لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲ تیر ۱۴۰۵ تهران ۱۵:۰۶
استقبال از مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، در بدو ورود به اسلام‌آباد
استقبال از مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، در بدو ورود به اسلام‌آباد

زنده مسعود پزشکیان وارد پاکستان شد؛ اختلال گسترده در خدمات بانکی چند بانک بزرگ ایران

به‌روز شده

پوشش زندهٔ رادیوفردا هر روز شماری از مهم‌ترین اظهارنظرهای رسمی، ارزیابی‌ها و تحولات بازتاب‌یافته در رسانه‌های ایران و جهان در خصوص ایران را ارائه می‌کند.

۱۳:۵۶ ۲۴.۳.۱۴۰۵

رویترز از «موافقت دولت ترامپ» با آزاد کردن ۲۵ میلیارد از دارایی‌های ایران می‌گوید

در حالی که خبرها از داخل ایران اشاره به ادامه بررسی متن تفاهم‌نامه و نامشخص بودن زمان امضای آن دارد، خبرگزاری رویترز روز یک‌شنبه نوشت که دولت دونالد ترامپ در تفاهم‌نامه با آزاد کردن ۲۵ میلیارد دلار از دارایی‌های مسدود ایران موافقت کرده است.

رویترز خبر خود را به نقل از «مقامی ارشد» در جمهوری اسلامی نوشته، اما به نام او اشاره نکرده است.

به گفته منبع رویترز، دولت آمریکا همچنین موافقت کرده است که اورانیوم بسیار غنی‌شده ایران در داخل کشور رقیق شود.

این‌ها دو مورد از بحث‌انگیزترین موضوعات در مذاکرات جاری میان ایران و آمریکا بوده است: ترامپ بارها بر لزوم گرفتن یا انتقال یا از بین بردن اورانیوم ۶۰ درصد غنی‌شده ایران تأکید کرده و همزمان بارها گفته است که پولی به ایران نخواهد داد.

مسئله دادن پول به حکومت ایران به‌ویژه برای دونالد ترامپ حساسیت‌برانگیز بوده است،‌ چرا که او خود سال‌هاست به باراک اوباما تاخته که چرا در جریان رسیدن به توافق موسوم به برجام با انتقال پول به تهران موافقت کرده است.

به گفته مقامی که با خبرگزاری رویترز گفت‌وگو کرده، ایالات متحده موافقت کرده است که ۲۵ میلیارد دلار از طریق انتقال مستقیم پول نقد،‌ همکاری کشورهای منطقه و همین طور خط اعتباری به دست تهران برسد.

۱۳:۱۴ ۲۴.۳.۱۴۰۵

اسرائیل سایتی متعلق به حزب‌الله در حومه جنوبی بیروت را هدف قرار داد

دفتر نخست وزیری اسرائیل روز یک‌شنبه، ۲۴ خردادماه، اعلام کرد که ارتش این کشور سایتی متعلق به گروه حزب‌الله در حومه جنوبی بیروت، محله ضاحیه، را هدف قرار داده است.

در بیانیه ارتش اسرائیل در همین باره اشاره شده است که به «اهدافی تروریستی متعلق به حزب‌الله» در ضاحیه حمله شده است. اسرائیل دلیل این حمله را شلیک از طرف حزب‌الله به خاک اسرائیل عنوان کرد.

ساعتی پیشتر ارتش اسرائیل اعلام کرده بود که سه پهپاد روز یک‌شنبه به طور جداگانه به شمال اسرائیل پرتاب شده‌اند. اسرائیل گروه حزب‌الله را مسئول پرتاب این پهپادها اعلام کرد.

ارتش اسرائیل روز یک‌شنبه همچنین به ساکنان چندین روستای دیگر در جنوب لبنان هشدار داد که محل زندگی خود را ترک کنند.

خبرگزاری فرانسه به نقل از سخنگوی عرب‌زبان ارتش اسرائیل نوشت که ساکنان ۲۹ روستا در این منطقه باید به نقطه‌ای دیگر نقل مکان کنند. اسرائیل قصد حمله هوایی به این روستاها را دارد.

طبق این گزارش، اسرائیل صبح یک‌شنبه ابتدا به ساکنان ۱۳ روستا و سپس ساکنان ۱۶ روستای دیگر در جنوب لبنان اخطار داده است.

ارتش اسرائیل روز شنبه صبح هم به ساکنان ۲۰ نقطه در جنوب لبنان از جمله شهر نبطیه هشدار داده بود که باید محل سکونت خود را ترک کرده و به شمال رود لیتانی بروند.

اوایل ماه مارس گذشته یعنی تنها یکی دو هفته پس از حمله مشترک آمریکا و اسرائیل به خاک ایران،‌ گروه حزب‌الله در حمایت از جمهوری اسلامی به اسرائیل حمله کرد، حمله‌ای که بلافاصله پاسخ ارتش اسرائیل را به دنبال داشت.

درگیری این دو هنوز ادامه دارد و حتی پس از برقراری آتش‌بسی در ماه آوریل گذشته، حدود دو ماه پیش، هم ادامه یافته است.

حکومت ایران اصرار دارد که پایان جنگ در لبنان هم از جمله مفاد تفاهم‌نامه‌ای باشد که قرار است با آمریکا امضا کند.


۱۱:۲۵ ۲۴.۳.۱۴۰۵

سفر یک هیئت قطری دیگر به تهران به عنوان میانجی مذاکرات ایران و آمریکا

رسانه‌ها در داخل ایران از جمله خبرگزاری ایسنا روز یک‌شنبه خبر دادند که یک هیئت قطری دیگر «در ادامه مذاکرات هفته گذشته وارد تهران شد».

قطر در کنار پاکستان نقش اصلی در میانجی‌گری میان ایران و‌ آمریکا را بازی کرده است.

همزمان چند رسانه در خارج از ایران همچون رئیس جمهور آمریکا از امضای تفاهم‌نامه تهران و واشینگتن در روز یک‌شنبه، ۲۴ خردادماه، نوشته‌اند.

این در حالی است که در پی تکذیب از طرف سخنگوی وزارت امور خارجه ایران و مخالفت‌هایی که در تجمع‌های شنبه شب ابراز شد هنوز زمان دقیقی از سوی حکومت ایران اعلام نشده است.

در همین زمینه روز یک‌شنبه العربیه انگلیسی‌زبان نوشت که قرار است در همین روز «در نشستی مجازی دو طرف توافق را امضا کنند».

به نوشته العربیه، این نشست در حضور نمایندگان دو میانجی یعنی قطر و پاکستان میان جی‌دی‌ونس از طرف آمریکا و محمدباقر قالیباف از طرف ایران برگزار می‌شود. این دو نزدیک به دو ماه پیش در اسلام‌آباد آغازگر روند مذاکره‌ای بودند که به نظر می‌رسد اگر نه روز یک‌شنبه، در روزهای آتی به امضا ختم خواهد شد.

بر اساس تفاهم‌نامه، در صورت اجرا، آن طور که العربیه نوشته است، بلافاصله پس از امضا، تنگه هرمز توسط ایران باز می‌شود بدون آن که عوارضی در کار باشد، و آمریکا هم به محاصره دریایی بنادر ایران خاتمه خواهد داد.

ساعتی پس از انتشار خبر العربیه، خبرگزاری فارس نزدیک به سپاه پاسداران به نقل از «یک منبع آگاه نزدیک به تیم مذاکره‌کننده»‌نوشت که ایران «هنوز تصمیم نهایی خود دربارۀ تفاهم‌نامه پیشنهادی را اعلام نکرده است».

به این ترتیب، به نوشته فارس تا ظهر روز یک‌شنبه، «بررسی ابعاد سیاسی، حقوقی و فنی پیشنهادهای مطرح‌شده همچنان ادامه دارد».

۱۰:۰۸ ۲۴.۳.۱۴۰۵

تریتا پارسی می‌گوید وزارت خارجه آمریکا در پی لغو گرین‌کارتش نیست

در پی انتشار خبری در یک رسانه آمریکایی، تریتا پارسی، تحلیلگر ایرانی مسائل ایران و آمریکا مقیم ایالات متحده، با انتشار پستی در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد که وزارت خارجه آمریکا «برنامه‌ای برای لغو گرین ‌کارت» او ندارد.

آقای پارسی که سوئدی نیز هست در این پست که شامگاه شنبه ۲۳ خرداد منتشر کرد نوشته است که این وزارتخانه هیچ گونه تحقیق یا بررسی درباره او را «تایید نکرده است.»

نشریه «فری‌پرس» پیش از این در مقاله‌ای مدعی شده بود که وزارت خارجه آمریکا در حال بررسی فعالیت‌های تریتا پارسی در این کشور به دلیل تلاش او برای «تضعیف آمریکا» است.

این تحلیلگر سیاسی دلیل انتشار این مقاله علیه خود را «مخالفت با جنگ با ایران» اعلام کرده است.

آقای پارسی که از منتقدان سیاست‌های دولت دونالد ترامپ در قبال ایران محسوب می‌شود در ادامه مدعی شده که گزارش منتشرشده بخشی از تلاش منتقدانش برای بی‌اعتبار کردن و تحت فشار قرار دادن او بوده است.

تریتا پارسی رئیس و بنیانگذار شورای ملی ایرانیان آمریکا، نایاک، بوده، و اکنون به عنوان معاون «موسسه کویینسی برای حکمرانی مسئولانه» معرفی می‌شود.

روزنامه وال استریت جورنال در بهمن ۱۴۰۴ در مقاله‌ای نایاک و بنیان‌گذار آن، تریتا پارسی، را به‌عنوان بخشی از یک شبکه نفوذ گسترده‌تر توصیف کرده بود که در جهت منافع جمهوری اسلامی در واشینگتن فعالیت می‌کنند.

۰۵:۳۹ ۲۴.۳.۱۴۰۵

ترامپ در هشتادمین سالروز تولدش میزبان مسابقات «یو‌اف‌سی» در کاخ سفید شد

در حالی که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، از احتمال دستیابی به توافقی با ایران طی روز یکشنبه ۲۴ خرداد گفته است، او در همین روز و همزمان با هشتادمین سالروز تولدش میزبان یک رقابت بزرگ مبارزهٔ آزاد (یو‌اف‌سی) در محوطهٔ کاخ سفید شد.

این رویداد که با عنوان «یو‌اف‌سی فریدم ۲۵۰» و در چارچوب برنامه‌های دویست‌وپنجاهمین سالگرد استقلال آمریکا برگزار می‌شود، با حضور ۱۴ مبارز و در ورزشگاهی موقت در چمن جنوبی کاخ سفید انجام می‌شود.

هزینهٔ این برنامه حدود ۶۰ میلیون دلار اعلام شده است. دونالد ترامپ این رویداد را «نمایشی منحصربه‌فرد» توصیف کرده است.

قرار است بیش از چهار هزار نفر از نزدیک مسابقات را تماشا کنند و ده‌ها هزار نفر نیز از طریق نمایشگرهای بزرگ در مرکز واشینگتن این رویداد را دنبال کنند.

کاخ سفید اعلام کرده است که تمامی هزینه‌های این برنامه را سازمان یو‌اف‌سی پرداخت کرده است.

خبرگزاری فارس، نزدیک به سپاه پاسداران، روز شنبه نوشت که «ساعاتی پیش، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، بار دیگر تأکید کرد که 'یادداشت تفاهم' با ایران روز یکشنبه امضا خواهد شد. این در حالی است که مسئولان مذاکره‌کننده ایرانی صراحتاً اعلام کرده بودند که تفاهم هنوز نهایی نشده و یکشنبه قطعاً انجام نمی‌شود.»

این خبرگزاری اضافه کرد که «نکته قابل تأمل، همزمانی یکشنبه با چهاردهم ژوئن، روز تولد ترامپ است ... به نظر می‌رسد مسئولان مذاکره‌کننده کشورمان متوجه این لایه‌های پنهان هستند و اجازه چنین مانور رسانه‌ای و تشریفاتی‌ای را نخواهند داد.»

شبکه خبری سی‌ان‌ان می‌نویسد یک مقام آمریکایی روز جمعه گفت اگر یادداشت تفاهم میان واشینگتن و تهران امضا شود، یک دورهٔ تازهٔ ۶۰ روزه از مذاکرات برای چگونگی اجرای چارچوب این توافق آغاز خواهد شد.

۰۲:۰۱ ۲۴.۳.۱۴۰۵

شورای هماهنگی فرهنگیان: سرکوب معلمان بخشی از یک الگوی سازمان‌یافته است

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران روز شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد فشارهای امنیتی، بازداشت‌ها، احکام قضایی و محدودیت‌های اعمال‌شده علیه فعالان صنفی معلمان را نمی‌توان رخدادهایی پراکنده دانست، بلکه این اقدامات بخشی از «یک الگوی روشن و سازمان‌یافته برای تضعیف تشکل‌های مستقل معلمان و خاموش کردن صدای مطالبه‌گری جامعه» است.

این شورا با اشاره به بازداشت و پیگرد شماری از آموزگاران و فعالان صنفی در استان‌های مختلف، از افزایش فشارهای امنیتی همزمان با جنگ، قطع اینترنت و تشدید بحران‌های اقتصادی و آموزشی انتقاد کرد و گفت به‌جای حل مشکلات کشور، نهادهای امنیتی در پی محدود کردن نهادهای مستقل مدنی هستند.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان همچنین خواستار آزادی فوری معلمان زندانی، توقف پرونده‌سازی علیه فعالان صنفی و پایان دادن به فضای سرکوب شد و تأکید کرد که امنیتی‌سازی فعالیت‌های صنفی و مدنی نشانه ناتوانی در پاسخگویی به مطالبات جامعه است.

این شورا در بیانیه خود با محکوم کردن جنگ، سرکوب و مداخله خارجی، خواستار صلح، آزادی، عدالت اجتماعی و حق تشکل‌یابی مستقل شده است.


۲۳:۱۵ ۲۳.۳.۱۴۰۵

توماج صالحی: آزادی‌خواهان ایران هنوز زنده هستند

توماج صالحی، خواننده معترض، شامگاه شنبه ۲۳ خرداد با انتشار ویدئویی در حساب کاربری خود در اینستاگرام با اشاره به اینکه آزادی ایران هرگز وابسته به کشورهای دیگر نبوده است، گفت: «پس این مسیر هرگز به بن‌بست نمی خورد، چه با جنگ، چه توافق و چه حتی حمایت کشورهای دیگر.»

آقای صالحی در ادامه با گفتن اینکه آزادی‌خواهان ایران هنوز زنده هستند تأکید کرد «ما مثل گذشته قدم به قدم پیش می‌رویم و سنگر به سنگر فتح می‌کنیم».

توماج صالحی در توضیح این پست اینستاگرامی نوشته است: «زنده باد ترانۀ آزادی که با هیچ گلوله‌ای خاموش نشد.»

توماج صالحی که در جریان اعتراضات سال ۱۴۰۱ بازداشت شده بود، در اردیبهشت ۱۴۰۳ در دادگاه انقلاب اسلامی به اعدام محکوم شد، اما دیوان عالی کشور این حکم را نقض کرد و آقای صالحی در آذرماه ۱۴۰۳ پس از گذراندن یک سال حکم حبس از زندان آزاد شد.


۲۲:۴۱ ۲۳.۳.۱۴۰۵

تجمع اعتراضی برخی طرفداران حکومت در مخالفت با امضای توافق با آمریکا

برخی رسانه‌های داخل ایران تصاویری از تجمع اعتراضی گروهی از طرفداران حکومت را منتشر کرده‌اند که شامگاه شنبه در مخالفت با امضای توافق احتمالی با آمریکا علیه برخی مقام‌های جمهوری اسلامی شعار می‌دهند.

در یکی از این تجمعات که در میدان ابن سینا در تهران برپا شده، تجمع‌کنندگان علیه وزیر خارجه و رئیس مجلس شورای اسلامی، شعارهایی مانند «عراقچی حیا کن مملکت رو رها کن» و «قالیباف، عراقچی / پس خون رهبرم چی؟» سر داده‌اند. شعار «قالیباف، عراقچی، استعفا استعفا» از دیگر شعارها در این تجمعات بود.

برخی رسانه‌های نزدیک به اصلاح‌طلبان این افراد را «نزدیکان به جبهه پایداری» معرفی کرده‌اند.

خبرگزاری دانشجو نیز عکس‌هایی از یک تجمع در مشهد منتشر کرده که در آن‌ها پلاکاردهایی در مخالفت با توافق و همچنین انتقاد تند از مذاکره‌کنندگان دیده می‌شود.

تجمع‌کنندگان در مشهد شعار «مرگ بر عراقچی، بی‌شرف سازشکار» و «مرگ بر عراقچی بی‌شرف نفوذی» سر دادند.

همزمان، رسانهٔ مجتبی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، بحشی از یک پیام منتسب به او را با عنوان «وحدت ملی از مهم‌ترین عوامل پیروزی در برابر شیطان بزرگ است» منتشر کرد. خامنه‌ای در این پیام بازنشرشده، «نخبگان فکری و سیاسی از جمله نمایندگان مجلس» را «به صیانت از وحدت و پرهیز از اختلافات پوچ سیاسی» فراخوانده است.

۲۱:۵۴ ۲۳.۳.۱۴۰۵

«حمله سایبری» به چهار بانک ایرانی تأیید شد

شورای هماهنگی بانک‌ها شامگاه شنبه اعلام کرد چهار بانک ایرانی که در طول روز دچار اختلال شده بودند، در معرض «حمله سایبری محدود» قرار گرفته‌اند.

در بیانیه‌ای که این شورا منتشر کرده اذعان شده که «محدودیت‌ها» برای مشتریان چهار بانک شامل ملی، تجارت، صادرات و توسعه صادرات ادامه دارد و وعده داده شده که «خدمات بانکی در کوتاه‌ترین زمان ممکن و با بالاترین سطح امنیت» به حالت عادی بازگردد.

رسانه‌های ایران پیشتر خبر دادند که خدمات چهار بانک ایرانی به شکل همزمان دچار اختلال شده و استفاده از همراه‌بانک و دستگاه‌های خودپرداز آنها امکان‌پذیر نیست.

شورای هماهنگی بانک‌ها گفته است: «اختلال ناشی از یک حمله سایبری محدود به این چهار بانک بوده و خوشبختانه هیچ‌گونه دسترسی غیرمجاز به اطلاعات مشتریان رخ نداده و نشت اطلاعاتی اتفاق نیفتاده است.»

حملات به شبکه بانکی ایران در سال‌های اخیر سابقه دارد و بارها اطلاعات مشتریان بانک‌های مختلف ایران هدف رخنهٔ سایبری قرار گرفته و در فضای مجازی و اینترنت خرید و فروش شده است.

۲۰:۳۲ ۲۳.۳.۱۴۰۵

ترامپ: توافق با ایران یکشنبه امضا می‌شود؛ هیچ پولی بین طرفین رد و بدل نخواهد شد

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، روز شنبه با انتشار پیامی خبر داد که توافق با ایران روز یکشنبه ۲۴ خرداد امضا خواهد شد و بار دیگر تأکید کرد بر اساس این توافق هیچ منابع مالی به ایران تعلق نخواهد گرفت.

او در شبکه تروث سوشال نوشت: «قرار است این توافق فردا امضا شود و بلافاصله پس از امضای آن، تنگه هرمز به روی همه باز خواهد بود.»

این در حالی است که ساعتی پیش سخنگوی وزارت خارجه ایران گفت تفاهم‌نامه بین ایران و آمریکا روز یکشنبه امضا نخواهد شد. پیش از بقائی، نخست‌وزیر پاکستان از نهایی و امضا شدن تفاهم‌نامه پایان جنگ بین تهران و واشینگتن طی ۲۴ ساعت آینده خبر داده بود.

ترامپ در بیانیه خود همچنین اعلام کرد که مقام‌های ایرانی «دیگر خواهان سلاح هسته‌ای نیستند و به آن نیز دست نخواهند یافت؛ نه از طریق خرید، نه توسعه، و نه هر شکل دیگری از تأمین آن.»

او افزود: «رابطه ما با ایران بسیار متفاوت و بهتر از روابطی است که دولت‌های پیشین با آن داشته‌اند. برخلاف صدها میلیارد دلار پرداختی اوباما به آن‌ها، از جمله ۱.۷ میلیارد دلار پول نقد سبز و آماده، در این توافق هیچ پولی میان طرفین رد و بدل نخواهد شد.»

اشارهٔ او به توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ موسوم به «برجام» است که ترامپ در دولت اول خود آمریکا را از آن خارج کرد.

رئیس‌جمهور آمریکا ضمن ابراز علاقه خود به «همکاری» با ایران برای آینده در عین حال تهدید به استفاده مجدد از حملات نظامی کرد و نوشت اگر ایران تن به این همکاری ندهد «ما گزینه نهایی را در اختیار داریم؛ گزینه‌ای که امیدواریم هرگز دوباره از آن استفاده نشود!»

بیشتر

XS
SM
MD
LG