لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۹ شهریور ۱۴۰۵ تهران ۱۲:۴۳

کرملین می‌گوید سفر زلنسکی به واشینگتن نشان می‌دهد اوکراین خواهان جنگ است

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین، در صحن کنگره آمریکا در کنار سیاستمداران بلندپایه ایالات متحده از جمله کامالا هریس، معاون رئیس جمهوری
ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین، در صحن کنگره آمریکا در کنار سیاستمداران بلندپایه ایالات متحده از جمله کامالا هریس، معاون رئیس جمهوری

مقامات روسیه روز پنجشنبه اول دی دیدار ولودیمیر زلنسکی، رییس جمهوری اوکراین از واشینگتن را به مسخره گرفته و گفتند بیانیه‌هایی که در جریان این سفر منتشر شده است نشان می دهد که او و حامیانش در آمریکا «خواستار صلح» نیستند.

آقای زلنسکی در سخنرانی در کنگره آمریکا با تشویق‌های مکرر نمایندگان مجالس قانونگذاری آمریکا روبرو شد. کاخ سفید ساعاتی قبل از دیدارش با جو بایدن، رییس جمهوری آمریکا، یک بسته کمک نظامی دیگر به اوکراین به ارزش ۱.۸ میلیارد دلار را اعلام کرد.

در واکنش به این تحولات دمیتری پسکوف، سخنگوی کاخ کرملین روز پنجشنبه گفت دادن تسلیحات پیشرفته بیشتر به ارتش اوکراین به جنگ پایان نخواهد داد. او افزود:«در جریان سفر آقای زلنسکی به واشینگتن هیچ اشاره‌ای به تلاش برای صلح نشد و مسکو معتقد است که واشینگتن در عمل و به شکل مستقیم قصد دارد با قربانی کردن آخرین اوکراینی جنگ با روسیه را ادامه دهد. » او درعین حال حملات «وحشیانه» ارتش اوکراین به ساختمان‌های مسکونی در مناطق تحت کنترل روسیه را محکوم کرد.

فرماندار منصوب مسکو در استان دونتسک گفت بر اثر گلوله باران یک هتل در شهر دونتسک در طول شب چهارشنبه دو نفر کشته و چندین نفر از جمله یک معاون سابق نخست وزیر روسیه مجروح شده اند.

به گزارش رسانه‌های روسیه روز پنجشنبه یک مقام منصوب روسیه در نواحی اشغالی استان خرسون بر اثر انفجار بمبی که در یک خودرو کار گذاشته شده بود کشته شده است.

آقای زلنسکی روز پنجشنبه در مسیر بازگشت از وانشگتن در لهستان توقف با تعدادی از مقامات این کشور از جمله رییس جمهوری لهستان نیز دیدار و گفتگو کرد.

سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز روز پنجشنبه در یک نشست خبری درمورد سفر رییس جمهوری اوکراین به واشینگتن گفت:«مذاکرات در واشینگتن نشان می دهد که نه اوکراین و نه ایالات متحده برای صلح تلاش نمی کنند. هدف آنها ادامه تنش و جنگ است.»

سفیر روسیه در واشینگتن نیز در پیامی ولودیمیر زلنسکی و مقامات آمریکایی را «به تمرکز روی جنگ و تشدید وابستگی حکومت اوکراین به نقشه‌ها و اولویت‌های واشینگتن» متهم کرد.

شبکه‌های تلویزیونی وابسته به حکومت روسیه نیز در پوشش خود از این سفر تلاش کردند حمایت نظامی و سیاسی واشینگتن از اوکراین را کم اهمیت جلوه داده و ادعا کردند که تعدادی از نمایندگان کنگره آمریکا درجلسه سخنرانی آقای زلنسکی شرکت نکرده اند.

در پی تهاجم نظامی روسیه به اوکراین در پنجم اسفند گذشته چند دوره مذاکره بین مقامات دو کشور با میانجی گری ترکیه برگزار شد. در آن زمان ولودیمیر زلنسکی بارها خواستار ملاقات رو در رو با ولادیمیر پوتین شد. مذاکرات در ترکیه در ماه اردیبهشت بدون نتیجه پایان یافت.

در پی الحاق چهار استان اوکراین به خاک روسیه در اواخر شهریور ولودیمیر زلنسکی اعلام کرد که دیگر حاضر نیست با رییس جمهوری روسیه ملاقات کند و تاکید کرد که تنها شرط دستیابی به صلح خروج کامل ارتش روسیه از تمامی مناطق اشغالی است.

یک روز پس از دیدار آقای زلنسکی از واشینگتن، اتحادیه اروپا رییس جمهوری اوکراین را به بروکسل، مقر اين اتحاديه دعوت کرد.

به گفته سخنگوی چارلز میشل، رییس شورای اروپا این سفر قرار است روز سوم فوریه انجام شود. این سخنگو افزود که رهبران ۲۷ کشور عضو اتحادیه شرکت در این ملاقات نخواهند کرد. در این سفر اورسولا فن درلاین، رییس کمیسیون اروپا به نیابت از سوی این اتحادیه با آقای زلنسکی دیدار خواهد کرد.

دیدار از واشینگتن اولین سفر خارجی آقای زلنسکی پس از شروع تهاجم نظامی روسیه بود. او در تمامی جلسات مهم بین المللی از جمله اجلاس سران گروه هفت و یا سران گروه بیست از طریق تماس ویدئویی شرکت کرده است.

این مطلب بخشی از:
XS
SM
MD
LG