لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۵ تهران ۰۳:۳۰

زنده ترامپ: باید بگویند تسلیم می‌شویم؛ قالیباف: می‌خواهند اختلاف‌های داخلی را فعال کنند

پوشش زندهٔ رادیوفردا هر روز شماری از مهم‌ترین اظهارنظرهای رسمی، ارزیابی‌ها و تحولات بازتاب‌یافته در رسانه‌های ایران و جهان در خصوص ایران را ارائه می‌کند.

۰۸:۵۳ ۱۶.۱۲.۱۴۰۴

وزیر دفاع عربستان به ایران درباره «اشتباه محاسباتی» هشدار داد

خالد بن سلمان، وزیر دفاع عربستان سعودی، روز شنبه پس از حملات موشکی و پهپادی به این کشور، از ایران خواست از «اشتباه محاسباتی» پرهیز کند.

خالد بن سلمان پس از دیدار با فرمانده ارتش پاکستان در شبکه اجتماعی ایکس نوشت دو طرف درباره «حملات ایران به عربستان و اقدام‌های لازم برای متوقف کردن آن‌ها» گفت‌وگو کرده‌اند.

عربستان سعودی و پاکستان شهریورماه امسال یک پیمان دفاعی راهبردی مشترک امضا کردند که برپایهٔ آن، حمله به یکی از این کشورها «حمله به هر دو کشور» قلمداد می‌شود.

وزارت دفاع عربستان بامداد شنبه اعلام کرد چند حمله موشکی به پایگاه هوایی «پرنس سلطان» محل استقرار نیروهای آمریکایی و چند حمله پهپادی به میدان نفتی «شِیبه» را رهگیری و منهدم کرده است. همچنین یک پهپاد دیگر نیز در شرق ریاض ساقط شده است.

وزیر دفاع عربستان افزود این گونه اقدام‌ها امنیت و ثبات منطقه را تضعیف می‌کند و ابراز امیدواری کرد ایران «خردمندی نشان دهد و از اشتباه محاسباتی پرهیز کند».

۰۳:۱۶

ترامپ می‌گوید در حال بررسی جدی کاهش نیروهای آمریکایی در آلمان است

دونالد ترامپ می‌گوید ایالات متحده در حال بررسی کاهش نیروهای نظامی‌اش در آلمان است.

رئیس‌جمهور ایالات متحده در شبکۀ اجتماعی خود، «تروث سوشال» نوشت «ایالات متحده در حال بررسی و بازنگری احتمال کاهش نیروهایش در آلمان، در دوره‌ای بسیار کوتاه است».

ایالات متحده در سال ۲۰۲۴، بیش از ۳۵ هزار سرباز در آلمان داشت؛ اما حالا به گفتۀ رسانه‌های آلمانی، این تعداد بیشتر شده و به حدود ۵۰ هزار تن رسیده است.

دونالد ترامپ در هر دو دورۀ ریاست جمهوری‌اش، در راستای انتقاد از پیمان ناتو، بارها تهدید کرده که شمار نیروهای آمریکایی در آلمان و سایر متحدان اروپایی کشورش را کاهش دهد.

حالا اما به‌نظر می‌رسد که واشینگتن مصمم است متحدانی که در جنگ با ایران، مشارکت نکرده یا برای تأمین امنیت تنگۀ هرمز با آمریکا همراهی نکرده‌اند، را تنبیه کند.

ساعاتی پیش از انتشار مطلب تازۀ دونالد ترامپ در شبکۀ «تروث سوشال»، مارکو روبیو وزیر خارجۀ ایالات متحده با یوهان واده‌فول همتای آلمانی‌اش تلفنی صحبت کرده بود.

به گفتۀ تامی پیگوت سخنگوی وزارت خارجۀ آمریکا، دیپلمات‌های ارشد دو کشور در این تماس تلفنی، موضوع ایران و اهمیت تضمین آزادی کشتی‌رانی در تنگۀ هرمز را بررسی کرده‌اند.

در روزهای اخیر فردریش مرتس صدر اعظم آلمان، پس از آنکه گفت «ایران در حال تحقیر واشینگتن بر سر میز مذاکره است»، به هدف انتقادات تند دونالد ترامپ تبدیل شده است.

رئیس‌جمهور ایالات متحده روز سه‌شنبه گفت «مرتس فکر می‌کند اشکالی ندارد که ایران سلاح هسته‌ای داشته باشد. او نمی‌داند راجع به چه چیزی حرف می‌زند».

صدر اعظم آلمان روز چهارشنبه، این انتقاد دونالد ترامپ را کم‌اهمیت جلوه داد و تأکید کرد که همچنان رابطۀ شخصی نزدیکی با رئیس‌جمهور آمریکا دارد.

۰۰:۲۷

ترامپ می‌گوید پادشاه بریتانیا «احتمالاً به آمریکا در عملیات نظامی علیه ایران کمک می‌کرد»

دونالد ترامپ می‌گوید پادشاه بریتانیا «احتمالاً به آمریکا در عملیات نظامی علیه ایران کمک می‌کرد».

رئیس‌جمهور ایالات متحده این موضوع را روز چهارشنبه هشتم اردیبهشت‌ماه در کاخ سفید اعلام کرد.

آقای ترامپ گفت: «فکر می‌کنم اگر دست او بود، احتمالاً در جنگ با ایران به ما کمک می‌کرد».

دونالد ترامپ که در طول دو ماه اخیر بارها از بریتانیا به‌دلیل نپیوستن به عملیات نظامی علیه ایران انتقاد، و کی‌یر استارمر نخست‌وزیر بریتانیا را «ضعیف و مذبذب» توصیف کرده، روز سه‌شنبه‌ هم گفته بود که چارلز سوم، با او در مورد لزوم ممانعت از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای، کاملاً موافق است.

مقام سلطنت در بریتانیا، مشروطه و تا حد زیادی تشریفاتی است و در امور سیاسی و دیپلماتیک اظهار نظر نمی‌کند.

سخنگوی کاخ باکینگهام مقر رسمی پادشاهی بریتانیا در پاسخ به استعلام خبرنگاران در مورد صحبت‌های روز سه‌شنبۀ رئیس‌جمهور ایالات متحده گفت: «طبیعتاٌ پادشاه با موضع شناخته‌شده و باسابقۀ دولتش در مورد منع اشاعۀ تسلیحات هسته‌ای همراه است».

۲۲:۰۲ ۹.۲.۱۴۰۵

مقام‌های فدراسیون فوتبال ایران بدون شرکت در کنگره فیفا، کانادا را ترک کردند

فدراسیون فوتبال ایران روز چهارشنبه اعلام کرد چند مقام این فدراسیون به دلیل آنچه «رفتارهای ناپسند» اداره مهاجرت کانادا خوانده شده است، در کنگره فیفا در این کشور شرکت نکردند.

مهدی تاج، رئیس، و هدایت ممبینی، دبیرکل فدراسیون فوتبال، ازجمله مقاماتی بودند که برای شرکت در این کنگره بعد از دریافت ویزا به شهر تورنتو کانادا پرواز کردند.

فدراسیون فوتبال ایران در اطلاعیه‌ای که در رسانه‌های ایرانی بازتاب یافته است، اعلام کرد که هیئت ایرانی «به دلیل رفتارهای ناپسند رخ داده توسط مقامات اداره امور مهاجرت در فرودگاه و اهانت به یکی از پرافتخارترین ارگان‌های نیروهای مسلح» به ترکیه بازگشتند.

کانادا سال گذشته سپاه پاسداران را در فهرست سازمان‌های تروریستی خود قرار داد و مهدی تاج سابقه عضویت در این نهاد را دارد. برخی گزارش‌ها حاکی از آن بوده که مقام‌های کانادایی در فرودگاه تورنتو به هیئت ایرانی اجازه ورود به خاک این کشور را ندادند.

فدراسیون فوتبال جزئیات بیشتری درباره این اتفاق در فرودگاه که باعث ترک کانادا توسط این افراد شد، ارائه نکرده است.

خبرگزاری رویترز که این خبر را پوشش داده است، نوشت اداره مهاجرت، پناهندگان و شهروندی کانادا و دفتر نخست‌وزیر این کشور بلافاصله به درخواست برای اظهارنظر پاسخ ندادند.

ایران یکی از تیم‌های راه‌یافته به جام جهانی ۲۰۲۶ است. این رویداد به شکل مشترک در آمریکا، کانادا و مکزیک برگزار خواهد شد. مقام‌های ایرانی در پی آغاز جنگ اخیر اظهارات ضدونقیضی درباره حضور تیم ملی در این رویداد جهانی داشته‌اند.

هرسه بازی ایران در دور گروهی این بازی‌ها قرار است در آمریکا برگزار شود. فدراسیون فوتبال ایران خواستار تغییر محل برگزاری این بازی‌ها شده بود، اما فیفا این درخواست را رد کرد.

۲۱:۵۳ ۹.۲.۱۴۰۵

تسنیم: ۶ خدمهٔ ایرانی کشتی «توسکا» آزاد شدند

بر اساس گزارش خبرگزاری تسنیم، شش نفر از خدمهٔ ایرانی کشتی کانتینربر «توسکا» که پیش‌تر توسط نیروهای آمریکایی توقیف شده بود، با پیگیری‌های مقام‌های ایران آزاد شده و به ایران بازگشته‌اند.

به گزارش تسنیم، این کشتی با ۲۸ خدمهٔ ایرانی در مسیر ایران در دریای عمان متوقف شده بود و جمهوری اسلامی مدعی شده بود «به‌دلیل حضور خدمه و نگرانی برای جان آن‌ها، از اقدام نظامی برای آزادسازی کشتی خودداری کرده است.»

در همین حال، پیگیری‌ها برای آزادی ۲۲ خدمهٔ دیگر همچنان ادامه دارد.

پیش‌تر وزارت دفاع آمریکا اعلام کرده بود نیروهای این کشور یک کشتی مرتبط با ایران را در آب‌های بین‌المللی دریای عمان توقیف کرده‌اند. پنتاگون هدف از این اقدام را اجرای تحریم‌ها و مقابله با آنچه «شبکه‌های غیرقانونی» خوانده، عنوان کرده است.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، نیز گفته بود این کشتی با پرچم ایران و در چارچوب تحریم‌ها متوقف شده و پس از بی‌توجهی به هشدارها، هدف قرار گرفته است. منابع امنیت دریایی پیشتر به رویترز گفتند کشتی «توسکا» که توسط آمریکا توقیف شد، احتمالاً حامل اقلام با کاربرد دوگانه بوده و به‌دلیل نقض محاصره دریایی و بی‌توجهی به هشدارها متوقف شده است.

در مقابل، ایران این اقدام را «دزدی دریایی» و نقض آتش‌بس میان تهران و واشینگتن دانسته و از سازمان ملل خواسته است آن را محکوم کند.

۲۱:۲۱ ۹.۲.۱۴۰۵

ترامپ: ایران در برابر محاصره دریایی باید شکست را بپذیرد و تسلیم شود

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، روز چهارشنبه با اشاره به تاثیر محاصره دریایی علیه ایران تأکید کرد که ایران باید «تسلیم» شود.

او که در دفتر بیضی کاخ سفید و در دیدار با فضانوردان مأموریت «آرتمیس ۲» با خبرنگاران صحبت می‌کرد، در پاسخ به این سوال که تا چه مدت آمادگی حفظ این محاصره را دارد، گفت: «این محاصره یک اقدام فوق‌العاده هوشمندانه است.»

او بار دیگر با اشاره به نابودی ظرفیت‌های نظامی ایران شامل از بین رفتن نیروی دریایی و نیروی هوایی ایران گفت: «حالا آنها باید شکست را بپذیرند و بگویند "تسلیم می‌شویم". تنها کاری که باید انجام دهند، همین است.»

محاصره دریایی علیه بنادر و کشتیرانی ایران در دوران آتش‌بس و پس از شکست خوردن مذاکرات بین هیئت‌های بلندپایه واشینگتن و تهران در پایتخت پاکستان، توسط رئیس‌جمهور آمریکا اعلام شد و همچنان ادامه دارد. این در حالی است که تنگه هرمز در پی آغاز جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران در روز نهم اسفند پارسال عملا بسته شده و جریان انتقال نفت و گاز را مختل کرده است.

آقای ترامپ دربارۀ مذاکرات با ایران نیز گفت: «آن‌ها راه درازی را پیموده‌اند؛ مسئله این است که آیا به اندازۀ کافی پیش خواهند آمد یا نه. هرگز توافقی در کار نخواهد بود، مگر آنکه بپذیرند که هیچ سلاح هسته‌ای در کار نباشد.»


واکنش سرد ترامپ به پیشنهاد پوتین برای کمک در مسئلهٔ اورانیوم ایران

آقای ترامپ در جمع خبرنگاران همچنین تأیید کرد که در تماس تلفنی با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، درباره ایران و همچنین درباره احتمال برقراری آتش‌بس در اوکراین گفت‌وگو کرده است.

او گفت: «گفت‌وگوی خوبی داشتیم، مدت‌هاست او را می‌شناسم.»

رئیس‌جمهور ایالات متحده همچنین گفت پوتین پیشنهاد داده در موضوع اورانیوم غنی‌شدهٔ ایران، که یکی از موانع اصلی برای رسیدن به توافق جهت پایان دادن به جنگ ایران است، کمک کند، اما او در پاسخ گفته ترجیح می‌دهد روسیه بر پایان دادن به جنگ اوکراین تمرکز کند.

آقای ترامپ افزود که در این تماس پیشنهاد «نوعی آتش‌بس محدود» در جنگ اوکراین را مطرح کرده است.

ترامپ گفت: «فکر می‌کنم او ممکن است این کار را انجام دهد»، و سپس از خبرنگاران پرسید آیا پوتین آتش‌بسی اعلام کرده است یا نه؟

روایت کرملین از گفت‌وگوی ترامپ و پوتین

پیش از این اظهارات، دستیار ولادیمیر پوتین در حوزه سیاست خارجی هم به خبرنگاران گفته بود که رئیس‌جمهور روسیه با دونالد ترامپ، همتای آمریکایی خود، روز چهارشنبه تلفنی گفت‌وگو کرده و افزود که تمرکز اصلی دو رهبر بر جنگ در خاورمیانه بوده است.

یوری اوشاکوف گفت: «رؤسای‌جمهور توجه ویژه‌ای به وضعیت مربوط به ایران و خلیج فارس داشتند.»

او افزود: «ولادیمیر پوتین تصمیم دونالد ترامپ برای تمدید آتش‌بس با ایران را تصمیمی درست می‌داند، زیرا این امر باید به مذاکرات فرصت بدهد و در مجموع به تثبیت اوضاع کمک کند.»

یوری اوشاکوف، دستیار پوتین، جزئیاتی از پیشنهادهای پوتین درباره ایران ارائه نکرد اما گفت که پوتین درباره «پیامدهای زیان‌بار» هرگونه اقدام نظامی جدید در ایران به رئیس‌جمهور آمریکا هشدار داده است.

دستیار ولادیمیر پوتین اعلام کرد: «پوتین بر پیامدهای اجتناب‌ناپذیر و بسیار مخرب، نه‌تنها برای ایران و همسایگانش، بلکه برای کل جامعه بین‌المللی، در صورتی که آمریکا و اسرائیل بار دیگر به اقدام نظامی متوسل شوند، تأکید کرد.»

روسیه که متحد کلیدی جمهوری اسلامی است، پیش‌تر پیشنهاد انتقال اورانیوم غنی‌شده ایران به خاک خود را مطرح کرده بود اما ایالات متحده با این پیشنهاد مخالفت کرد.

این تماس تلفنی نخستین گفت‌وگوی علنی اعلام‌شده میان دو رهبر از ۹ مارس، یعنی ۹ روز پس از آغاز جنگ آمریکا و اسرائیل با ایران، به‌شمار می‌رود.

یوری اوشاکوف همچنین گفت ترامپ در این گفت‌وگوی «دوستانه و کاری» که بیش از یک ساعت و نیم طول کشید، اظهار کرده که به‌نظر او دستیابی به توافقی برای پایان دادن به جنگ اوکراین نزدیک است.

۲۰:۲۷ ۹.۲.۱۴۰۵

اکسیوس: سنتکام طرحی را برای «حملات کوتاه و پرقدرت» علیه ایران آماده کرده است

وب‌سایت خبری اکسیوس روز چهارشنبه نوشت که «سه منبع آگاه اعلام کرده‌اند» ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام) طرحی را برای موجی از «حملات کوتاه و پرقدرت» علیه ایران آماده کرده است؛ «با این امید که بن‌بست ایجادشده در گفت‌وگوها شکسته شود.»

به نوشته این گزارش، «پس از این حملات، که احتمالاً شامل اهداف زیرساختی خواهد بود، ایالات متحده حکومت را برای بازگشت به میز گفت‌وگو و نشان دادن انعطاف بیشتر تحت فشار قرار خواهد داد.»

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، روز چهارشنبه در یک گفت‌وگوی تلفنی با وب‌سایت اکسیوس گفت که محاصره را تا حدی مؤثرتر از بمباران می‌بیند.

اکسیوس می‌نویسد که «منابع آگاه نیز گفته‌اند که او تا سه‌شنبه‌شب هنوز فرمانی برای اقدام نظامی صادر نکرده بود.»

دونالد ترامپ البته تصویری طنزآمیز (میم) ساخته‌شده با هوش مصنوعی از خود منتشر کرد که در آن سلاحی به دست داشت و هشداری به ایران با این مضمون داده بود: «دیگر از خوش‌اخلاقی خبری نیست».

به گفتهٔ منابع گزارش اکسیوس، ترامپ در حال حاضر ادامهٔ محاصره را اصلی‌ترین اهرم فشار خود می‌داند، اما اگر ایران همچنان کوتاه نیاید، «اقدام نظامی را مد نظر قرار خواهد داد.»

رئیس جمهوری آمریکا در گفت‌وگوی تلفنی روز چهارشنبه خود با اکسیوس که حدود پانزده دقیقه به درازا کشید، از بحث دربارهٔ هرگونه نقشهٔ نظامی خودداری کرد.

۲۰:۱۶ ۹.۲.۱۴۰۵

ترامپ می‌گوید محاصره دریایی تا زمان رسیدن به توافق درباره برنامه هسته‌ای ایران ادامه خواهد داشت

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، روز چهارشنبه اعلام کرد که قصد دارد ایران را تحت محاصره دریایی نگه دارد تا زمانی که حکومت تهران با توافقی برای برطرف کردن نگرانی‌های آمریکا دربارهٔ برنامه هسته‌ای خود موافقت کند.

او در یک گفت‌وگوی تلفنی با وب‌سایت اکسیوس گفت: «محاصره تا حدی از بمباران مؤثرتر است. آن‌ها مثل یک خوکِ پرخور در حال خفه شدن هستند. و اوضاع برایشان بدتر هم خواهد شد. آن‌ها نمی‌توانند سلاح هسته‌ای داشته باشند.»

ترامپ پیشنهاد مطرح شده توسط ایران را رد کرده است؛ پیشنهادی که بر اساس آن ابتدا تنگه هرمز بازگشایی و محاصره لغو شود و گفت‌وگوهای هسته‌ای به مرحله‌ای بعد موکول گردد.

رئیس‌جمهور ایالات متحده گفت که ایران برای لغو محاصره خواهان دستیابی به یک توافق است و افزود: «آن‌ها می‌خواهند به توافق برسند. نمی‌خواهند من محاصره را ادامه دهم. من هم نمی‌خواهم [محاصره را بردارم]، چون نمی‌خواهم آن‌ها سلاح هسته‌ای داشته باشند.»

ابتدای این هفته گزارش شد که ایران از طریق پاکستان پیشنهادی برای باز شدن تنگه هرمز به‌ازای رفع محاصره دریایی توسط ارتش آمریکا ارائه داده و خواسته است که مذاکره درباره برنامه هسته‌ای در مرحله بعد انجام شود. این پیشنهاد پس از آن ارائه شد که دونالد ترامپ سفر نمایندگان خود به پاکستان برای مذاکره با ایران را لغو کرد.

تهدید به «اقدام نظامی بی‌سابقه» علیه محاصره دریایی

پرس تی‌وی، شبکه انگلیسی‌زبان سیمای جمهوری اسلامی، روز چهارشنبه به نقل از یک «منبع امنیتی بلندپایه» ایران هشدار داد که ادامه محاصره دریایی آمریکا علیه ایران به زودی با «اقدام نظامی بی‌سابقه‌ای» روبه‌رو خواهد شد.

این منبع که نامش ذکر نشده افزوده است که اگر ایالات متحده به محاصره دریایی ادامه دهد، «پاسخی دردناک» ضروری می‌شود.

۱۹:۵۱ ۹.۲.۱۴۰۵

وزیر دفاع آمریکا در جلسه کنگره از جنگ با ایران دفاع کرد

پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا، روز چهارشنبه در سخنانی تند در کنگره از جنگ با ایران دفاع کرد و گفت این جنگ «به باتلاق تبدیل نشده» است.

او همچنین قانون‌گذاران دموکرات را به‌دلیل انتقاد از این درگیری، هدف انتقاد تند قرار داد.

هگست برای نخستین بار پس از آغاز جنگ ایالات متحده و اسرائیل علیه ایران در نهم اسفند، که به جهش قیمت بنزین انجامیده است، در کنگره برای پاسخگویی حضور یافت.

دموکرات‌ها هگست را دربارۀ این جنگ سؤال‌پیچ کردند و جان گارامندی، نمایندۀ کالیفرنیا، آن را یک «باتلاق» و «فاجعۀ سیاسی و اقتصادی در تمام سطوح» نامید.

وزیر دفاع آمریکا در جلسهٔ کمیتهٔ نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا گفت: «شما آن را باتلاق می‌نامید، در حالی که به دشمنان ما خوراک تبلیغاتی می‌دهید؟ از بیان چنین حرفی باید شرم کنید.»

هگست در ادامه دموکرات‌های کنگره را «بی‌پروا، بی‌کفایت و شکست‌طلب» خواند و افزود: «نمی‌توانید از یک سو بگویید از سربازان حمایت می‌کنید و از سوی دیگر مأموریتی دوماهه را باتلاق بنامید... اینجا طرفدار چه کسی هستید؟ برای چه کسی سوت می‌زنید؟»

سنای آمریکا روز چهارشنبه گذشته با ۵۱ رأی مخالف در برابر ۴۶ رأی موافق، تلاش دموکرات‌ها برای محدود کردن اختیار دونالد ترامپ در استفاده از نیروی نظامی علیه ایران را رد کرد.

این پنجمین تلاش دموکرات‌ها از آغاز جنگ هشت هفته‌ای اخیر بود. طرح پیشنهادی به رهبری تمی بالدوین خواستار خروج نیروهای آمریکایی از درگیری با ایران بدون مجوز کنگره بود.

دموکرات‌ها می‌گویند تلاش برای رأی‌گیری درباره اختیارات جنگی را ادامه خواهند داد.


۱۹:۲۹ ۹.۲.۱۴۰۵

قالیباف: دشمن می‌خواهد مرحلۀ فشار اقتصادی و اختلاف‌هایِ داخل کشور را فعال کند

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، در یک پیام صوتی تازه گفت که ایالات متحده «وارد مرحله جدیدی شده است و می‌خواهد با محاصره دریایی و جوسازی‌های رسانه‌ای، فشار اقتصادی و اختلاف‌های داخل کشور را فعال کند تا ما را از درون دچار ضعف یا حتی فروپاشی کند.»

او در ادامه هم گفت که «بهترین شاهد هم این مواضع ترامپ است که صراحتاً کشور را به دو دسته تندرو و میانه‌رو تقسیم می‌کند و بعد هم بلافاصله از محاصره دریایی سخن می‌گوید تا ایران را از طریق فشار اقتصادی و اختلاف‌های داخلی مجبور به تسلیم کند.»

محمدباقر قالیباف در این فایل صوتی که روز چهارشنبه ۹ اردیبهشت منتشر شده خواستار «حفظ انسجام» شده و تهدید کرده است که «هر اقدام اختلاف‌افکنانه‌ای کاملاً در طرح جدید دشمن قرار دارد.»

او در بخشی دیگر «مراحل قبلی» فشار آمریکا از زمان آغاز جنگ را به روایت خود به این صورت برشمرده است:‌ «ترور رهبر انقلاب و فرمانده‌هان نظامی، ازبین بردن سیستم آفندی کشور یعنی موشک‌ها و پهپادها، رو کردن به سمت ونزوئلاسازی ایران، فعال کردن تجزیه‌طلبان از غرب کشور، طراحی کودتا برای چهارشنبه‌سوری، و طرح وارد کردن نیرو به کشور.»

آقای قالیباف در ادامه نیز گفت که به باور او، «دشمن» در تمام این مراحل برای تضعیف جمهوری اسلامی «شکست خورده» و وعده داد که «ما در این جنگ به پیروزی درخشان می‌رسیم.»

۱۸:۳۳ ۹.۲.۱۴۰۵

پنتاگون: هزینهٔ جنگ آمریکا با ایران به ۲۵ میلیارد دلار رسیده است

یک مقام ارشد وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد که هزینهٔ جنگ این کشور با ایران تاکنون به ۲۵ میلیارد دلار رسیده است، رقمی که نخستین برآورد رسمی از هزینه‌های این درگیری به‌شمار می‌رود.

جولز هرست، که در حال حاضر وظایف مدیر مالی پنتاگون را بر عهده دارد، روز چهارشنبه به قانون‌گذاران در کمیتهٔ نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا گفت که بخش عمدهٔ این هزینه صرف مهمات شده است.

ایالات متحده از نهم اسفند حملات خود علیه ایران را آغاز کرد و در حال حاضر دو طرف یک آتش‌بس شکننده را حفظ کرده‌اند.

بیشتر

XS
SM
MD
LG