لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۰ خرداد ۱۴۰۴ تهران ۲۱:۱۳

نخست وزیر عراق می‌گوید در صورت ادامه هرج و مرج در کشور از قدرت کناره‌گیری می‌کند


 مصطفی الکاظمی، نخست وزیر عراق
مصطفی الکاظمی، نخست وزیر عراق

مصطفی الکاظمی، نخست وزیر عراق، شامگاه سه‌شنبه هشدار داد که در صورت تداوم وضعیت سیاسی فعلی و آشوب و هرج و مرج در این کشور٬ از قدرت کناره‌گیری خواهد کرد.

مصطفی الکاظمی در سخنرانی تلویزیونی خود تصریح کرد: «من به آنانی که در حال کاشت بذر هرج و مرج، درگیری و جنگ هستند و حاضر به شنیدن حرف‌های درست نیستند ، هشدار می‌دهم.»

نخست وزیر عراق افزود: «در صورتی که آنها به این راه ادامه دهند، من تصمیم اخلاقی و میهن‌پرستانه خود را می‌گیرم که بر اساس اصل ۸۱ قانون اساسی، از سمت خود کناره‌گیری می‌کنم و آنها را در برابر مردم عراق و تاریخ پاسخگو خواهم کرد.»

مصطفی الکاظمی در ادامه سخنرانی خود گفت که در برابر انواع سوءاستفاده‌ها، مانع‌تراشی‌ها و درگیری‌های جریان‌های مختلف برای تضعیف دولت٬ رویکرد صبر را پیشه کرده بود.

روز گذشته پس از آن که مقتدی صدر، روحانی شیعه ساکن نجف، اعلام کرد که «برای ابد» از صحنه سیاست کناره‌گیری می‌کند، هزاران نفر از هواداران او از جمله نیروهای سرایا السلام به منطقه سبز بغداد و ساختمان‌های دولتی در این منطقه حمله کردند.

مقامات وزارت بهداشت عراق اعلام کرده‌اند که در درگیری روز دوشنبه دست‌کم ۳۰ نفر کشته و ده‌ها نفر زخمی شدند.

این در حالی است که مقتدی صدر روز سه‌شنبه ضمن عذرخواهی از ملت عراق به هوادارانش گفت که از «منطقه سبز» پایتخت بیرون بروند.

درخواست برگزاری انتخابات

همچنین برهم صالح، رئیس‌جمهور عراق، روز سه‌شنبه عنوان کرد که انتخابات زودهنگام می‌تواند تنش‌های سیاسی را حل کند و راهی برای خروج از این بحران باشد.

آقای صالح در یک سخنرانی تلویزیونی گفت: «برگزاری انتخابات جدید و زودهنگام مطابق با اجماع ملی راهی برای خروج از بحران نفس‌گیر کنونی است.»

رئیس جمهور عراق اضافه کرد: «انتخابات پارلمانی اخیر آنچه را که شهروندان عراقی آرزوی آن را داشتند محقق نکرد و چالش‌ها و مشکلات زیادی را به وجود آورد.»

برهم صالح در ادامه از تلاش‌های مقتدی صدر برای پایان دادن به خشونت‌ها ستایش کرد.

رئیس جمهور عراق موضع‌گیری روز سه‌شنبه مقتدی صدر را «مسئولانه و شجاعانه» خواند.

برهم صالح تصریح کرد: «پایان خشونت‌ها و درگیری‌ها برای جلوگیری از ریختن خون عراقی‌ها ضروری بود، اما این بدان معنا نیست که بحران سیاسی به پایان رسیده است.»

طرفداران مقتدی صدر در انتخابات پارلمانی اکتبر پارسال بیشترین کرسی را به دست آوردند، اما نتوانستند با حمایت سنی‌ها و احزاب کرد و بدون مشارکت گروه‌های شیعه مورد حمایت ایران دولت تشکیل دهند.

نیروهای «چارچوب هماهنگی»، گروه‌های شیعه نزدیک به ایران، تاکنون با ایجاد چالش‌های قانونی و تحریم مانع تشکیل دولت جدید شده‌اند.

اقدامات «چارچوب هماهنگی» که مقتدی صدر آن را به «کودتا» تشبیه کرد، باعث تشدید تنش در عراق شد.

با استفاده از رویترز٬ بخش عربی العربیه٬ و رادیو فردا
XS
SM
MD
LG