لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۶ اسفند ۱۴۰۴ تهران ۰۱:۵۴
ویرانه مرکز پژوهش فضایی طرشت در تهران
ویرانه مرکز پژوهش فضایی طرشت در تهران

زنده ارتش اسرائیل عملیات زمینی «محدود» در لبنان را آغاز کرد؛ انهدام مرکز فضایی در تهران

پوشش زندهٔ رادیوفردا هر روز شماری از مهم‌ترین اظهارنظرهای رسمی، ارزیابی‌ها و تحولات بازتاب‌یافته در رسانه‌های ایران و جهان در خصوص ایران را ارائه می‌کند.

۰۰:۲۷ ۲۳.۱۲.۱۴۰۴

هشدار مقام سازمان ملل درباره تأثیر بسته شدن تنگه هرمز بر عملیات بشردوستانه

یک مقام ارشد امور بشردوستانه سازمان ملل متحد روز جمعه هشدار داد که بسته شدن تنگه هرمز می‌تواند در میانه جنگ آمریکا و اسرائیل با ایران تأثیری «بسیار عظیم» بر عملیات و اقدامات بشردوستانه داشته باشد.

تام فلچر، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه و هماهنگ‌کننده امدادهای اضطراری، در بیانیه‌ای گفت: «وقتی کشتی‌ها عبور از این تنگه را متوقف کنند، پیامدهای آن به سرعت گسترش پیدا می‌کند. انتقال مواد غذایی، دارو، کود و سایر کالاهای ضروری دشوارتر می‌شود و هزینه رساندن آن‌ها نیز بیشتر خواهد شد.»

در حالی که جنگ چهاردهمین روز خود را سپری می‌کند، حملات تلافی‌جویانه نیروهای نظامی ایران به چندین کشتی باعث بسته شدن تنگه هرمز شده است.

دولت ایالات متحده می‌گوید در حال بررسی راه‌هایی برای اسکورت نظامی نفتکش‌ها در این آبراه استراتژیک است.

۰۰:۰۲ ۲۳.۱۲.۱۴۰۴

خسارت ناشی از حمله موشکی ایران به یک شهر اسرائیل

پلیس اسرائیل اعلام کرد در شهر ریشون لتسیون هفت محل اصابت شناسایی شده که به‌گفته مقام‌ها احتمالاً بر اثر ترکش موشک‌های شلیک‌شده از ایران در شامگاه جمعه ۲۲ اسفند آسیب دیده‌اند.

به گفته پلیس، چند خودرو در این مناطق آتش گرفت و نیروهای امدادی و تیم‌های دفاع شهری به محل اعزام شدند. گزارش‌ها حاکی است کسی در این حمله زخمی نشده است.

در همین حال، ایران موشک‌ها و پهپادهای بیشتری به سوی اسرائیل شلیک کرده و گزارش‌هایی از ورود پهپادهای ایرانی به حریم هوایی کویت، عراق، امارات، بحرین و عمان منتشر شده است.

ارتش اسرائیل نیز اعلام کرد حملاتی را در تهران انجام داده و طی یک روز گذشته بیش از ۲۰۰ هدف در غرب و مرکز ایران، از جمله پرتابگرهای موشک بالستیک، سامانه‌های پدافند هوایی و مراکز تولید تسلیحات را هدف قرار داده است.

۲۲:۵۳ ۲۲.۱۲.۱۴۰۴

زلنسکی و شاهزاده رضا پهلوی دوباره با یکدیگر دیدار کردند

رئیس‌جمهور اوکراین خبر داد که برای دومین‌بار با شاهزاده رضا پهلوی دیدار کرده است.

ولودیمیر زلنسکی که برای دیدار با همتای فرانسوی خود به پاریس سفر کرده، روز جمعه ۲۲ اسفند در این شهر با شاهزاده رضا پهلوی دیدار کرد.

او در گزارشی درباره این دیدار در شبکه ایکس نوشته: «ما درباره وضعیت ایران و منطقه، و همچنین عملیات ایالات متحده علیه آنچه «رژیم تروریستی» خوانده شد، به‌طور مفصل گفت‌وگو کردیم.»

زلنسکی افزوده یکی دیگر از محورهای مورد مذاکره میان او و ولیعهد پیشین ایران، چگونگی فشار بین‌المللی و تلاش‌های مشترک برای کمک به حفاظت از جان مردم و مشارکت آنها در تعیین سرنوشت خود بوده است.

این دو بهمن‌ماه سال جاری خورشیدی نیز در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ با یکدیگر دیدار و مذاکره کرده بودند.

رئیس‌جمهور اوکراین در شبکه ایکس تأکید کرده که کی‌یف «واقعاً می‌خواهد ایرانی آزاد را ببیند که با روسیه همکاری نکند و موجب بی‌ثباتی در خاورمیانه، اروپا و جهان نشود.»

۲۲:۳۲ ۲۲.۱۲.۱۴۰۴

حملات هوایی شبانه در تهران؛ سنتکام از پرواز بمب‌افکن‌های ب۲ خبر داد

ساعاتی بعد از اعلام مقام‌های آمریکایی درباره تشدید حملات به ایران، کاربران شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌ها در شامگاه جمعه از شنیده شدن صدای پرواز جنگنده‌ها و چندین انفجار در تهران خبر داده‌اند.

خبرگزاری تسنیم حوالی ساعت ۱۰ شب به وقت تهران از انفجار در نقاطی از تهران مانند نوبنیاد و اطراف میدان آزادی و فعال شدن پدافند خبر داده است.

وب‌سایت جماران نیز شنیده شدن «چند انفجار پی در پی» در تهران را تأیید کرده است.

برخی گزارش‌ها نیز حاکی از قطع شدن برق در برخی مناطق تهران است.

در همین حال فرماندهی مرکزی ایالات متحده، سنتکام، شامگاه جمعه با انتشار بیانیه‌ای کوتاه از به پرواز درآمدن بمب‌افکن‌های رادارگریز ب۲ برای انجام یک مأموریت در جریان عملیات «خشم حماسی» خبر داد.

در این بیانیه که در شبکه ایکس منتشر شد، آمده که این بمب‌افکن‌ها برای اجرای «حملات دوربرد» پرواز کردند تا «نه تنها تهدید ناشی از حکومت ایران را در حال حاضر از بین ببرند، بلکه توانایی آن برای بازسازی در آینده را نیز نابود کنند.»

سنتکام به جزئیات بیشتری درباره اهداف اشاره نکرده است.

۲۱:۴۶ ۲۲.۱۲.۱۴۰۴

آمریکا برای ارائه اطلاعات درباره مجتبی خامنه‌ای و چند مقام دیگر جایزه ۱۰ میلیون دلاری تعیین کرد

وزارت امور خارجه ایالات متحده آمریکا روز جمعه اعلام کرد که برای ارائه اطلاعات دربارهٔ مجتبی خامنه‌ای، رهبر جدید جمهوری اسلامی، و چند مقام ارشد دیگر ایرانی جایزه‌ای ۱۰ میلیون دلاری در نظر گرفته است.

علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی، اسکندر مومنی، وزیر کشور، اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات، و یحیی رحیم صفوی، مشاور نظامی رهبر جمهوری اسلامی نیز در فهرستی قرار دارند که توسط برنامه «پاداش برای عدالت» وزارت خارجه آمریکا منتشر شده است.

این برنامه در ازای ارائه اطلاعاتی از جمله یافتن محل افراد یا کمک به محاکمه کسانی که علیه ایالات متحده آمریکا اقدام تروریستی انجام می‌دهند، پاداش نقدی پرداخت می‌کند.

وزارت امور خارجه ایالات متحده آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد: «این افراد فرماندهی و هدایت بخش‌های مختلف سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را بر عهده دارند؛ نهادی که در سراسر جهان برنامه‌ریزی، سازماندهی و اجرای اقدامات تروریستی را انجام می‌دهد.»

این در حالی است که شماری از مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی ازجمله علی لاریجانی روز جمعه در راهپیمایی «روز قدس» در تهران شرکت کردند.

۲۱:۴۲ ۲۲.۱۲.۱۴۰۴

نماینده مجلس: مجتبی خامنه‌ای از دو حمله جان به در برده است

یک نماینده مجلس شورای اسلامی می‌گوید مجتبی خامنه‌ای، رهبر جدید جمهوری اسلامی، تاکنون از دو حمله جان به در برده است.

به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، محمدرضا رضایی کوچی، نماینده جهرم، گفته مجتبی خامنه‌ای هنگام حمله به بیت رهبری در کنار علی خامنه‌ای حضور داشته اما از این ترور «نجات پیدا کرده است».

او افزوده در زمان حضور رهبر جدید در یک «بیمارستان» نیز حمله‌ای انجام شد که به گفته او آمریکا و اسرائیل در آن «به هدف خود نرسیدند».

این نماینده به نام بیمارستان اشاره‌ای نکرده است.

دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا نیز گفته که رهبر جدید جمهوری اسلامی احتمالاً در حملات نخست «آسیب دیده» اما به نظر می‌رسد همچنان زنده است.

۲۱:۳۹ ۲۲.۱۲.۱۴۰۴

گمراه کردن مخاطبان درباره جنگ با ویدئوهای ساخته‌شده با هوش مصنوعی

در حالی که جنگ در ایران ادامه دارد، ویدئوهای ساخته‌شده با هوش مصنوعی به‌سرعت در شبکه‌های اجتماعی در حال انتشارند و تشخیص واقعیت از جعل را دشوارتر می‌کنند.

کارشناسان می‌گویند برخی از این ویدئوها حملات موشکی، انفجارها یا خسارت‌های جنگی را نشان می‌دهند، اما در واقع با هوش مصنوعی ساخته شده‌اند و می‌توانند برداشت مخاطبان از رویدادها را تحریف کنند.

در هفته‌های اخیر، تعداد زیادی از تصاویر و ویدئوهای جعلی درباره جنگ در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده و برخی از آن‌ها میلیون‌ها بار دیده شده‌اند.

این موج از محتوای ساختگی بخشی از جنگ اطلاعاتی و تبلیغاتی آن‌لاین در جریان درگیری‌ها توصیف شده است و کارشناسان توصیه می‌کنند کاربران پیش از باور یا بازنشر چنین تصاویر و ویدئوهایی، به منبع آن‌ها و نشانه‌های احتمالی دستکاری توجه کنند.

۲۱:۱۴ ۲۲.۱۲.۱۴۰۴

تنها «۷۷ کشتی» از ابتدای جنگ ایران با آمریکا و اسرائیل از تنگه هرمز عبور کرده‌اند

یک شرکت داده‌های دریایی روز جمعه گزارش داد که از ابتدای ماه مارس، یعنی دومین روز جنگ ایران با آمریکا و اسرائیل، تاکنون تنها ۷۷ کشتی از تنگه هرمز عبور کرده‌اند.

شرکت «لویدز لیست اینتلیجنس» اعلام کرد که بیشتر این کشتی‌ها متعلق به «ناوگان سایه» هستند؛ کشتی‌هایی که معمولاً برای دور زدن تحریم‌ها و مقررات غربی استفاده می‌شوند و اغلب با روسیه و ایران مرتبط هستند.

این کشتی‌ها معمولاً قدیمی، در وضعیت فنی ضعیف، بدون بیمه مناسب و با مالکیت نامشخص هستند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، بریجت دیاکون، تحلیلگر ارشد در لویدز لیست اینتلیجنس، گفت: «بیش از نیمی از نفتکش‌ها و کشتی‌های حمل گاز که از این مسیر عبور می‌کنند، متعلق به ناوگان سایه هستند.»

او افزود: «این کشتی‌ها به اختلالات عادت دارند، بنابراین احتمال بیشتری دارد که تلاش کنند از این مسیر عبور کنند.»

طبق گزارش این شرکت، کشتی‌های مرتبط با ایران ۲۶ درصد از عبورهای ثبت‌شده از تنگه هرمز را تشکیل می‌دهند. پس از آن یونان با ۱۳ درصد و چین با ۱۲ درصد قرار دارند.

به گفته خانم دیاکون نکته اصلی این است که ایران همچنان در حال صادرات نفت است. گزارش‌های دیگری نیز درباره این موضوع پیش‌تر منتشر شده بود.

طبق داده‌های لویدز لیست اینتلیجنس، ۷۷ عبور ثبت‌شده در این ماه در حالی است که بین ۱ تا ۱۱ مارس سال گذشته ۱٬۲۲۹ کشتی از این تنگه عبور کرده بودند.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران تقریباً تنگه هرمز را بسته است. این آبراه مهم مسیر عبور حدود ۲۰ درصد از عرضه جهانی نفت است.

بر اساس گزارش سازمان عملیات تجارت دریایی بریتانیا، از ابتدای ماه مارس ۲۰ کشتی تجاری از جمله ۹ نفتکش مورد حمله قرار گرفته‌اند یا حادثه‌ای برای آن‌ها گزارش شده است.

در همین حال، سازمان بین‌المللی دریانوردی نیز ۱۶ حادثه در این منطقه را تأیید کرده که ۸ مورد از آن‌ها مربوط به نفتکش‌ها بوده است.

مجتبی خامنه‌ای، رهبر جدید جمهوری اسلامی، روز پنجشنبه بر استفاده از مسدود کردن تنگه هرمز به عنوان یک «اهرم» تأکید کرد. این راهبرد باعث افزایش قیمت نفت و گاز طبیعی در بازارهای جهانی شده است.

۲۰:۳۱ ۲۲.۱۲.۱۴۰۴

بازداشت فردی به‌دلیل فروش اینترنت استارلینک در شیراز

خبرگزاری ایسنا از بازداشت مردی که او را «سرشبکه فروش اینترنت استارلینک در شیراز» معرفی کرده، خبر داد.

این خبر روز جمعه ۲۲ اسفند به نقل از جانشین فرمانده انتظامی استان فارس نقل شده است.

ایسنا نوشته فرد بازداشت‌شده که به هویت او اشاره‌ای نشده، ۳۷ ساله است و «با راه‌اندازی شبکه‌ای در چند استان کشور اقدام به فروش اینترنت بدون فیلتر از طریق استارلینک می‌کرد.»

در این گزارش آمده که «از مخفی‌گاه متهم دستگاه استارلینگ و تجهیزات مربوطه کشف شد.»

مشخص نیست که این بازداشت چه زمانی صورت گرفته است.

از آغاز حمله مشترک آمریکا و اسرائیل به ایران، اینترنت کشور قطع شده و دسترسی شهروندان به جهان خارج با قطع اینترنت از دست رفته است.

شماری از ایرانی‌ها برای دور زدن این محدودیت‌ها، به ترمینال‌های استارلینک شرکت آمریکایی اسپیس‌ایکس روی آورده‌اند که از طریق ماهواره به اینترنت متصل می‌شوند.

با این حال استفاده از این ترمینال‌ها در ایران جرم تلقی می‌شود و مجازات آن حبس است.

پیش‌تر و در جریان اعتراضات دی‌ماه ۱۴۰۴ نیز حکومت ایران برای ۱۸ روز دسترسی به اینترنت را از مردم سلب کرد. در آن زمان، حکومت ایران موفق شد عملکرد ترمینال‌های استارلینک را هم مختل کنند.

۲۰:۲۰ ۲۲.۱۲.۱۴۰۴

صدراعظم آلمان: هیچ علاقه‌ای به جنگی بی‌پایان نداریم

فریدریش مرتس، صدراعظم آلمان، می‌گوید جنگ خاورمیانه باید «هر چه سریع‌تر» پایان یابد، زیرا این درگیری «به هیچ‌کس سود نمی‌رساند و بسیاری از جمله ما را از نظر اقتصادی متضرر می‌کند».

مرتس در پاسخ به این سؤال که آیا اروپایی‌ها باید به‌طور مستقیم با ایران تماس بگیرند و درخواست بازگشایی تنگه هرمز را مطرح کنند، گفت: «ما تمام تلاش خود را برای پایان دادن به این جنگ انجام می‌دهیم… تمام کانال‌های دیپلماتیک مورد استفاده قرار می‌گیرند.»

او روز جمعه ۲۲ اسفند در یک کنفرانس خبری در نروژ در کنار همتایان نروژی و کانادایی خود، تأکید کرد که آلمان با «اهداف مهم ایالات متحده و اسرائیل» هم‌نظر است، اما «هیچ علاقه‌ای به جنگی بی‌پایان» ندارد.

صدراعظم آلمان گفت: «ایران نباید اسرائیل و سایر همسایگان را تهدید کند» و افزود که برنامه‌های هسته‌ای و موشک‌های بالستیک تهران باید متوقف شود و جمهوری اسلامی «باید حمایت از تروریسم در داخل و خارج را متوقف کند».

مرتس با این حال اضافه کرد: «با هر روز از سپری‌شدن جنگ، پرسش‌های بیشتری نسبت به پاسخ‌ها ایجاد می‌شود» و «نیاز به یک برنامه متقاعدکننده» برای اداره جنگ وجود دارد.

صدراعظم آلمان گفت: «ما شاهد بالاگرفتن خطرناک تنش‌ها هستیم. ایران به‌طور کورکورانه به کشورهای منطقه و شرکا و متحدان نزدیک ما حمله می‌کند.»

او افزود: «تنگه هرمز غیرقابل عبور شده است. ما این اقدام را به شدیدترین شکل ممکن محکوم می‌کنیم.»

بیشتر

XS
SM
MD
LG