جیمی کارتر، رئیس جمهور پیشین آمریکا برای رفع فشار مغزی ناشی از خونریزی به دلیل زمین خوردن اخیر، در بیمارستان بستری شد.
مرکز کارتر دوشنبه ۲۰ آبان در بیانیهای این موضوع را اعلام کرده است. جیمی کارتر ۹۵ سال سن دارد و در بیمارستان اموری در آتلانتا بستری شده است.
آقای کارتر در ماه گذشته میلادی در خانه اش در جورجیا زمین خورده بود که در نتیجه این حادثه صورتش چند بخیه خورد. جیمی کارتر پس از مرخصی از بیمارستان به فعالیتهای خیریه خود در خانه سازی برای فقرا بازگشت.
مرکز کارتر گفته است، قرار است سه شنبه عمل جراحی رئیس جمهوری پیشین آمریکا انجام شود. او هم اکنون در بیمارستان بستری است و همسرش رزالین، ۹۲ ساله، در کنار اوست.
جیمی کارتر از سال ۱۹۷۷ تا ۱۹۸۱ رئیسجمهوری ایالات متحده بود.
همزمان با برگزاری انتخابات، دهها هزار نفر در الجزایر به خیابانها ریخته و خواهان بایکوت انتخابات شدند.
عبدالعزیز بوتفلیقه، رئیسجمهوری سابق الجزایر، ۱۴ فروردین سال جاری به دنبال اعتراضات سراسری و گسترده پس از دو دهه حکومت از مقام خود کنارهگیری کرد، اما اعتراضات مردم تاکنون ادامه داشته و خواهان کنارهگیری تمام اطرافیان بوتفلیقه از سمتهای دولتی هستند.
تاکنون عبدالقادر بن صالح، رئیس جمهوری موقت الجزایر سکان اداره کشور را در دست داشته و قول داده بود انتخابات آزاد در کشور برگزار شود.
اما معترضان میگویند همه نامزدهای پست ریاست جمهوری از نزدیکان بوتفلیقه هستند و خواهان روی کار آمدن چهرههایی هستند که با بوتفلیقه همکاری نداشته باشند.
همه پنج نامزد ریاست جمهوری یا عضو سابق کابینه بوتفلیقه یا عضو ارشد حزب حاکم این کشور هستند.
معترضان همچنین میگویند به مقامات کنونی کشور برای برگزاری انتخاباتی آزاد اعتماد ندارند.
دولت الجزایر که از طرف ارتش حمایت میشود، میگوید انتخابات تنها راه برونرفت از اعتراضات مردمی است که طی ۱۰ ماه گذشته ادامه داشته، اما معترضان میگویند باید همه چهرههای قدیمی از بدنه دولت کنار روند.
دولت الجزایر اعلام کرده تا ساعت ۲ ظهر به وقت محلی حدود ۲۰ درصد از واجدین شرایط پای صندوقهای رای آمدهاند.
رئیسجمهوری آمریکا در آستانه ضربالاجل افزایش تعرفههای گمرکی بر بخش بزرگی از واردات کالاهای چینی، میگوید: توافق «بزرگ تجاری با چین بسیار نزدیک» است.
دونالد ترامپ گفت: «چینیها خواستند و ما هم انجام دادیم».
آمریکا قرار است روز ۱۵ دسامبر بر دهها میلیارد دلار دیگر از کالاهای چینی تعرفه اضافی وضع کند.
بعد از انتشار توئیت ترامپ در رابطه با نزدیک بودن توافق با چین، شاخص بورسهای آمریکا نزدیک یک درصد افزایش یافت.
آمریکا از سال گذشته با چین وارد جنگ تعرفهها شده است و میگوید اختلاف تراز تجاری با پکن بسیار بالاست و این کشور باید شرایطی فراهم سازد که تراز تجاری دوجانبه متعادل شود.
گزارشها حاکی است که دو کشور در زمینه تعلیق تعرفههای جدید آمریکا به توافق نزدیک شدهاند و قرار است تعرفههای قبلی آمریکا بر ۳۶۰ میلیارد دلار کالای وارداتی از چین نیز به کمتر از نصف کاهش یابد.
بر اساس آخرین گزارش مرکز آمار آمریکا، صادرات این کشور به چین در ۱۰ ماهه امسال با افتی نزدیک ۱۵ درصد، به ۸۷.۶ میلیارد دلار و وارداتش از چین نیز با همین سطح از کاهش به ۳۸۲ میلیارد دلار رسیده است.
بدین ترتیب، در ۱۰ ماهه امسال به رغم وضع تعرفههای بالا بر بخش عظیمی از کالاهای چینی، هنوز هم تراز تجاری دو کشور ۲۹۴ میلیارد دلار به نفع پکن است.
یک عضو «حزب اتحاد ملت ایران» تلویحاً گفته است که محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در جریان اعتراضهای سال ۸۸ از معترضان زندانی «بازجویی» میکرده است.
آذر منصوری روز پنجشنبه ۲۱ آذر با اشاره به وعده آقای جهرمی برای اعلام «سورپرایزی» در این روز، در توئیتی که بعدا آن را حذف کرد، نوشت: «امثال من یادشان نمیرود همین فردی که هر شب خواب ریاستجمهوری را میبیند، سال ۸۸ مدام در بازجوییهای مختلف ما را سورپرایز میکرد».
این فعال حزبی افزوده است: «بیشک هیچ اصلاحطلبی به پوپولیسم رای نخواهد داد».
خانم منصوری ساعاتی بعد مدعی شد که حساب کاربریاش «هک شده بود». وی تصویری هم از توئیت حذف شدهاش منتشر کرده و گفته است: «از دوستانی که کمک کرده اند که اکانت برگردد متشکرم».
این فعال سیاسی اشاره نکرده که چه مدت حساب کاربریاش هک بوده است چون وی روز گذشته نیز توئیت کرده بود ولی تغییری در آن نداده است.
وزارتخانه زیر نظر آذری جهرمی به عنوان متولی اینترنت در ایران، متهم اصلی در قطع ارتباطات اینترنتی در جریان اعتراضهای هفته آخر آبان امسال معرفی شده است. آمریکا به همین دلیل، او را در فهرست تحریمهای خود قرار داده است.
وزیر ارتباط ایران روز چهارشنبه توئیت کرده بود که «۲۰ ساعت تا سورپرایز! چی دوست دارین باشه؟» توئیت او بیش از ۱۴ هزار پیغام گرفته که عمده آنها انتقاد از حکومت جمهوری اسلامی است.
آذری جهرمی مرداد ۱۳۹۶ با کسب رای اعتماد از مجلس شورای اسلامی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت دوم حسن روحانی شد.
کمپین بینالمللی حقوق بشر پس از معرفی او به عنوان وزیر پیشنهادی، در گزارشی نوشت که محمد جواد آذری جهرمی، «مسئولیتهایی در زمینه شنود و استراق سمع» و «بازجویی برخی از زندانیان سابق سیاسی را برعهده داشته است».
یک هفته بعد از مبادله مسعود سلیمانی، پژوهشگر ایرانی در زمینه سلولهای بنیادی و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس با یک شهروند آمریکایی، دادگاهی در ایالات متحده مریم جزایری و محبوبه قائدی، از دانشجویان سابق سلیمانی که پارسال همزمان و در رابطه با وی بازداشت و به قید وثیقه آزاد شده بودند، را تبرئه کرد.
همه این افراد به اتهام نقض تحریمهای آمریکا علیه ایران بازداشت شده بودند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، یک دادگاه فدرال در آتلانتا طی حکمی رای به بسته شدن پرونده خانم جزائری و قائدی داده است.
ایران روز ۱۶ آذرماه در ازای آزادی مسعود سلیمانی، ژیائو وانگ، زندانی آمریکایی در جمهوری اسلامی، را آزاد کرده بود.
آمریکا خواستار آن است که ایران علاوه بر آقای وانگ، رابرت لوینسون، مأمور سابق پلیس فدرال آمریکا را که گفته میشود ۱۲ سال پیش در کیش ربوده و بازداشت شده است همراه با سیامک و باقر نمازی از شهروندان ایرانی-آمریکایی آزاد کند.
محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران، ۱۸ آذر در صفحه توئیتر خود نوشت: «حال که گروگان خود را این هفته پس گرفتیم، کاملاً آماده مبادله جامع زندانیان هستیم. توپ الان در زمین آمریکا است».
مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، نیز دیدگاه مشابهی برای تبادل بیشتر زندانیان بین ایالات متحده و ایران ابراز کرده بود.
چند روزی بعد از توافق اوپک و کشورهای همپیمان به رهبری روسیه برای کاهش بیشتر تولید نفت، آژانس بینالمللی انرژی طی گزارشی که پنجشنبه در سایت رسمی خود منتشر کرد، میگوید به رغم کاهش بیشتر تولید این کشورها، عرضه «چشمگیر» نفت مازاد در جهان به خاطر رشد تولید نفت دیگر کشورها، خصوصا آمریکا، برزیل و غنا ادامه خواهد داشت.
اوپک و کشورهای همپیمان دو سالی است که تولید نفت خود را روزانه ۱.۲ میلیون بشکه کاهش داده بودند و اخیرا توافق کردند ۵۰۰ هزار بشکه دیگر هم کاهش دهند.
عربستان نیز توافق کرد علاوه بر سهم خود از این کاهش داوطلبانه ۴۰۰ هزار بشکه دیگر از تولیدش را بکاهد. بدین ترتیب، این کشورها تولید روزانه خود را سال آینده ۲.۱ میلیون بشکه کاهش میدهند.
با این حال، آژانس میگوید حتی اگر فرض کنیم کشورهایی مانند عراق که تاکنون هرگز به توافق کاهش تولید نفت پایبند نبودند نیز تولیدشان را طبق تعهدشان کاهش دهند، باز هم عرضه روزانه نفت مازاد در بازار در سه ماهه اول سال ۲۰۲۰ حدود ۷۰۰ هزار بشکه و در سه ماهه دوم سال حدود یک میلیون بشکه خواهد بود.
آمریکا که در سال جاری تولید روزانه نفت را ۱.۶ میلیون بشکه افزایش داده و در ماه نوامبر به صادرکننده خالص نفت خام تبدیل شده، انتظار میرود سال آینده نیز تولیدش ۱.۱ میلیون بشکه افزایش یابد.
ایران به همراه لیبی و ونزوئلا از توافق اوپک مستثنی شده، اما تولید روزانهاش از ۳.۸۳ میلیون بشکه در دوران قبل از تحریم های آمریکا به ۲.۱ میلیون بشکه در ماه گذشته سقوط کرده است.
بدین ترتیب به رغم کاهش تولید نفت کشورهای متعهد اوپک و همپیمانان به همراه افت چشمگیر تولید نفت ایران و ونزوئلا، باز هم بازارهای جهانی با عرضه چشمگیر نفت مازاد مواجه هستند.
با فروش ۱.۵ درصد از سهم شرکت ملی نفت عربستان، آرامکو، در بورس طی روز چهارشنبه به مبلغ ۲۵.۶ میلیارد دلار، ارزش هر سهم این غول نفتی برای مدتی با جهشی ۱۰ درصدی از ۳۵.۲ ریال سعودی به ۳۸.۷ ریال اوج گرفت.
این بدین معنی است که ارزش کل سهام آرامکو روز گذشته برای ساعاتی به دو تریلیون دلار اوج گرفت. عربستان قبلا نیز مدعی شده بود ارزش این شرکت دو تریلیون دلار است.
البته، بعد از اوجگیری ۱۰ درصدی، ارزش سهام آرامکو مقداری تعدیل شد و در لحظه تنظیم این گزارش، اطلاعات بورس عربستان، تداول، نشان میدهد که ارزش هر سهم آرامکو حدود ۳۶.۷۵ ریال سعودی است که نسبت به روز گذشته باز هم ۴.۴ درصد افزایش را نشان میدهد.
فروش سهام آرامکو در بورس، یک رکورد جهانی از لحاظ حجم فروش سهام یک شرکت است. قبلا رکورددار فروش سهم، شرکت علیبابا بود که در سال ۲۰۱۴ در یک نوبت، حدود ۲۵ میلیارد دلار از سهام خود را واگذار کرد.
عربستان در نظر دارد به غیر از فروش ۱.۵ درصدی سهام که روز گذشته انجام شد، ۳.۵ درصد دیگر از سهام آرامکو را نیز به زودی در بورس عرضه کند.
این کشور با فروش بخشی از سهام آرامکو قصد دارد بخشهای غیرنفتی کشور، از صنعت گردشگری تا زیرساختهای غیرنفتی را توسعه دهد.
در واکنش به انتقاد وزیر دفاع لبنان از موضعگیری یک فرمانده سپاه پاسداران درباره اسرائیل، سخنگوی سپاه روز چهارشنبه صحت این موضعگیری را رد کرد.
رمضان شریف، سخنگوی سپاه، همچنین اعلام کرد که فرمانده مذکور اصلا سمتی در فرماندهی این نیرو ندارد.
به گزارش خبرگزاری فارس، آقای شریف در ادامه از وزیر دفاع لبنان به خاطر «دقت و دوراندیشی»اش قدردانی کرده است.
یک روز پس از آن که مرتضی قربانی تهدید کرد که اسرائیل «اگر مرتکب کوچکترین خطایی در قبال ایران شود، از همان لبنان تلآویو را با خاک یکسان میکنیم»، وزیر دفاع لبنان به این سخنان واکنش نشان داد.
در گزارشها سمت آقای قربانی «مشاور فرمانده کل سپاه پاسداران» عنوان شده بود، سمتی که به گفته سخنگوی سپاه از آن او نیست.
رمضان شریف رسانهها را متهم کرده است که دچار «تحریف و برداشت نادرست» شدهاند.
سخنگوی وزارت امور خارجه کره شمالی روز پنجشنبه گفت: «ایالات متحده هر بار که دهانش را باز میکند در مورد گفتوگو صحبت میکند، اما بسیار طبیعی است که اگر گفتوگویی انجام شود ایالات متحده هیچ چیز برای ارائه به ما نخواهد داشت.»
وزارت امور خارجه کره شمالی همچنین تشکیل جلسه شورای امنیت سازمان ملل با موضوع کره شمالی را «کاری احمقانه» خواند و با انتقاد از اظهارات مقامات ایالات متحده در آن جلسه هشدار داد که آماده پاسخگویی به هرگونه اقدامی که واشینگتن انتخاب کند هست.
به گزارش خبرگزاری دولتی کره شمالی، سخنگوی وزارت امور خارجه این کشور گفته است: «ایالات متحده در این نشست صحبت از اقدام متقابل متناسب کرده است، و همان طور که گفتهایم چیزی برای از دست دادن نداریم و آماده هستیم تا به هر اقدام متقابلی که آمریکا انتخاب کند پاسخ بدهیم.»
مذاکرات هستهای بین پیونگیانگ و واشینگتن متوقف شده است و این امر به نگرانیها در سطح بینالمللی دامن زده که کره شمالی ممکن است آزمایش موشکی هستهای یا برد بلند خود را که از سال ۲۰۱۷ به حالت تعلیق درآمده، از سر بگیرد.
جلسه شورای امنیت با ۱۵ عضو روز چهارشنبه با موضوع کره شمالی و در میان این نگرانیها برگزار شد.
کلی کرفت، فرستاده آمریکا به سازمان ملل، در این جلسه گفت که آمریکا آماده است «به طور همزمان قدمهای مشخصی» را برای توافق بر سر برنامههای هستهای و موشکی کره شمالی بردارد، اما افزود که شورای امنیت باید آماده پاسخگویی به هرگونه تحریک از سوی پیونگیانگ باشد.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، در روزهای اخیر در پی انتشار گزارشهایی از آزمایش تازه «نظامی» در کره شمالی، به رهبر آن کشور هشدار داد «اگر رفتاری از روی دشمنی انجام دهد، در واقع همه چیز را از دست خواهد داد».
فائزه عبدیپور، از فعالان دراویش گنابادی، روز پنجشنبه از وضع جسمی ۱۴ درویش زندانی که ۴۰ روز از اعتصاب غذایشان میگذرد ابراز نگرانی کرد.
خانم عبدیپور، همسر محمد شریفی مقدم از دراویش زندانی، پیشتر در توئیتی نوشته بود: «۱۴ درویش زندانی با خواسته «رفع کامل فشارها و محدودیتهای امنیتی از شخص دکتر نورعلی تابنده و بازگشایی حسینیهها و مجالس درویشی دست به اعتصاب غذا زدهاند.»
پس از درگیری بین مأموران امنیتی و شماری از دراویش گنابادی در خیابان گلستان تهران در بهمن و اسفند ۹۶، فشارها بر این دراویش بهشدت افزایش یافت و نورعلی تابنده، رهبر این گروه، در ویدئویی که پانزدهم اسفند آن سال منتشر شد تلویحاً تأیید کرد که در بازداشت خانگی قرار دارد.
سیام بهمن و اول اسفند ۱۳۹۶ که به حادثه گلستان هفتم معروف شد بیش از ۴۰۰ درویش گنابادی در جریان درگیری با نیروهای امنیتی، نظامی و شبهنظامی ضربوشتم و بازداشت شدند.
در پی این رخدادها در آبانماه امسال ۷۲ درویش گنابادی زندانی در اعتراض به «عرصه تنگی که گریبان جامعه درویشی را فشرده است» دست به اعتصاب غذا زدند.
اعتصاب عدهای از آنها همچنان ادامه دارد و به گفته فائزه عبدیپور وضع جسمانی آنها «به هیچ عنوان خوب نیست».
علیرضا روشن، از فعالان حقوق دراویش در فضای مجازی، در آبانماه در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: «درویشها میگویند در این دو سالی که از حبسشان میگذرد جز استخوان مرغ در بعضی خورشها، رنگ گوشت را ندیدهاند. اما دیروز در زندان فشافویه قطعات بزرگ گوشت و میوه سرو شده است تا تمایل به شکستن اعتصاب غذا بالا برود.»
دادگاه انقلاب تهران چهار فعال حقوق زنان، اکرم نصیریان، ناهید شقاقی، اسرین درکاله و مریم محمدی را به اتهام اجتماع علیه امنیت ملی، تبلیغ علیه نظام و بیحجابی مجموعا به ۱۶ سال و هشت ماه زندان محکوم کرد.
هر یک از این فعالان حقوق زنان به چهار سال و دو ماه حبس تعزیری محکوم شدهاند.
این فعالان که از اعضای انجمن ندای زنان هستند در طول یک سال اخیر در جریان اعتراض به حجاب اجباری با برداشتن روسری بازداشت شده بودند.
در صورت تائید حکم در دادگاه تجدیدنظر و با اعمال ماده ۱۳۴ از قانون مجازات اسلامی، سه سال حبس تعزیری برای هر یک از آنها قابل اجراست.
مصطفی تاجزاده، فعال سیاسی اصلاحطلب و یکی از امضاکنندگان بیانیه ۷۷ نفر در واکنش به سرکوب اعتراضات اخیر به طور شخصی مسئولیت این بیانیه را پذیرفت.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، مصطفی تاجزاده در حاشیه پنجمین کنگره حزب اتحاد ملت ایران در جمع خبرنگاران گفت: «نوشتن این بیانیه یک کار جمعی است اما تقریباً از تمام کسانی که احضار کردند دو سؤال کردند اول اینکه چه کسی این بیانیه را نوشته و چه کسی امضا جمع کرده است، برای همین هم بنده به صراحت عرض میکنم با این که نویسنده بیانیه من نیستم مسئولیت این کار را میپذیرم.»
او افزود: «اگر قوه قضائیه دنبال این است که ببیند چه کسی آن را نوشته به آنها میگویم من نوشتم و امضا جمع کردم و هر برخوردی که میخواهند داشته باشند با من داشته باشند.»
او که خود نیز قبلاً در همین پیوند به دادسرا احضار شده است در ادامه گفت: «احضار این افراد برای اولین بار است که صورت میگیرد و این با شعارهای اصلاحی سازگار نیست، شاهدیم که فعالان سیاسی و مدنی را به دلیل استفاده از یک حق مسلم و قانونی که اعتراض هست احضار میکنند.»
همچنین خبر رسیده است که مهدی محمودیان، عضو حزب اتحاد ملت و از امضاکنندگان بیانیه ۷۷ نفر روز ۱۹ آذر و پس از احضار به دادسرا بازداشت شده است.
۷۷ فعال سیاسی از طیفهای مختلف اصلاحطلبان بعد از سرکوب شدید معترضان، با انتشار بیانیهای خواستار برخورد قانونی با عاملان شلیک به مردم شدند.
این بیانیه میگوید: «شلیک بیمحابای تفنگی که از محل بیتالمال برای دفاع از مردم فراهم شده به سوی شهروندان عادی و غیرمسلح که برای ابراز اعتراض یا خشم خود به خیابان آمدهاند، مطلقاً و فارغ از موضوع اعتراض غیرقابل توجیه و جنایتی است که قانون و دستگاه قضا نباید حتی لحظهای در تعقیب بانیان، آمران و عاملان آن تعلل کند.»
انتشار این نامه بازتاب گستردهای در رسانههای رسمی کشور داشت و حملات تندی نیز از طرف اصولگرایان به امضاکنندگان آن شد.
در این بیانیه همچنین گفته میشود: «از مسئولان امر و تصمیمگیران موکداً میخواهیم با احترام به حقوق مردم بهویژه حق اعتراض مسالمتآمیز و آزادی بیان، از اعمال خشونت در هر سطحی پرهیز کنند و فوراً نسبت به تعقیب کیفری آمران و عاملان تیراندازی بهسوی مردم اقدام کرده و نتیجه را به عرض ملت برسانند.»
محسن آرمین، حسن اسدی زیدآبادی، ابراهیم اصغرزاده، علی تاجرنیا، محمد تحققی، زهرا توحیدی، ویدا ربانی، عبدالله رمضانزاده، فیضالله عرب سرخی، ساجده کیانوش راد و صدیقه وسمقی از جمله امضاکنندگان این بیانیه هستند.
دو روز پس از آن که چهار راکت کاتیوشا به پایگاهی در نزدیکی فرودگاه بینالمللی بغداد اصابت کرد، روز چهارشنبه خبر از اصابت دو موشک دیگر به نزدیکی فرودگاه بغداد رسید.
ارتش آمریکا با انتشار بیانیهای نوشت که دو موشک کاتیوشا روز چهارشنبه در «محوطه پیرامونی» فرودگاه بینالمللی بغداد به زمین خورده است.
به نوشته این بیانیه، این حمله هیچ تلفاتی نداشته و خسارتی هم گزارش نشده است. هنوز فرد یا گروهی مسئولیت این حمله را برعهده نگرفته است.
حمله روز چهارشنبه دو روز پس از آن اتفاق افتاد که اصابت چهار راکت کاتیوشا به یک پایگاه نظامی نزدیک به فرودگاه بینالمللی بغداد به زخمی شدن پنج نیروی امنیتی عراقی منجر شد.
افراد زخمیشده عضو واحد ضد تروریسم آموزشدیده توسط نیروهای آمریکایی هستند.
مسئول آن حمله نیز مشخص نیست، اما یک مقام ارشد نظامی آمریکا که خواست نامش فاش نشود، روز چهارشنبه هشدار داد که حملات راکتی شبه نظامیان مورد حمایت ایران در عراق به پایگاههایی که میزبان نیروهای آمریکایی است، همه طرفها را به سمت درگیری و ورود به مرحلهای غیرقابل کنترل خواهد کشاند.
پس از او، ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، نیز در کنگره کشورش، گفت که در دوره تشدید خطر با ایران هستیم و هشدار داد که ایران باید «خیلی خیلی محتاط» عمل کند.
عباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران چهارشنبه به توییت امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه درباره فریبا عادل خواه و رولاند مارشال، دو تبعه فرانسوی بازداشت شده در ایران، واکنش نشان داده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در توییتی نوشته است: فرانسویها فراموش نکنند که ایران یک حاکمیت مستقل است؛ نه دولت و نه قوه قضائیه ما از هیچ کسی حتی توصیه هم نمیپذیرند. دخالت در امور داخلی ایران هم برای ما غیر قابل تحمل است.
روز گذشته امانوئل مکرون خواستار آزادی فوری فریبا عادل خواه و رولاند مارشال شد.
امانوئل مکرون در توییتی نوشته است: در این روز حقوق بشر من به فریبا عادل خواه و رولاند مارشال، دو هم وطن زندانی در ایران و خانواده های آنان فکر میکنم. زندانی کردن آنها قابل تحمل نیست. آنها میبایست بیدرنگ آزاد شوند. به رئیس جمهوری روحانی این را گفتهام و این جا هم تکرار میکنم.
در تیرماه گذشته چند وبسایت در ایران خبر دادند که فریبا عادلخواه، پژوهشگر بنیاد مطالعات علوم سیاسی پاریس، روز ۱۷ خردادماه پس از بازگشت به ایران توسط نیروهای اطلاعات سپاه در خانه خود بازداشت شده است.
وزارت خارجه فرانسه هم ۲۴ مرداد ماه اعلام کرد رولان مارشال، محقق فرانسوی چند ماه پیش در ایران بازداشت شده است. رولان مارشال متخصص امور افریقا و دوست و همکار فریبا عادلخواه است و برای دیدار با وی به تهران سفر کرده بود.
حکومت جمهوری اسلامی طی سالهای اخیر با بازداشت شهروندان دو تابعیتی آنها را به تلاش برای نفوذ یا جاسوسی در ایران متهم کرده است. این در حالی است که کشورهای غربی و نهادهای مدافع حقوق بشر میگویند جمهوری اسلامی با زندانی کردن این شهروندان دو تابعیتی از آنها برای اعمال فشار استفاده میکند.
سرپرست تیم فوتبال استقلال روز چهارشنبه گفته است، مبلغ قرارداد آندرهآ استراماچونی تا فردا به وی پرداخت خواهد شد و مرد ایتالیایی تا روز شنبه بار دیگر روی نیمکت آبیپوشان تهرانی خواهد نشست.
آندرهآ استراماچونی، مربی تیم فوتبال استقلال تهران، هفته گذشته به دنبال بروز مشکلاتی در دریافت حقوقش، همراه دستیارانش از سمت خود کنارهگیری و ایران را ترک کرد. قهر آندرهآ استراماچونی باعث شد تا مدیرعامل تیم استقلال استعفا کند.
به گزارش ایرنا، اسماعیل خلیلزاده که به تازگی به عنوان سرپرست استقلال منصوب شده٬ برای مذاکره با وکیل آندرهآ استراماچونی به ترکیه سفر کرده است.
این گزارش می افزاید، مذاکرات اولیه برای بازگشت آندره آ استراماچونی با وکیل وی در استانبول انجام و توافقاتی میان طرفین صورت گرفت.
اسماعیل خلیلزاده با اشاره به این که «فردا مطالبات آندرهآ استراماچونی به حساب او واریز» میشود، گفته است:«این پول از مسیر صحیحی که تدابیرش اندیشیده شده، به حساب سرمربی ایتالیایی منتقل خواهد شد.»
وی اضافه کرد:«مذاکرات اولیه با استراماچونی و وکلای وی صورت گرفته و امیدواریم با واریز وجه، مقدمات سفر وی به تهران فراهم شود.»
طبق این گزارش، طبق قرارداد جدید باشگاه استقلال؛ استراماچونی تا ۱۲ خرداد ۱۳۹۹ سرمربی آبیپوشان تهرانی خواهد بود.
شرکتهای چینی «هوآوی» و فنلاندی «نوکیا» برنده مناقصه توسعه فناوری شبکه تلفن همراه «فایو جی» (5G) شرکت «تلفونیکا دویچلند» آلمان شدند.
«تلفونیکا دویچلند» از زیرمجموعههای غول فناوری اسپانیایی، تلفونیکا، است که در آلمان خدمات اینترنتی و ارتباطاتی ارائه میدهد.
انتخاب هوآوی به عنوان پیمانکار پروژه در حالی است که آمریکا این شرکت چینی را به اتهام جاسوسی برای دولت چین تحریم کرده و دولت آلمان هنوز تصمیم نگرفته است که زیر ریسک همکاری با هوآوی برود یا نه.
در همین حال با انتخاب هوآوی، ارزش سهام شرکت «تلفونیکا دویچلند» در بازار بورس فرانکفورت ۲.۵ درصد افت کرد.
دو شرکت دیگر خدمات اینترنتی و ارتباطات آلمان، «دویچه تلکوم» و «ودافون» در حال متوقف کردن همکاریهای خود با این شرکت چینی هستند.
قبلا آمریکا به آلمان و دیگر شرکای خود هشدار داده بود که از خرید محصولات و خدمات «غیرقابل اطمینان» شرکت هوآوی خودداری کنند.
آمریکا حدود یک دهه است که هوآوی، به عنوان بزرگترین شرکت تولید کننده وسایل و شبکههای ارتباطی جهان، را متهم میکند که به «پوششی» برای «جاسوسی چین» تبدیل شده است.
هواوی و دولت چین این اتهام را رد میکنند.