لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۳ شهریور ۱۴۰۵ تهران ۰۲:۵۱

خبرهای کوتاه

وزارت ورزش: اجازه این‌گونه پوشش زنان فوتبالیست را نداده بودیم

عکس اعضای تیم فوتبال ایران پیش از سفر به تاشکند
عکس اعضای تیم فوتبال ایران پیش از سفر به تاشکند

معاون وزارت ورزش ایران در واکنش به انتقادها از نوع پوشش زنان فوتبالیست ایرانی گفته است که وزارت ورزش برای این پوشش، مجوز نداده و بر اساس بخشنامه، مانتو، شلوار و مقعنه، «پوشش رسمی» ورزشکاران زن ایرانی است.

مهین فرهادی‌زاد، روز یک‌شنبه، ۲۸ شهریور به خبرگزاری فارس گفته است که نایب رئیس فدراسیون فوتبال «شاید به دلیل گرفتاری شخصی مسئولیت خود را به بخش دیگری محول کرده که این حاشیه ها ایجاد شده است».

خانم فرهادی‌زاد هم‌چنین افزود است که درباره پوشش زنان فوتبالیست «تذکر لازم» به فدراسیون داده شده است.

اعزام تیم ملی فوتبال زنان ایران که پس از دو سال دوری از مسابقات از رده‌بندی جهانی خارج شده بود و امسال دوباره به رنکینگ فیفا بازگشته است با برخی حواشی مربوط به پوشش اعضای این تیم همراه بوده است.

در تصاویر منتشرشده از اعزام این تیم به رقابت‌های مقدماتی قهرمانی آسیا به تاشکند ازبکستان در روز چهارشنبه، ۲۴ شهریور، زنان ورزشکار ایران با کت و شلوار زنانه تیره‌رنگ دیده می‌شدند.

در واکنش‌ به پوشش اعضای این تیم، خبرگزاری فارس روز شنبه لباس اعضای این تیم را «مردانه» و «تلفیق کج‌سلیقگی و بی‌توجهی به عرف جامعه» نامیده و ضمن «بی‌سابقه» خواندن اقدام فدراسیون فوتبال برای طراحی چنین پوششی، خواستار «اصلاح فوری» و «بررسی این موضوع از سوی نهادهای مربوطه» شد.

احمد راستینه، رئیس کمیته تربیت بدنی کمیسیون فرهنگی مجلس نیز گفته است که «موضوع طراحی لباس تیم فوتبال بانوان قابل توجیه و چشم‌پوشی نیست و فدراسیون باید پاسخ‌گو باشد».

مهم‌ترین خبرهای ایران و جهان

آمریکا برای اطلاعات درباره فرمانده عملیات سایبری سپاه ۱۰ میلیون دلار جایزه تعیین کرد

برنامه «پاداش برای عدالت» وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد برای اطلاعاتی که به شناسایی یا یافتن محل امیر یاریاب، فرمانده عملیات سایبری فرماندهی سایبری-الکترونیک سپاه پاسداران، کمک کند تا ۱۰ میلیون دلار جایزه پرداخت می‌کند.

بر اساس اطلاعیه این نهاد، امیر یاریاب از مقام‌های ارشد فرماندهی سایبری-الکترونیک سپاه است و علاوه بر فرماندهی عملیات سایبری، بر چند مجموعه وابسته به این فرماندهی، از جمله گروه‌های «شهید همت» و «شهید شوشتری»، نظارت دارد.

وزارت خارجه آمریکا می‌گوید این گروه‌ها در عملیات سایبری و اطلاعاتی علیه زیرساخت‌های حیاتی در آمریکا، اروپا و خاورمیانه مشارکت داشته‌اند و بخش‌هایی از جمله صنایع دفاعی، رسانه‌ها، کشتیرانی، هتل‌ها و خطوط هوایی، انرژی و سامانه‌های مالی و مخابراتی را هدف قرار داده‌اند.

در این اطلاعیه همچنین آمده است که یاریاب بر فعالیت گروه‌های وابسته دیگری از جمله «CyberAv3ngers»، «داده‌افزار آرمان» و «مهرسام اندیشه‌ساز نیک» نیز نظارت و کنترل دارد. به گفته وزارت خارجه آمریکا، این گروه‌ها با استفاده از بدافزار زیرساخت‌های غیرنظامی در نقاط مختلف جهان را هدف قرار داده‌اند.

برنامه «پاداش برای عدالت» گفته است جایزه تا سقف ۱۰ میلیون دلار به اطلاعاتی اختصاص دارد که به شناسایی یا تعیین محل افرادی منجر شود که تحت هدایت یا کنترل یک دولت خارجی در حملات سایبری مخرب علیه زیرساخت‌های حیاتی آمریکا مشارکت دارند.

نتانیاهو می‌گوید سرنگونی جمهوری اسلامی «کاملاً در دسترس» است

نخست‌وزیر اسرائیل در دیدار با فرماندهان ارتش این کشور گفت: رژیم ایران «در حال تلوتلو خوردن است. از هر زمانی ضعیف‌تر شده و برای بقایش می‌جنگد»
نخست‌وزیر اسرائیل در دیدار با فرماندهان ارتش این کشور گفت: رژیم ایران «در حال تلوتلو خوردن است. از هر زمانی ضعیف‌تر شده و برای بقایش می‌جنگد»

نخست‌وزیر اسرائیل می‌گوید به‌ امکان‌پذیر بودن سرنگونی قریب‌الوقوع جمهوری اسلامی، اطمینان دارد.

بنیامین نتانیاهو روز پنجشنبه ۱۲ شهریور تأکید کرد که حکومت ایران از هر زمانی ضعیف‌تر است.

نخست‌وزیر اسرائیل در دیدار با فرماندهان ارتش این کشور گفت: «این رژیم در حال تلوتلو خوردن است. از هر زمانی ضعیف‌تر شده و برای بقایش می‌جنگد».

به‌تازگی دونالد ترامپ رئیس‌جمهور ایالات متحده هم موضوع مشابهی را مطرح کرده بود.

نتانیاهو تأکید کرد: «کاملاً متقاعد شده‌ام که می‌توانیم یک‌بار برای همیشه این تهدید را برطرف کنیم؛ آن‌هم با سرنگون‌کردن این رژیم. این‌کار همچنان اصلی‌ترین هدفی‌ است که در مقابل خود داریم؛ اما دور از دسترس نیست. غیر ممکن نیست. کاملاً در دسترس است».

نخست‌وزیر اسرائیل در ادامه گفت: «اتفاقی نیست که [این‌روزها] به ما حمله نمی‌کنند. آن‌ها به همه حمله می‌کنند؛ بجز ما».

به‌گفتۀ نتانیاهو، دلیل این موضوع، «شناخت ایران از توانایی اسرائیل،‌ قدرت سلاح‌هایش و تعهد نیروهایش است».

سخنان تازۀ نخست‌وزیر اسرائیل در آستانۀ انتخابات عمومی این کشور مطرح می‌شود که قرار است حدود شش هفتۀ دیگر برگزار شود.

در حالی‌که اپوزیسیون دولت اسرائیل، آقای نتانیاهو را به عدم موفقیت در مقابل ایران متهم می‌کنند، برخی نظرسنجی‌ها هم از عقب افتادن نخست‌وزیر اسرائیل و حزبش نسبت به رقیبان حکایت دارد.

جعفر پناهی، فیلمساز مشهور ایرانی، برای پرونده‌ای جدید احضار شد

جعفر پناهی پس از ماه‌ها سفر و حضور در اروپا و آمریکا، ۹ فروردین امسال از طریق مرز زمینی بازرگان به ایران برگشت
جعفر پناهی پس از ماه‌ها سفر و حضور در اروپا و آمریکا، ۹ فروردین امسال از طریق مرز زمینی بازرگان به ایران برگشت

جعفر پناهی، فیلمساز سرشناس ایرانی، با احضاریه‌ای جدید به شعبه ۱۶ بازپرسی دادسرای فرهنگ و رسانه تهران فراخوانده شده و باید ظرف پنج روز برای «دفاع از اتهام انتسابی» در این شعبه حاضر شود.

کانال تلگرامی مهدی محمودیان نوشت که این احضاریه روز ۱۰ شهریور صادر شده، اما در آن عنوان اتهام یا جزئیات پرونده جدید ذکر نشده است. در ابلاغیه همچنین هشدار داده شده که در صورت حاضر نشدن آقای پناهی در مهلت تعیین‌شده، او بازداشت خواهد شد.

این فیلمساز خردادماه گذشته در پرونده‌ای جداگانه به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی» به یک سال حبس تعزیری، دو سال ممنوعیت خروج از کشور و دو سال ممنوعیت عضویت در گروه‌ها و تشکل‌های سیاسی و اجتماعی محکوم شده بود.

جعفر پناهی که پس از ۱۴ سال ممنوع‌الخروجی سال گذشته اجازه خروج از ایران را پیدا کرده بود، پس از ماه‌ها سفر و حضور در اروپا و آمریکا، ۹ فروردین امسال از طریق مرز زمینی بازرگان به ایران برگشت. او در این مدت برای نمایش و تبلیغ فیلم «یک تصادف ساده» در خارج از کشور به سر می‌برد.

ترامپ: مردم و رسانه‌هایی که می‌گویند ما مهمات نداریم، خائن هستند

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا

رئیس‌جمهور آمریکا روز پنجشنبه ۱۲ شهریور به افراد و رسانه‌هایی که آن‌ها را «زباله‌های خائن» خواند، حمله کرد و گفت این کشور مقادیر نامحدودی مهمات از متوسط تا پیشرفته در اختیار دارد.

دونالد ترامپ در پستی در شبکهٔ اجتماعی خود، تروث سوشال، نوشت: «برای آن زباله‌‌های خائن که از گزارش دقیق عملیات نظامی ما در ایران خودداری می‌کنند، ما عملاً مقادیر نامحدودی مهمات متوسط تا پیشرفته در اختیار داریم؛ بسیار بیشتر از آنچه هرگز بتوانیم برای این عملیات، یا برای هر جنگ دیگری (که وقوعش بسیار بعید است!) مصرف کنیم».

او افزود: «علاوه بر این، ما در حال تولید مهمات در سطحی بی‌سابقه هستیم. ما در حال انبارسازی و آماده‌سازی برای هر وضعیت احتمالی‌ای هستیم که ممکن است رخ دهد. ما این مهمات را برای خودمان، ایالات متحده آمریکا، برمی‌داریم، نه این‌که به دیگران بفروشیم؛ اما فروش به متحدان به‌زودی دوباره آغاز خواهد شد».

به گفته آقای ترامپ، «دولت بایدن مهمات بسیار بیشتری را رایگان و بدون هیچ هزینه‌ای در اختیار اوکراین قرار داد، بسیار بیشتر از آنچه ما در ایران مصرف کرده‌ایم. صدها میلیارد دلار به اوکراین و ناتو به‌صورت رایگان داده شد؛ پولی که اروپا اگر فقط از آن‌ها خواسته می‌شد پرداخت می‌کرد. اما ما آن پول را مطالبه خواهیم کرد، هرچند تا حدودی با تأخیر!»

رسانه‌ها و شماری از کارشناسان در شش ماهی که از جنگ آمریکا با ایران می‌گذرد، بارها گفته‌اند که ایالات متحده حجم بالایی از تسلیحات دقیق و گرانبهای خود را صرف این جنگ کرده است که جایگزینی آن نه ماه‌ها، که سال‌ها زمان می‌برد و این وضعیت، موقعیت واشینگتن را برای مقابله با دیگر تهدیدها تضعیف کرده است.

آقای ترامپ روز پنجشنبه در پست دیگری، باز به این موضوع پرداخت و نوشت: «مردم و رسانه‌هایی که مدام بر این نکته مانور می‌دهند که ما مهمات نداریم (و صددرصد اشتباه می‌کنند!)، در واقع خائن هستند. آن‌ها این کار را می‌کنند چون ترجیح می‌دهند ایالات متحده در جنگی که ما به‌راحتی در حال پیروزی در آن هستیم شکست بخورد تا این‌که من پیروز شوم!»

عذرخواهی وزیر بازرگانی آمریکا از گفتن این‌که «هیچ آمریکایی در جنگ ایران کشته نشده است»

هاوارد لوتنیک، وزیر بازرگانی آمریکا
هاوارد لوتنیک، وزیر بازرگانی آمریکا

وزیر بازرگانی آمریکا بابت اظهارنظری که در آن گفته بود هیچ آمریکایی‌ای در جنگ ایران کشته نشده است عذرخواهی کرد و پذیرفت که ۱۸ نظامی کشته شده‌اند.

هاوارد لوتنیک روز پنجشنبه ۱۲ شهریور در پستی در شبکهٔ ایکس نوشت: «من اشتباه گفتم. هیجده نفر از نیروهای نظامی ما کشته شده‌اند و قلب من برای خانواده‌های آن‌ها به درد می‌آید و از صمیم قلب بابت این فقدان متأسفم. ذهنم درگیر عملیات نظامی ونزوئلا بود که در آن هیچ نظامی‌ای کشته نشد».

لوتنیک این اظهارات را روز چهارشنبه در جریان مصاحبه‌ای با سی‌ان‌بی‌سی مطرح کرده بود؛ مصاحبه‌ای که در آن هیچ اشاره‌ای به ونزوئلا نشد.

لوتنیک به سی‌ان‌بی‌سی گفته بود: «فکر می‌کنم شیوه‌ای که رئیس‌جمهور با ایران برخورد می‌کند... هیچ کشته‌ای آمریکایی نداشته است. در واقع فقط یک خفه‌سازی اقتصادی است که دولت اکنون آن را در مقیاسی گسترده‌تر اجرا می‌کند و به نظرم بسیار مؤثر خواهد بود».

لحظاتی پیش از عذرخواهی لوتنیک، ترامپ در شبکه تروث سوشال از وزیر بازرگانی خود دفاع کرد.

ترامپ نوشت: «لوتنیک وقتی گفت کسی کشته نشده، ذهنش درگیر ونزوئلا بود. ۱۸ نفر در ایران کشته شدند!»

آمریکا تا کنون کشته شدن ۱۸ نظامی و زخمی شدن بیش از ۷۵۰ تن را تأیید کرده است.

گزارشگر ویژه سازمان ملل: مردم ایران میان حمله خارجی و سرکوب داخلی گرفتار شده‌اند

مای ساتو، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در ایران
مای ساتو، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در ایران

گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در ایران با اشاره به حملات جدید آمریکا علیه ایران، گفت: «مردم ایران میان حمله خارجی و سرکوب داخلی گرفتار شده‌اند؛ هم حمله خارجی و هم سرکوب داخلی باید پایان یابد».

مای ساتو روز پنجشنبه ۱۲ شهریور در پستی در شبکهٔ اجتماعی ایکس نوشت: «در حال به پایان رساندن گزارش خود به مجمع عمومی و مرور تحولات هفت ماه گذشته در ایران بودم که خبر حملات مجدد آمریکا به سواحل جنوبی رسید».

او با اشاره به آمار وزارت بهداشت ایران که اعلام کرده است در حملات شامگاه ۱۰ شهریور آمریکا، «۱۸ نفر کشته و ۱۰۸ نفر دیگر زخمی شده‌اند» گفته که این حملات، کوهستک، شهر کوچک ماهیگیری در تنگهٔ هرمز را هدف قرار داد و «علاوه بر آن، خانه‌ای که خانواده‌ای در آن مشغول برگزاری جشن عروسی بودند هم هدف قرار گرفت».

خانم ساتو، با بیان این‌که حملات این هفته بر آسیب‌ها افزوده است، تصریح کرد: «در تأمل بر سال جاری، آنچه بیش از همه برجسته است، ابعاد خشونت و شمار جان‌های ازدست‌رفته است؛ مردم ایران میان حمله خارجی و سرکوب داخلی گرفتار شده‌اند؛ هم حمله خارجی و هم سرکوب داخلی باید پایان یابد، اما پیش از هر چیز، جنگ باید پایان یابد».

ترامپ می‌گوید جریان نفت از تنگهٔ هرمز به سطح قبل از جنگ با ایران بازگشته است

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا

رئیس‌جمهور آمریکا روز پنجشنبه ۱۲ شهریور در پستی در شبکهٔ اجتماعی خود، تروث سوشال، نوشت که میزان عبور نفت از تنگه هرمز به سطح قبل از جنگ با ایران بازگشته است.

دونالد ترامپ با انتشار تصاویر گرافیکی از تنگهٔ هرمز و بشکه‌های نفت، نوشته که قبل از جنگ روزانه ۲۰ میلیون بشکه نفت از تنگهٔ هرمز می‌گذشت و این رقم در حال حاضر به ۱۸ میلیون بشکه رسیده است.

تنگهٔ هرمز از زمان آغاز جنگ آمریکا و اسرائیل با ایران در ۹ اسفند، به صحنهٔ تازهٔ رویارویی بین تهران و واشینگتن تبدیل شده است. در حالی که جمهوری اسلامی ایران می‌گوید این تنگه را مسدود کرده است، آقای ترامپ بارها تأکید کرده که تنگه در اختیار کامل آمریکا است و صادرات نفت از آن جریان دارد.

رئیس‌جمهور آمریکا در پستی دیگر با به اشتراک گذاشتن یک گزارش روزنامهٔ «واشینگتن پست» نوشته که سوریه دارد خود را به عنوان گزینهٔ جایگزین برای تنگهٔ هرمز جا می‌اندازد.

واشینگتن پست در گزارش خود نوشته که سوریه در حال تبدیل شدن به یک قطب ترانزیت منطقه‌ای جدید است، زیرا اختلال در تنگهٔ هرمز، صادرکنندگان نفت خلیج فارس را به جست‌وجوی مسیرهای جایگزین به سمت مدیترانه واداشته است.

این روزنامه افزوده که اکنون روزانه حدود پنج هزار کامیون حامل نفت از جنوب عراق به بندر بانیاس سوریه می‌روند.

به نوشتهٔ واشینگتن پست، «یک طرح تحت حمایت آمریکا و به رهبری شورون، احداث خط لوله‌ای به ارزش ۵.۷ میلیارد دلار را پیشنهاد می‌کند که ظرفیت انتقال روزانه تا دو میلیون بشکه نفت خام عراق از بصره به بانیاس را دارد. انتظار می‌رود توافق نهایی با مشارکت شورون، توتال‌انرژی و سرمایه‌گذاران سوری و قطری در ماه سپتامبر امضا شود».

بر اساس این گزارش، سوریه همچنین در حال مذاکره درباره اتصالات احتمالی خط لوله با قطر و دیگر تولیدکنندگان حوزه خلیج فارس است و پروژه‌های ریلی با ترکیه و عربستان سعودی نیز در دست بررسی‌اند تا این کشور هرچه بیشتر به کریدوری تبدیل شود که خلیج فارس، اروپا و مدیترانه را به یکدیگر متصل می‌کند.

«سه خلبان ارتش جمهوری اسلامی ایران» در حملات اخیر آمریکا کشته شدند

خبرگزاری تسنیم، نزدیک به سپاه پاسداران، از کشته شدن سه خلبان ارتش جمهوری اسلامی ایران در حمله سه‌شنبه شب آمریکا به ایران خبر داد.

این خبرگزاری با انتشار اسامی و تصاویر این خلبانان گفته است دو نفر از آن‌ها از خلبانان نیروی دریایی و یکی از آن‌ها از خلبانان نیروی هوایی ارتش بودند، اما اعلام نکرد در کجا و چگونه کشته شدند.

با این حال، اسامی اعلام‌شده سه نفر از هفت نفری هستند که روز چهارشنبه ۱۱ شهریور اعلام شد در حملات آمریکا به شهرهای اهواز و آغاجاری کشته شدند.

در جریان حملات شامگاه سه‌شنبه آمریکا، به‌‌گفتهٔ مقام‌های ایران، مناطقی از جمله فرودگاه جیرفت در جنوب استان کرمان، عسلویه، کرمانشاه، مناطقی در استان خوزستان، شهرهای چابهار و کنارک در استان سیستان و بلوچستان، سیریک، لاوان، قشم و بندرعباس در استان هرمزگان هدف قرار گرفتند.

سخنگوی وزارت بهداشت صبح پنجشنبه از کشته شدن «۱۸ نفر و مجروح شدن ۱۴۲ نفر» در جریان حملات اخیر آمریکا خبر داده بود.

قیمت نفت به بالاترین میزان در یک ماه و نیم اخیر رسید

قیمت جهانی نفت روز پنج‌شنبه ۱۲ شهریور با افزایش نزدیک به دو درصدی نسبت به روز قبل به بالاترین میزان در یک ماه و نیم اخیر رسید.

قیمت شاخص نفت برنت در معاملات بازارهای اروپایی از ۹۷ دلار در هر بشکه گذشت و قیمت شاخص نفت وست تگزاس اینترمدیت هم از ۹۵ و نیم دلار عبور کرد.

افزایش قیمت نفت با شدت گرفتن تنش‌های تازه میان ایران و آمریکا و احتمال انجام حملات تازه از سوی دو طرف رخ می‌دهد.

روز چهارشنبه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، گفت ایالات متحده آماده است در هر زمان ایران را هدف حملات نظامی قرار دهد.

سپاه پاسداران و ارتش جمهوری اسلامی ایران هم صبح روز پنج‌شنبه از حملات تازه به کویت و امارات خبر دادند.

ارتش جمهوری اسلامی ایران می‌گوید به اهدافی در کویت و امارات حمله کرده است

ارتش جمهوری اسلامی ایران در بیانیه‌ای از انجام حملات موشکی و پهپادی به پایگاه‌های آمریکا در کویت و امارات در صبح روز پنج‌شنبه ۱۲ شهریور خبر داد.

ارتش جمهوری اسلامی ایران در بیانیه‌اش مدعی شد که به «سامانه‌های ارتباطات ماهواره‌ای»، «انبارهای تجهیزات» و «آشیانه هواپیماهای جنگنده» ارتش آمریکا در پایگاه احمد الجابر کویت با موشک و پهپاد حمله کرده و آن‌ها را مورد اصابت قرار داده است.

در همین بیانه از حمله موشکی و پهپادی به «محل‌ استقرار نیروها» و «سامانه‌های راداری» ارتش آمریکا در پایگاه المنهاد امارات متحده عربی خبر داده شده است.

امارات تاکنون انجام حملات تازه‌ای به این کشور را تایید نکرده است اما ارتش کویت بامداد پنج‌شنبه تأیید کرده بود که هدف حملات موشکی و پهپادی ایران قرار گرفته است.

وزارت خارجه کویت هم در بیانیه‌ای با محکوم کردن شدید حملات تازه ایران، انجام آن را «تهدیدی مستقیم برای امنیت و ثبات و ایمنی شهروندان و ساکنان کویت» و «نقض فاحش قوانین بین‌المللی» خواند و گفت حق خود را برای انجام همه اقدامات لازم «به ‌منظور حفظ حاکمیت، تامین امنیت و دفاع از سرزمین‌ و تاسیسات حیاتی در برابر هرگونه تجاوز یا تهدید» محفوظ می‌داند.

نروژ یک کشتی روسی را برای پرداخت غرامت به «نفتوگاز» اوکراین توقیف کرد

نروژ برای اجرای حکم غرامت چهار میلیارد دلاری به نفع شرکت دولتی انرژی «نفتوگاز» اوکراین، یک کشتی روسی را در نزدیکی مجمع‌الجزایر سوالبارد در قطب شمال توقیف کرد.

کشتی «پروفسور مولچانوف» روز چهارشنبه ۱۱ شهریور پس از یک رویارویی ۲۴ ساعته با گارد ساحلی نروژ توقیف شد. وزارت خارجه روسیه این اقدام را «دزدی دریایی» خوانده است.

این توقیف در پی حکمی انجام شد که یک هیئت داوری در لاهه در سال ۲۰۲۳ صادر کرد. بر اساس این حکم، روسیه موظف شد بابت مصادرهٔ دارایی‌های «نفتوگاز» در کریمه پس از الحاق این شبه‌جزیره در سال ۲۰۱۴ به روسیه، ۴.۲۲ میلیارد دلار به‌علاوهٔ بهره و هزینه‌های حقوقی بپردازد.

مسکو تاکنون این مبلغ را پرداخت نکرده است.

وکلای «نفتوگاز» پیش از ورود کشتی به سوالبارد از دادگاهی در نروژ خواسته بودند دستور توقیف و فروش اجباری آن را صادر کند و دادگاه نیز با این درخواست موافقت کرد.

«نفتوگاز» می‌گوید برای اجرای این حکم، دارایی‌های روسیه را در چند کشور دیگر از جمله آمریکا، فرانسه، بریتانیا و فنلاند نیز پیگیری می‌کند.

کشتی «پروفسور مولچانوف» با حدود ۷۲ متر طول اکنون برای سفرهای اکتشافی و گردشگری استفاده می‌شود و ارزش مالی آن اعلام نشده است.

درگیری مسلحانه میان نیروهای امنیتی اوکراین؛ زلنسکی: شرم‌آور است

درگیری مسلحانه میان نیروهای دو نهاد اصلی امنیتی اوکراین در کی‌یف با واکنش ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور این کشور، روبه‌رو شد.

این تیراندازی روز چهارشنبه ۱۱ شهریور در منطقه‌ای از کی‌یف میان نیروهای سرویس امنیت اوکراین، اس‌بی‌یو، و سازمان اطلاعات نظامی این کشور، هور، رخ داد. شاهدان از مشاهده افراد زخمی و آثار خون در محل خبر داده‌اند.

به گزارش رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی، جزئیات دقیق حادثه هنوز روشن نیست و دو نهاد روایت‌های متفاوتی ارائه کرده‌اند. اس‌بی‌یو ابتدا اعلام کرد همراه با هور در حال جلوگیری از یک «حمله تروریستی» روسیه بوده، اما بعد گفت گروهی تلاش کرده‌اند مانع انجام عملیات بازرسی شوند.

در مقابل، یکی از فرماندهان نیروهای ویژه هور گفت مأموران اس‌بی‌یو در حال بازداشت نیروهای این سازمان بودند و «بدون هشدار» به سوی آن‌ها تیراندازی کردند.

به نظر می‌رسد این درگیری با پروندهٔ بازداشت استپان کاپلونوف، معاون فرمانده «سپاه داوطلبان روس»، مرتبط باشد. این گروه شبه‌نظامی از سوی اوکراین حمایت می‌شود و با سازمان اطلاعات نظامی این کشور همکاری دارد.

زلنسکی این حادثه را «کاملاً شرم‌آور» خواند و خواستار «پاسخگویی» و اتخاذ «تصمیم‌های پرسنلی» شد. او گفت تنها کسانی که نیروهای اوکراینی باید به سوی آن‌ها تیراندازی کنند «اشغالگران روس» هستند.

رئیس‌جمهور اوکراین همچنین اعلام کرد دادستان‌ها دربارهٔ این درگیری تحقیق خواهند کرد.

وزارت بهداشت از کشته شدن «۱۸ نفر» در حملات اخیر آمریکا به ایران خبر داد

سخنگوی وزارت بهداشت جمهوری اسلامی شمار کل کشته‌های حملات اخیر آمریکا به ایران را ۱۸ نفر اعلام کرد.

حسین کرمانپور با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت از ساعت ۲۰:۳۰ روز ۸ شهریور تا همین ساعت در روز ۱۱ شهریور، بر اثر حملات «۱۸ نفر کشته و ۱۴۲ نفر مجروح شدند».

این مقام دولتی در پیامش تفکیکی درباره نظامی یا غیرنظامی بودن افراد کشته شده انجام نداده اما نوشته است از میان کشته‌ها دو نفر زن و یک نفر کودک بودند.

مقام‌های ایران پیشتر گفته بودند که در جریان حمله به یک مراسم عروسی در کوهستک سیریک چهار نفر از جمله یک کودک کشته شدند.

معاون امنیتی و انتظامی استانداری خوزستان از «کشته شدن هفت نفر» در اهواز و آغاجاری خبر داده بود و خبرگزاری‌های نزدیک به سپاه نیز از کشته شدن «چهار نفر از اعضای هوافضای سپاه» در کرمانشاه و همچنین «سه نیروی بسیجی» در جزیره لاوان خبر داده بودند.

تردد کشتی‌های قابل ردیابی از تنگه هرمز همچنان کمتر از میانگین ۱۰ روزه است

داده‌های شرکت ردیابی کشتی‌ها «کپلر» نشان می‌دهد تردد کشتی‌های حامل کالا از تنگه هرمز با فرستنده مکان‌یاب روز چهارشنبه همچنان به‌طور محسوسی کمتر از میانگین روزهای اخیر بوده است.

بر اساس این داده‌ها که روز پنج‌شنبه ۱۲ شهریور منتشر شد، شش کشتی روز چهارشنبه از تنگه هرمز عبور کردند؛ در حالی که شمار آن‌ها یک روز پیش ۱۱ فروند و میانگین ۱۰ روز گذشته حدود ۱۳ کشتی در روز بوده است.

با این حال، این آمار ممکن است همهٔ ترددها را منعکس نکند، زیرا برخی کشتی‌ها هنگام عبور از تنگه فرستنده‌های مکان‌یاب خود را خاموش می‌کنند.

کریس رایت، وزیر انرژی آمریکا، روز چهارشنبه گفت بیش از ۱۷ میلیون بشکه نفت در روز دوشنبه از تنگه هرمز عبور کرده که به‌گفتهٔ او بالاترین میزان از زمان کاهش ترددها در پی آغاز جنگ بوده است.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، به‌تازگی گفته بود به‌طور میانگین هر شب ۳۰ کشتی با کمک ارتش ایالات متحده از تنگه هرمز عبور می‌کنند. او مشخص نکرد این میانگین مربوط به چه بازه زمانی است یا چه تعداد از این شناورها نفتکش هستند.

مقام‌های آمریکایی پیش‌تر گفته بودند با هدایت و حمایت ارتش آمریکا هر شب حدود ۱۵ تا ۲۰ نفتکش از مسیر جنوبی تنگه هرمز عبور می‌کنند.

در پی جنگ ۴۰ روزه آمریکا و اسرائیل علیه ایران، تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز که پیش از آن محل انتقال حدود ۲۰ درصد از نفت و گاز مایع به بازارهای جهانی بود، مختل شده و حکومت ایران می‌گوید هیچ نفتکشی بدون اجازهٔ تهران حق عبور از تنگه را ندارد.

ونس: اگر ترامپ در سوءقصد ۲۰۲۴ کشته می‌شد، مشروعیت نظام سیاسی آمریکا زیر سؤال می‌رفت

جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا، گفته است اگر سوءقصد سال ۲۰۲۴ به دونالد ترامپ به کشته شدن او منجر شده بود، همواره از خود می‌پرسید که آیا ماجرا بخشی از یک توطئه بوده است و شاید حتی ریاست‌جمهوری یک جمهوری‌خواه دیگر را نیز مشروع نمی‌دانست.

ونس این اظهارات را در گفت‌وگو با برایس کرافورد، یک پادکستر مسیحی، بیان کرد که که روز سه‌شنبه دهم شهریور منتشر شد.

او با اشاره به سوءقصد ژوئیه ۲۰۲۴ (تیر ۱۴۰۳) به دونالد ترامپ در جریان کارزار انتخاباتی در باتلر پنسیلوانیا گفت اگر گلوله به مرگ ترامپ منجر شده بود، آمریکا ممکن بود با «درگیری داخلی جدی» روبه‌رو شود، به گونه‌ای که به‌گفتهٔ او معلوم نبود کشور بتواند از پیامدهای آن رهایی یابد.

در آن سوءقصد، گلوله گوش ترامپ را زخمی کرد و یکی از حاضران در گردهمایی انتخاباتی کشته شد.

معاون رئیس‌جمهور آمریکا گفت بسیاری از هواداران ترامپ در صورت کشته شدن او احتمالاً تصور می‌کردند توطئه‌ای نامزد مورد حمایت آنها را از صحنه خارج کرده است و افزود که خود او نیز چنین احتمالی را «در پس ذهن» خود می‌داشت.

ونس گفت: «من فرض می‌کردم که نیروهای بسیار تاریکی، دونالد ترامپ را درست زمانی که در آستانهٔ بازگشت به کاخ سفید بود، از قدرت بیرون کرده‌اند. در آن صورت، کل نظام سیاسی ما نامشروع می‌شد.»

کرافورد همچنین از ونس درباره علاقه‌اش به «آخرالزمان» پرسید، موضوعی که معاون رئیس‌جمهور با خنده گفت بیشتر یک وسواس فکری در دوران جوانی در اواخر دهه ۱۹۹۰ بوده است؛ زمانی که مردم درباره احتمال وقوع هزاره جدید صحبت می‌کردند.

او که کاتولیک است، گفت تلاش می‌کند تا حد امکان آنچه را وظیفهٔ الهی خود می‌داند انجام دهد و افزود اگر این کارها به آخرالزمان منجر شود، «اشکالی ندارد» و اگر در مقابل به ساختن جهانی بهتر منجر شود که مدت‌ها پس از مرگ او نیز پابرجا و شکوفا بماند، «آن هم عالی است».

بیشتر

XS
SM
MD
LG