لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۲۷ اسفند ۱۴۰۴ تهران ۱۴:۱۹
اسماعیل خطیب در مجلس شورای اسلامی
اسماعیل خطیب در مجلس شورای اسلامی

زنده اسرائیل می‌گوید اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی ایران، کشته شده است

پوشش زندهٔ رادیوفردا هر روز شماری از مهم‌ترین اظهارنظرهای رسمی، ارزیابی‌ها و تحولات بازتاب‌یافته در رسانه‌های ایران و جهان در خصوص ایران را ارائه می‌کند.

۲۳:۲۴ ۲۱.۱۲.۱۴۰۴

بسنت: آمریکا احتمالاً همراه با یک ائتلاف بین‌المللی کشتی‌ها را در تنگهٔ هرمز اسکورت کند

وزیر خزانه‌داری ایالات متحده اعلام کرد هر زمان که از نظر نظامی امکان‌پذیر باشد، نیروی دریایی آمریکا احتمالاً همراه با یک ائتلاف بین‌المللی، کشتی‌ها را در تنگهٔ هرمز اسکورت خواهد کرد.

اسکات بسنت روز پنج‌شنبه ۲۱ اسفند در مصاحبه با شبکه «اسکای‌نیوز» گفت: «فکر می‌کنم به محض این‌که از نظر نظامی امکان‌پذیر شود، نیروی دریایی آمریکا، احتمالاً همراه با یک ائتلاف بین‌المللی، کشتی‌ها را اسکورت خواهد کرد».

او افزود طرح اسکورت کشتی‌ها زمانی اجرا می‌شود که ایالات متحده «کنترل کامل آسمان را در اختیار داشته باشد و ... توانایی ایران برای بازسازی موشک‌ها به‌طور کامل تضعیف شده باشد».

حملات آمریکا و اسرائیل به ایران و واکنش بعدی تهران تنش‌های منطقه‌ای را تشدید کرده و عبور و مرور کشتی‌ها را در تنگهٔ هرمز مختل کرده است؛ موضوعی که انتقال حیاتی نفت و گاز خاورمیانه را مختل کرده و باعث افزایش قیمت انرژی در جهان شده است.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعلام کرده که اگر حملات آمریکا و اسرائیل متوقف نشود، انتقال نفت از خلیج فارس را مسدود خواهد کرد.

بسنت گفت: «در واقع اکنون نفتکش‌هایی در حال عبور هستند؛ نفتکش‌های ایرانی، و فکر می‌کنم برخی نفتکش‌ها با پرچم چین هم عبور کرده‌اند. بنابراین می‌دانیم که تنگه‌ مین‌گذاری نشده است».

۲۲:۵۷ ۲۱.۱۲.۱۴۰۴

حملات هوایی شبانه به تهران و قم

گزارش‌ها و تصاویر منتشر شده حاکی از حملات هوایی شبانه به تهران و برخی نقاط دیگر ایران است.

رسانه‌های داخلی از شنیده شدن صدای انفجار و فعالیت پدافند در غرب و شرق تهران خبر داده‌اند. برخی تصاویر منتشر شده نیز دود ناشی از حملات هوایی در مناطقی از تهران را نشان می‌دهد.

استاندار قم نیز از هدف قرار گرفتن سه نقطه این استان در حملات آمریکا و اسرائیل خبر داد.

۲۲:۳۰ ۲۱.۱۲.۱۴۰۴

نخست‌وزیر هند در تماس با پزشکیان خواستار تداوم انتقال کالا و انرژی شد

نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند، روز پنجشنبه اعلام کرد که با مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، گفت‌وگو کرده است.

او در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «امنیت و ایمنی شهروندان هندی، همراه با ضرورت تداوم بدون مانع انتقال کالاها و انرژی، همچنان در صدر اولویت‌های هند قرار دارد.»

این گفت‌وگو در حالی انجام شده که اقدام ایران در هدف قرار دادن نفتکش‌ها و دیگر کشتی‌های تجاری، جریان کشتیرانی از تنگه هرمز را مختل کرده است.

تاکنون بیش از ۱۰ کشتی در این تنگه هدف اصابت پرتابه‌هایی قرار گرفته‌اند. ایران مسئولیت برخی از این حملات را پذیرفته است. بسته شدن تنگهٔ هرمز از سوی ایران همچنین موجب افزایش شدید قیمت نفت و گاز طبیعی شده است.

۲۱:۲۰ ۲۱.۱۲.۱۴۰۴

ارتش اسرائیل تأیید کرد ایست‌ بازرسی‌ها در تهران را هدف قرار داده است

ارتش اسرائیل روز پنجشنبه با انتشار تصاویر ویدئویی اعلام کرد که نیروی هوایی این کشور در شبانه‌روز گذشته ایست‌ بازرسی‌ها در تهران را هدف قرار داده است.

در بیانیهٔ ارتش اسرائیل آمده که نیروی هوایی این کشور «ایست‌ بازرسی‌ها و نیروهای واحد بسیج» را در چندین نقطه از تهران شناسایی و هدف قرار داده‌اند و اعضای بسیج را کشته است.

اسرائیل می‌گوید این حملات «تعمیق ضربه به لایه‌ها و زیرساخت‌های اصلی» حکومت ایران است.

شامگاه چهارشنبه، همزمان با انتشار تصاویر و گزارش‌هایی از پرواز گستردهٔ پهپادها در آسمان تهران، خبرگزاری فارس گزارش داد که آن‌ها به‌دنبال هدف قرار دادن ایست‌ بازرسی‌‌های مأموران حکومتی در تهران هستند.

همین خبرگزاری که به سپاه پاسداران نزدیک است، خبر داد ۱۰ تن از مأموران در جریان این حملات کشته شده‌اند.

۲۰:۱۸ ۲۱.۱۲.۱۴۰۴

کاخ سفید: هشدار اف‌بی‌آی درباره حمله احتمالی ایران به خاک آمریکا بر اساس یک گزارش تأییدنشده بود

کارولین لویت، سخنگوی کاخ سفید، روز پنجشنبه گفت هشدار اداره تحقیقات فدرال، اف‌بی‌آی، که ماه گذشته به نهادهای مجری قانون دربارهٔ احتمال حمله پهپادی ایران به ایالت کالیفرنیا داده شده بود، بر اساس یک گزارش تأییدنشده صادر شده بود.

او تأکید کرد که هیچ‌گاه چنین تهدیدی از سوی ایران علیه خاک آمریکا وجود نداشته است.

این هشدار محرمانه که توسط اف‌بی‌آی و از طریق مرکز اطلاعات منطقه‌ای مشترک لس‌آنجلس منتشر شده بود، روز چهارشنبه علنی شد.

در این هشدار آمده بود که بر اساس اطلاعات اف‌بی‌آی، تا اوایل فوریه، ایران «گفته می‌شود قصد داشته» در صورت حمله آمریکا به ایران، با استفاده از پهپادهای بدون سرنشین که از یک کشتی در دریا پرتاب می‌شوند، حمله‌ای غافلگیرانه علیه اهدافی در کالیفرنیا انجام دهد.

کارولین لویت روز پنجشنبه در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد که این هشدار بر اساس یک ایمیل ارسال‌شده به نیروهای پلیس محلی در کالیفرنیا بوده که تنها شامل یک گزارش تأییدنشده بوده است.

او نوشت: «برای روشن شدن موضوع: هیچ‌گونه تهدیدی از سوی ایران علیه خاک کشور ما وجود ندارد و هرگز هم وجود نداشته است.»

شبکه ای‌بی‌سی نیوز نخستین رسانه‌ای بود که خبر این بولتن امنیتی اف‌بی‌آی را منتشر کرد.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا، نیز نگرانی دربارهٔ احتمال حملات مورد حمایت ایران در داخل خاک آمریکا را رد کرده است.

او روز چهارشنبه در پاسخ به این سؤال که آیا نگران است ایران دامنه اقدامات تلافی‌جویانه خود را به حمله در خاک آمریکا گسترش دهد، به خبرنگاران گفت: «نه، نگران نیستم.»

۱۸:۵۳ ۲۱.۱۲.۱۴۰۴

ترامپ: از حضور تیم ملی فوتبال ایران استقبال می‌شود، اما «برای جان و امنیت خودشان» مناسب نیست

رئیس‌جمهور ایالات متحده روز پنجشنبه ۲۱ اسفند گفت از حضور تیم ملی فوتبال ایران برای شرکت در جام جهانی فوتبال استقبال می‌کند، اما افزود که به باور او حضور این تیم در آمریکا، «برای جان و امنیت خودشان» مناسب نیست.

دونالد ترامپ در حالی این دیدگاه را در پستی در شبکهٔ اجتماعی‌اش، تروث سوشال، بازتاب داده است، که جیانی اینفانتینو، رئیس فیفا، روز ۲۰ اسفند از دیدارش با ترامپ و حمایت او از حضور تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی ۲۰۲۶ خبر داده بود.

آقای اینفانتینو در پستی در شبکهٔ ایکس نوشته بود: «در جریان گفت‌وگوها، رئیس‌جمهور ترامپ بار دیگر تأکید کرد که تیم ایران، البته، برای رقابت در این تورنمنت در ایالات متحده مورد استقبال قرار می‌گیرد».

رئیس فیفا افزوده بود: «همهٔ ما اکنون بیش از هر زمان دیگری به رویدادی مانند جام جهانی فوتبال برای گرد هم آوردن مردم نیاز داریم و صمیمانه از رئیس‌جمهور ایالات متحده برای حمایت او تشکر می‌کنم؛ حمایتی که بار دیگر نشان می‌دهد فوتبال، جهان را متحد می‌کند».

جام جهانی فوتبال از ۱۱ ژوئن تا ۱۹ ژوئیه به‌طور مشترک در آمریکا، مکزیک و کانادا برگزار می‌شود.

ایران تنها کشوری بود که در نشست برنامه‌ریزی فیفا برای تیم‌های شرکت‌کننده در جام جهانی که هفته گذشته در آتلانتا برگزار شد، حضور نداشت.

در حالی که وزیر ورزش ایران گفته که تیم ملی فوتبال به خاطر جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران در جام جهانی شرکت نخواهد کرد، برخی رسانه‌های داخلی خبر دادند که دولت مسعود پزشکیان هنوز تصمیمی در این زمینه نگرفته و از اظهارات احمد دنیا مالی شگفت‌زده است.

۱۸:۲۶ ۲۱.۱۲.۱۴۰۴

زخمی شدن دو ملوان آمریکایی بر اثر آتش‌سوزی غیررزمی در ناو جرالد فورد

ارتش ایالات متحده روز پنجشنبه اعلام کرد که دو ملوان آمریکایی پس از وقوع آتش‌سوزی‌ای که به عملیات رزمی مرتبط نبود در ناو هواپیمابر یواس‌اس جرالد فورد زخمی شدند.

ارتش آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد آتش‌سوزی در بخش لباس‌شویی ناو رخ داده و دو ملوان در حال دریافت درمان پزشکی برای جراحات نه چندان جدی هستند و وضعیتشان پایدار است.

در این بیانیه آمده است: «هیچ آسیبی به سامانهٔ پیشران کشتی وارد نشده و این ناو هواپیمابر همچنان کاملاً عملیاتی است.»

این ناو هواپیمابر در عملیات نظامی علیه ایران شرکت دارد و در حال حاضر در دریای سرخ مستقر است.

۱۸:۱۸ ۲۱.۱۲.۱۴۰۴

وزیر انرژی آمریکا: هنوز آماده اسکورت نفتکش‌ها در تنگه هرمز نیستیم

کریس رایت، وزیر انرژی ایالات متحده، روز پنجشنبه گفت که ارتش آمریکا در حال حاضر آمادگی ندارد نفتکش‌ها را در تنگه هرمز اسکورت کند، چون تمام توان و تجهیزات نظامی آمریکا در حال حاضر بر حمله به ایران متمرکز شده است.

اظهارات رایت در حالی مطرح شد که حمله به دو نفتکش در نزدیکی عراق دست‌کم یک کشته بر جای گذاشت و قیمت نفت برای مدت کوتاهی از ۱۰۰ دلار عبور کرد.

آقای رایت در گفت‌وگو با شبکه سی‌ان‌بی‌سی گفت: «این اتفاق به‌زودی خواهد افتاد، اما الان نمی‌تواند انجام شود. ما واقعاً هنوز آماده نیستیم.»

او افزود: «در حال حاضر تمام دارایی‌ها و تجهیزات نظامی ما روی نابود کردن توانایی‌های تهاجمی ایران و صنایع تولیدی‌ای که این توانایی‌ها را تأمین می‌کنند متمرکز شده‌اند.»

او همچنین گفت «بسیار محتمل است» که اسکورت نفتکش‌ها تا پایان همین ماه آغاز شود.

از زمان آغاز جنگ علیه ایران، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، تلاش کرده است با وعده اسکورت نفتکش‌ها توسط نیروی دریایی آمریکا و همچنین ارائه پوشش بیمه‌ای مجدد برای شرکت‌های کشتیرانی بازارها را آرام کند.

۱۸:۰۹ ۲۱.۱۲.۱۴۰۴

شهرداری تهران: ۳۴۹ نقطه شهر دچار خسارت شده است

سخنگوی شهرداری تهران روز پنجشنبه اعلام کرد «۳۴۹ نقطه» پایتخت در حملات آمریکا و اسرائیل طی ۱۳ روز گذشته آسیب دیده است.

عبدالمطهر محمدخانی گفت که بر اثر این حملات ۸۹۹ خانوار سامل دو هزار و ۸۵۴ شهروند دچار مشکل اقامت شده و برای اسکان به هتل‌ها معرفی شده‌اند.

به گفته او این افراد در «۱۲ مجموعه اقامتی» اسکان داده شدند.


۱۷:۲۱ ۲۱.۱۲.۱۴۰۴

ترامپ: جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای و نابودی جهان برای من بااهمیت‌تر است

رئیس‌جمهوری ایالات متحده روز پنجشنبه ۲۱ اسفند گفت که آمریکا با فاصله زیاد بزرگترین تولیدکننده نفت در جهان است، «بنابراین وقیت قیمت نفت بالا می‌رود ما پول زیادی به دست می‌آوریم».

دونالد ترامپ در پستی در شبکهٔ اجتماعی خود، تروث سوشال، افزود: «اما آنچه برای من، به‌عنوان رئیس‌جمهور، بسیار مهم‌تر و بااهمیت‌تر است، جلوگیری از دستیابی یک امپراتوری شرور، یعنی ایران، به سلاح هسته‌ای و نابود کردن خاورمیانه و در واقع جهان است».

او تصریح کرد که «من هرگز اجازه نخواهم داد چنین اتفاقی بیفتد!»

پست آقای ترامپ در حالی منتشر می‌شود که بسته شدن تنگهٔ هرمز از سوی ایران موجب افزایش شدید قیمت نفت به بالای ۱۰۰ دلار و گاز طبیعی مایع در جهان تا ۴۵ درصد شده است، زیرا نفتکش‌ها و کشتی‌های تجاری امکان تردد در این آبراهه را ندارند.

تاکنون بیش از ۱۰ کشتی در این تنگه هدف اصابت پرتابه‌هایی قرار گرفته‌اند. ایران مسئولیت برخی از این حملات را پذیرفته است.

ایالات متحده به عنوان بزرگترین تولیدکننده نفت در جهان روزانه بین ۱۳ تا ۱۳.۵ میلیون بشکه نفت تولید می‌کند که همراه با میعانات گازی و نفتی به حدود ۲۰ تا ۲۱ میلیون بشکه می‌رسد.

با این حال، تنها رقمی بین چهار تا پنج میلیون بشکه صادر می‌کند زیرا مصرف داخلی آن بالاست.

بعد از آمریکا، عربستان سعودی با حدود ۱۱ میلیون بشکه نفت در رده دوم قرار دارد ولی به‌دلیل بسته شدن تنگهٔ هرمز از میزان تولید خود کاسته است.

روزانه ۲۰ میلیون بشکه نفت از تنگه هرمز عبور می‌کند، آبراههٔ باریکی که بین ایران و عمان قرار دارد و کشتی‌ها ناچارند که برای تردد در این مسیر به سواحل ایران نزدیک شوند که در تیررس نیروهای نظامی آن قرار دارد.

بیشتر

XS
SM
MD
LG