خبرخوان
کشته شدن چهار نفر در درگیری نظامی در آذربایجان غربی

قرارگاه «حمزه» وابسته به نیروی زمینی سپاه اعلام کرده است که در جریان تعقیب و درگیری با یک «تیم تروریستی»، دو نفر از نیروهای بومی این قرارگاه و دو نفر از گروه تحت تعقیب، کشته شدهاند.
این درگیری سهشنبه، ۱۱تیرماه در در منطقه عمومی چالدران در استان آذربایجان غربی رخ داده است.
در گزارش قرارگاه «حمزه» به اسم تیم تحت تعقیب اشاره نشده و از این گروه به عنوان تیم «ضد انقلاب وابسته به استکبار جهانی» نام برده شده است.
قرارگاه «حمزه سیدالشهدا»، مسئول تامین امنیت در مرزهای غربی ایران و استانهای آذربایجان غربی کردستان و کرمانشاه است و در چهار دهه گذشته، به طور مداوم با گروههای نظامی فعال در این منطقه درگیر بوده است.
از سوی دیگر، منابع خبری وابسته به حزب دموکرات کردستان خبر دادهاند که «نیروهای پیشمرگه» این حزب یکشنبه، ۸ تیرماه با نیروهای سپاه درگیر شدهاند و در این درگیری «چندین تن» از نیروهای سپاه کشته شدهاند.
بر اساس این گزارشها، این درگیری در خاک اقلیم کردستان عراق رخ داده و اتومبیل حامل نیروهای سپاه به تعقیب و آزار کولبران پرداخته بود و به همین دلیل، نیروهای وابسته به حزب دموکرات کردستان، آن را مورد هدف قرار دادهاند.
تعداد کشتهشدگان در این درگیری اعلام نشده ولی این منابع افزودهاند که سپاه در واکنش به این درگیری، ارتفاعات «آلدنه» و «برده سوران» در اقلیم کردستان عراق را با توپخانه مورد حمله قرار داده است.
مهمترین خبرهای ایران و جهان
در حمله به مأموران نیروی انتظامی در درهشهر ایلام دو مأمور کشته شدند

درپی تیراندازی یک فرد ناشناس به مأموران نیروی انتظامی مستقر در ایستگاه بازرسی پل گامیشان شهرستان درهشهر استان ایلام که شامگاه شنبه، ۹ اسفند، روی داد، دو مأمور ناجا کشته شدند.
خبرگزاریهای داخلی ایران پس از این حمله از کشته شدن سرباز وظیفه، محمد مهدی دیرکوند، خبر دادند و نوشتند که ستوانیکم روحالله باصره نیز زخمی شد و برای مداوا به مراکز درمانی انتقال یافت.
بامداد یکشنبه خبر رسید که روحالله باصره نیز در بیمارستان جان خود را از دست داده است.
خبرگزاری ایرنا عامل این تیراندازی را یک «شرور مسلح» توصیف کرده و خبرگزاری ایلنا نیز در این رابطه از واژه «قاچاقچیان» استفاده کرده است.
مسئولان نیروی انتظامی هنوز در مورد عامل و علت این حمله اظهارنظری نکردهاند.
به گزارش خبرگزاری میزان، افشار خسرویزاد، دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان ایلام از صدور دستورهای قضایی «به منظور شناسایی و دستگیری عوامل حمله مسلحانه به ماموران ناجا در پل گاومیشان شهرستان درهشهر» خبر داده است.
منطقه غرب ایران در بسیاری نقاط شاهد عبور و مرور کولبران به آنسوی مرز است که تیراندازیهای نیروهای انتظامی به آنان تلفات جانی نیز برجای میگذارد.
بازنشستگان برای چندمین هفته در دهها شهر ایران تجمع کردند

بازنشستگان کارگری روز یکشنبه، دهم اسفند ماه برای چندمین بار در اعتراض به وضع معیشت خود و سیاستهای مزدی دولت در بیش از ۲۰ شهر ایران تجمع کردند.
بنابر گزارشها، مهمترین خواستهای مطرحشده از سوی این بازنشستگان، افزایش مستمریها، اجرای دور جدید قانون همسانسازی در سال جاری، ارائه خدمات درمانی رایگان به بازنشستگان و پرداخت بدهیهای دولت به سازمان تامین اجتماعی است.
این تجمعات حوالی ظهر امروز در شهرهای تهران، مشهد، یزد، تبریز، کرمانشاه، اراک، اهواز، خرم آباد، شاهرود، کرج، ایلام و شوشتر برگزار شد.
ادیگر شهرهایی که در آنها تجمعات اعتراضی صورت گرفته اصفهان، زنجان، رشت، شیراز، سنندج، بجنورد، خرمشهر، آبادان و شوش و هفتتپه بوده است.
پیش از این، سبد معیشت ماهانه بین هشت تا ۱۱ میلیون تومان برآورد شده است که چند برابر مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی است. بازنشستگان تأمین اجتماعی خواستار افزایش مستمری خود برابر با سبد معیشت ماهانه هستند.
مرکز آمار ایران اخیرا نرخ تورم نقطهای در بهمنماه ۱۳۹۹ را ۳۴ درصد اعلام کرد. تورم نقطهای به معنی رشد قیمت مجموعهای از کالاها و خدمات در یک ماه مشخص نسبت به ماه مشابه سال قبل از آن است.
مشاهده کرونای جهشیافته در ۱۵ استان؛ وضعیت خوزستان کماکان بحرانی است

ایرج حریرچی، معاون وزارت بهداشت ایران ضمن هشدار درباره وضعیت استانهای خوزستان و چهارمحال و بختیاری گفت که در صورت گسترش بیماری در خوزستان، وضعیت این استان در ستاد مقابله با کرونا مطرح خواهد شد.
او در حالی این موضوع را مطرح کرده است که به گفته مقامات محلی این استان طی ده روز گذشته که شیوع کرونا در این استان بحرانی بوده است، حداقل سه بار درخواست رسمی برای قرنطینه خوزستان به ستاد ملی مقابله با کرونا ارسال شده ولی بیپاسخ مانده است.
بر اساس آخرین گزارش وزارت بهداشت ایران، ویروس جهشیافته تا روز پنجشنبه هفتم اسفندماه در ۱۱ استان شامل سیستان و بلوچستان، هرمزگان، فارس، خوزستان، ایلام، مرکزی، تهران، قزوین، البرز، گیلان و آذربایجان غربی مشاهده شده است.
در روزهای اخیر مقامات بهداشتی قم، اصفهان، کاشان و آذربایجان شرقی هم به صورت رسمی از شناسایی موارد ابتلا به ویروس جهشیافته در این استانها خبر دادهاند.
بر اساس اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا تا روز پنجم اسفند، ۱۱۲ مورد ابتلا به ویروس جهشیافته در کشور شناسایی شدهاند که از میان آنها هشت نفر از جمله سه کودک جان باختهاند.
در همین حال سخنگوی وزارت بهداشت ایران روز یکشنبه، دهم اسفند، از شناسایی بیش از هشت هزار بیمار جدید مبتلا کرونا و جان باختن ۹۳ نفر دیگر بر اثر این بیماری طی ۲۴ ساعت گذشته خبر داد.
به این ترتیب آمار رسمی کل مبتلایان به کرونا تا امروز به یک میلیون و ۶۳۱ هزار و ۱۶۹ نفر و مجموع جانباختگان به به ۶۰ هزار و ۷۳ نفر رسید.
این آمار در حالی اعلام میشود که پیش از این سازمان نظام پزشکی ایران، آمار واقعی قربانیان کرونا در ایران را ۳ تا ۴ برابر آمار رسمی برآورد کرده بود.
روزنامه کیهان حمله به کشتی باری اسرائیل را با اقدامات نیروهای نیابتی ایران مربوط دانست

روزنامه کیهان که زیر نظر نماینده ولی فقیه اداره میشود در شماره نهم اسفند خود حمله به کشتی باری اسرائیل را با اقدامات نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی در منطقه مربوط دانست.
کشتی «اموی هلیوس رِی»، در مالکیت شرکت «هلیوس رِی» که با پرچم باهاما در آبهای دریای عمان حرکت میکرد، ده دقیقه پس از بامداد روز جمعه، هشتم اسفند (به وقت ایران) بر اثر یک سانحه مشکوک در دو نقطه در بدنه سوراخ شد.
روزنامه کیهان نوشته است که اسرائیل «سرانجام به هدفی مشروع تبدیل شده» و حمله به این کشتی را «حرفهای» توصیف کرده است.
این روزنامه بدون ارائه شواهدی گمانهزنیهایی چون «احتمال جاسوسی این کشتی در خلیج فارس» را مطرح کرده و نوشته است که «اقدامات محور مقاومت در سوریه و عراق در کنار پیشرویهای سریع انقلابیون یمن در مارب و این روزها، حمله به کشتی جنگی رژیم صهیونیستی که در پوشش کشتی باربری و با پرچم کشوری دیگر در حال تردد بود، نشان میدهد، اینکه میگویند دوران بزن در رو گذشته، حرف دقیقی است.»
جمهوری اسلامی افراد مرتبط با سیاست تسلط خود بر «هلال شیعی» را «محور مقاومت» میخواند و از شورشیان حوثی در یمن با عنوان «انقلابیون» نام میبرد.
سایت «مشرقنیوز» هم نوشتهای از علیرضا تقوینیا، یک تحلیلگر، را بازنشر کرده که میگوید: «دست هستههای مقاومت در نقاط حساس و آبراههای مهم برای ضربه زدن به منافع رژیم صهیونیستی (اسرائیل) کاملا باز است و دریای سرخ، خلیج فارس، دریای عمان، دریای عربی و مدیترانه برای اسرائیلیها میتواند هر لحظه ناامن شود.»
بنی گانتز، وزیر دفاع اسرائیل روز شنبه نهم اسفند در مورد حمله به کشتی باربری اسرائیل گفت: «باید به تحقیقات خود ادامه دهیم، اما بهطور قطع میتوان گفت که ایران در تلاش است تا به زیرساختهای اسرائیل صدمه بزند و به شهروندان اسرائیلی آسیب برساند.»
دیوان عالی کشور حکم اعدام یک کودک-مجرم را تایید کرد

حکم اعدام آرمان عبدالعالی، کودک-مجرمی که متهم به قتل یک دختر نوجوان است، بار دیگر در دیوان عالی کشور تأیید شد.
آرمان عبدالعالی متهم است که در سال ۹۲ دوست دخترش به نام «غزاله شکور» را به قتل رسانده و جسد او را ناپدید کرده است.
او که در زمان وقوع قتل کمتر از ۱۸ سال سن داشته، در مراحل اول محاکمه به قتل خانم شکور اعتراف کرده بود، اما او بعدتر منکر این قتل شد.
قرار بود حکم اعدام این متهم به قتل در دی ماه ۹۸ اجرا شود، اما خانواده مقتول تصمیم گرفتند یک بار به او مهلت دهند تا آرمان عبدالعالی جای جسد دخترشان را به آنها بگوید.
به گزارش روزنامه شرق در آخرین جلسه دادگاه، آقای عبدالعالی بار دیگر منکر قتل شده و از محل جسد ابراز بیاطلاعی کرده است.
آرمان عبدالعالی هنگام وقوع قتل کمتر از ۱۸ سال داشته، اما بنا به قوانین ایران، حکم اعدام این دسته از متهمان، پس از رسیدن آنان به ۱۸ سال اجرا میشود.
پس از اعلام خبر اجرای حکم اعدام آرمان عبدالعالی در دی ماه پارسال عفو بینالملل اجرای این حکم را «نقض فاحش قوانین بینالمللی» عنوان کرده و اعلام کرده بود «تحقیقات پلیس در این پرونده معیوب و ناقص بوده و محاکمه آرمان عبدالعالی نیز بهغایت غیرمنصفانه بوده است.»
رئيس سازمان محیط زیست: در زمینه توسعه انرژیهای پاک رتبه آخر جهان هستیم

عیسی کلانتری، رئيس سازمان محیط زیست ایران گفته است ایران در زمینه توسعه انرژیهای پاک «ضعیفترین عملکرد» را دارد و «رتبه آخر در جهان» را کسب کرده است.
او در مصاحبهای که روز یکشنبه، ۱۰ اسفند در روزنامه اعتماد منتشر شده است، با انتقاد از بالا بودن شدت مصرف انرژی در ایران گفته است ایران بر اساس گزارشهای منتشره مرتبط با معاهده پاریس، در زمینه مبارزه با گرمایش جهانی نیز همراه کشورهایی مثل «آمریکا و عربستان»، دارای «بدترین عملکرد» است.
آقای کلانتری همچنین با اشاره به بحث پیوستن ایران به معاهده پاریس، میگوید این بحث در مجلس به مشکل برخورده و «فكر میكنند كه اگر عضو معاهده پاريس شويم، جلوی توسعه كشور گرفته خواهد شد».
پس از سالها مذاکره و ناتوانی جامعه بین المللی برای دستیابی به معاهدهای فراگیر در جهت مقابله با تغییرات آبوهوایی زمین، سران کشورهای جهان در پاییز سال ۹۴ در پاریس به توافقی دست یافتند.
هدف بلندمدت توافق این است که نگذارد دمای زمین بیش از «۲ درجه سانتیگراد» افزایش یابد. برای تحقق این هدف، کشورهای جهان توافق کردند با اجرای سیاستهایی، هرچه سریعتر جلوی انتشار گازهای گلخانهای را بگیرند.
در طول سالهای گذشته مقامهای دولت ایران بارها خواستار پیوستن به این معاهده شدهاند، از جمله آبان سال ۹۷، وزرای نفت و خارجه در نامههای جداگانه به حسن روحانی خواستار الحاق ایران به توافق پاریس شدند ولی این موضوع کماکان بین مجلس و شورای نگهبان سرگردان است.
نوذر آزادی، کارگردان و بازیگر سالهای پیش از انقلاب ۵۷، درگذشت

نوذر آزادی،کارگردان، بازیگر و نویسندۀ رادیو، تلویزیون، روز شنبه در ۸۲ سالگی در آلمان درگذشت.
نوذر آزادی متولد سال ۱۳۱۷ در کرمانشاه بود. او هنرپیشه، شاعر، نقاش و دانشآموخته رشته تئاتر از دانشکده هنرهای دراماتیک و از هنرپیشگان و کارگردانان ایرانی پیش از انقلاب ۵۷ بود.
نوذر آزادی در رادیو و تئاتر به ویژه تئاتر کرمانشاه، تاثیرگذار بود، اما با بازی در سریالهای پیش از انقلاب و نویسندگی و کارگردانی مجموعه تلویزیونی «ایتالیا ایتالیا» به شهرت رسید.
مجموعه شش قسمتی «ایتالیا ایتالیا» در نخستین روزهای عید ۵۷ از تلویزیون ملی ایران پخش شد.
او همچنین در نقش «آقای قاطبه» در سریال «اختاپوس» به معروفیتی چشمگیر دست یافت.
نوذر آزادی پس از انقلاب چندین سفر به اروپا و آمریکا داشت و پیشنهادهایی برای کار دریافت کرد که به دلایل مختلف، آنها را نپذیرفت.
از دیگر کارهای او میتوان به بازی در سریالهای «سرکار استوار»، «آدم به آدم»، «تله موش» و چند کار تلویزیونی تک قسمتی مثل «کاف شو»، «سامانتا شو» اشاره کرد.
نوذر آزادی همچنین در سال ۲۰۱۰ میلادی، نخستین نمایشگاه آثار نقاشی خود را در گالری سیحون، در شهر لس آنجلس برگزار کرد.
کانون نویسندگان از تایید حکم ۱۱ سال زندان آرش گنجی خبر داد

کانون نویسندگان ایران با انتشار بیانیهای از ابلاغ حکم ۱۱ سال زندان آرش گنجی، منشی هیئت دبیران کانون نویسندگان ایران خبر داد.
براساس این بیانیه آرش گنجی در دادگاه بدوی که حکم آن دهم دی ماه سال جاری ابلاغ شده بود، با اتهامهایی چون «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی» به ۵ سال، «تبلیغ علیه نظام» به یک سال، «عضویت و همکاری با گروهک مخالف نظام» به ۵ سال و جمعاً به ۱۱ سال زندان محکوم شده بود. مصداق این اتهامها ترجمه کتابی دربارهی تحولات کردستان سوریه (کلید کوچک دروازهای بزرگ) بود.
حکم دادگاه بدوی که در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست قاضی عموزاد صادر شده بود، در دادگاه تجدید نظر عیناً تأیید شده است.
در ماههای گذشته، برای رضا خندان مهابادی، بکتاش آبتین، کیوان باژن، گیتی پورفاضل و علیرضا نوری، از اعضای کانون نویسندگان نیز احکام طولانی مدت زندان صادر شده است.
آمریکا مجوز اضطراری واکسن جانسون و جانسون را صادر کرد

سازمان غذا و داروی آمریکا، اف دی ای، واکسن تک دُزی «جانسون و جانسون» برای مقابله با ویروس کرونا را رسما تایید کرد. این سومین واکسن کووید ۱۹ است که در آمریکا مجوز می گیرد.
هرچند واکسنهای مدرنا و فایزر تاکنون موثرشناختهشدهاند اما نیازمند تزریق دو دُز هستند، درحالی که واکسن جانسون و جانسون فقط به یک بار تزریق نیاز دارد.
آزمایشها نشان داده است که این واکسن در ۸۵ درصد موارد مانع بروز علائم شدید بیماری می شود.
این شرکت تاکنون با عرضه ۱۰۰ میلیون دوز واکسن به دولت آمریکا موافقت کرده است. علاوه بر بریتانیا، اتحادیه اروپا و کانادا، سیستم کواکس هم سفارش خرید ۵۰۰ میلیون دُز از این واکسن را داده است.
شهردار بابل بازداشت شد

بازداشت شهردار بابل، روز شنبه ۹ اسفند از طرف مراجع قضایی تایید شد.
روز شنبه اخباری پیرامون بازداشت مجتبی حکیم در شبکههای اجتماعی منتشر شده بود، اما ساعاتی طول کشید تا این اخبار به طور رسمی تایید شد.
آقای حکیم روز ۱۶ بهمن ۹۷ پس از تغییر ترکیب شورای شهر به دنبال بازداشت پنج عضو این شورا و ورود اعضای علی البدل به عنوان شهردار بابل انتخاب شده بود.
خبرگزاری ایرنا گزارش داده که علت یازداشت وی، مسائل مالی بوده است.
این گزارش میافزاید گمانهزنی درباره احضار و دستگیری شهردار بابل از اواخر آذر ماه و زمانی که دو عضو شورای شهر به همراه چند کارمند و پیمانکار شهرداری دستگیر شده بودند، در فضای مجازی و حقیقی وجود داشت، ولی از سهشنبه هفته پیش به صورت جدی مطرح شد.
شهردار بابل دومین شهردار در مازندران است که در نیمه دوم امسال بر سر مسایل مالی بازداشت میشود. شهردار ساری مرکز مازندران هم آبان ماه امسال پس از تکمیل دستگیری تمامی ۹ عضو شورای شهر دستگیر شده بود.
مجلس ایران تعرفه واردات گوشیهای بالای ۶۰۰ دلار را ۲.۵ برابر کرد

مجلس شورای اسلامی روز شنبه ۹ اسفند رای به ۲.۵ برابر کردن تعرفه گوشیهای همراه بالای ۶۰۰ دلار داد.
بدین ترتیب، تعرفه گوشیهای همراه بالای ۶۰۰ دلار از ۵ درصد به ۱۲ درصد افزایش یافت.
با این مصوبه، سود بازرگانی واردات تجاری موبایل بالای ۶۰۰ دلاری از یک به هشت درصد افزایش یافته و با احتساب چهار درصد حقوق و عوارض گمرکی، تعرفه واردات از ۵ به ۱۲ درصد افزایش خواهد یافت.
انجمن واردکنندگان تلفن همراه روز شنبه اعلام کرد مصوبه مجلس برای افزایش عوارض واردات تلفن همراه، باعث گرانی این کالا خواهد شد.
تابستان امسال اعلام شد واردات گوشیهای همراه بالای ۳۰۰ یورو ممنوع شده است، اما با افزایش ناگهانی و شدید قیمت موبایل این طرح لغو شد.
آخرین آمارهای گمرکی نشان میدهد در ۱۰ ماه ابتدایی سال جاری خورشیدی حدود ۱۰ میلیون و ۳۶۶ هزار دستگاه گوشی تلفن همراه وارد کشور شده که نسبت به دور مشابه پارسال افزایشی ۲۲ درصدی داشته است.
طی ۱۰ ماه ابتدایی سال ارزش گوشیهای همراه که از گمرک و به صورت قانونی وارد کشور شده، به یک میلیارد و ۶۹۰ میلیون دلار رسیده است.
سقوط واردات گاز ترکیه از ایران؛ ادامه توقف خرید نفت و برق

آمارهای رسمی اداره تنظیم بازار انرژی ترکیه نشان میدهد در سال گذشته میلادی واردات گاز ترکیه از ایران با کاهشی ۳۱ درصدی نسبت به سال ۲۰۱۹ به ۵ میلیارد و ۳۲۰ میلیون متر مکعب رسید.
آذربایجان و روسیه به همراه برخی تولیدکنندههای گاز مایع مانند آمریکا و قطر، افت واردات گاز ترکیه از ایران را جبران کردهاند.
این گزارش که روز شنبه ۹ اسفند در وبسایت اداره تنظیم بازار انرژی ترکیه منتشر شده است، میگوید آذربایجان طی سال گذشته فروش گاز به ترکیه را ۲۱ درصد افزایش داده و به ۱۱ میلیارد و ۵۴۳ میلیون متر مکعب رسانده است.
روسیه نیز صادرات گاز به ترکیه را با افزایشی ۷ درصدی به بالای ۱۶ میلیارد متر مکعب رسانده است. واردات گاز ترکیه از روسیه و آذربایجان در سال گذشته رکورد تاریخی زده است.
ترکیه از طریق خطوط لوله از ایران، آذربایجان و روسیه گاز وارد میکند. بقیه واردات گاز ترکیه هم از طریق گاز مایع (ال ان جی) تامین میشود.
ترکیه در سال گذشته میلادی واردات گاز مایع از آمریکا را ۱۴۴ درصد افزایش داده و به ۳ میلیارد متر مکعب رسانده است. واردات گاز مایع از قطر نیز با افزایشی ۳۱ درصدی به ۳.۲ میلیارد متر مکعب رسیده است. بقیه واردات گاز مایع ترکیه از کشورهای دیگر بوده است.
این کشور در سال ۲۰۲۰ حدود ۴۸ میلیارد متر مکعب گاز در مجموع وارد کرده که نسبت به سال ۲۰۲۰ حدود ۶.۵ درصد افزایش داشته است.
ترکیه از ماه مه سال ۲۰۱۹ خرید نفت از ایران را نیز متوقف کرده و یک سال قبل آن نیز خرید برق از ایران را متوقف کرد.
حکم ۱۱ ماه حبس محمود صادقی، نماینده پیشین مجلس تائید شد

محمود صادقی، نماینده پیشین مجلس ایران از تائید حکم ۱۱ ماه حبس خود بابت اتهامات «اهانت به رییس سابق قوه قضاییه» و «تمرد در برابر مأموران دادستانی» خبر داد و گفت که تقاضای اعاده دادرسی خواهد کرد.
آقای صادقی روز شنبه نهم اسفند ماه در توئیتی نوشت که دادگاه تجدیدنظر استان تهران، ضمن تأیید حکم قبلی، مجازاتها را کاهش داده و او را بابت اهانت به صادق لاریجانی، رییس سابق قوه قضاییه به ۳ ماه و از بابت تمرد در برابر مأموران دادستانی به ۸ ماه حبس محکوم کرده است.
او همچین گفت که بر اساس حکم صادره، بابت نشر اکاذیب هم به پرداخت ۴ میلیون جزای نقدی محکوم شده است.
آقای صادقی اواخر اردیبشت ماه امسال اعلام کرده بود که شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران تجدیدنظر خواهی او از رأی دادگاه شعبه ۱۰۵۷ کارکنان دولت را رد کرده و رأی دادگاه بدوی مبنی بر ده میلیون تومان جزای نقدی و ۲۱ ماه حبس را عیناً تأیید کرده است.
آقای صادقی آذر سال ۹۵ و پس از مجادلات لفظی رسانهای با صادق لاریجانی درباره حسابهای قوه قضاییه، طی یک سخنرانی در دانشگاه شیراز گفت که پاسخ لاریجانی درباره ابهامات مربوط به این حسابها «مزخرفات» بوده است. صادق لاریجانی در آن زمان رئيس قوه قضاییه بود.
صادقی پس از طرح شکایت از سوی صادق لاریجانی به ۷ ماه حبس و به دلیل «تمرد در برابر عوامل امنیت دادستانی تهران» به ۱۴ ماه حبس محکوم شد.
در آذرماه ۹۵، ماموران امنیتی برای بازداشت محمود صادقی به مقابل منزل او رفتند ولی پس از این که او در این باره اطلاعرسانی کرد و برخی از نمایندگان مجلس و حامیان این نماینده مقابل منزلش تجمع کردند، ماموران موفق به بازداشت او نشدند.
نماینده مجلس دهم روز شنبه، در توئیت دیگری از اعتراض خود نسبت به حکم صادره خبر داد و نوشت: «باتوجه به اینکه حکم صادره هم با قانون جرم سیاسی هم با قانون کاهش مجازات حبس تعزیری مغایرت دارد نسبت به آن تقاضای اعاده دادرسی خواهم کرد.»
وزارت بهداشت، وجود «کرونای جهشیافته ایرانی» را رد کرد

روابط عمومی وزارت بهداشت ایران، اظهارات نایب رئیس مجلس درباره شواهدی مبنی بر وجود «کرونای جهشیافته ایرانی» را رد کرد.
امیرحسین قاضیزاده هاشمی، نایب رئیس مجلس و عضو ستاد ملی مقابله با کرونا روز شنبه، نهم اسفندماه گفته بود که شواهدی مبنی بر وجود «کرونای جهشیافته ایرانی» در قزوین و نواحی اطراف آن به دست آمده اما «این موضوع هنوز کاملا تائید نشده است».
تنها چند ساعت پس از این اظهارات، کیانوش جهانپور، رییس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت ایران با رد این موضوع گفت: «از زمان شیوع ویروس کرونا در کشور تا امروز، افزون بر ۷۰ جهش در ایران شناسایی شده که تا امروز هیچ کدام تغییر معناداری در رفتار ویروس ایجاد نکرده و اطلاق واریانت جدید به آنها درست نیست.»
آقای جهانپور با تاکید بر این که اعلان مصوبات و اطلاعات ستاد ملی مقابله با کرونا منحصر به سخنگوی این ستاد است، گفت: «اصطلاح موتاسیون ایرانی که به نقل از نائب رییس محترم مجلس نیز منتشر شده است، درست نیست و صحت ندارد و تا امروز از میان واریانتهای شناختهشده با مبدا انگلیس، آفریقای جنوبی، برزیل و کالیفرنیا صرفا واریانت انگلیسی در ایران مشاهده شده است.»
در همین حال سعید نمکی، وزیر بهداشت ایران روز شنبه، در جلسهای در قم گفت که «باید همواره درون مرزها منتظر جهش ویروس باشیم».
آقای نمکی در ادامه با اشاره این که هر استان ایران به اندازه یک کشور اروپایی است، افزود که «تنوع ژنتیکی» کشور میتواند بستری برای «جهش ویروس» باشد.
وزیر بهداشت ایران روز جمعه، هشتم اسفندماه هم در پاسخ به سوالی درباره وجود گونه «ایرانی» ویروس کرونا، وجود این نوع ویروس در کشور را رد نکرد و تنها گفت: «هنوز جهش داخلی قابل توجهی که آن را به عنوان جهش ملی اعلام کنیم، نداشتهایم.»
در روزهای گذشته وزارت بهداشت ایران به طور رسمی وجود ویروس جدید را در ۱۱ استان کشور تائید کرده بود.
بنا بر اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا تا تاریخ پنجم اسفندماه ۱۱۲ مورد ابتلا به ویروس جهشیافته و جان باختن هشت نفر از جمله چند کودک به دلیل ابتلا به این ویروس تائید شده است.
بروز شواهدی از وجود «کرونای جهشیافته ایرانی» در قزوین

نایب رئیس اول مجلس ایران از وجود شواهدی مبنی بر وجود «کرونای جهشیافته ایرانی» در قزوین خبر داد.
به گزارش ایسنا، امیرحسین قاضیزاده هاشمی که عضو ستاد ملی مقابله با کرونا هم است، روز شنبه، نهم اسفندماه ضمن اعلام این خبر گفت که «این موضوع هنوز کاملا تائید نشده، ولی شواهدی از آن در قزوین و آن نواحی هست.»
سعید نمکی، وزیر بهداشت ایران هم روز جمعه، هشتم اسفندماه در پاسخ به سوالی درباره وجود گونه «ایرانی» ویروس کرونا، وجود این نوع ویروس در کشور را رد نکرد و تنها گفت: «هنوز «جهش داخلی قابل توجه» که آن را به عنوان «جهش ملی» اعلام کنیم نداریم، اما هر لحظه ممکن است در گوشهای از کشور دچار جهش جدید ویروس شویم.»
در روزهای گذشته وزارت بهداشت ایران به طور رسمی وجود ویروس جدید را در ۱۱ استان کشور تائید کرده بود.
بنا بر اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا تا تاریخ پنجم اسفندماه ۱۱۲ مورد ابتلا به ویروس جهشیافته و جان باختن هشت نفر از جمله چند کودک به دلیل ابتلا به این ویروس تائید شده است.
ویروس کرونا از یک سال پیش که به یک همهگیری جهانی دامن زد تاکنون بارها جهش داشته است. علاوه بر گونهای که اولین بار در کنت در بریتانیا مشاهده شد، در حال حاضر از دستکم دو گونه جهشیافته دیگر با عنوان آفریقایی و کالیفرنایی نیز گزارشهایی منتشر شده است.
گونه متعلق به بریتانیا قدرت و سرعت بیشتری برای سرایت دارد، اما هنوز ثابت نشده است که از ویروس کرونا مرگبارتر است.
انتخاب سردبیر
-
گفتوگو با کارگردانان «منطقه پایانی»
آخرالزمان در اکباتان
-
بانکداری فضایی
انجام اولین تراکنش پولهای دیجیتال با ماهواره
-
فرهنگ و زندگی
راه پر پیچ و خم گیمرهای ایرانی «برای فرار از واقعیت»
-
گزارش و تحلیل
انیس نقاش؛ مواهب آدمکشی در جمهوری اسلامی
-
کلدانیان در خاورمیانه و ایران
مسیحیانی که کمتر شناختهشدهاند
زیر ذرهبین
-
«جهان فهمید ایران سرزمینی نیست که فساد داشته باشد و این دارایی [بانک جهانی] را حیف و میل نمیکند.»
مواردی چون رتبه جمهوری اسلامی در زمینه مبارزه با فساد، و خودداری حکومت ایران از پیوستن به معاهدههای جهانی در زمینه پولشویی، نشان میدهند که ادعای آقای نمکی «نادرست» است.