لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۶ اسفند ۱۴۰۴ تهران ۱۴:۴۷
انفجار در اصفهان، روز شنبه، ۱۶ اسفند
انفجار در اصفهان، روز شنبه، ۱۶ اسفند

زنده ترامپ می‌گوید با روی کار آمدن یک «رهبر مذهبی» دیگر در ایران مشکلی ندارد

پوشش زندهٔ رادیوفردا هر روز شماری از مهم‌ترین اظهارنظرهای رسمی، ارزیابی‌ها و تحولات بازتاب‌یافته در رسانه‌های ایران و جهان در خصوص ایران را ارائه می‌کند.

۱۹:۴۰ ۱۴.۱۲.۱۴۰۴

یک تأسیسات صنعتی در بحرین هدف حمله قرار گرفت

وزارت کشور بحرین اعلام کرد یک تأسیسات صنعتی که پالایشگاه نفت در آن واقع شده است، روز پنج‌شنبه هدف حمله قرار گرفت.

یک شاهد عینی هم در گفت‌وگو با خبرگزاری فرانسه گفت که دود ناشی از این حمله را مشاهده کرده است.

بر اساس بیانیهٔ وزارت کشور بحرین، یک تأسیسات در «معامیر» هدف قرار گرفت و مسئولان مربوطه در حال رسیدگی به این حادثه هستند. این وزارتخانه بعد اعلام کرد که آتش‌سوزی در این تأسیسات مهار شده است.

ایران ظرف شش روز و با آغاز حملات آمریکا و اسرائیل که در جریان آن علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، کشته شد، اهداف زیادی را در کشورهای حاشیه خلیج فارس با موشک و پهپاد مورد حمله قرار داده است.

۱۹:۳۳ ۱۴.۱۲.۱۴۰۴

رضا پهلوی گزینه‌های جانشینی برای علی خامنه‌ای را رد کرد

شاهزاده رضا پهلوی، ولیعهد پیشین ایران، روز پنجشنبه اعلام کرد که گزینه‌های جانشینی برای علی خامنه‌ای، رهبر کشته‌شدهٔ جمهوری اسلامی، «اقدامی شکست‌خورده است و هرکس که جایگزین او شود، فاقد مشروعیت خواهد بود».

او روز پنجشنبه ۱۴ اسفند در پیامی ویدئویی گفت: «هر نامی که معرفی شود، مجتبی باشد یا حسن، فاقد مشروعیت، و شریک کارنامه خونین» جمهوری اسلامی خواهد بود.

رضا پهلوی تأکید کرد حکومت ایران «در حال سقوط» است و «هیچ مشروعیتی» ندارد.

ولیعهد پیشین ایران از همه مسئولان پیشین و کنونی جمهوری اسلامی که به گفتهٔ او «دست‌شان به خون ملت آغشته نیست»، خواست که «بی‌درنگ و بی‌خشونت» قدرت را واگذار کنند.

۱۹:۱۸ ۱۴.۱۲.۱۴۰۴

شنیده شدن صدای «انفجارهای شدید» در پایتخت امارات هم‌زمان با حمله موشکی

خبرگزاری فرانسه عصر پنجشنبه گزارش داد که سامانه‌های دفاعی امارات در واکنش به تهدید موشکی فعال شدند و ساکنان ابوظبی، پایتخت، از شنیدن سلسله‌ انفجارهای شدیدی خبر دادند.

سازمان ملی مدیریت بحران شرایط اضطراری و بلایای امارات در بیانیه‌ای در شبکه ایکس نوشت: «سامانه‌های دفاع هوایی هم اکنون در حال مقابله با تهدید موشکی هستند».

امارات متحده عربی پس از اسرائیل شاهد بیشترین حملات ایران از زمان آغاز عملیات «خشم حماسی» آمریکا و اسرائیل علیه جمهوری اسلامی بوده است.

وزارت دفاع این کشور اعلام کرد که تا روز چهارشنبه، پرتاب ۱۸۹ موشک بالستیک به سمت امارات متحده عربی شناسایی شده است. از این تعداد، ۱۷۵ فروند منهدم شده، ۱۳ فروند در دریا سقوط کرده و یک فروند در خاک این کشور فرود آمده است. از ۹۴۱ پهپاد ایرانی، ۸۷۶ فروند رهگیری شده و ۶۵ فروند در داخل امارات متحده عربی سقوط کرده‌اند.

این وزارتخانه اعلام کرد که هشت موشک کروز نیز شناسایی و منهدم شده است.

۱۹:۰۹ ۱۴.۱۲.۱۴۰۴

لبنان اعضای سپاه پاسداران را از این کشور اخراج می‌کند

دولت لبنان روز پنج‌شنبه اعلام کرد که هرگونه فعالیت اعضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در این کشور را ممنوع و برای اخراج آن‌ها اقدام خواهد کرد.

پل مرقص، وزیر اطلاع‌رسانی لبنان، گفت این تصمیم در جلسه کابینه به ریاست نواف سلام، نخست‌وزیر، گرفته شده است.

او افزود کابینه تصمیم گرفته است «از هرگونه فعالیت» اعضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در خاک لبنان جلوگیری کند و آن‌ها را از طریق مراجع قضایی ذی‌صلاح بازداشت کند تا مقدمات اخراج‌شان از کشور فراهم شود.

به گفته وزیر اطلاع‌رسانی لبنان، کابینه همچنین تصمیم گرفت از هرگونه فعالیتی که اعضای سپاه پاسداران ایران ممکن است از خاک این کشور انجام دهند جلوگیری شود و این افراد توسط مراجع قضایی مربوطه بازداشت شوند تا مقدمات اخراج‌شان فراهم شود.

این عضور کابینه لبنان خبر داد که نواف سلام دستور داده است اقدامات لازم برای جلوگیری از هرگونه فعالیت نظامی یا امنیتی اعضای این نیرو در لبنان انجام شود.

کابینه همچنین به وزارتخانه‌های مربوطه دستور داده که بررسی کنند آیا اعضای سپاه پاسداران در لبنان حضور دارند یا نه. علاوه بر این، دولت تصمیم گرفت الزام دریافت روادید برای شهروندان ایرانی که وارد خاک لبنان می‌شوند دوباره برقرار شود.

۱۸:۲۹ ۱۴.۱۲.۱۴۰۴

مجمع تشخیص مصلحت: اختیار «اعلان صلح و جنگ» به شورای موقت رهبری داده شد

سخنگوی مجمع تشخیص مصلحت نظام اعلام کرد برخی اختیارات رهبر جمهوری اسلامی ازجمله «اعلان صلح و جنگ» و همچنین عزل و نصب مقام‌های نظامی به شورای موقت رهبری سپرده شده است.

محسن دهنوی روز پنجشنبه ۱۴ اسفند در شبکهٔ ایکس نوشت که این اختیارات بر اساس «اصل ۱۱۱» قانون اساسی باید با تصویب سه‌چهارم اعضای مجمع به شورای موقت رهبری داده می‌شد که روز یکشنبه و پس از کشته شدن علی خامنه‌ای، این اختیارات «با اکثریت بالاتر از سه‌چهارم اعضا» تصویب و به این شورا ابلاغ شد.

شورای موقت رهبری متشکل از مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور، غلامحسین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه، و علیرضا اعرافی، عضو شورای نگهبان، است.

در پی کشته شدن علی خامنه‌ای در حملات آمریکا و اسرائیل در روز ۹ اسفند، مجلس خبرگان هنوز جانشین او را انتخاب نکرده است.

۱۷:۵۹ ۱۴.۱۲.۱۴۰۴

هشدار درباره احتمال شکل‌گیری موج مهاجرت از ایران به اروپا

مدیرکل سازمان بین‌المللی مهاجرت، وابسته به سازمان ملل و مستقر در بروکسل، روز پنجشنبه ۱۴ اسفند اعلام کرد که درگیری نظامی ایران با آمریکا و اسرائیل ممکن است به‌سرعت باعث یک بحران مهاجرتی در اروپا شود.

امی پوپ در گفت‌وگو با خبرگزاری آلمان گفت: «نگاه کنید در اوکراین چه اتفاقی افتاد؛ جایی که دیدیم میلیون‌ها نفر ظرف چند روز از مرز عبور کردند».

او افزود: «وقتی درگیر یک جنگ هستیم و کشورهایی وجود دارند که فاصله زیادی با اروپا ندارند، بسیار مهم است که جابه‌جایی مردم را به‌دقت زیر نظر داشته باشیم. همچنین بسیار مهم است که از همین حالا به برنامه‌ریزی‌های اضطراری فکر کنیم».

خانم پوپ تأکید کرد مسئله اصلی این است که آیا درگیری ادامه پیدا می‌کند و گسترش می‌یابد و زیرساخت‌های غیرنظامی را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد یا نه.

به گفته او، «این‌ها از جمله عواملی هستند که انتظار داریم باعث جابه‌جایی بیشتر مردم شود».

رئیس سازمان بین‌المللی مهاجرت خواستار تهیه برنامه‌های لازم شد و گفت: «اولین برنامه‌ریزی که واقعاً باید انجام شود این است که چگونه می‌توانیم از کشورهایی که در مرحله نخست ممکن است مهاجران و پناهجویان را بپذیرند حمایت کنیم.»

او در این زمینه از ترکیه، همسایه غربی ایران، نام برد.

در همین حال الکساندر دوبرینت، وزیر کشور آلمان، روز چهارشنبه در یک مصاحبه تلویزیونی گفت که تاکنون هیچ موج جدیدی از پناهجویان ایرانی به آلمان مشاهده نشده است.

۱۷:۰۱ ۱۴.۱۲.۱۴۰۴

دبیر کل ناتو: فعال‌سازی ماده پنج پیمان آتلانتیک شمالی هم اکنون در دستور کار نیست

مارک روته، دبیرکل ناتو، روز پنجشنبه ۱۴ اسفند گفت پیمان آتلانتیک شمالی اوضاع خاورمیانه را به‌دقت زیر نظر دارد ولی در موقعیت فعلی فعال‌سازی ماده پنج در دستور کار نیست.

بر اساس ماده پنج پیمان ناتو، درصورت حمله به یک کشور عضو، دیگر اعضا باید به کمک کشور مورد حمله بشتابند.

این اظهار نظر دبیرکل ناتو در واکنش به پرتاب موشک بالستیک از ایران به سمت ترکیه صورت می‌گیرد که به گفته مقامات آنکارا، از طرف پدافند هوایی ناتو مستقر در ترکیه رهگیری و منهدم شد.

ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی روز پنجشنبه شلیک موشک به خاک ترکیه را تکذیب کرد.

مارک روته در بخش دیگری از سخنانش تأیید کرد که ناتو از حمله آمریکا به ایران حمایت می‌کند.

دبیرکل ناتو گفت ایران به تهدیدی علیه اروپا هم نزدیک شده بود.

۱۶:۵۷ ۱۴.۱۲.۱۴۰۴

ایران از کشته شدن دست‌کم هزار و ۲۳۰ نفر در حملات آمریکا و اسرائیل خبر داد

بنیاد شهید و امور ایثارگران اعلام کرد شمار کشته‌شدگان حملات آمریکا و اسرائیل به ایران که پیکر آن‌ها تا پنجشنبه ۱۴ اسفند ۱۴۰۴ تشییع شده، به هزار و ۲۳۰ نفر رسیده است.

او آمار تفکیکی از نظامیان و غیرنظامیان کشته‌شده ارائه نکرد.

رئیس سازمان اورژانس کشور هم اعلام کرد شمار مصدومان این حملات در سراسر ایران از شش هزار نفر فراتر رفته است.

به گفته او، ۲۵۰۰ نفر از مجروحان همچنان در بیمارستان‌ها بستری هستند و تاکنون بیش از ۶۰۰ عمل جراحی برای مصدومان انجام شده است.

او همچنین گفت شش پایگاه امدادی و ۱۱ بیمارستان در جریان این حملات هدف قرار گرفته‌اند که در نتیجه آن ۲۷ نفر از کارکنان اورژانس مجروح و یک نفر کشته شده است.

جمعیت هلال احمر ایران نیز اعلام کرد از آغاز جنگ تاکنون ۱۷۴ شهرستان درگیر حملات شده‌اند و هزار و ۳۳۲ حمله در ۶۳۶ نقطه ثبت شده است.

در مقابل، مقام‌های اسرائیلی و کشورهای عربی نیز ایران را متهم می‌کنند که در حملات خود مناطق یا اهداف غیرنظامی را هدف قرار می‌دهد. ادعاهای طرفین جنگ به طور مستقل قابل تأیید نیست.

۱۵:۳۸ ۱۴.۱۲.۱۴۰۴

نت‌بلاکس: قطع اینترنت در ایران از ۱۲۰ ساعت گذشت

نت‌بلاکس که اختلالات اینترنت در جهان را رصد می‌کند، پنج‌شنبه ۱۴ اسفند اعلام کرد که قطع اینترنت در ایران از ۱۲۰ ساعت گذشته است.

در این گزارش آمده که میزان اتصال کاربران به اینترنت در ایران همچنان در حدود یک درصد از سطح عادی باقی‌مانده است.

نت‌بلاکس اضافه کرده که در عین حال در ایران، فضایی به‌طور فزاینده‌، «اورولی» در حال شکل‌گیری است؛ به‌طوری که شرکت‌های مخابراتی کاربران را تهدید کرده‌اند اگر تلاش کنند به اینترنت جهانی وصل شوند، ممکن است با اقدام قانونی روبه‌رو شوند.

اصطلاح «اورولی» از نام نویسنده مشهور بریتانیایی جورج اورول و کتاب معروفش ۱۹۸۴ گرفته شده که حکومت در آن همه‌چیز را به‌شدت کنترل و نظارت می‌کند.

وضعیت اورولی به این معنا است که حکومت به شدت ارتباطات، رسانه‌ها و حتی زندگی خصوصی مردم را زیر نظر دارد.

جمهوری اسلامی بارها به‌دنبال اعتراضات سراسری دسترسی شهروندان به اینترنت را قطع کرده و ارتباطات را به شدت مختل کرده است.

از جمله در پی اعتراضات سراسری دی‌ماه ۱۴۰۴، جمهوری اسلامی با هدف سرکوب و جلوگیری از انتشار اخبار، اینترنت بین‌المللی را به صورت تقریباً کامل و سراسری قطع کرد.

این قطعی گسترده که از حدود ۱۸ دی آغاز شد و بیش از ۴۰۰ ساعت به طول انجامید، با اختلال در استارلینک همراه بود و ترافیک شبکه را به نزدیک صفر رساند.

۱۵:۰۴ ۱۴.۱۲.۱۴۰۴

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: ایران در تلاش برای گسترش جنگ است

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا می‌گوید تهران اکنون در تلاش است تا جنگ را به هر تعداد کشوری که می‌تواند، صادر کند.‌

کایالا کالاس روز پنج‌شنبه در آغاز نشست وزرای خارجه اتحادیۀ اروپا همچنین گفت در این نشست با شرکایشان در خلیج فارس در مورد همکاری برای شکستن چرخۀ خشونت گفت‌وگو می‌کنند.

خانم کالاس همچنین گفت: «همان پهپادهایی که به کی‌یف حمله می‌کنند، اکنون به شرکای ما در خاورمیانه حمله می‌کنند. بنابراین ما بررسی خواهیم کرد که چگونه می‌توانیم از تولید رهگیر پهپاد حمایت کنیم.»

او در عین حال نسبت به کمبود سامانه‌های دفاع هوایی در اوکراین با شدت گرفتن جنگ در ایران هشدار داد و گفت: «همه به پدافند هوایی نیاز دارند... بنابراین واقعاً مشکلی در تولید وجود دارد.» او افزود که اروپا باید تولید را «سرعت بخشد.»

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت اوکراین که در بیش از چهار سال جنگ با روسیه، تخصص قابل توجهی در این بخش کسب کرده و می‌تواند با به اشتراک گذاشتن دانش خود کمک کند.

در این باره، رئیس‌جمهور اوکراین هم در گفت‌وگو با یک رسانه ایتالیایی گفت شرکای اوکراین در خاورمیانه به‌دنبال استفاده از تخصص این کشور در مقابله با پهپادها هستند و افزود: «ما آماده همکاری هستیم. اگر نمایندگان‌شان بیایند، این تخصص را در اختیارشان قرار خواهیم داد.»

او افزود که اوکراین درخواست‌های مشابهی را نیز از اروپا و ایالات متحده دریافت کرده است.

رئیس‌جمهور اوکراین می‌گوید رهگیری صدها یا هزاران پهپاد با سامانه‌های پاتریوت موشک دشوار و پرهزینه است و به پهپادهای رهگیر نیاز است.

پهپادهای شاهد ایرانی به‌طور مکرر در حملات روسیه علیه اوکراین استفاده شده‌اند و گزارش‌هایی نیز از ارتقاء آن‌ها توسط مسکو منتشر شده است.

بیشتر

XS
SM
MD
LG