لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ تهران ۱۰:۵۱
عکسی که سفیر اسرائیل در واشینگتن از دیدار نتانیاهو با ویتکاف و کوشنر منتشر کرده است
عکسی که سفیر اسرائیل در واشینگتن از دیدار نتانیاهو با ویتکاف و کوشنر منتشر کرده است

زنده دیدار و گفت‌وگوی نتانیاهو با ویتکاف و کوشنر در واشینگتن، پیش از دیدار با ترامپ

به‌روز شده

پوشش زندهٔ رادیوفردا هر روز شماری از مهم‌ترین اظهارنظرهای رسمی، ارزیابی‌ها و تحولات بازتاب‌یافته در رسانه‌های ایران و جهان در خصوص ایران را ارائه می‌کند.

۰۰:۴۳ ۱۸.۱۱.۱۴۰۴

آتش‌سوزی در «کارگاه نجاری» داخل محوطۀ ستاد مشترک ارتش

در پی انتشار تصاویری از آتش‌سوزی و دود در نزدیکی اماکن نظامی در مرکز تهران، ارتش جمهوری اسلامی شامگاه جمعه اعلام کرد یک «کارگاه نجاری» داخل محوطه ستاد مشترک ارتش به دلیل «اتصال برق» طعمه حریق شده بود.

این در حالی است که سخنگوی آتش‌نشانی تهران در نخستین واکنش، بدون اشاره به این که حادثه داخل یک مکان نظامی بوده است، به خبرگزاری مهر گفت یک کارگاه نجاری حوالی ساعت ۱۹ در خیابان قدوسی آتش گرفته بود که توسط آتش‌نشانی اطفا شد. او اعلام کرد که این حادثه زخمی به جا نگذاشته است.

از سوی دیگر، کانال تلگرامی وحید آنلاین به نقل از شاهدان عینی از شنیده شدن صدای انفجار از داخل محوطه ستاد مشترک ارتش خبر داد.

۲۱:۴۱ ۱۷.۱۱.۱۴۰۴

ایران در مذاکرات عمان درخواست آمریکا برای توقف غنی‌سازی را «رد کرده است»

خبرگزاری رویترز و روزنامه وال‌استریت جورنال به شکل جداگانه گزارش دادند که جمهوری اسلامی در جریان مذاکرات روز جمعه با آمریکا درخواست واشینگتن برای توقف غنی‌سازی اورانیوم را رد کرده است.

یک دیپلمات منطقه‌ای که از سوی تهران در جریان مذاکرات قرار گرفته، به رویترز گفت ایران در گفت‌وگوهای عمان، درخواست‌های آمریکا برای توقف غنی‌سازی اورانیوم در خاک خود را رد کرده است، اما آمادگی دارد درباره «سطح و خلوص» غنی‌سازی یا ایجاد یک کنسرسیوم منطقه‌ای گفت‌وگو کند.

او افزود که در جریان مذاکرات مسقط، درباره برنامه موشکی ایران گفت‌وگویی صورت نگرفته است.

وال‌استریت جورنال نیز گزارش داد که در مذاکرات عمان هرچند که طرفین آمادگی خود را برای ادامه تلاش‌ها به‌منظور دستیابی به یک راه‌حل دیپلماتیک را نشان دادند، اما تهران بر مخالفت خود با توقف غنی‌سازی اورانیوم پافشاری کرده است.

مقام‌های جمهوری اسلامی بعد از حملات روز اول تیر آمریکا به سه مرکز هسته‌ای ایران می‌گویند ذخیره اورانیوم ۶۰ درصدی در زیر زمین مدفون است و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز چند نوبت گفته که تهران اجازه دسترسی بازرسان این نهاد به تأسیسات آسیب‌دیده را صادر نمی‌کند و به همین دلیل امکان راستی‌آزمایی دقیق وجود ندارد.

۲۱:۱۱ ۱۷.۱۱.۱۴۰۴

فرانسه خواستار «خویشتنداری» گروه‌های نیابتی ایران در صورت درگیری نظامی شد

وزیر خارجه فرانسه روز جمعه ۱۷ بهمن در جریان سفر خود به لبنان گفت ایران باید دست از «نقش بی‌ثبات‌کننده» خود بردارد و در این زمینه به برنامه هسته‌ای و حمایت از «گروه‌های تروریستی» که به گفته او کشورهای منطقه و اروپا را تهدید می‌کنند، اشاره کرد.

ژان‌نوئل بارو در یک کنفرانس خبری در بیروت همچنین از «گروه‌های مورد حمایت ایران» ازجمله حزب‌الله لبنان خواست در صورت هرگونه تشدید تنش نظامی مرتبط با جمهوری اسلامی، «نهایت خویشتنداری» را از خود نشان دهند.

این اظهارات چند ساعت پس از پایان مذاکرات ایران و آمریکا در عمان انجام شد و در شرایطی که ایالات متحده تجهیزات نظامی زیادی را به خاورمیانه منتقل کرده است.

درخواست بارو از حزب‌الله لبنان در حالی مطرح می‌شود که دولت لبنان متعهد شده این گروه مورد حمایت ایران را خلع سلاح کند و در مقابل، این گروه چنین اقدامی را نمی‌پذیرد.

۱۹:۰۳ ۱۷.۱۱.۱۴۰۴

کناره‌گیری اعتراضیِ نیلوفر کریمی داور لیگ برتر فوتسال

نیلوفر میرکریمی، داور لیگ برتر فوتسال ایران، با انتشار پستی در صفحۀ اینستاگرام خود کناره‌گیری کرد و نوشت «این خداحافظی نه از سر خستگی یا بی‌مسئولیتی، که از سر درد است».

او در این پیام تأکید کرده داوری برایش همواره نماد «عدالت، انصاف و حفظ کرامت انسانی» بوده، اما افزوده است زمانی که «خون انسان‌ها بر زمین می‌ریزد»، ادامۀ این مسیر برایش ممکن نیست و وجدان انسانی اجازۀ چشم‌پوشی نمی‌دهد.

۱۸:۵۹ ۱۷.۱۱.۱۴۰۴

عراقچی بعد از پایان مذاکرات عمان: ادامۀ مذاکرات منوط به تصمیمات در پایتخت‌هاست

عباس عراقچی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی، روز جمعه ۱۷ بهمن اعلام کرد طی چند ساعت گفت‌وگو با نمایندگان ایالات متحده در عمان، طرفین دربارۀ «چارچوب یک گفت‌وگوی جدید» صحبت کردند و ادامۀ مذاکرات به مشورت‌ها در پایتخت‌های دو کشور بستگی دارد.

او با انتشار بیانیه‌ای با تأکید بر این‌که مذاکره غیرمستقیم و از طریق وزیر خارجه عمان انجام شد، گفت: «دربارۀ اصل ادامه مذاکرات تقریباً توافق نظر وجود دارد و مقرر شده مذاکرات ادامه پیدا کند، اما زمان و تاریخ دور بعدی پس از مشورت‌های بعدی و از طریق میانجی عمانی تعیین خواهد شد.»

آقای عراقچی در عین حال تأکید کرد که ادامۀ مذاکرات «منوط به انجام مشورت‌ها در پایتخت‌ها و تصمیم‌گیری درباره نحوۀ ادامه مسیر است».

وزیر خارجه ایران سپس در گفت‌وگو با خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، دربارۀ موضوعات مطرح‌شده در مذاکرات اعلام کرد: «موضوع گفت‌وگوهای ما صرفاً هسته‌ای است و ما در خصوص هیچ موضوع دیگری با آمریکایی‌ها گفت‌وگو نمی‌کنیم.»

۱۸:۵۴ ۱۷.۱۱.۱۴۰۴

رضا پهلوی: تنها توافق مورد قبول، تسلیم جمهوری اسلامی مقابل ملت است

شاهزاده رضا پهلوی، پیش از آغاز مذاکرات ایران و آمریکا در عمان، در شبکۀ ایکس نوشت: «تنها توافق قابل قبول، توافقی‌ است که در آن جمهوری اسلامی در برابر ملت ایران تسلیم شود.»

او تأکید کرد که «ما برای چنین توافقی که صلح را به منطقه و جهان خواهد آورد، آماده‌ایم.»

علاوه بر فعالان سیاسی ایرانی، شماری از چهره‌های سیاسی ایالات متحده نیز هشدار داده‌اند که مذاکرات نباید به پروندۀ هسته‌ای ایران محدود شود.

آمریکا می‌گوید برنامۀ موشکی جمهوری اسلامی، برخورد با معترضان و نیروهای نیابتی حکومت ایران نیز جزو محور مذاکرات هستند. تهران اما تأکید دارد که تنها روی پروندۀ هسته‌ای مذاکره می‌کند.


۱۸:۳۸ ۱۷.۱۱.۱۴۰۴

مولوی عبدالحمید: اکثریت قاطع مردم ایران ناراضی هستند

مولوی عبدالحمید، امام جمعۀ اهل سنت زاهدان، می‌گوید «اکثریت قاطع» مردم ایران، ناراضی هستند و «هیچ عالمی که بر مسیر اعتدال» باشد، «کشتار» دی‌ماه ۱۴۰۴ را جایز نمی‌داند.

او در خطبه‌های نماز جمعه ۱۷ بهمن، برای چندمین‌بار حوادث دی‌ماه را «بسیار دلخراش و تکان‌دهنده» توصیف کرد.

آقای عبدالحمید، «ریشۀ مشکلات» ایران را در قانون اساسی دانست و افزود که بعد از انقلاب، «نگاه‌های مذهبی و قومی» در کشور حاکم شد.

امام جمعه اهل سنت زاهدان با اشاره به «تنگ‌نظری‌ها» و «گزینش‌های سخت» که منجر به محدودکردن مجلس و دولت شد، اضافه کرد که حتی اصلاحات در ایران هم راه به جایی نبرد.

او با اشاره به اینکه به مرور زمان فضای کشور به سمت «امنیتی» و «نظامی» رفت، تأکید کرد که در جمهوری اسلامی، حتی «مذاهب» هم امنیتی شدند.

۱۷:۲۳ ۱۷.۱۱.۱۴۰۴

حضور فرمانده سنتکام در دیدار هیئت آمریکا با وزیر خارجۀ عمان

خبرگزاری رویترز به نقل از یک منبع دیپلماتیک ایرانی نوشته که هرگونه «حضور سنتکام (فرماندهی مرکزی آمریکا) یا هر مقام نظامی منطقه‌ای در مذاکرات، می‌تواند روند گفت‌وگوهای غیرمستقیم هسته‌ای میان ایران و ایالات متحده» در عمان را به خطر بیندازد.

این در حالی است که در تصاویر منتشرشده از دیدار وزیر خارجه عمان با هیئت مذاکره‌کننده ایالات متحده در مسقط، برد کوپر، فرمانده ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) نیز حضور داشته است.

پیش از این وال استریت جورنال، به نقل از یک مقام آمریکایی گزارش داده بود که برد کوپر به مذاکرات خواهد پیوست.

خبر حضور کوپر در این نشست پس از افزایش حضور نظامی نیروی دریایی آمریکا در نزدیکی ایران و هشدارهای دونالد ترامپ مبنی بر اینکه اگر توافقی حاصل نشود، «احتمالاً اتفاقات بدی» رخ خواهد داد، منتشر می‌شود.

این هشدارها و افزایش حضور نظامی آمریکا در نزدیکی ایران با واکنش مقام‌های جمهوری اسلامی روبرو شده است.

احمد علم‌الهدی، امام جمعۀ مشهد در خطبه‌های نماز جمعه ۱۷ بهمن گفته: «این مذاکره که بالای سر میزش اسلحه و هواپیما قرار دارد، سیاست‌بازی آمریکاست و همۀ دنیا می‌فهمند مسخره است.»

حضور برد کوپر، فرمانده سنتکام در دیدار هئیت آمریکا با وزیر خارجۀ عمان، نفر دوم از سمت چپ
حضور برد کوپر، فرمانده سنتکام در دیدار هئیت آمریکا با وزیر خارجۀ عمان، نفر دوم از سمت چپ


۱۶:۵۱ ۱۷.۱۱.۱۴۰۴

دیدار وزیر دفاع جمهوری اسلامی با الهام علی‌اف در باکو

هم‌زمان با مذاکرات ایران و آمریکا در عمان، رسانه‌های ایران از سفر عزیز نصیرزاده، وزیر دفاع جمهوری اسلامی به جمهوری آذربایجان خبر داده‌اند.

رسانه‌های ایران نوشته‌اند الهام علی‌اف، رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان در این دیدار گفته باکو اجازه نخواهد داد «هیچ تهدیدی متوجه جمهوری اسلامی شود».

۱۳:۲۵ ۱۷.۱۱.۱۴۰۴

وزارت خارجه عمان: دو طرف مایل به موفقیت گفت‌وگوها هستند

وزارت خارجه عمان با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد بدر بن حمد البوسعیدی، وزیر خارجه عمان، با هر یک از دو هیئت ایرانی و آمریکایی که برای مذاکره در مسقط به سر می‌برند، به‌طور جداگانه رایزنی‌هایی انجام داده است.

بر اساس این بیانیه، «این رایزنی‌ها بر فراهم‌سازی شرایط مناسب برای ازسرگیری مذاکرات دیپلماتیک و فنی متمرکز بود و بر اهمیت آن با توجه به تمایل طرف‌ها برای موفقیت این گفت‌وگوها در راستای تضمین تداوم امنیت و ثبات تأکید شد».

مذاکرات ایران و آمریکا طبق برنامه‌ریزی قبلی امروز ۱۷ بهمن در پایتخت عمان در حال انجام است اما هنوز هیچ جزئیاتی از گفت‌وگوها به‌جز خبرهای کلی دیدار و گفت‌وگوی نمایندگان دو طرف با وزیر خارجه عمان منتشر نشده است.

بیشتر

XS
SM
MD
LG