لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۶ بهمن ۱۴۰۳ تهران ۲۳:۱۳

رئیس پلیس تهران: گشت ارشاد، برخورد سلبی نخواهد کرد


تصویر،‌ آرشیوی است.
تصویر،‌ آرشیوی است.

رئیس پلیس جدید تهران بزرگ اعلام کرد: رویکرد پلیس در اجرای طرح «گشت ارشاد»٬ «سلبی و قهرآمیز» نخواهد بود و اساس کار این نیرو در برخورد با «ناهنجاری»، «ایجابی» است. در گذشته،‌ تعداد قابل توجهی از زنان و دخترانی که به گفته مقام های انتظامی و قضایی، «بدحجاب» بوده اند،‌ بازداشت شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری ایلنا، حسین رحیمی روز چهارشنبه ۲۵ مرداد همچنین «اصلی‌ترین» برنامه پلیس در تهران بزرگ را «عملیاتی کردن راهبرد مردم مداری و جامعه محوری» توصیف کرد که به گفته او،‌ برای «آسایش و امنیت آحاد جامعه» خواهد بود.

وی در عین حال هشدار داد که پلیس «با آن یک درصد از جامعه که مخل آسایش مردم هستند شدیدترین برخورد را براساس قانون و مقررات» خواهد داشت و توضیح داد که «در حوزه اجتماعی بیشترین توجه ما به برخوردهای ایجابی است و معتقدیم باید آموزش همگانی را در جامعه رونق دهیم».

مقام‌های جمهوری اسلامی ایران از سال‌ها پیش برای مقابله با آنچه که گسترش «بد‌حجابی و پوشش‌های مختلف غربی» در ایران می‌نامند٬ طرحی با عنوان «گشت ارشاد» راه‌اندازی کرده‌اند که یکی از وظایف آن، مقابله با پوشش‌هایی است که آن را «نامتعارف» می‌دانند.

با این حال، براساس گفته‌های برخی مقام‌های قضایی و انتظامی٬ این طرح جنجالی که مخالفان بسیاری دارد و کارایی چندانی نداشته است٬ همچنان در دستور کار پلیس قرار دارد.

عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران، از جمله مقام‌های قضایی است که شهریور ماه سال ۱۳۹۵ با ذکر این‌که نمی‌توان برای همه خانواده‌ها و افراد در کشور «مأمور» گذاشت، گفته بود که اقدامات «سلبی» در زمینه حجاب در ایران بی‌نتیجه بوده است.

مردادماه همان سال نیز حسین ساجدی‌نیا، فرمانده وقت نیروی انتظامی تهران بزرگ گفته بود که «وضعیت فعلی حجاب و عفاف زیبنده جامعه اسلامی نیست و با رصد وضعیت حجاب طی ۱۵ سال اخیر به این نتیجه می‌رسیم که به تدریج وضع بدتر شده است».

مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران، ایسپا، نیز در سال ۹۵ یک نظرسنجی انجام داد که بر اساس نتایج آن، تنها ۲۸ درصد از زنان ایران تمایل به استفاده از «چادر مشکی همراه با مقنعه» دارند.

مقام‌های دولت حسن روحانی پیش از این بارها از برخورد انتظامی با موضوعاتی مانند حجاب انتقاد کرده‌اند و آقای روحانی خود تأکید کرده بود که «با ون، مینی‌بوس، پاسبان و سرباز، فرهنگ درست نمی‌شود».

رئیس‌جمهوری ایران روز ۳۱ فروردین سال گذشته نیز با طرح «گشت‌های نامحسوس» مخالفت کرده بود.

در مقابل، اما آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، از فرماندهان نیروی انتظامی خواسته بود در اجرای طرح‌های مربوط به حجاب اجباری به «مخالفت برخی افراد یا فضاسازی‌های رسانه‌ای» توجه نکنند و کار خود را پیش ببرند.

اختلاف‌ مقام‌های بلند‌پایه جمهوری اسلامی بر سر اجرای طرح «گشت ارشاد» و سایر طرح‌های اجتماعی در ایران در شرایطی ادامه دارد که گزارش‌ها حاکی از از عمیق‌ و گسترده‌تر شدن تغییرات اجتماعی در ایران است.

احمد صحت‌قول، مدیرکل فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی در ایران، روز سوم خرداد در این زمینه گفته بود که «۱۰ استان ایران خط قرمز حجاب را رد کرده‌اند» و این موضوع٬ «زنگ خطری» برای جامعه طلاب و روحانیت در جمهوری اسلامی است.

وی گفته بود که ««اگر جداول کارشناسی‌شده وضعیت حجاب در شهرها و استان‌های کشور را مورد ارزیابی قرار دهیم خواهیم دید که ۱۰ استان کشور خط قرمز این واجب شرعی را رد کرده‌اند».

XS
SM
MD
LG