روسیه محقق کند، این اقدام بمثابه آن خواهد بود که واشینگتن از نقطه بدون بازگشت عبور کرده است.
این مقام وزارت خارجه روسیه تصریح کرده است در صورت تصویب (چنین طرحی) جدیترین آسیب را برای روابط دیپلماتیک دوجانبه، تا حد کاهش و حتی قطع روابط ، به همراه خواهد داشت.
او اضافه کرده است: این هشدار به طرف آمریکایی داده شده است.
به گزارش رویترز، ماه گذشته سناتور جمهوریخواه لیندسی گراهام و سناتور دموکرات ریچارد بلومنتال اعلام کرده بودند که به دنبال طرحی هستند که روسیه را دولت حامی تروریسم معرفی کند.
لیندسی گراهام گفته بود چنین طرحی روسیه را در «رده ایران، سوریه و کره شمالی» قرار میدهد. این سناتور جمهوریخواه تاکید کرده بود این طرح تقریباً به اتفاق آرا در سنای ایالات متحده تصویب خواهد شد.
مخالفان حکومت سوریه در اعتراض به درخواست آنکارا برای مصالحه تظاهرات کردند

هزاران نفر از ساکنان مناطق تحت کنترل شورشیان در شمال سوریه روز جمعه ۲۱ مرداد در اعتراض به درخواست وزیر خارجه ترکیه برای مصالحه بین شورشیان مورد حمایت آنکارا و حکومت بشار اسد تظاهرات کردند.
با گذشت یازده سال از جنگ داخلی سوریه در حال حاضر فقط بخشهایی از مناطق شمالی و شمال غربی این کشور در جوار مرز ترکیه در کنترل شورشیان است. گروههای شورشی متحد نيستند و گاه با يکديگر میجنگند. کارشناسان معتقدند که نفوذ و قدرت گروههای جهادی در این مناطق بیشتر از شورشیان مورد حمایت ترکیه است.
ارتش ترکیه در چند حمله بزرگ طی سالهای اخیر بخشی از این مناطق را تصرف کرده و از گروههای شورشی که تحت عنوان «ارتش ملی سوریه» فعالیت میکنند حمایت میکند.
مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه روز پنجشنبه در یک نشست خبری گفت: «باید به شکلی زمینه مصالحه بین مخالفان و رژیم سوریه را فراهم کنیم. در غیر این صورت صلح پایدار برقرار نخواهد شد.»
به فاصله کوتاهی پس از سخنان آقای چاووش اوغلو در غروب پنجشنبه تظاهرات مخالفان حکومت سوريه در مناطق تحت کنترل شورشیان شروع شد. آنها پرچمهای شورشیان را حمل میکردند و پرچمهای ترکیه را از ساختمانهای اداری و ایستگاههای پلیس پایین کشیدند.
روز جمعه حدود سه هزار نفر در تظاهراتی که در شهر اعزاز واقع در استان ادلب برگزار شد شرکت کردند و تظاهرات مشابهی در سایر نقاط استان ادلب و استان همجوار آن حلب نیز برگزار شد.
خبرنگاران خارجی در این مناطق میگویند بسیاری از کارمندان اهل ترکیه که در نهادهای اداری این منطقه کار میکنند روز جمعه به محل کار خود نیامدند.
یک معلم ۴۵ ساله در شهر اعزاز به خبرگزاری رویترز گفت: «ما تحت حاکمیت این رژیم ۱۱ سال رنج کشیدهایم ولی به مبارزه ادامه خواهیم داد.»
یک مهندس اهل حلب نیز که در اغراز کار میکند به خبرگزاری رویترز گفت: «اگر ترکیه هم میخواهد به جهانی بپیوندد که علیه ماست مهم نیست چون تاثیری نخواهد داشت. ولی امیدواریم که موضع دولت ترکیه مثبتتر باشد.»
گزارشگران بدون مرز: طی یک سال گذشته ۶۰ درصد خبرنگاران افغانستان بیکار شدهاند

سازمان گزارشگران بدون مرز میگوید بعد از روی کار آمدن طالبان در ۱۵ اوت پارسال، ۶۰ درصد خبرنگاران کارشان را از دست داده و تقریبا ۴۰ درصد رسانهها تعطیل شدهاند.
بر اساس این گزارش که در وبسایت گزارشگران بدون مرز منتشر شده، سه چهارم خبرنگاران زن کشور اکنون بیکار شده و در ۱۱ ایالت کشور هیچ خبرنگار زنی وجود ندارد و نزدیک ۸۷ درصد خبرنگاران زن در کابل فعال هستند.
این گزارش میافزاید بحران اقتصادی و سرکوب آزادی بیان به تعطیلی رسانهها و بیکاری خبرنگاران دامن زده است.
به گفته گزارشگران بدون مرز، افغانستان قبل از ۱۵ اوت پارسال ۵۴۷ رسانه داشت اما طی این یک سال ۲۱۹ رسانه فعالیت خود را متوقف کرده و از ۱۱ هزار و ۸۵۷ خبرنگار، تنها ۴ هزار و ۷۵۹ نفر کار خود را حفظ کردهاند.
این گزارش میگوید بیش از ۷۶ درصد خبرنگاران زن بیکار شدهاند.
گزارشگران بدون مرز در ادامه به «نابودی» فعالیت رسانهای در افغانستان طی یک سال گذشته اشاره کرده و گفته است رسانهها و خبرنگاران تحت قوانین «ناعادلانه و آزار و اذیت» قرار گرفتهاند.
این نهاد بینالمللی از طالبان خواسته است محدودیت آزادی بیان و سرکوب رسانهها را متوقف کند.
بر اساس این گزارش از زمان روی کار آمدن طالبان، حداقل ۸۰ خبرنگار در دورههای زمانی مختلف بازداشت شدهاند.
با استفاده از گزارش گزارشگران بدون مرز؛ د.خ/س.ن
يکی از مظنونان حمله سال ۲۰۱۵ در عربستان با انفجار انتحاری کشته شد

نهادهای امنيتی عربستان سعودی روز جمعه ۲۱ مرداد اعلام کردند، يکی از مظنونان به مشارکت در حمله گروه خلافت اسلامی که سال ۲۰۱۵ روی داد در روزهای اخير هنگام دستگيری در شهر جده خود را منفجر کرد و کشته شد.
رياست نهادهای امنيتی عربستان سعودی در بيانيهای که توسط خبرگزاری دولتی اين کشور منتشر شد افزود که اين تبعه سعودی به نام عبدالله بن زايد البکری الشهری با منفجر کردن جليقه حاوی مواد منفجره کشته شد و چهار نفر ديگر از جمله سه مامور امنيتی و يک غيرنظامی مجروح شدند.
او يکی از ۹ مظنونی بود که به جرم مشارکت در بمبگذاری سال ۲۰۱۵ در شهر ابها، مرکز استان عسير واقع در جوار مرز يمن تحت تعقيب بودند. در آن انفجار که يکی از مرگبارترين حملات تروريستی دو دهه اخير در عربستان سعودی بود ۱۵ نفر که اکثر آنها ماموران پليس بودند کشته شدند.
عبدالله الشهری ۳۹ ساله و در فهرست مظنونان تحت تعقيب نفر چهارم بود. فرد پنجم در اين فهرست در ماه مه ۲۰۱۶ بازداشت شده است.
بمبگذاری در مسجد شهر ابها که محل نمازگذاری واحدهای ويژه پليس در اين شهر بود روی داد. اين حمله که گروه موسوم به «خلافت اسلامی» يا داعش مسئوليت آن را بر عهده گرفت به فاصله کوتاهی پس از شروع دخالت نظامی عربستان سعودی و متحدانش در جنگ يمن روی داد.
با استفاده از گزارش خبرگزاری فرانسه؛ ش.ر/س.ن
عملیات جستجوی مهاجران در دریای اژه برای سومین روز پیاپی ادامه يافت

گارد ساحلی یونان روز جمعه ۲۱ مرداد خبر داد که عملیات جستجو برای نجات مهاجرانی که قایق آنها در دریای اژه و مسير حرکت به سوی جزیره رودس واژگون شده است، ادامه دارد.
گارد ساحلی یونان افزود یک ناوچه یونانی و سه کشتی تجاری مشغول گشتزنی در محدودهای هستند که در فاصله ۷۵ کیلومتری جنوب جزیره رودس و ۶۰ کیلومتری جنوب غربی جزیره کارپاتوس در دریای اژه قرار دارد.
ساعاتی پس از واژگون شدن این قایق در صبح روز چهارشنبه در مجموع ۲۹ نفر از سرنشینهای آن که همه مرد بودند توسط هلیکوپترهای نیروی دریایی یونان و یک کشتی تجاری نجات یافتند. این افراد گفتهاند که سرنشینان قایق بین ۶۰ تا ۸۰ نفر بودند ولی گارد ساحلی یونان روز جمعه اعلام کرد که تحقیقات دقیقتر نشان میدهد ۵۰ تا ۶۰ نفر سوار این قایق بودهاند.
دو نفر از سرنشینان قایق که توسط هلیکوپترهای نیروی هوایی یونان نجات پیدا کردند شهروند ترکیه بوده و به جزیره کارپاتوس منتقل شدهاند. ۲۷ نفر دیگری که توسط یک کشتی تجاری نجات یافتند شهروندان عراق، افغانستان و ایران هستند.
گارد ساحلی ترکیه نیز روز چهارشنبه اعلام کرد که پنج نفر را در آبهای این منطقه نجات داده است. از روز چهارشنبه و اولین مرحله از عملیات جستجو و نجات تاکنون فرد دیگری نجات پیدا نکرده و اجساد قربانیان نيز هنوز پیدا نشده است.
دلیل واژگونی این قایق دقیقا مشخص نشده ولی به گفته نهادهای مسئول در یونان، وضعیت هوای منطقه در روز وقوع حادثه بد بود، باد شدیدی میوزید و آب دریای اژه بسیار متلاطم بود.
عبور از دریای اژه بین سواحل ترکیه و جزایر یونان یکی از مسیرهای اصلی حرکت مهاجران اهل خاورمیانه و آفریقا به سوی اروپاست. ولی با توجه به افزایش گشتزنی گارد ساحلی یونان در آبهای منطقه و بازگرداندن سریع مهاجران به ترکیه در ماههای اخیر افرادی که میخواهند خود را به قلمرو اتحادیه اروپا رسانند مسیر طولانی و پرخطرتر به سوی ایتالیا را در پیش گرفتهاند.
دولت یونان دیپورت سریع و غیرقانونی متقاضیان پناهندگی به ترکیه را تکذیب میکند.
با استفاده از گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس؛ ش.ر/س.ن
کاهش «۵۰ تا ۶۰ درصدی» تقاضای خرید و مصرف میوه در ایران

رییس اتحادیه بارفروشان ایران میگوید تقاضای خرید و مصرف میوه و صیفی ۵۰ تا ۶۰ درصد کاهش یافته است.
مصطفی دارایینژاد روز جمعه ۲۱ مرداد در گفتوگو با روزنامه شرق اظهار داشت: «امسال تولید محصولات کشاورزی ما ۱.۵ برابر نسبت به سال قبل بیشتر شده ولی از آن طرف تقاضای خرید و مصرف میوه و صیفی ۵۰ تا ۶۰ درصد کاهش یافته است و همین موضوع نیز باعث شده با افت قیمت مواجه شویم.»
وی علت کاهش تقاضای خرید را کاهش قدرت خرید مردم، گرمای هوا و کاهش تقاضا در ماه محرم دانست.
آقای دارایینژاد همچنین گفت صادرات هم نسبت به قبل نصف شده است، زیرا عراق واردات ندارد و به روسیه، ازبکستان، قزاقستان، قطر و امارات نیز میوه کمی صادر میشود.
وی افزود، مصرف میوه و صیفیجان کاهش یافته و اکثر بارها روی دست کشاورزان مانده و خریداری ندارد.
طی سالهای گذشته و خصوصا سال جاری که دولت ارز ترجیهی واردات کالاهای اساسی را قطع و قیمت برخی محصولات را به شدت افزایش داد، گزارشهای زیادی از افت چشمگیر مصرف گوشت، لبنیات، میوه و ترهبار منتشر شده است.
آخرین گزارش مرکز آمار نشان میدهد قیمت خوراکیها در تیر ماه امسال نسبت به ماه مشابه پارسال ۹۲ درصد افزایش یافته است.
با استفاده از گزارشهای شرق و رادیو فردا؛ د.خ/س.ن
اعلام رسمی خشکسالی در بخشهای بزرگی از بریتانیا

در پی افت بارندگی و ادامه موج گرمای بیسابقه، دولت بریتانیا در بخشهای بزرگی از کشور اعلام رسمی «خشکسالی» کرد.
اطلاعیه دولت بریتانیا در این رابطه شرکتها و مردم را متعهد به صرفهجویی در مصرف آب، از جمله عدم استفاده از آب لولهکشی شهری برای آبیاری باغچهها، پر کردن استخرها و شستن خودروها میکند.
تابستان امسال خشکسالی بیسابقهای طی ۵۰ سال اخیر در بریتانیا اتفاق افتاده، میزان بارش به شدت کاهش یافته به طوری که دما در روز جمعه به ۳۷ درجه رسیده است.
آژانس محیط زیست بریتانیا روز جمعه ۲۱ مرداد برای مناطق جنوب، جنوب غربی، جنوب شرقی، مرکزی و شرقی کشور اعلام خشکسالی کرد.
بریتانیا طی پنج ماه گذشته به صورت متوالی افت بارش را تجربه کرده و موج گرمای بیسابقهای کشور را فرا گرفته است.
در این میان انتقادها از شرکتها و نهادهای مسئول امنیت آبی کشور نیز افزایش یافته، اگرچه دولت بریتانیا اطمینان داده که آب شهروندان تامین خواهد شد.
هر روز ۳.۱ میلیارد لیتر آب در بریتانیا به خاطر فرسودگی زیرساختها و نشت از بین میرود.
آژانس محیط زیست بریتانیا گفته است دولت انتظار دارد شرکتهای مسئول تامین آب کشور نشتیها را به حداقل برسانند.
با استفاده از گزارش سیانان؛ د.خ/س.ن
کرونا در ایران؛ جان باختن ۶۸ نفر در یک شبانهروز؛ تداوم روند افزایشی آمار

وزارت بهداشت ایران روز جمعه، ۲۱ مرداد، از جان باختن ۶۸ نفر دیگر بر اثر ابتلا به کووید ۱۹ در یک شبانهروز گذشته خبر داد.
بر اساس این گزارش در همین بازه زمانی نزدیک به شش هزار و ۴۰۰ بیمار جدید نیز شناسایی شدهاند.
به این ترتیب مجموع جانباختگان کرونا در کشور به ۱۴۲ هزار و ۸۰۶ نفر و شمار مبتلایان به ۷ میلیون و ۴۶۵ هزار و ۵۷۹ نفر رسید.
آمارهای رسمی کرونا در حالی همچنان به صورت روزانه منتشر میشود که منابع مستقل پیشتر آمار واقعی را سه تا چهار برابر این آمار اعلام کرده بودند.
در همین حال احمد طباطبائی، عضو ستاد کرونا، در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا با اشاره به افزایش آمار ابتلا و مرگ و میر احتمال داد که روند افزایشی بیماری ادامه پیدا کند.
روند تصاعدی آمار کرونا در حالی ادامه دارد که در هفتههای گذشته بسیاری از کارشناسان و مقامات وزارت بهداشت درباره عدم رعایت شیوهنامههای اجتماعی بهویژه با توجه به برگزاری تجمعات مذهبی در ماههای محرم و صفر هشدار دادهاند.
در همین حال یک مقام وزارت راه و شهرسازی پیشبینی کرده است که بیش از پنج میلیون نفر به مناسبت اربعین از مرزهای کشور تردد کنند.
رئیسی: استان «جنوب کرمان» حتماً تشکیل خواهد شد

رئیس جمهور ایران در جریان سفر استانی به کرمان روز جمعه، ۲۱ مرداد، اعلام کرد که «استان جنوب کرمان حتماً تشکیل خواهد شد».
ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور، روز جمعه همچنین خبر داد: «در کمیسیون تقسیمات کشوری تصویب کردند که شهرستان جازموریان شکل بگیرد و در دولت هم این کار بهسرعت پیگیری خواهد شد.»
به گزارش خبرگزاری مهر، ابراهیم رئیسی با اشاره به «تاخیر» در تشکیل استان جنوب کرمان گفت که این موضوع در دستور کار دولت سیزدهم قرار گرفته است.
ایران در حال حاضر ۳۱ استان دارد. نماینده جیرفت در مجلس شورای اسلامی پیشتر اعلام کرده بود که سی و دومین استان کشور به نام «کرمان جنوبی» شامل هفت شهرستان با مرکزیت جیرفت خواهد بود.
تاکید دوباره آقای رئیسی بر دو پاره کردن استان کرمان در حالی بیان میشود که مرکز پژوهشهای مجلس ماه مهر پارسال در گزارشی اعلام کرده بود که «هفت شهرستان جنوبی از حداقل شرایط قانونی (یک میلیون نفر جمعیت برای هر استان) برخوردار نیست» و «تصویب این طرح پیامدهای منفی برای دولت دربردارد».
در این گزارش از جمله پیامدهای منفی ایجاد استان جدید «ایجاد بار مالی فزاینده بر دوش دولت» عنوان شده و آمده بود که در شرایط کنونی اقتصادی دولت با توجه به «تحریمها، کاهش ارزش پول ملی، تورم و پیامدهای اقتصادی بحران کووید ۱۹» این اقدام «به لحاظ کارشناسی قابل توجیه نیست».
طبق برآوردهای سازمانهای اداری و استخدامی کشور و برنامه و بودجه اضافه شدن یک استان جدید، حدود ۸۱۰ میلیارد تومان به هزینههای دولت در «یک سال» اضافه میکند.
تاکید رئیس جمهور ایران بر افزایش استانهای کشور در حالی است که بنا بر اعلام مرکز پژوهشهای مجلس روند جهانی غالب گرایش به سمت «وسیعتر کردن و تجمیع استانها و کاهش سطوح و واحدهای تقسیمات کشوری» در کشورهای مختلف جهان است.
افبیآی در اقامتگاه ترامپ در پی «اسناد محرمانه سلاح اتمی» بود

روزنامه واشینگتن پست بامداد جمعه، ۲۱ مرداد، گزارش داد که ماموران سرویس امنیت داخلی آمریکا، افبیآی، که این هفته اقامتگاه دونالد ترامپ در ایالت فلوریدا را تفتیش کردند، به دنبال «مدارک طبقهبندی شده درباره سلاح هستهای» بودند.
واشینگتن پست به نقل از «منابع نزدیک» به این تحقیقات نوشت که آنها هیچ توضیح بیشتری نداده و نگفتند که آیا سخن از اسناد مربوط به سلاح هستهای آمریکا است یا سلاح اتمیِ کشورهای دیگر.
این «منابع» که نامشان برده نشد، همچنین نگفتند که در تفتیش اقامتگاه آقای ترامپ، به اسناد مورد نظر دسترسی یافتند یا نه.
ماموران افبیآی دوشنبه شب وارد اقامتگاه مار-آ-لاگو شدند، جایی که آقای ترامپ و همسرش، ملانیا، اکثر اوقات خود را پس از پایان دوره ریاست جمهوری در آن سپری کردهاند.
تفتیش از این ویلای بزرگ ساحلی ساعتها طول کشید. برخی رسانههای آمریکا مدعی شدند که پس از آنکه آقای ترامپ در آغاز امسال ۱۵ جعبه اسناد انتقال یافته به این خانه را به آرشیو ملی آمریکا مسترد کرد، هنوز «اسناد محرمانه دیگری» در این مکان باقی بود.
تحقیقات در این باره از اوایل بهار امسال آغاز شد. در تاریخ آمریکا سابقه نداشته که خانه یک رئیس جمهورِ پیشین به دست نهادهای اطلاعاتی و امنیتی یا پلیس کشور تفتیش شود.
این وضعیت برای دونالد ترامپ در حالی رخ داده که او درگیر تحقیقات دیگری نیز هست، اما کماکان تاکید دارد که به زودی در خصوص اعلام نامزدی خود برای انتخابات ریاست جمهوری دو سال دیگر تصمیم خواهد گرفت.
واشینگتن پست با کارشناسان اسناد محرمانه نیز گفتوگو کرده به گفته آنها حضور نیروهای افبیآی در خانه آقای ترامپ بیانگر «نگرانی حقیقی» در دولت است که ممکن است اسناد به دست عواملی دیگر بیفتد.
همزمان با گزارش واشینگتن پست، نیویورک تایمز نیز روز ۲۱ مرداد با استناد به یک منبع «آگاه از تحقیقات» گزارش داد که اقدام پلیس فدرال آمریکا در خصوص مدارک مرتبط با یکی از محرمانهترین برنامههای آمریکا بوده است.
دو منبع دیگر نیز به نیویورک تایمز گفتند که بازجویان افبیآی معتقد هستند که اسناد موجود در اقامتگاه آقای ترامپ، مدارکی «حساس» درباره امور مربوط به «امنیت ملی» آمریکا است.
این خبرها پس از آن منتشر میشود که مریک گارلند، وزیر دادگستری آمریکا، شامگاه ۲۰ مرداد تایید کرد که دفتر او از دادگاه فدرال خواسته تا حکم تفتیش افبآی در خصوص تفتیش از خانه آقای ترامپ را رسانهای کند. وی گفت که آقای ترامپ خودش اولین کسی بود که این خبر محرمانه را رسانهای کرد.
آقای گارلند گفت در شرایطی که اعتبار و شرافت ماموران افبیآی مورد اتهام قرار گرفته، او ساکت نخواهد نشست و از این افراد «میهنپرست» دفاع خواهد کرد.
از زمان رسانهای شدن این تفتیش، تعداد زیادی از جمهوریخواهان دادستانی و دولت جو بایدن را متهم کردهاند که از افبیآی برای اهداف سیاسی سوء استفاده کرده است.
آقای ترامپ همواره رسانههایی مانند واشینگتن پست و نیویورک تایمز را «رسانههای منتشرکننده دروغ و اخبار جعلی» توصیف کرده و به آنها حمله کرده است.
او و هوادارانش تاکید دارند که اقدامات اخیر از روی اغراض سیاسی و با هدف جلوگیری از اعلام نامزدی او برای انتخابات سال ۲۰۲۴ انجام میشود.
یک کشتی حامل ذرت اوکراین راهی ایران شد

یک کشتی حامل ذرت صادراتی اوکراین روز جمعه، ۲۱ مرداد، از یکی از بنادر این کشور در دریای سیاه راهی ایران شد.
به گزارش رویترز به نقل از وزارت دفاع ترکیه، این کشتی از بندر چورنومورسک اوکراین حرکت کرده و حامل ۶۰ هزار تن ذرت است.
بر اساس این گزارش، یک کشتی دیگر نیز از همین بندر حامل حدود ۳۰ هزار تن ذرت بهطور همزمان راهی ترکیه شده است.
به این ترتیب شمار کشتیهای حامل محصول ذرت که با میانجیگری سازمان ملل امکان صادرات از اوکراین را یافته است به ۱۴ فروند رسید.
ماه گذشته با میانجیگری ترکیه و سازمان ملل، نمایندگان روسیه و اوکراین برای ادامه صادرات محصولات کشاورزی اوکراین به بازارهای جهانی از بنادر این کشور در دریای سیاه به توافق رسیدند.
کمیسیون مشترکی متشکل از نمایندگان سازمان ملل، ترکیه، روسیه و اوکراین برای نظارت بر اجرای این توافق تشکیل شده و مقر آن در استانبول است.
پیش از تهاجم روسیه به اوکراین، این دو کشور بیش از یک سوم گندم مورد نیاز جهان را تامین میکردند.
جنگ اوکراین و قطع کامل صادرات محصولات کشاورزی این کشور، سبب گرانی مواد غذایی در جهان شد.
«حمایت» مردم لبنان از مرد گروگانگیر در بانکی در بیروت

گزارشها از لبنان از استقبال و حمایت مردم این کشور از مردی حکایت دارد که روز پنجشنبه، ۲۰ مرداد، با مراجعه به یک بانک در بیروت با تهدید اسلحه از کارمندان خواست که بخشی از پول خود او را تحویل دهند.
مردم در لبنان بسام الشیخ حسین را «قهرمان» مینامند.
به گزارش روزنامه بریتانیایی گاردین، در حالی که نیروهای پلیس برای بازداشت این مرد به محل رسیده بودند، مردم حاضر در محل تاکید داشتند که او بیگناه است و تنها خواهان بازپس گرفتن قسمتی از پول خود است.
در پی وقوع بحران شدید مالی در لبنان، به دستور بانک مرکزی، بانکها در دو سال گذشته مجاز بودهاند که حداکثر ماهانه ۲۰۰ دلار یا معادل لیره لبنانی آن را از پولهای سپردهگذاران تحویل دهند. در حالی که چنین مبالغ اندکی برای تامین اساسیترین نیازهای روزمره نیز کافی نیست.
بسام الشیخ حسین که برای پرداخت صورتحساب مداوای پدرش در بیمارستان به پول زیادی نیاز داشت، روز ۲۰ مرداد مجهز به اسلحه وارد شعبه بانک فدرال در بیروت شد و خواست ۳۰ هزار دلار از ۲۱۰ هزار دلار سپردهاش را نقد تحویل بگیرد.
به نوشته گاردین، در حالی که سربازان و نیروهای پلیس شعبه بانک را برای بازداشت آقای حسین محاصره کرده بودند، مردم زیادی در محل گرد آمده و از او حمایت میکردند.
این رویداد روند زندگی روزانه در منطقه الحمره در بیروت را تا حد زیادی تحت تاثیر قرار داده بود.
شاهدان در محل به گاردین گفتند، «رهبران فاسد» پولهای خود را با کمک بانک مرکزی به کشورهای دیگر، از جمله سوئیس میفرستند، اما بقیه مردم در رنج و تنگنا هستند.
شاهدان تاکید داشتند که مردم از روی ناامیدی به هر کاری دست میزنند. یکی از افراد تماشاچی به گاردین گفت حتی سربازان و نیروهای پلیس ضد شورش که به محل آمدهاند، این فرد را دوست دارند. حقوق نظامیان نیز در دو سال گذشته عملا به یکبیستم کاهش یافته است.
آقای حسین در طول ساعاتی که کارمندان را گروگان گرفته و در محاصره پلیس بود، اجازه داد از یک رستوران برای کارکنان غذا فرستاده شود. اما با نزدیک شدن به ساعات شب و پس از آن که بانک با خواسته او موافقت کرد، او خود را به پلیس تسلیم کرد.
این دومین رویداد از این نوع در ماههای گذشته در لبنان بود.
سپردهگذاران ارزهای خارجی نگران هستند در شرایطی که تورم لجامگسیخته ادامه دارد، سپردههایشان در صورت ادامه محدودیتهای شدید بانکی برای دریافت پول، ارزش خود را نیز از دست بدهد.
هرچند پول لبنان لیر است اما بهای کالاها و خدمات عملا به دلار آمریکا محاسبه میشود. ارزش لیر همچنان در سراشییی سقوط است و وضعیت ابهام سیاسی در مورد تشکیل دولت نیز کماکان ادامه یافته است.
پرواز خطوط هوایی ایرانی به مالزی به دلیل تحریمها متوقف میشود

پرواز خطوط هوایی ایرانی به مالزی به دلیل تحریم سوخترسانی به هواپیماهای ایرانی از روز شنبه، ۲۲ مرداد، به طور کامل متوقف میشود.
به گزارش ایلنا، مقصود اسعدی سامانی، دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی ایران، اعلام کرد که آخرین پرواز شرکت هواپیمایی ماهان به عنوان تنها ایرلاین ایرانی که در سالهای اخیر امکان پرواز مستقیم به مالزی را داشته است، روز جمعه ۲۱ مرداد انجام خواهد شد.
آقای اسعدی سامانی دلیل توقف کامل پرواز مستقیم از ایران به مالزی را عدم امکان سوختگیری ایرلاینهای ایرانی به دلیل تحریمهای آمریکا اعلام کرد و گفت که به شرکتهای سوخترسان در فرودگاههای مالزی اعلام شده است که اگر به هواپیماهای ایرانی سوخت دهند، مشمول تحریمها میشوند.
به گفته دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی، با توجه به طولانی بودن مسیر تهران به کوآلالامپور فقط هواپیماهای ماهان و ایرانایر امکان پرواز در این مسیر را داشتند، اما از این به بعد مسافران باید از پرواز ایرلاینهای خارجی در این مسیر استفاده کنند.
در سالهای گذشته بسیاری از کشورها از بیم تحریمهای آمریکا سوخترسانی به هواپیماهای ایرانی را متوقف کردهاند. با وجود تحریم سوخترسانی به هواپیماهای ایرانی از دور اول تحریمهای نفتی، پس از خروج دولت دونالد ترامپ از توافق هستهای در سال ۱۳۹۷ این تحریمها شدت و سرعت بیشتری گرفت.
دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی روز ۱۸ مرداد در گفتوگو با روزنامه «اقتصاد سرآمد» گفته بود که در حال حاضر تنها «عراق در منطقه و یکی دو کشور کوچک اروپایی و بلگراد» به هواپیماهای ایران سوخت میدهند.
به گفته آقای اسعدی سامانی، عدم امکان سوختگیری ایرلاینهای ایرانی موجب افزایش هزینههای این شرکتها شده و هر نشست و برخاست هواپیما این هزینهها را بالاتر میبرد.
مسمومیت ۲۶۰ نفر در یک روستای همدان در پی توزیع غذا و شربت آلوده

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان از شیوع یک نوع اسهال عفونی با عامل میکروبی از طریق غذا و شربت توزیع شده در میان ۲۶۰ تن از اهالی روستای چنارعلیای همدان خبر داد.
به گفته محمدمهدی مجذوبی، با گذشت دو روز از آغاز بیماری، همچنان ۵۵ نفر در بیمارستان بستری هستند، که ۹ نفر بزرگسال و مابقی کودک هستند.
پیش از این دادستان عمومی و انقلاب شهرستان اسدآباد از فوت یک دختر جوان به دلیل مسمومیت و بررسیهای قضایی در این زمینه خبر داده بود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: شواهد آزمایشگاهی نشان میدهد که این بیماری یک اسهال عفونی با عامل میکروبی بوده، با این همه بیماری کنترل شده و در حال حاضر بیمار بدحال نداریم.
با استفاده از ایسنا
انتخاب سردبیر
-
رسانههای روسی در هفتهای که گذشت
نگاه به شرق در دکترین جدید سیاست خارجی روسیه
-
صدسالگی نقاش سفرههای ایرانی
رزا منتظمی، سالهای جنگ و طعمِ شیرینِ نجاتیافتگی
-
گفتوگو با لیلی امیرارجمند
اولین کتاب کانون را شهبانو ترجمه و تصویرگری کرد
-
گزارش و تحلیل
دیدار صدر با سیستانی در دوران افول جمهوری اسلامی در عراق
-
رسانههای اسرائیل در هفتهای که گذشت
مسافر جنجالی ایران در انتخابات داخلی لیکود