لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۲ تهران ۱۸:۴۹

سعد حریری لیست کابینه پیشنهادی خود را به رئیس جمهوری لبنان ارائه کرد


سعد حریری می‌گوید دولت جدید می‌تواند کار نجات کشور را آغاز کند.

سعد حریری، نخست وزیر مکلف لبنان روز چهارشنبه گفت که وی فهرست پیشنهادی وزرای کابینه آینده را به میشل عون، رئیس جمهور، ارائه کرده و منتظر پاسخ او در روز پنجشنبه است.

به گزارش رویترز، این اقدام تازه گامی در راستای پایان دادن به تقریباً ۹ ماه بن‌بست سیاسی در کشور لبنان است که در آستانه فروپاشی اقتصادی قرار دارد.

سعد حریری که از زمان انتصاب وی در ماه اکتبر سال گذشته با میشل عون بر سر وزرای کابینه اختلاف داشته است، به خبرنگاران گفت: اکنون لحظه حقیقت فرا رسیده است.

نخست وزیر مکلف لبنان اظهار داشت، به نظر من این دولت می‌تواند کار نجات کشور را شروع و مانع فروپاشی آن شود.

کابینه پیشنهادی سعد حریری شامل ۲۴ وزیر متخصص است که در راستای ابتکار دولت فرانسه برای خروج لبنان از وضعیت کنونی مطرح شده است.

میشل عون نیز در بیانیه‌ای گفته است، فهرست پیشنهادی سعد حریری را مورد بررسی قرار خواهد داد.

رئیس جمهوری لبنان اضافه کرده است، فهرست کابینه پیشنهادی نخست وزیر مکلف شامل افراد و چهره‌های جدیدی است و نحوه توزیع پست‌ها و همچنین این فهرست برخلاف توافق قبلی است.

تلویزیون الحدث متعلق به عربستان سعودی نیز به نقل منابعی پیش از این گزارش داده بود كه مصر از سعد حریری خواسته است که ایستادگی کند.

منابعی در قاهره گفته‌اند، مصر به سعد حریری وعده حمایت اقتصادی و سیاسی داده و به زودی یک هیئت مصری به بیروت سفر خواهد کرد.

دولت قبلی لبنان در پی انفجار مهیب اوت ۲۰۲۰ در بندرگاه بیروت استعفا داد ولی به عنوان دولت موقت امور جاری کشور را اداره می‌کند. در آن انفجار بیش از ۲۰۰ نفر کشته و حدود شش هزار نفر زخمی شدند و هزاران ساختمان مسکونی و تجاری ویران شد و یا به شدت آسیب دیدند.

میشل عون در سال ۲۰۱۶ از سوی پارلمان لبنان برای یک دوره شش ساله به عنوان رئیس‌جمهوری انتخاب شد. او از متحدان گروه حزب‌الله مورد حمایت ایران است.

بحران سیاسی و اقتصادی لبنان که از اواخر سال ۲۰۱۹ آغاز شد شدیدترین دوران بی‌ثباتی کشور از زمان پایان جنگ داخلی پانزده ساله این کشور در سال ۱۹۹۰ است.

از شروع بحران اقتصادی اخیر ارزش پول ملی لبنان حدود ۹۰ درصد سقوط کرده و بیکاری به شدت افزایش یافته است.

بهای کالاهای اساسی و نرخ تورم به شکل سرسام آوری افزایش یافته و نهادهای مدنی و کارشناسان اقتصادی می‌گویند که حدود نیمی از جمعیت کشور اکنون زیر خط فقر هستند.

با استفاده از رویترز و رادیو فردا
  • 16x9 Image

    رادیو فردا

    رادیوفردا بخش ایران رادیو اروپای آزاد/ رادیو آزادی است که با بودجه کنگره آمریکا و زیر نظر سازمان رسانه‌های جهانی ایالات متحده فعالیت می‌کند. رادیوفردا در تلاش است اخبار و گزارش‌های دقيق و عينی و بی‌طرفانه را با هدف گردش آزاد اطلاعات در چارچوب اصول روزنامه‌نگاری حرفه‌ای به مخاطبان فارسی‌زبان ارائه کند.

XS
SM
MD
LG