لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۱۰

رویترز: ونزوئلا در ازای دریافت بنزین، سوخت هواپیما به ایران می‌فرستد


یک نفتکش ایرانی در حال تخلیه محموله بنزین در ونزوئلا (عکس از آرشیو)
یک نفتکش ایرانی در حال تخلیه محموله بنزین در ونزوئلا (عکس از آرشیو)

سه منبع مطلع سه‌شنبه به خبرگزاری رویترز گفته‌اند، ونزوئلا در یک معامله پایاپای در ازای واردات بنزین از ایران، سوخت هواپیما به این کشور صادر می‌کند.

یکی از این منابع مطلع که هویتش فاش نشده به رویترز گفته است، بر اساس توافق سال گذشته شرکت دولتی نفت و گاز ونزوئلا «پترولئوس دی ونزوئلا» و شرکت ملی نفت ایران قرار شده است که ونزوئلا در ازای پرداخت بهای بنزین وارداتی از ایران به این کشور سوخت هواپیما بدهد.

طبق این گزارش به دلیل شیوع کرونا بسیاری از خطوط داخلی ونزوئلا زمین‌گیر شده‌اند و عملا این کشور با مازاد سوخت هواپیما مواجه است.

این منبع مطلع همچنین گفته است، نفتکش‌هایی که از ایران بنزین به ونزوئلا منتقل می‌کنند به هنگام بازگشت با خود سوخت هواپیما به ایران بازمی‌گردانند.

به دنبال توقیف دو محموله بنزین و نفت ایران توسط آمریکا در ماه‌های گذشته، بسیاری از نفتکش‌ها تمایل چندانی به انتقال سوخت به ونزوئلا ندارند.

یکی از منابع مطلع به رویترز گفته است، هر محموله قیمت گذاری و سپس تسویه حساب می‌شود. اگر اختلافی در بهای محموله وجود داشته باشد، این اختلاف در محموله‌های بعدی تسویه خواهد شد.

به دنبال تشدید تحریم‌های نفتی آمریکا علیه «پترولئوس دی ونزوئلا» و شرکت ملی نفت ایران در دو سال گذشته، جمهوری اسلامی کمک‌های خود را به ونزوئلا افزایش داده است.

به دنبال بروز کمبود بنزین در ونزوئلا٬ ایران از سال گذشته چندین نفتکش محموله بنزین به این کشور فرستاد. همچنین ایران قطعات مورد نیاز پالایشگاهی به ونزوئلا فرستاده است.

با این حال این دو کشور کمتر در خصوص نحوه‌های همکاری‌های خود به طور علنی اظهار نظر کرده‌اند.

در همین زمینه،یک شرکت ردیابی نفتکش‌ها گزارش داد که نفتکش «فارست» با محموله ۴۴ میلیون لیتری بنزین جمهوری اسلامی که به صورت «مخفیانه» به ونزوئلا ارسال شده بود، روز شنبه دوم اسفند به بندر ال پالیتو رسید.

طبق این گزارش، دو نفتکش فاکسون و فورچون ایران نیز قبل از نفتکش فارست با محموله بنزین به ونزوئلا رسیده بودند.

ونزوئلا بزرگترین ذخایر نفتی جهان را دارد اما کمبود سرمایه‌گذاری، فساد و تحریم‌های آمریکا باعث شده است که هم تولید روزانه نفت آن از سه میلیون بشکه به حدود ۳۴۰ هزار بشکه برسد و هم بخش اعظمی از پالایشگاه‌هایش کهنه و از رده خارج شوند.

جمهوری اسلامی تنها کشوری است که از ماه‌های ابتدایی سال جاری خورشیدی بنزین و نفت فوق‌سبک (میعانات گازی) به ونزوئلا ارسال می‌کند.

در پی خروج دولت ترامپ از برجام و از سرگیری تحریم‌های آمریکا در سال ۹۷ میزان صادرات نفت ایران به شدت کاهش یافت.

تابستان سال جاری مقامات دولت ترامپ اعلام کردند که چهار نفتکش حامل بنزین ایران به ونزوئلا را به اتهام نقض تحریم‌های آمریکا توقیف کرده و محموله آنها را فروختند.

مقامات دادگستری دولت ترامپ همچنین گفته بودند، پول از حاصل فروش این محموله‌ها به «قربانیان تروریسم دولتی» اختصاص داده شود.

با استفاده از رویترز و رادیو فردا؛ خ

XS
SM
MD
LG