لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۵ تهران ۱۹:۵۴

زنده ترامپ: ایران در پی محاصره دریایی نمی‌تواند نفت ذخیره کند؛عراقچی با پوتین دیدار می‌کند

به‌روز شده

پوشش زندهٔ رادیوفردا هر روز شماری از مهم‌ترین اظهارنظرهای رسمی، ارزیابی‌ها و تحولات بازتاب‌یافته در رسانه‌های ایران و جهان در خصوص ایران را ارائه می‌کند.

۰۹:۲۵

عامر رامش به اتهام عضویت در گروه جیش‌العدل اعدام شد

خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضاییه جمهوری اسلامی، روز یک‌شنبه از اجرای حکم اعدام برای یک زندانی سیاسی دیگر، این بار در زاهدان، خبر داد.

میزان عناوین اتهامی عامر رامش، ۱۹ ساله، را چنین توضیح داده است:‌ «بغی از طریق بمب‌گذاری و اجرای کمین در مسیر نیرو‌های نظامی، عضویت در گروه باغی جیش‌العدل و عضویت در گروه معاند جنبش دادخواهان بلوچ وابسته به عبدالغفار نقشبندی.»

این خبرگزاری همچنین به «اقاریر صریح وی [رامش] در مراحل مختلف بازجویی، بازپرسی و دادگاه» اشاره کرده است.

پیشتر رسانه‌های حقوق بشری خبر داده بودند که اعترافات اجباری او از رسانه‌های حکومتی پخش و منتشر شده است.

سایت حال‌وش که اخبار مربوط به سیستان و بلوچستان را پوشش می‌دهد روز شنبه از انتقال عامر رامش به قرنطینه زندان زاهدان «برای اجرای حکم اعدام» و «فشار بر خانواده او برای وادار کردن برادرش به تسلیم» خبر داده بود.

با موج تازه‌ای که از اجرای اعدام در کشور آغاز شده، ایران که همواره یکی از بالاترین آمارهای اعدام در جهان را داشته احتمالا در حال حاضر به نسبت جمعیت به مقام اول در اجرای این حکم رسیده است.

سازمان‌های حقوق بشری در گزارش‌های مختلف گفته‌اند که حکومت جمهوری اسلامی از مجازات اعدام برای ایجاد ترس در جامعه استفاده می‌کند.

۱۹:۳۱

ترامپ: ایران بر اثر محاصره دریایی ما نمی‌تواند نفت ذخیره کند

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، روز یکشنبه گفت ایران بر اثر محاصره دریایی ایالات متحده در حال از دست دادن توانایی ذخیره‌سازی نفت خود است.

او در یک گفت‌وگوی تلفنی با شبکه فاکس نیوز گفت جریان نفت در خط لوله ایران نمی‌تواند به دلیل محاصره دریایی در نفتکش‌ها ذخیره شود و طی حدود «سه روز» زیرساخت‌های نفتی ایران «از درون منفجر خواهد شد».

ترامپ ادامه داد وقتی چنین اتفاقی رخ دهد، «دیگر هیچوقت نمی‌توان آن را بازسازی کرد» و اگر بازسازی شود با ۵۰ درصد ظرفیت فعالیت خواهد کرد.

رئیس‌جمهور آمریکا به رغم تمدید آتش‌بس با ایران، محاصره تنگه هرمز را ادامه داده و ارتش ایالات متحده می‌گوید اجازه رفت و آمد نفتکش‌ها و دیگر کشتی‌ها به بنادر ایران را نمی‌دهد.

با این حال گزارش‌هایی درباره ورود و خروج کشتی‌های مرتبط با ایران در روزهای اخیر منتشر شده است.

دونالد ترامپ در مصاحبه با فاکس نیوز بار دیگر گفت که اگر ایران بخواهد برای پایان دادن به جنگ میان دو کشور مذاکره کند، می‌تواند با آمریکا تماس بگیرد.

او اعلام کرد: «اگر بخواهند صحبت کنند، می‌توانند نزد ما بیایند یا با ما تماس بگیرند. می‌دانید، تلفن وجود دارد. ما خطوط امن و خوبی داریم.»

رئیس‌جمهور آمریکا روز شنبه سفر نمایندگان خود، استیو ویتکاف و جرد کوشنر، به پاکستان را لغو کرد. این اقدام پس از آن انجام شد که عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، اسلام‌آباد را ترک کرد و تنها با مقام‌های پاکستانی دیدار داشت.

عراقچی سپس به عمان رفت و روز یکشنبه بار دیگر برای دیداری کوتاه با مقام‌های پاکستانی به اسلام‌آباد بازگشت.

۱۷:۰۹

سفیر ایران در روسیه: عراقچی با پوتین دیدار خواهد کرد

رسانه‌های ایران روز یکشنبه خبر دادند که عباس عراقچی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی، عصر روز یکشنبه وارد اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان، شد و پس از چند ساعت عازم روسیه شد و قرار است با ولادیمیر پوتین دیدار کند.

او روز شنبه هم در پاکستان با مقام‌های ارشد پاکستانی دیدار کرده بود و سپس به عمان رفته بود. خبرگزاری ایرنا می‌گوید عراقچی بعد از سفر یک روزه به عمان، به پایتخت پاکستان رفت.

این خبرگزاری متعلق به دولت ایران سپس اعلام کرد که وزیر خارجه جمهوری اسلامی پاکستان را به مقصد روسیه ترک کرد.

سفیر جمهوری اسلامی در مسکو نیز اعلام کرد که عباس عراقچی روز دوشنبه با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، دیدار می‌کند.

بازگشت عراقچی به اسلام‌آباد و حرکت به سمت مسکو در حالی رخ داده که روز شنبه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، سفر نمایندگان خود به پاکستان را لغو کرد و گفت ایران اگر خواهان توافق است، می‌تواند با دولت او تماس بگیرد.

این اقدام ترامپ، امیدها به شکل‌گیری توافق میان آمریکا و ایران را کمرنگ کرده است. او سپس گفت که بعد از لغو این سفر، ایران «پیشنهادی بهتر» برای توافق ارائه داد، اما این پیشنهاد نیز از نظر او «کافی» نیست.

از سوی دیگر وزیر خارجه ایران در کانال تلگرام خود اعلام کرد که با همتای عربستانی خود تلفنی گفت‌وگو کرده است.

در این بیانیه آمده که عباس عراقچی و فیصل بن فرحان درباره «آخرین تحولات منطقه‌ای و روندهای جاری دیپلماتیک» گفت‌وگو کردند و وزیر خارجه ایران طرف مقابل را در حریان آخرین تلاش‌های دیپلماتیک برای پایان دادن به جنگ گذاشته است.

۱۶:۳۱

اسرائیل پس از دستور تخلیه هفت شهر لبنان، حملات خود را «آغاز کرد»

رسانه‌های رسمی لبنان اعلام کردند که ارتش اسرائیل روز یکشنبه، پس از صدور هشدار تخلیه برای هفت شهر، حملات خود را به جنوب این کشور آغاز کرده است.

خبرگزاری دولتی این کشور گزارش داد که جنگنده‌های اسرائیلی حمله‌ای را در کفر تبنیت، یکی از مناطق مشمول هشدار، انجام دادند و افزود که گزارش‌هایی از تلفات نیز منتشر شده است.

ساعاتی پیش‌تر ارتش اسرائیل دستورهای جدیدی برای تخلیه در جنوب لبنان صادر کرد و به ساکنان هفت شهر که خارج از «منطقه حائل» تحت اشغال این کشور پیش از آتش‌بس قرار دارند دستور داد محل را ترک کنند.

سخنگوی ارتش اسرائیل در بیانیه‌ای در شبکه ایکس اعلام کرد که گروه مسلح حزب‌الله لبنان آتش‌بس را نقض کرده و اسرائیل علیه آن اقدام خواهد کرد. او از مردم خواست از این شهرها به سمت شمال و غرب حرکت کنند.

این شهرها در شمال رودخانه لیتانی و منطقه‌ای در جنوب لبنان قرار دارند که توسط نیروهای اسرائیلی اشغال شده است؛ نیروهایی که با وجود آتش‌بس همچنان به عملیات نظامی ادامه می‌دهند.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در نشست کابینه در اورشلیم گفت: «از دید ما، آنچه ما را ملزم می‌کند، امنیت اسرائیل، امنیت سربازان‌مان و امنیت جوامع‌مان است.»

او افزود: «ما با قاطعیت و مطابق با قواعدی که با ایالات متحده و همچنین، به‌نوعی، با لبنان توافق کرده‌ایم، عمل می‌کنیم.»

ارتش اسرائیل همچنین اعلام کرد که پس از به صدا درآمدن آژیرها در شمال اسرائیل، سه پهپاد را پیش از ورود به حریم این کشور رهگیری کرده است.

پیش‌تر در روز یکشنبه، حزب‌الله اعلام کرده بود که نیروهای اسرائیلی در داخل لبنان و همچنین تیم امدادی که برای تخلیه آن‌ها آمده بود را هدف حمله قرار داده است.

۱۴:۲۹

سازمان نظام پرستاری «امتیاز ویژه» اینترنت پرو را رد کرد

روزنامه هم‌میهن روز یک‌شنبه خبر داد که سازمان نظام پرستاری رسما دست رد به سینه اینترنت طبقاتی یا اینترنت پرو زده است.

سازمان نظام پرستاری تأکید کرده است:‌ «تا زمان رفع محدودیت‌های دسترسی مردم به اینترنت بین‌الملل، هیچ امتیاز ویژه‌ای [اینترنت پرو] درخواست نمی‌کنیم.»

در بیانیه این سازمان آمده است: «سازمان نظام پرستاری جمهوری اسلامی ایران بر اساس بررسی جوانب مختلف تا زمان رفع محدودیت‌های دسترسی عموم مردم به اینترنت بین‌الملل، درخواست هیچ امتیاز ویژه‌ای را برای اعضای خود نخواهد داشت.»

در حالی که نزدیک به ۶۰ روز کامل از قطعی کامل اینترنت برای مردم عادی در کشور می‌گذرد، بیش از یک هفته است که حکومت از اصناف و گروه‌های حرفه‌ای همچون پزشکان و استادان دانشگاه خواسته است که با ثبت نام از امتیاز برخورداری دوباره از اینترنت بهره ببرند.

سازمان نظام پرستاری کشور اولین و در حال حاضر تنها سازمانی است که اعلام کرده است که این امتیاز را نمی‌خواهد.

اکنون در حالی که به نوشته نت‌بلاکس که میزان دسترسی به اینترنت در جهان را رصد می‌کند ۵۸ روز از قطعی مداوم اینترنت در ایران می‌گذرد، تنها عده‌ای محدود در کل کشور، از جمله عده‌ای از حامیان و نزدیکان حکومت، به اینترنت دسترسی دارند.

همزمان پخش گزارش‌هایی از تلویزیون حکومتی از رضایت حامیان حکومت از این که تنها عده معدودی «اینترنت کارت سفید» دارند می‌تواند نشانه آن باشد که کسانی که اکنون سکان تصمیم‌گیری را در دست دارند هنوز خیال وصل کردن اینترنت را ندارند.

۱۲:۴۲

ارز دولتی برای واردات گندم دوباره به «قیمت ۲۸۵۰۰ تومان»‌ بازگشت

خبرگزاری‌ها در ایران روز یک‌شنبه خبر دادند که ارز دولتی برای وارد کردن گندم به عنوان کالایی استراتژیک به قیمت ۲۸۵۰۰ تومان بازگشته است.

همشهری نوشته است که دارو، ملزومات پزشکی، و شیر خشک هم همچون گندم از دلار با همین قیمت پایین برخوردار خواهند شد.

چهار ماه پیش در بحبوحه اعتراضات دی‌ماه که با اعتراض بازاریان در خیابان‌ها آغاز شد دولت ایران وعده داد که برای جلوگیری از رانت دیگر دلار به قیمت ۲۸۵۰۰ تومان ارائه نخواهد شد. در آن زمان قیمت دلار در بازار آزاد زیر ۱۴۵ هزار تومان بود.

اکنون، نزدیک به دو ماه پس از آغاز جنگ ایران و در حالی که ایران و آمریکا تلاش می‌کنند به توافقی برای پایان دادن به درگیری برسند، قیمتی که برای دلار آزاد در سایت‌های غیررسمی ثبت شده نزدیک به ۱۵۶ هزار تومان است.

در دی‌ماه ۱۴۰۴، در ادامه تلاش دولت جمهوری اسلامی برای خاموش کردن صدای اعتراض مردم که در واکنش به افزایش قیمت دلار در کشور بلند شده بود، مسعود پزشکیان وعده داد که دولتش دیگر دلار را به قیمت پایین ۲۸۵۰۰ تومان به کسی نخواهد داد.

در آن زمان مسعود پزشکیان، رئیس جمهور، گفته بود: ما دیگر دلار ۲۸۵۰۰ تومانی به کسی نمی‌دهیم. دلار را به هر کسی می‌دهیم می‌خورد.

۱۰:۵۵

عراقچی با سلطان عمان دیدار کرد

عباس عراقچی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی، روز یک‌شنبه در ادامه سفرهای خارجی خود در ارتباط با مذاکرات با آمریکا با هیثم بن طارق، سلطان عمان، دیدار کرد.

خبرگزاری صداوسیما در خبری کلی و بدون ذکر جزئیات نوشته است که این دو درباره «تلاش‌های میانجیگری و تلاش‌هایی که با هدف پایان دادن به درگیری‌ها انجام می‌شود» گفت‌وگو کرده‌اند.

وزارت خارجه ایران پیشتر اعلام کرده بود که عباس عراقچی پس از سفر به پاکستان قرار است به مسقط، پایتخت عمان، سفر کند. عمان تا لحظه آغاز حملات مشترک آمریکا و اسرائیل به خاک ایران در روز ۹ اسفند نقش میانجی دو طرف تهران و واشینگتن را ایفا می‌کرد.

در خبرها آمده بود که عراقچی پس از دیدار با مقامات عمان احتمالا به اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان، بازخواهد گشت.

خبرگزاری ایلنا در این باره نوشت: «بر اساس برنامه‌ریزی اعلام شده از سوی وزارت خارجه، وزیر امور خارجه قرار است بعد از پایان سفر به عمان و قبل از سفر به روسیه، مجددا دیداری از پاکستان داشته باشد.»

۱۰:۴۹

از دست رفتن دست‌کم «۲۵ درصد» ظرفیت تولید فولاد کشور در حملات اسرائیل

روزنامه اعتماد روز یک‌شنبه در گزارشی نوشت که در اثر حملات اسرائیل به کارخانه‌های تولید فولاد در کشور، معادل ۲۵ تا ۳۰ درصد ظرفیت تولید فولاد در ایران از دست رفته است.

اعتماد نوشته است: «برآوردها از میزان آسیب به این واحدها [ی تولید فولاد] به دنبال حملات اسرائیل و آمریکا نشان می‌دهد، حدود ۱۰ میلیون تن ظرفیت تولید سالانه واحدهای فولادی کاهش یافته است.»

در این گزارش تولید سالانه صنعت فولاد حدود ۳۲ میلیون تُن قید شده است.

دو شرکت فولاد خوزستان و فولاد مبارکه در نیمه اول فروردین‌ماه هدف حملات هوایی اسرائیل قرار گرفتند.

در همان زمان بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، گفت: «در روزهای اخیر، نیروی هوایی ۷۰ درصد از ظرفیت تولید فولاد ایران را نابود کرده است.»

وی گفت: «این یک دستاورد عظیم است که هم منابع مالی سپاه پاسداران را از بین می‌برد و هم توانایی تولید بسیاری از سلاح‌ها را از آن‌ها سلب می‌کند.»

در پی این حملات، شرکت فولاد خوزستان و شرکت فولاد مبارکه اعلام کردند که بازسازی و احیای این تأسیسات ممکن است چند ماه طول بکشد.

سپاه پاسداران در پی این حملات، شماری از زیرساخت‌های صنعتی در اسرائیل و برخی کشورهای دیگر منطقه را هدف قرار داد.

۰۹:۲۵

عامر رامش به اتهام عضویت در گروه جیش‌العدل اعدام شد

خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضاییه جمهوری اسلامی، روز یک‌شنبه از اجرای حکم اعدام برای یک زندانی سیاسی دیگر، این بار در زاهدان، خبر داد.

میزان عناوین اتهامی عامر رامش، ۱۹ ساله، را چنین توضیح داده است:‌ «بغی از طریق بمب‌گذاری و اجرای کمین در مسیر نیرو‌های نظامی، عضویت در گروه باغی جیش‌العدل و عضویت در گروه معاند جنبش دادخواهان بلوچ وابسته به عبدالغفار نقشبندی.»

این خبرگزاری همچنین به «اقاریر صریح وی [رامش] در مراحل مختلف بازجویی، بازپرسی و دادگاه» اشاره کرده است.

پیشتر رسانه‌های حقوق بشری خبر داده بودند که اعترافات اجباری او از رسانه‌های حکومتی پخش و منتشر شده است.

سایت حال‌وش که اخبار مربوط به سیستان و بلوچستان را پوشش می‌دهد روز شنبه از انتقال عامر رامش به قرنطینه زندان زاهدان «برای اجرای حکم اعدام» و «فشار بر خانواده او برای وادار کردن برادرش به تسلیم» خبر داده بود.

با موج تازه‌ای که از اجرای اعدام در کشور آغاز شده، ایران که همواره یکی از بالاترین آمارهای اعدام در جهان را داشته احتمالا در حال حاضر به نسبت جمعیت به مقام اول در اجرای این حکم رسیده است.

سازمان‌های حقوق بشری در گزارش‌های مختلف گفته‌اند که حکومت جمهوری اسلامی از مجازات اعدام برای ایجاد ترس در جامعه استفاده می‌کند.

۰۶:۴۶

فرد مهاجم «به‌تنهایی عمل کرده است»

به نوشته خبرگزاری‌ها فرد مظنون تیراندازی در ضیافت سالانه خبرنگاران در واشینگتن، «کول توماس آلن»، ۳۱ ساله و اهل تورنس در ایالت کالیفرنیا است.

به گفته مقامات پلیس واشینگتن، این فرد با دو سلاح گرم و چندین سلاح سرد به محل وارد شده و به یکی از افسران امنیتی شلیک کرد. این مأمور و فرد مهاجم هر دو اکنون به بیمارستان منتقل شده‌اند.

مقام‌های پلیس گفتند که فرد مهاجم «به‌تنهایی عمل کرده» اما انگیزه او هنوز مشخص نیست و بررسی‌ها در مورد او ادامه دارد. به گفته مقام‌های پلیس، او نزد پلیس سابقه قبلی نداشته و به‌عنوان یکی از میهمانان برنامه به محل وارد شده بود.

به گفته مقام‌های پلیس واشینگتن در نشست خبری پس از این رویداد، فرد مهاجم در حال حرکت به سمت سالنی بود که رئیس‌جمهور و مهمانان در آن حضور داشتند، اما به‌دلیل عملکرد ایست بازرسی در محل، پیش از رسیدن متوقف شد.

۰۶:۳۱

ترامپ: این حادثه مرا از پیروزی در جنگ ایران باز نخواهد داشت

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، در سخنرانی خود که پس از رویداد تیراندازی در ضیافت سالانه خبرنگاران انجام داد در پاسخ به پرسشی در مورد وضعیت جنگ ایران گفت که درگیری با ایران برای جلوگیری از برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی لازم بود.

او گفت که «آن‌ها اگر به سلاح هسته‌ای می‌رسیدند صد در صد از آن استفاده می‌کردند.»

رئیس جمهوری آمریکا افزود که این تیراندازی «بر اساس آنچه می‌دانم ربطی به جنگ با ایران نداشت، اما هنوز معلوم نیست.» او افزود که در هرحال چنین رویدادی «مرا از پیروزی در جنگ ایران باز نخواهد داشت.»

رئیس جمهور ایالات متحده در ساعات نخست روز شنبه، سفر فرستادگان خود به پاکستان برای انجام گفت‌وگوهای صلح با ایران را لغو کرد.

این تصمیم پس از آن گرفته شد که وی از مواضع مذاکراتی تهران پس از گذشت نزدیک به دو ماه از جنگ، رضایت نداشت و گفت که پیشنهادهای تهران نظرش را جلب نکرده است.

بیشتر

XS
SM
MD
LG