لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۵ تهران ۰۲:۴۳
دونالد ترامپ در کاخ سفید
دونالد ترامپ در کاخ سفید

زنده ترامپ می‌گوید حمله‌ای را که برای سه‌شنبه برنامه‌ریزی شده بود به تعویق می‌اندازد

پوشش زندهٔ رادیوفردا هر روز شماری از مهم‌ترین اظهارنظرهای رسمی، ارزیابی‌ها و تحولات بازتاب‌یافته در رسانه‌های ایران و جهان در خصوص ایران را ارائه می‌کند.

۱۲:۴۵

نرگس محمدی از بیمارستان مرخص شد

بنیاد نرگس محمدی اعلام کرد که این برنده جایزه صلح نوبل از بیمارستان مرخص شده است.

خانم محمدی از یازدهم تا بیستم اردیبهشت در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان موسوی زنجان و از بیستم تا ۲۷ اردیبهشت در همین بخش در بیمارستان پارس تهران بستری بود.

او بیستم اردیبهشت، پس از ۱۵۰ روز بازداشت در مشهد و زنجان و پس از ۱۰ روز بستری در بیمارستانی در شهر زنجان، در پی تشدید فشارهای بین‌المللی از مرکز درمانی زنجان توسط آمبولانس به بیمارستان پارس تهران منتقل شد.

بر اساس گزارش بنیاد نرگس محمدی، این فعال حقوق بشر، در بیمارستان، «تحت عمل آنژیوپلاستی و آزمایشات مربوط به اختلالاتِ شدید فشار خون از جمله Tilt Test قرار داشت».

این بنیاد تأکید کرده که «طبق نظر پزشکان متخصص از جمله قلب و مغز، ضرورت بر تحت نظر و مراقبت‌های درمانی خاص برای او وجود دارد و تا یک ماه حداقل هر‌ روز در بیمارستان تحت فیزیوتراپی قرار خواهد داشت».

خانواده نرگس محمدی می‌گویند او به‌دلیل تحمل دوره‌های طولانی‌مدت حبس در مجموع بیش از ۱۰ سال و ۱۶۱ روز در سلول انفرادی، ۱۴ بار بازداشت توأم با تروما و فشار‌های شدید روانی، جسمانی و امنیتی، دچار ضعف مفرط جسمانی شده است.

نرگس محمدی آذرماه پارسال در مراسم خاکسپاری خسرو علی‌کردی، وکیل دادگستری، در شهر مشهد بازداشت و سپس در دادگاه انقلاب مشهد به زندان محکوم شد.

۱۲:۰۶

ترامپ: ایرانی‌ها تشنۀ امضای توافق با آمریکا هستند

رئیس‌جمهور آمریکا می‌گوید مقامات حکومت ایران تشنه امضای توافق با آمریکا هستند.

دونالد ترامپ در گفت‌و‌گو با نشریه تجاری «فورچون» افزود: با این حال آن‌ها در جریان مذاکرات، «روی یک چیزی توافق می‌کنند»، اما «بعد یک کاغذی برایتان می‌فرستند که هیچ ارتباطی با توافقی که کرده‌اید ندارد. من می‌گویم: ‘شما دیوانه‌اید؟’»

او در این گفت‌و‌گو همچنین بر این نکته تأکید کرده که مقامات جمهوری اسلامی «مدام فریاد می‌زنند» و سروصدا می‌کنند، اما در عمل «تشنه توافق» هستند.

پیش از انتشار این گفت‌و‌گو، اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، گفته بود علی‌رغم این‌که طرف‌های آمریکایی به‌صورت علنی اعلام کردند طرح پیشنهادی ایران مردود است «اما ما از طرف میانجی پاکستانی مجموعه نکات و ملاحظات اصلاحی را از نظر آن‌ها دریافت کردیم».

بقائی جزئیاتی در مورد اصلاحات مدنظر ایالات متحده ارائه نکرد.

۱۱:۴۰

ایران می‌گوید به تازه‌ترین پیشنهاد صلح آمریکا پاسخ داده است

ایران روز دوشنبه ۲۸ اردیبهشت اعلام کرد که به پیشنهاد جدید آمریکا با هدف پایان دادن به جنگ پاسخ داده است و افزود که تبادل نظر میان طرفین همچنان ادامه دارد.

واشینگتن و تهران در تلاش برای پایان دادن به جنگی هستند که ۹ اسفند پارسال آغاز شد. دو طرف تاکنون تنها یک دور گفت‌وگو برگزار کرده‌اند، در حالی که از ۱۹ فروردین یک آتش‌بس شکننده میان طرفین برقرار است.

اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت خارجه ایران گفت که روند مذاکرات تهران و واشینگتن، «ادامه‌دار» است و حکومت ایران از ایالات متحده، «اصلاحاتی» در پاسخ به طرح پیشنهادی خود دریافت کرده است.

او در یک نشست خبری گفت: هفته گذشته، علی‌رغم این‌که طرف‌های آمریکایی به‌صورت علنی اعلام کردند طرح پیشنهادی ایران مردود است، «اما ما از طرف میانجی پاکستانی مجموعه نکات و ملاحظات اصلاحی را از نظر آن‌ها دریافت کردیم».

بقائی افزود ایران بعد از این‌که طرح ۱۴ بندی خود را ارائه کرد، «طرف آمریکایی ملاحظاتش را مطرح کرد. متقابلاً ما نیز ملاحظات خود را مطرح کردیم. از روز بعد از ارسال نقطه‌نظر آمریکایی از طرف پاکستان، ما با مجموعه‌ای از پیشنهادات طرف مقابل مواجه شدیم که در این چند روز بررسی شد».

او جزئیاتی در مورد اصلاحات مدنظر ایالات متحده ارائه نکرد.

اظهارات سخنگوی وزارت خارجه ایران در شرایطی مطرح می‌شود که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، دست‌کم دوبار به صراحت گفته که با طرح پیشنهادی ایران مخالف بوده و حتی آن را «آشغال» خوانده بود.

او روز ۲۷ اردیبهشت باردیگر در شبکه اجتماعی خود، تروث‌سوشال، ایران را تهدید کرد که «وقت زیادی ندارد» و اگر به‌سرعت برای رسیدن به توافق با آمریکا اقدام نکند، «چیزی از آن باقی نخواهد ماند».

ترامپ بعد از این پیام، با انتشار چند تصویر مختلف گرافیکی تهدیدات خود علیه تهران را تکرار کرد.

سخنگوی وزارت خارجه ایران در رابطه با مفاد پیشنهادات آمریکا هم گفت: «آن چیزی که با قطعیت می‌شود گفت، اولاً بحث حق، چیزی نیست که ما در موردش بخواهیم گفت‌وگو و مصالحه بکنیم. حق ایران برای غنی‌سازی، بر مبنای موافقت‌نامه ان‌پی‌تی یا عدم اشاعه شناسایی شده است. نیازی نیست که کسی یا طرف دیگری در مورد ایران آن را شناسایی بکند؛ این حق وجود دارد».

بقائی افزود: «در رابطه با موضوعات دیگر هم مواضع ما روشن است. در عین حال، قرار نیست که ما در سطح رسانه مذاکره بکنیم. ما در هر گامی، مواضع اصولی کشور را بر اساس دستورالعمل‌های ابلاغی، با جدیت پیش خواهیم برد».

۱۱:۴۰

آموزش کار با اسلحه به کودکان و زنان در خیابان‌های تهران

هم‌زمان با پخش برنامه‌های آموزشی نظامی در صداوسیما، ویدئوهایی از آموزش کار با اسلحه به کودکان و زنان در خیابان‌های تهران نیز منتشر شده است.

پیش از این گزارش‌هایی از استفاده از کودکان در ایست‌های بازرسی منتشر شده بود. این در حالی است که بر اساس قوانین بین‌الملل، به‌کارگیری افراد زیر ۱۵ سال در درگیری‌های نظامی ممنوع است و دیوان کیفری بین‌المللی جذب کودکان در جنگ را «جنایت جنگی» می‌داند.

در روزهای گذشته تلویزیون حکومتی ایران با حضور کارشناسان نظامی اقدام به آموزش کار با انواع اسلحه از کلاشنیکف تا تیربار کرد.

در همین حال اعلام شده است که ۵۰ مسجد در تهران آموزش‌های نظامی به زنان و مردان را در دستور کار قرار داده‌اند و مقرهایی در میادین پایتخت برای پاسخ‌گویی به پرسش‌های «علاقه‌مندان» برپا شده است.

۱۱:۲۰

جنگ ایران «۲۵ میلیارد دلار» هزینه اضافی روی دوش شرکت‌های جهانی گذاشته است

خبرگزاری رویترز در یک گزارش تحلیلی نوشته که جنگ آمریکا و اسرائیل با ایران تاکنون «دست‌کم ۲۵ میلیارد دلار» برای شرکت‌های سراسر جهان هزینه به بار آورده است.

بر اساس این گزارش که روز دوشنبه ۲۸ اردیبهشت منتشر شد، آمده که این رقم همچنان در حال افزایش است.

بررسی بیانیه‌های شرکت‌های ثبت‌شده در آمریکا، اروپا و آسیا از زمان آغاز حملات مشترک آمریکا و اسرائیل به ایران در ۹ اسفند پارسال، تصویری «نگران‌کننده» از پیامدهای آن ارائه می‌دهد؛ چرا که کسب‌وکارها به‌دلیل کنترل تنگه هرمز توسط ایران، با افزایش شدید قیمت انرژی، زنجیره‌های تأمین و مسیرهای تجاری دچار اختلال دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

۱۰:۵۹

رسانه‌های ایران از پنچر شدن «۲۴ خودرو» به‌دلیل ریخته شدن میخ‌های چندپر خبر دادند

رسانه‌های ایران روز دوشنبه ۲۸ اردیبهشت به نقل از یک «منبع آگاه» در نیروی انتظامی خبر دادند که «۲۴ دستگاه خودرو» به‌دلیل ریخته شدن میخ‌های چندپر در یک اتوبان پنچر شدند.

بر اساس این گزارش، «راننده یک خودروی شوتی» یکشنبه‌شب «با هدف ایجاد اختلال در تردد و نارضایتی عمومی، اقدام به ریختن میخ‌های چندپر در مسیر اتوبان تهران-کرج کرد».

این منبع افزوده که این اقدام موجب آسیب‌دیدگی لاستیک‌های ۲۴ دستگاه خودرو شد و خسارت‌هایی به اموال شهروندان وارد کرد.

به گزارش رسانه‌های ایران، برای این راننده پرونده قضایی تشکیل شده «و پلیس راهور تهران بزرگ با استفاده از تصاویر دوربین‌های نظارتی، فرد خاطی را تحت تعقیب قرار داده است».

پیشتر گزارش شده بود که ۴۰۰ خودرو در این حادثه پنچر شده‌اند ولی نیروی انتظامی می‌گوید که این رقم درست نیست.

۱۰:۳۴

بسنت می‌گوید از «گروه هفت» خواهد خواست رژیم تحریمی علیه ایران را دنبال کند

وزیر خزانه‌داری ایالات متحده روز دوشنبه ۲۸ اردیبهشت گفت که از وزیران دارایی «گروه هفت» خواهد خواست تا یک رژیم تحریمی را دنبال کنند تا تأمین مالی آنچه که او «ماشین جنگی» ایران توصیف کرد، متوقف شود.

اسکات بسنت همچنین افزود که سفر هفته گذشته هیئت آمریکایی به چین، به رهبری دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور، «بسیار موفق» بوده است.

نشست وزیران دارایی گروه هفت قرار است روز دوشنبه در پاریس، پایتخت فرانسه، برگزار شود تا درباره تشکیل یک جبههٔ متحد و نحوهٔ مقابله با آثار جنگ در خاورمیانه گفت‌وگو کنند.

لارس کلینگ‌بایل، وزیر دارایی آلمان، گفت گروه هفت «چارچوب مناسبی» برای گفت‌وگو با ایالات متحده درباره پایان دادن به جنگ ایران است.

او در بیانیه‌ای گفت: «این جنگ به‌شدت به توسعه اقتصادی آسیب می‌زند. به همین دلیل باید هر کاری انجام شود تا جنگ به‌طور دائمی پایان یابد، منطقه دوباره ثبات پیدا کند و آزادی مسیرهای کشتیرانی از طریق تنگه هرمز تضمین شود».

۱۰:۲۱

عفو بین‌الملل: ایران در سال ۲۰۲۵ شمار «‌بی‌سابقه‌ای» از افراد را اعدام کرد

سازمان عفو بین‌الملل روز دوشنبه ۲۸ اردیبهشت گزارش داد که ایران در سال ۲۰۲۵ تعداد «بی‌سابقه» دو هزار و ۱۵۹ نفر را اعدام کرده است؛ رقمی که باعث افزایش آمار جهانی تا بالاترین سطح از سال ۱۹۸۱ به این سو شده است.

این سازمان مستقر در لندن اعلام کرد که در سال ۲۰۲۵ دست‌کم دو هزار و ۷۰۷ نفر در سراسر جهان اعدام شده‌اند، هرچند اعدام‌های انجام‌شده در چین در این آمار لحاظ نشده است.

۰۸:۴۲

رادان می‌گوید از آغاز جنگ، «۶۵۰۰ جاسوس را بازداشت کردیم»

فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی می‌گوید از آغاز جنگ حدود «شش هزار و ۵۰۰» نفر با اتهاماتی که او آن را «وطن‌فروشی و جاسوسی» نامیده، بازداشت شده‌اند.

احمدرضا رادان مدعی شده که ۵۶۷ نفر از این افراد «مرتبط با نفاق، اشرار و گروهک‌های ضدانقلاب بودند».

این فرمانده پلیس توضیحی درباره علت حضور این تعداد به گفته او «جاسوس» در کشور علی‌رغم ادعاهای مقام‌های جمهوری اسلامی مبنی بر «اشراف اطلاعاتی نیروهای امنیتی» ارائه نکرده است.

رادان افزوده که «دستگیری سربازان دشمن و وطن‌فروشان» در اعتراضات دی‌ماه پارسال که او آن را «اغتشاشات» نامیده، نیز «همچنان ادامه دارد».

جمهوری اسلامی پس از سرکوب خونین اعتراضات دی‌ماه ۱۴۰۴، با آغاز جنگ، شماری از بازداشت‌شدگان آن زمان را به بهانه‌های مختلفی از جمله «جاسوسی» برای اسرائیل اعدام کرده است.

۰۷:۴۶

عربستان سعودی از رهگیری و انهدام سه پهپاد مهاجم از خاک عراق خبر داد

عربستان سعودی روز یکشنبه ۲۷ اردیبهشت اعلام کرد سه پهپاد را که از حریم هوایی عراق وارد این کشور شده بودند، رهگیری و منهدم کرده است.

ترکی مالکی، سخنگوی وزارت دفاع عربستان، گفت این پهپادها روز یکشنبه وارد حریم هوایی عربستان شدند که نیروی دفاعی این کشور موفق به رهگیری و نابودی آن‌ها شد.

سخنگوی وزارت دفاع عربستان تأکید کرد وزارت دفاع این‌ کشور حق پاسخ‌گویی در زمان و مکان مناسب را برای خود محفوظ می‌داند.

در همین حال مقام‌های امارات متحده عربی نیز یکشنبه اعلام کردند در پی یک حمله پهپادی به نیروگاه هسته‌ای «براکه»، آتش‌سوزی محدودی در این تأسیسات رخ داد اما منجر به‌آسیب جدی و خطرناک نشد.

وزارت دفاع امارات اعلام کرد دو پهپاد دیگر نیز پس از رهگیری، منهدم شده‌اند.

امارات می‌گوید پهپادها از مرزهای غربی وارد حریم هوایی این کشور شدند اما جزئیات بیشتری درباره منشأ دقیق آن‌ها ارائه نشده است.

این رویدادها در شرایطی رخ می‌دهد که تنش‌های امنیتی در منطقه خلیج فارس و خاورمیانه افزایش یافته و نگرانی‌ها درباره تهدید زیرساخت‌های حیاتی منطقه نیز بیشتر شده است.

بیشتر

XS
SM
MD
LG