لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۸ دی ۱۴۰۴ تهران ۱۵:۱۲

زنده هشدار قانونگذاران آمریکا به ایران؛ محکومیت اعمال خشونت علیه کودکان در اعتراضات

به‌روز شده

پوشش زندهٔ رادیوفردا هر روز شماری از مهم‌ترین اظهارنظرهای رسمی، ارزیابی‌ها و تحولات بازتاب‌یافته در رسانه‌های ایران و جهان در خصوص ایران را ارائه می‌کند.

۱۷:۳۱ ۱۴.۱۰.۱۴۰۴

شکل‌گیری تجمعات اعتراضی در نقاط مرکزی تهران

هم‌زمان با ادامه اعتراض‌ها در شهرهای مختلف ایران در روز یک‌شنبه ۱۴ دی و در هشتمین روز از دور تازه اعتراضات، تصاویری از شکل‌گیری تجمعات اعتراضی در محدوده خیابان‌های مرکزی تهران منتشر شده است.

بر اساس تصاویر رسیده، تجمع‌هایی در خیابان‌های حافظ و سعدی و اطراف خیابان جمهوری، مقابل پاساژ علاءالدین، شکل گرفته است. گزارش‌ها حاکی است بخش‌هایی از بازار بزرگ تهران و شماری از بازارهای شهرهای دیگر همچنان در اعتصاب به‌سر می‌برند.

خبرگزاری ایسنا روز یک‌شنبه در یک «گزارش میدانی» از مرکز شهر تهران نوشت که «ازدحام قابل توجه جمعیت در اطراف محدوده ساختمان اصلی پاساژ علاءالدین در چهارراه حافظ شکل گرفته است و حضور نیروهای انتظامی در اطراف پل حافظ و ورودی‌های منتهی به پاساژ به وضوح به چشم می‌خورد.»

این خبرگزاری افزوده که «بر اساس مشاهدات، فعالیت در پاساژ علاءالدین و بازار چهارسو عملاً متوقف شده و به دلیل تجمع بالای جمعیت، امکان ورود به داخل پاساژها وجود ندارد. این شرایط باعث شده است این بخش از بازار موبایل تهران در این ساعات (حوالی ساعت ۱۲) عملاً از چرخه معاملات خارج شود. دامنه این شلوغی تا خیابان سی‌تیر و چهارراه استانبول نیز کم و بیش ادامه داشت. در این محدوده، ترافیک خودروها و موتورسواران نسبت به روزهای عادی بیشتر بود و رفت و آمدها با کندی انجام می‌شد.»

حضور گسترده یگان ویژه و نیروهای سرکوبگر موتوری در چهارراه شهناز تبریز و تیراندازی نیروی انتظامی موتورسوار با سلاح ساچمه‌ای به مردم در درگهان قشم نیز از تحولاتی در روز یک‌شنبه است که ویدئوهایی مربوط به آن‌ها در شبکه‌های «اعتراض مدنی بازار» منتشر شده است.

ویدیوهای منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس نیز تجمع اعتراضی برگزار کرده‌اند.

این در حالی است که کلاس‌ها در بسیاری از دانشگاه‌ها در تهران به صورت غیرحضوری برگزار می‌شود و دانشجویان اجازه حضور در دانشگاه‌ها را ندارند.

دور جدید اعتراضات در ایران از یکشنبه هفتم دی‌ماه در پی سقوط تاریخی ارزش ریال آغاز شد و به‌سرعت از بازار تهران به دانشگاه‌ها و شهرهای کوچک گسترش یافت.

۱۷:۱۹ ۱۴.۱۰.۱۴۰۴

ویدئوی به رگبار بستن معترضان در ملکشاهی ایلام

در پی گزارش‌ها از سرکوب بسیار خشونت‌آمیز نیروهای حکومتی در شهرستان ملکشاهی ایلام، ویدئوهای دیگری از لحظه به رگبار بستن معترضان در روز شنبه ۱۳ دی منتشر شده است.

در این ویدئوها دیده می‌شود که در پی آغاز تیراندازی نیروهای حکومتی شماری از معترضان بر زمین می‌افتند.

گزارش‌های تأییدنشده از کشته‌شدن دست‌کم پنج معترض در این شهرستان خبر می‌دهند. هم‌زمان خبرگزاری فارس وابسته به سپاه پاسداران از کشته شدن دست‌کم سه نفر در این شهرستان و زخمی شدن تعدادی دیگر خبر داده است.

در تجمع‌های اعتراضی روز گذشته ملکشاهی معترضان شعارهایی چون «مرگ بر خامنه‌ای» سر دادند.


۱۵:۵۳ ۱۴.۱۰.۱۴۰۴

نخست وزیر اسرائیل می‌گوید در کنار مردم ایران ایستاده است

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، روز یک‌شنبه با اشاره به دور تازه اعتراضات در ایران گفت که دولتش در کنار معترضان در ایران و «آرزوی آنها برای آزادی و عدالت» ایستاده است.

در بیانیه دفتر نخست وزیری اسرائیل آمده است:‌ «خیلی احتمال دارد که در لحظه‌ای باشیم که مردم ایران موفق می‌شوند سرنوشت خود را در دست بگیرند.»

۱۵:۴۴ ۱۴.۱۰.۱۴۰۴

اعتراض در تهران در هشتمین روز از دور تازه اعتراضات

هم‌زمان با ادامه اعتراض‌ها در شهرهای مختلف ایران در روز یک‌شنبه ۱۴ دی و در هشتمین روز از دور تازه اعتراضات، تصاویری از شکل‌گیری تجمعات اعتراضی در محدوده بعضی بازارها در تهران منتشر شده است.


۱۴:۳۶ ۱۴.۱۰.۱۴۰۴

قیمت دلار آزاد در روز یک‌شنبه نزدیک به ۱۳۷ هزار تومان اعلام شد

در حالی که دور تازه اعتراضات مردمی در ایران هم‌چنان ادامه دارد، قیمت دلار آمریکا در بازار آزاد نزدیک به ۱۳۷ هزار تومان قید می‌شود.

سایت‌هایی که بهای ارزهای خارجی از جمله هر دلار آمریکا را به طور غیررسمی و بر اساس نوسانات بازار ثبت می‌کنند روز یک‌شنبه، ۱۴ دی‌ماه، نوشته‌اند که هر دلار از ۱۳۶۶۵۰ تا ۱۳۶۸۵۰ تومان معامله شده یا دست‌کم قیمت‌گذاری شده است.

به نوشته دنیای اقتصاد، این در حالی است که بهای هر دلار آمریکا روز شنبه تا ۱۳۷۲۵۰ تومان هم معامله شده بود؛‌بنابراین قیمت این ارز خارجی اکنون با نزدیک به نیم درصد کاهش نسبت به روز گذشته ثبت شده است.

دور تازه اعتراضات در کشور وقتی از بازار تهران آغاز شد و رفته‌رفته به دیگر شهرها سرایت کرد که قیمت دلار در ادامه رشد چند ماهه خود از ۱۴۳ هزار تومان هم عبور کرد. با این همه می‌توان گفت که این اعتراضات تنها در دو روز اول جنبه اقتصادی و معیشتی داشت و بلافاصله موضوعات و چالش‌های دیگر زندگی در حکومت جمهوری اسلامی را هم شامل شد.

۱۴:۲۱ ۱۴.۱۰.۱۴۰۴

عمر ارز ترجیحی ۲۸۵۰۰ تومانی رسما به پایان رسید

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی شنبه شب در مصاحبه‌ای تلویزیونی رسما از پایان کار ارز ترجیحی ۲۸۵۰۰ تومانی و آغاز پرداخت یارانه ماهانه یک میلیون تومان به شکل کالابرگ الکترونیکی خبر داد.

به گفته احمد میدری، ۸۰ میلیون مشمول این کالابرگ می‌توانند از هفته بعد از کالابرگ خود در فروشگاه‌های مشخص خرید کنند.

بر اساس سیاست جدید که مسعود پزشکیان هفته گذشته در آغاز دور تازه اعتراضات خبرش را اعلام کرده بود، یارانه کالاهای اساسی که پیش از این در ابتدای زنجیره به واردکنندگان و تولیدکنندگان پرداخت می‌شد، «از این پس مستقیماً و به‌طور ماهانه به مصرف‌کنندگان اختصاص می‌یابد».

میدری این طور توضیح داد:‌ «تا امشب حساب ۷۰ میلیون نفر شارژ شده و اعتبار چهارماهه معادل چهار میلیون تومان برای هر نفر در حساب خانوارها نگهداری می‌شود. از هفته آینده نیز مشمولان می‌توانند بر اساس جدول زمان‌بندی اعلام‌شده، به حدود ۲۶۰ هزار فروشگاه و واحد صنفی طرف قرارداد مراجعه و کالاهای اساسی خود را بدون پرداخت وجه نقد دریافت کنند.»

در ابتدای اجرای طرح، جمعاً چهار میلیون تومان به ازای هر نفر یکجا به کارت بانکی سرپرست خانوار واریز می‌شود.

۱۳:۰۹ ۱۴.۱۰.۱۴۰۴

ویدئویی از اعتراض در شیراز و مقابله یک معترض با مأموران

در ویدئویی که به‌تازگی از اعتراضات جاری منتشر شده، دیده می‌شود که یک معترض با استفاده از یک کپسول اقدام به آتش زدن چندین موتورسوار حکومتی که به سوی او در حال حرکت هستند، می‌کند.


۱۲:۱۴ ۱۴.۱۰.۱۴۰۴

پاسخ ماسک به توییت خامنه‌ای: «زهی خیال باطل»

ایلان ماسک، مدیرعامل شرکت تسلا و مالک ایکس، در این شبکه اجتماعی به پست خامنه‌ای به فارسی پاسخ داده است.


۱۲:۱۰ ۱۴.۱۰.۱۴۰۴

ویدئویی از اعتراض شبانه در محلات در استان مرکزی

در ویدئوهایی که کانال تلگرام «اعتراض مدنی بازار» از اعتراضات شبانه محلات در استان مرکزی منتشر کرده، دود و آتش‌های بر افروخته در خیابان دیده می‌شود.

در ویدئو کانکسی که به نظر می‌رسد از آنِ پلیس راهنمایی و رانندگی باشد در آتش می‌سوزد.

۱۱:۳۶ ۱۴.۱۰.۱۴۰۴

اعتراضات شبانه در چندین نقطهٔ تهران و شهرهای دیگر

اعتراضات در هفتمین شب متوالی در نقاط گوناگون پایتخت و برخی شهرهای دیگر با سردادن شعار و در برخی موارد با درگیری بین مأموران و مردم ادامه یافت.

تصاویر و ویدئوهایی که شامگاه شنبه ۱۳ دی‌ماه در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد، نشان می‌دهد اعتراضات شبانه، علاوه بر نقاطی در تهران از جمله نازی‌آباد، نارمک، تهران‌پارس، اتوبان باقری و نظام‌آباد، در شهرهای دیگری چون مشهد، زنجان، فردیس، شیراز، رشت، نی‌ریز، گچساران، قزوین، همدان و... جریان داشت.

ویدئویی به رادیوفردا ارسال شد که گروهی از معترضان را در سه‌راه خیام شهر قزوین نشان می‌دهد در حالی که شعارهایی نظیر «امسال سال خونه، سیدعلی سرنگونه» و «مرگ بر خامنه‌ای» سر می‌دهند.

ویدئویی هم از شهر زنجان به رادیو فردا ارسال شده که در آن جمعیتی از معترضان در این شهر شعار «مرگ بر دیکتاتور» سر می‌دهند.

شامگاه شنبه ویدئویی هم از اعتراضات شهر یاسوج منتشر شد که درگیری بین نیروهای حکومتی و گروهی از معترضان در یکی از خیابان‌های این شهر را نشان‌ می‌دهد.

ویدئویی نیز از یکی از خیابان‌ها در منطقۀ تهرانپارس تهران منتشر شد که نشان می‌دهد توسط معترضان بند آمده است.

در این تصاویر آتشی که معترضان در میان خیابان روشن کرده‌اند نیز دیده می‌شود.

ویدئوی دیگری از منطقهٔ نارمک تهران نیز منتشر شد که در آن جمعیت گسترده‌ای از معترضان شعار «مرگ بر دیکتاتور» سر می‌دهند.

بیشتر

XS
SM
MD
LG