لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۲ تهران ۰۴:۲۴

خبرهای کوتاه

مرکل می‌گوید به رسمیت شناختن حکومت طالبان در دستور کار نیست

آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان
آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان

صدر اعظم آلمان می‌گوید مساله به رسمیت شناختن حکومت طالبان در افغانستان در دستور کار اجلاس گروه ۲۰ نیست با این همه مذاکره با این گروه در جریان است.

آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان در ویدیو کنفرانسی در نشست گروه ۲۰ درباره وضعیت افغانستان گفت: کمک به افغانستان با وجود حکومت طالبان باید ادامه یابد.

با این همه او تاکید کرد اگر کل سیستم مالی در افغانستان سقوط کند هیچ کس از آن نفع نمی‌برد و هیچ کمک بشردوستانه‌ای نمی‌توان انجام داد.

انگلا مرکل در این اجلاس تاکید کرد برای حل مشکلات انسانی در افغانستان، ۶۰۰ میلیون یورو کمک مالی در نظر گرفته است.

کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان از جامعه بین‌المللی خواسته است که در ارائه کمک‌های وعده داده شده به افغانستان شتاب کند.

مهم‌ترین خبرهای ایران و جهان

حمله با سلاح سرد در پاریس یک کشته و دو مجروح برجای گذاشت

وزیر کشور فرانسه روز شنبه ۱۱ آذرماه اعلام کرد، حمله یک مرد با چاقو به عابران در مرکز پاریس در نزدیکی برج ایفل، یک نفر کشته و دو نفر دیگر زخمی شد.

جرالد دارونین در شبکه اجتماعی ایکس نوشت، پلیس فرد مهاجم را بازداشت کر.

وزیر کشور فرانسه می‌گوید فرد مهاجم سابقه کیفری دارد و در سال ۲۰۱۶ به دلیل برنامه ریزی برای یک حمله بازداشت و تا سال ۲۰۲۰ در زندان بود.

پلیس نیز از شهروندان خواست از رفتن به منطقه‌ای که حمله رخ داده خودداری کنند.

خبرگزاری فرانسه به نقل از یک شاهد نوشت که مهاجم به هنگام حمله شعار «الله اکبر» سرداد.

در همین حال، دفتر دادستانی ضد تروریسم فرانسه نیز می‌گوید که هنوز مسئولیت تحقیقات به این دفتر واگذار نشده است.

دکتر پاتریک پلوکس یک پزشک حاضر در صحنه حمله به شبکه تلویزیونی «بی‌اف‌ام» گفت، ضارب خیلی سریع توسط پلیس دستگیر شد. ما سعی کردیم جان مردی که مورد حمله قرار گرفته بود را نجات دهیم. اما او جان باخت . افرادی که مورد حمله قرار گرفتند توریست بودند.

سنتکام از رهگیری یک «پهپاد ایرانی» توسط ناو آیزنهاور آمریکا خبر داد

 هواپیمابر «یواس‌اس دوایت آیزنهاور» (عکس از آرشیو)
هواپیمابر «یواس‌اس دوایت آیزنهاور» (عکس از آرشیو)

ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا، سنتکام، روز شنبه ۱۱ آذرماه اعلام کرد واحد هوایی همراه ناو هواپیمابر «یواس‌اس دوایت آیزنهاور» آمریکا در خلیج فارس یک پهپاد ایرانی را رهگیری کرده است.

ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا عکسی از این «پهپاد ایرانی» در شبکه اجتماعی ایکس منتشر کرده است.

عکس منتشر شده توسط سنتکام
عکس منتشر شده توسط سنتکام

سنتکام می‌گوید، این پهپاد «به شیوه‌ای ناامن و غیرحرفه‌ای» در حین عملیات هوایی این ناو هواپیمابر در حال پرواز بود.

ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا تصریح کرده است نیروی دریایی ایالات متحده به پرواز و همچنین کشتیرانی خود در آب‌هایی که قوانین بین المللی اجازه دهد، ادامه خواهد داد.

سنتکام در حالی از رهگیری این پهپاد ایرانی در خلیج فارس خبر داده است که پنجشنبه هم اعلام کرد، ناو یو‌اس‌اس کارنی در جنوب دریای سرخ یک فروند پهپاد ساخت ایران را رهگیری و منهدم کرده است.

ارتش آمریکا نیز روز چهارشنبه از نزدیک شدن یک پهپاد ایرانی تا ۱۵۰۰ یاردی ناو هواپیمابر آیزنهاور در دریای عرب خبر داد.

برد کوپر، جانشین فرمانده ناوگان پنجم آمریکا، روز هفتم آذر اعلام کرده بود که پهپاد ایرانی با اجتناب از فاصله‌گیری حداقل ۱۰ مایل دریایی از این ناو، «اقدامات احتیاط ایمنی» را نقض کرده است.

او گفت٬ این پهپاد بعد از هشدارهای مکرر ناو آمریکایی، در نهایت از محل دور شد.

اوایل ماه جاری نیز ناو « یواس‌اس توماس هاندر» آمریکا یک پهپاد پرتاب‌شده توسط حوثی‌های یمنی مورد حمایت ایران را در باب‌المندب سرنگون کرد.

تنگه باب‌المندب یکی از گذرگاه‌های مهم تجارت دریایی جهان است و راه ارتباط با دریای سرخ، کانال سوئز و آب‌های مدیترانه است.

نیروی دریایی ایالات متحده از زمان آغاز جنگ اسرائیل و گروه افراطی حماس در ۱۵ مهرماه چندین ناو جنگی در منطقه مستقر کرده تا مانع گسترش تنش‌های نظامی در منطقه شود.

سرویس امنیتی اوکراین از سفر رئیس‌جمهور سابق این کشور به مجارستان جلوگیری کرد

پترو پوروشنکو، رئیس‌جمهور سابق اوکراین
پترو پوروشنکو، رئیس‌جمهور سابق اوکراین

سرویس امنیتی اوکراین از تلاش پترو پوروشنکو، رئیس‌جمهور سابق کشور، برای سفر به مجارستان خبر داده و گفت که این سفر توطئه روسیه برای آسیب زدن به منافع اوکراین است.

حزب آقای پوروشنکو، اتحاد اروپایی، روز شنبه ۱۱ آذر اعلام کرد که هدف از سفر زمینی او به مجارستان، گذر از این کشور و دیدارهایی در لهستان و ایالات متحده آمریکا بوده و نباید سرویس امنیتی اوکراین در این موضوع مداخله کند.

آقای پوروشنکو روز جمعه از مرز اوکراین و مجارستان بازگردانده شد.

سرویس امنیتی اوکراین، اس‌بی‌یو، می‌گوید هدف رئیس‌جمهور سابق دیدار با ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان، بود که روابط نزدیکی با ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه دارد و مخالف عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا است.

این نهاد اطلاعاتی در بیانیه خود روسیه را به طراحی توطئه دیدار آقای پوروشنکو با نخست‌وزیر مجارستان متهم کرده و گفته است کرملین در تدارک یک سری اقدامات خرابکارانه برای بی‌اعتبار کردن اوکراین در میان متحدان غربی است.

این بیانیه می‌افزاید روسیه دیدار پوروشنکو و اوربان را برنامه‌ریزی کرده تا آن را به عملیات روانی علیه اوکراین تبدیل کند.

مجارستان تاکنون واکنشی به این موضوع نشان نداده است.

سرویس امنیتی اوکراین همچنین اعلام کرده که نخست‌وزیر مجارستان به صورت سیستماتیک مواضع ضد اوکراینی دارد و «دوست پوتین» است.

در بیانیه این سازمان آمده است: «مجارستان در صدد لغو تحریم‌هایی است که به خاطر تهاجم نظامی روسیه به اوکراین علیه این کشور وضع شده است.»

مجارستان بارها اعلام کرده که مخالف عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا است و همچنین با ارسال کمک‌های مالی و تسلیحاتی اتحادیه اروپا به اوکراین مخالف است.

طی ماه‌های گذشته اتحادیه اروپا مصرانه از مجارستان خواسته است که از حق وتوی خود برای جلوگیری از ورود اوکراین به اتحادیه اروپا استفاده نکند؛ اما آقای اوربان می‌گوید اوکراین شرایط لازم برای عضویت در این اتحادیه را ندارد.

آقای پوروشنکو از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۹ رئیس‌جمهور اوکراین بود.

زمان انتخابات ریاست‌جمهوری آتی این کشور در مارس سال آینده میلادی است، اما ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور کنونی کشور گفته که به خاطر شرایط جنگی کشور، برگزاری انتخابات به آینده موکول شده است.

روسیه در سال ۲۰۱۴ منطقه کریمه اوکراین را اشغال کرد و از فوریه ۲۰۲۲ دست به حمله مجدد به اوکراین زده و دوباره بخشی از این کشور را اشغال کرده و جنگ میان دو کشور کماکان ادامه دارد.

با استفاده از گزارش‌های رویترز و رادیوفردا/ د. خ./ ف. دو.

اعتراضات خیابانی و جو امنیتی در میبد پس از کشته‌شدن یک نوجوان

عکس مربوط به مراسم تشییع پیکر نوجوان کشته‌شده در میبد است
عکس مربوط به مراسم تشییع پیکر نوجوان کشته‌شده در میبد است

پس از اعتراضات خیابانی نسبت به کشته‌شدن یک جوان در یک «نزاع و درگیری دسته‌جمعی» در شهرستان میبد، فرمانده انتظامی استان یزد از بازداشت قاتل خبر داد.

بر اساس گزارش‌ها شمار قابل توجهی از شهروندان میبد روز جمعه ۱۰ دی در اعتراض به کشته شدن یک نوجوان به خیابان‌ها آمدند.

برخی منابع محلی هویت این نوجوان را «امیررضا آقایی» اعلام کرده و نوشته‌اند که او در یک درگیری خیابانی، توسط یه «تبعه افغان» و بر اثر عوارض ناشی از اصابت چاقو کشته شده است.

به گزارش خبرگزاری فارس فرمانده انتظامی استان یزد عصر روز جمعه از بازداشت «عاملان نزاع و درگیری و قتل جوان میبدی در شهرستان میبد کمتر از ۱۵ ساعت» خبر داد، اما به تابعیت این افراد اشاره نکرد.

به گفته عباسعلی بهدانی فرد، در جریان این نزاع فرد دیگری نیز مجروح و در بیمارستان بستری شده است.

علی‌اکبر عزیزی، معاون استاندار یزد، نیز در گفت‌وگو با خبرگزاری ایرنا گفت که «عده‌ای از مردم شهرستان میبد با حضور در محل نماز جمعه، دستگیری و مجازت قاتل را خواستار شدند.»

بر اساس ویدئوهای منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی که گفته‌ می‌شود مربوط به مراسم نماز جمعه دهم آذر در میبد بوده، خشم و اعتراض مردمی قابل مشاهده است.

برخی کاربران شبکه‌های اجتماعی نوشته‌اند که در این مراسم، معترضان به امام جمعه، فرماندار و فرمانده سپاه شهر «حمله» کردند.

کاربران دیگری نیز با انتشار ویدئوهایی از جو شدید امنیتی و استقرار نیروهای یگان ویژه در شهر در روز جمعه خبر دادند.

ویدئوهایی نیز از حمله نیروهای حکومتی به معترضان در خیابان‌های شهر میبد و سرکوب آنها منتشر شده است.

کانال تلگرام «سوژه خبری میبد و اردکان» نیز در روز و شب جمعه ویدئوهایی از تجمع‌های اعتراضی شهروندان میبد و حضور گسترده نیروهای حکومتی را منتشر کرده است.

رادیوفردا به‌طور مستقل نمی‌تواند درستی این اطلاعات را تأیید کند.

با استفاده از گزارش‌های خبرگزاری‌های فارس، ایرنا، تلگرام و شبکه ایکس؛ ف.ع/ ب.ب

پلیس راهور: ۹۵ درصد وسایل نقلیه توقیفی تخلف ندارند، با «دستور قضایی» توقیف شده‌اند

رئیس پلیس راهور ایران روز شنبه، ۱۱ آذر، گفت، بیشتر وسایل نقلیه «رسوب‌کرده» در پارکینگ‌ها که سال‌ها بلاتکلیف مانده‌اند، نه به دلیل تخلفات رانندگی، بلکه «با دستور قضایی» در این اماکن مانده‌اند.

کمال هادیانفر به خبرگزاری ایسنا گفت که تنها «پنج درصد» از خودروها و موتورسیکلت‌ها به دلیل تخلفات رانندگی در پارکینگ هستند و باقی به دلیل توقیف خودرو و با حکم قضایی درباره مواردی مانند «مهریه، بدهی مالیاتی، موارد مربوط به تأمین اجتماعی و شاکی خصوصی» یا به دلیل خسارت‌های ناشی از تصادفات در پارکینگ مانده‌اند.

او خبر داده در حال حاضر «۲۲۰ تا ۲۳۰ هزار» موتورسیکلت در پارکینگ‌ها هستند که مالکان آنها تمایلی به ترخیص ندارند.

هادیانفر مدعی شده تلاش پلیس کاهش توقیف خودروها است و به مأموران گفته شده خودرو در جایی که خانواده در خودرو حضور دارد یا در ساعات شب توقیف نشود.

او در عین حال افزود: «البته اگر دستور قضایی وجود داشته باشد، خودرو توقیف می‌شود.»

در ماه‌های اخیر، گزارش‌های متعدد در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌ها حاکی از آن است که مأموران پلیس خودروها را به دلیل مقاومت سرنشینان در برابر «حجاب اجباری» و گزارش‌های «تخلف» ثبت‌شده توسط پلیس، در هر ساعتی از شبانه‌روز، با حضور اعضای خانواده یا در مکان‌های نامناسب توقیف می‌کنند.

رئیس پلیس راهور فراجا همچنین به تلاش برای اجرای طرح «توقیف در محل» اشاره کرده تا بر اساس آن خودروهایی که «حکم قضایی» دارند در خانه شهروندان توقیف شوند و به گفته او «احتیاجی به پارکینگ» نباشد.

او به مسئله مربوط به حجاب اجباری اشاره مستقیم نکرده است، اما در مواردی شهروندان خبر داده‌اند پلیس با مراجعه به خانه آنها خواستار آن شده که خودرو به دلیل «بی‌حجابی» توسط مالک به پارکینگ منتقل شود.

وعده آمریکا برای کاهش ۸۰ درصدی در رشد انتشار گاز متان طی ۱۵ سال

نماینده آمریکا در اجلاس تغییرات اقلیمی سازمان ملل که در شهر دوبی امارات متحده عربی در حال برگزاری است از برنامه دولت خود برای کاهش سرعت رشد انتشار گاز متان در اتمسفر خبر داد.

مایکل رگان، رئیس آژانس حفاظت از محیط زیست آمریکا، روز شنبه ۱۱ آذر در اجلاس «کاپ ۲۸» گفت تحت قوانین جدیدی که وضع خواهد شد، رشد انتشار گاز بسیار آلاینده متان این کشور تا سال ۲۰۳۸ حدود ۸۰ درصد کمتر از آن چیزی که انتظار می‌رفت، خواهد بود.

آمریکا و اتحادیه اروپا پیشتر متعهد شده بودند که انتشار متان را تا سال ۲۰۳۰ حدود ۳۰ درصد کاهش دهند.

گاز متان یکی از آلاینده‌ترین گازهای گلخانه‌ای است و یک سوم پدیده گرمایش زمین به خاطر انتشار آن در اتمسفر اتفاق افتاده است. میزان تاثیر انتشار این گاز در گرمایش زمین ۸۰ برابر بیشتر از دی‌اکسید کربن است.

گاز متان همان گازی است که در منازل برای پخت و پز استفاده می‌شود و با سوختن تبدیل به آب و دی‌اکسید کربن می‌شود، اما انتشار مستقیم آن در اتمسفر، تاثیرات بسیار مخرب‌تری از دی‌اکسید کربن در تغییرات اقلیمی دارد.

آمریکا با طرح‌ها و قوانین جدید در نظر دارد تا ۱۵ سال آینده، در مجموع از انتشار حدود ۵۶ میلیون تن متان اضافه خودداری کند.

این کشور بعد از روسیه دومین کشور بزرگ منتشرکننده متان در اتمسفر است و بر اساس برآورد آژانس بین‌المللی انرژی، پارسال حدود ۱۴ میلیون تن انتشار گاز متان داشته است.

ایران نیز از لحاظ انتشار متان، سومین جایگاه را در جهان دارد و پارسال ۵.۵ میلیون تن انتشار متان داشته است. بخش عمده این انتشار، حاصل نشت متان در مرحله تولید نفت و گاز، همچنین نشتی شبکه کهنه و فرسوده گاز ایران است.

همزمان شرکت‌ها و برخی کشورها در اجلاس «کاپ ۲۸» متعهد شده‌اند یک میلیارد دلار برای کاهش انتشار متان در جهان اختصاص دهند.

ترکمنستان نیز که بعد از ایران چهارمین جایگاه را در جهان از لحاظ نشت متان دارد، در اجلاس دوبی متعهد شد که تدابیری برای کاهش آن در نظر بگیرد.

ایران از شرکت در این اجلاس بین‌المللی که با حضور تقریبا نمایندگان تمام کشورهای جهان برگزار می‌شود، به دلیل حضور هیئت نمایندگی اسرائیل اجتناب کرده است.

رئیس آژانس حفاظت از محیط زیست آمریکا روز شنبه همچنین تصریح کرد که ایالات متحده آمریکا در نظر دارد با تصویب قوانینی، انتشار گاز دی‌اکسید کربن را تا سال ۲۰۳۸ حدود ۱.۵ میلیارد تن کاهش دهد.

آمریکا بعد از چین بزرگ‌ترین منتشرکننده دی‌اکسید کربن است و سهمی ۱۱ درصدی در کل انتشار گازهای گلخانه‌ای جهان دارد.

ایران با انتشار سالانه ۹۰۰ میلیون تن گازهای گلخانه‌ای، ششمین جایگاه را بعد از آمریکا، چین، هند، روسیه و ژاپن در جهان دارد. انتشار گازهای گلخانه‌ای در ایران طی دو دهه گذشته حدود دو برابر شده است.

آدم‌ربایی در شیراز؛ پلیس: «یک گروگان و یک گروگان‌گیر» کشته شدند

گروگان آزاد شده در شیراز
گروگان آزاد شده در شیراز

رئیس پلیس استان فارس می‌گوید در جریان یک آدم‌ربایی در شهر شیراز، دو نفر، شامل یک گروگان و یک گروگان‌گیر کشته شده‌اند.

رهام‌بخش حبیبی عصر شنبه ۱۱ آذرماه با بیان اینکه گروگان‌ها یک دختر و یک پسر بودند گفت: «دختر صحیح و سالم آزاد شد، اما گروگان پسر قبل از رسیدن پلیس به دست آدم‌رباها کشته شده بود.»

او در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا بدون اشاره به جزئیات بیشتر، علت این گروگان‌گیری را «مسائل خانوادگی» عنوان کرد و گفت که گروگان‌گیرها «با تهدید اسلحه» و «ضرب‌ و شتم» گروگان‌ها را سوار یک خودروی سواری کرده و به سمت خروجی شهر شیراز حرکت کردند.

رئیس پلیس استان فارس افزود که پس از تعقیب‌ و‌ گریز و «درگیری مسلحانه» با نیروی انتظامی،‌ یکی از گروگان‌‌گیرها کشته، یک نفر زخمی و نفر سوم متواری شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، این مقام پلیس همچنین خبر داده که در بازرسی از خودرو متهمان «یک قبضه اسلحه کلت، دو قبضه چاقو و ۶ دستگاه موبایل» به دست آمده است.

رسانه‌های ایران تصاویری منتشر کرده‌اند که آزاد شدن دختر گروگان و بازگشت او نزد اعضای خانواده‌اش را نشان می‌دهد. در عکس‌ها، صورت این زن جوان دچار جراحت شده است.

در سال‌های اخیر اخبار زیادی از وقوع جرایمی چون گروگان‌گیری، درگیری و سرقت مسلحانه در کشور منتشر شده است.

در یکی از موارد اخیر فرمانده نیروی انتظامی استان فارس تیرماه امسال از کشته شدن فردی حدودا ۳۵ ساله خبر داد که در داروخانه‌ای در شیراز اقدام به گروگان‌گیری کرده بود.

اردیبهشت سال گذشته نیز، در یک گروگان‌گیری در یکی از ادارات ایلام چهار نفر کشته شدند.

سازمان بازرسی کل کشور از کشف فساد «دو میلیارد دلاری» در واردات چای خبر داد

چای وارداتی
چای وارداتی

رئیس سازمان بازرسی کل کشور روز شنبه از کشف فساد «دو میلیارد دلاری» در واردات چای توسط یک «گروه خاص» خبر داد و اعلام کرد آنها ارز گرفته‌اند اما کالا وارد ایران نکرده‌اند.

بر اساس این گزارش که روز شنبه، ۱۱ آذرماه، منتشر شده، طی سال‌های ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۱ حدود سه میلیارد و ۳۷۰ میلیون دلار ارز نیمایی به یک «گروه تجاری» برای واردات چای و ماشین‌آلات اختصاص داده شده، اما بخش مهمی از این ارز به جای واردات، در بازار آزاد به قیمت بالا فروخته شده است.

ذبیح‌الله خدائیان، رئیس سازمان بازرسی کل کشور، بدون نام بردن از این گروه تجاری در توضیح این پرونده گفت این گروه تاکنون برای یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار از ارز‌های دریافتی خود، رفع تعهد نداشته و کالایی وارد کشور نکرده است.

او افزود: «بخشی از ارز‌هایی که توسط این گروه دریافت شده، در بازار آزاد به مبالغ بالاتر فروخته شده است. علاوه بر مبلغ مورد اشاره مهلت مابقی ارز‌های دریافتی این گروه نیز رو به پایان است و میزان ارز رفع تعهد نشده در حوزه واردات چای برای این شرکت تا عدد نزدیک به دو میلیارد دلار قابل افزایش است.»

او در ادامه تصریح کرد از سال ۱۳۹۸ تا پارسال، ۷۹ درصد از ارز نیمایی تخصیص یافته برای واردات چای، به این گروه تجاری اختصاص پیدا کرده است.

این گروه تجاری نسبت به ثبت سفارش چای درجه یک هند به نام دارجلینگ به ارزش هر کیلو ۱۴ دلار اقدام کرده بود، اما در عمل چای کشور کنیا و چای صادراتی درجه دو خود ایران را به ارزش حدود دو دلار وارد کشور کرده و سازمان غذا و دارو نیز کیفیت چای‌های وارداتی را تأیید کرده است.

در همین زمینه، برخی رسانه‌های ایران اواخر مردادماه امسال با افشای یک نامه خبر داده بودند که وزارت صمت ارز نیمایی برای واردات چای را حذف کرده است.

طی ماه‌های گذشته گزارش‌های زیادی از کمبود چای در کشور به خاطر در اختیار گرفتن انحصار واردات آن توسط یک گروه متشکل از سه شرکت در رسانه‌ها مطرح بوده، اما اشاره‌ای به نام این شرکت نشده است.

مقامات ایران توضیح نداده‌اند چرا از نوروز امسال که انحصار واردات چای توسط این گروه و فساد مالی آن علنی شده بود، تاکنون اقدامی نشده و حتی نام این گروه نیز افشا نمی‌شود.

فساد ناشی از رانت و انحصار در واردات با توسل به زد و بندها با نهادهای حکومتی یکی از معضلات اقتصادی کشور است؛ به طوری که آخرین گزارش سازمان شفافیت بین‌الملل که اوایل سال جاری میلادی منتشر شد، نشان می‌دهد که ایران در میان ۱۸۰ کشور، از لحاظ گستردگی فساد مالی، در جایگاه ۱۴۷ و در کنار دو کشور اوگاندا و افغانستان قرار گرفته است.

با استفاده از گزارش‌های خبرگزاری میزان، فارس و رادیوفردا/ د. خ./ ف. دو.

سازمان نظام پرستاری: مرگ نوزاد ربطی به اعتراض کارکنان بیمارستان نداشت

سازمان نظام پرستاری در بیانیه‌ای اعلام کرد مرگ یک نوزاد شش‌ماهه در بیمارستان مفید تهران ارتباطی به تجمع اعتراضی کارکنان این بیمارستان نداشته است.

در این بیانیه که روز شنبه ۱۱ مهر خبرگزاری مهر هم منتشر کرده، آمده «تجمع صنفی» به دلیل پرداخت نشدن مطالبات معوقه «عمدتاً توسط کارکنانی که در شیفت کاری مشغول بوده‌اند صورت نگرفته و این دو ماجرا هیچ ربطی به هم ندارد.»

سازمان نظام پرستاری در ادامه عده‌ای را که «کارشان کوتاهی در تأمین زیرساخت‌های بیمارستانی و رسیدگی به اوضاع معیشتی کارکنان بیمارستان‌ها است» متهم کرده که می‌خواهند مرگ نوزاد شش‌ماهه را به اعتراض کارکنان بیمارستان «بچسبانند».

این سازمان بدون اشاره به هویت و مقام این افراد می‌گوید هدف آنها این است که «دیگر کسی جرأت نکند از حقوق و مطالبات قانونی خود حرفی به میان آورد».

پدر این نوزاد به نام «النا» روز ۱۰ آذر در گفت‌وگو با پایگاه خبری رکنا گفته بود که در پی بدحال شدن فرزندش به بیمارستان مفید مراجعه کرده، اما در همان روز کارکنان این بیمارستان به دلیل عقب افتادن حقوقشان دست از کار کشیده بودند.

به گفته او، با وجود وضعیت «وخیم» جسمانی النا پذیرش، معاینه و درمان او با «تأخیر» صورت گرفته و در نهایت منجر به مرگ این نوزاد شده است.

خبرگزاری فارس گزارش داد در این زمینه چهار تن از اعضای کادر درمان بیمارستان مفید شامل رئیس اورژانس، دو سوپروایزر و یک سرپرستار «بازداشت و پرونده قضایی در همین رابطه تشکیل شده است».

سازمان نظام پرستاری در بیانیه روز شنبه خود از قوه قضائیه خواسته است که در رسیدگی به این حادثه اجازه ندهد که «خلط مبحث صورت بگیرد» و به کمبود کادر درمانی و «به‌خصوص پرستار» در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی توجه داشته باشد.

رئیس سازمان نظام پرستاری روز اول اردیبهشت امسال هشدار داده بود که کشور «با کمبود بیش از صد هزار نیروی پرستاری» مواجه است و در ماه‌های اخیر گزارش‌هایی درباره شدت گرفتن مهاجرت پرستاران از ایران منتشر شده است.

سفارت آلمان به سهیلا گلستانی، هنرمند معترض، برای شرکت در رویداد فرهنگی ویزا نداد

سهیلا گلستانی روز نهم آذرماه پارسال پس از انتشار ویدئویی در همراهی با اعتراضات سال گذشته، توسط مأموران امنیتی بازداشت شد
سهیلا گلستانی روز نهم آذرماه پارسال پس از انتشار ویدئویی در همراهی با اعتراضات سال گذشته، توسط مأموران امنیتی بازداشت شد

سفارت آلمان در تهران از صدور ویزا برای سهیلا گلستانی، بازیگر و کارگردان تئاتر برای حضور در یک رویداد فرهنگی خودداری کرده است.

موسسه فرهنگی کنستانزا ماکراس (Constanza Macras) روز شنبه ۱۱ آذرماه با «غیرقابل تحمل» و «غیر قابل درک» توصیف کردن این تصمیم سفارت آلمان در اینستاگرام نوشت که خانم گلستانی برای حضور در رویداد «سه روز تا آزادی» به آلمان دعوت شده بود.

در بیانیه این موسسه آمده که سفارت آلمان در تهران به این بازیگر اعلام کرده که دعوتنامه او «قابل باور نیست».

در این رویداد هنرمندان و فعالان مدنی و سیاسی چون پرستو فروهر، مریم پالیزبان، سپهر عاطفی، آزاده اکبری و مینا کشاورز حضور دارند. اما خانم گلستانی تنها فرصت حضور آنلاین در این رویداد فرهنگی را خواهد داشت.

سهیلا گلستانی به همراه حمید پورآذری، کارگردان تئاتر روز نهم آذرماه پارسال، در بحبوحه اعتراضات به مرگ مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، پس از انتشار ویدئویی در همراهی با اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» توسط مأموران امنیتی بازداشت شد.

در این ویدئو تعدادی از هنرمندان تئاتر از جمله خانم گلستانی با لباس سیاه مقابل دوربین حاضر شدند و زنان هنرمند حاضر در این جمع، حجاب اجباری نداشتند.

به دنبال واکنش‌های فراوان به بازداشت این دو هنرمند تئاتر ایران، نیروهای امنیتی آنها را بعد از ده روز به قید وثیقه آزاد کردند.

در طول اعتراضات سراسری سال گدشته که پس از مرگ مهسا (ژینا) امینی در بازداشت گشت ارشاد آغاز شد، تعدادی از زنان بازیگر سینما و تئاتر با انتشار تصاویری از خود بدون حجاب اجباری با معترضان همراهی کردند.

علاوه بر پرونده‌سازی قضایی برای تعدادی از آنها، وزارت ارشاد ماه گذشته اعلام کرد که ۱۸ بازیگر زن به دلیل ادامه مقاومت در برابر حجاب اجباری یا ادامه اعتراض، «ممنوع‌الکار» شده‌اند.

اروند حاجی‌زاده به پرداخت ۲۰ میلیون تومان جریمه به صندوق دولت محکوم شد

اروند حاجی‌زاده
اروند حاجی‌زاده

اروند حاجی‌زاده، فرزند حمید حاجی‌زاده، از قربانیان قتل‌های زنجیره‌ای، از سوی شعبه ۱۳ دادگاه تجدیدنظر کرمان به پرداخت ۲۰ میلیون تومان جریمه نقدی در حق صندوق دولت محکوم شد.

یک منبع آگاه به رادیو فردا گفته که این حکم پس از آن صادر شده که اروند و برادرش ارس حاجی‌زاده، در جریان اعتراضات اخیر با «پرونده‌سازی‌های متعدد» مواجه شدند.

اروند حاجی‌زاده در دادگاه بدوی با اتهام «ساختگی» جعل سند به ۴۲ ماه زندان و درج حکم در نشریات اعم از نشریات چاپی و مجازی محکوم شده بود.

رادیو فردا مطلع شده است که دادگاه تجدیدنظر کرمان این حکم را تبدیل به ۲۰ میلیون تومان جریمه نقدی در حق صندوق دولت کرده است.

اروند حاجی‌زاده اسفند سال ۱۴۰۱ با هجوم نیروهای امنیتی به خانه‌اش بازداشت و با قرار وثیقه آزاد شده بود.

مغازه کفش‌فروشی ارس حاجی‌زاده هم در جریان اعتراضات سال گذشته از سوی نیروهای امنیتی پلمب شد.

این دو فرزندان حمید حاجی‌زاده، از قربانیان قتل‌های سیاسی در ایران معروف به قتل‌های زنجیره‌ای هستندکه نیمه‌شب ۳۱ شهریور ۱۳۷۷ به اتفاق کارون، پسر ۹ ساله‌اش با ضربات چاقو کشته شد.

تولیدکنندگان میگو می‌گویند خریداران، محصولات‌ِ آلوده به فاضلابِ آنها را برمی‌گردانند

تولیدکنندگان میگو در استان بوشهر می‌گویند محصولات صادراتی آن‌ها به دلیل «آلودگی به فاضلاب شهری»، از کشورهای خریدار برگشت داده می‌شود.

روزنامه «پیام ما» در گزارشی که روز جمعه ۱۰ آذر منتشر کرده به نقل از پرورش‌دهندگان میگو در بوشهر نوشته که فاضلاب شهری در این استان به «دریا» ریخته می‌شود و مسئولان استانی و کشوری از این موضوع «مطلع» هستند.

یک پرورش‌دهنده میگو که محصولات او به دلیل «آلودگی فاضلابی» از چین برگشت داده شده، به این روزنامه گفته است: «همین میگو روانهٔ بازار داخل نیز می‌شود.»

او با اشاره به «بی‌اعتنایی» ادارهٔ استاندارد یا وزارت بهداشت ایران به فروش این محصولات در داخل گفته است: «انگار همین که خبری درز نکند، برایشان کفایت می‌کند.»

در رابطه با سرریز فاضلاب شهری بوشهر به خلیج فارس شهناز پولادی، عضو شورای شهر بوشهر، دهم آبان گفته بود: «شهروندان ما در این آب به ظاهر سالم شنا می‌کنند و صید ماهی که از دریا صورت می‌گیرد به‌دلیل آلودگی سلامت شهروندان را به خطر می‌اندازد.»

آمار دقیقی از میزان سرزیر فاضلاب شهری به منابع آبی داخلی و آب‌های آزاد وجود ندارد.

اکبر توسلی، رئیس کمیسیون عمران شورای بوشهر، اردیبهشت ۱۳۹۷ گفته بود که بر اساس بررسی‌ها از ۱۳ نقطه در ساحل بوشهر، فاضلاب وارد دریا می‌شود که در کنار مخاطرات زیست‌محیطی، به‌دلیل ورود مردم برای شنا در برخی از این نقاط، سلامتی آنها نیز در معرض خطر افتاده است.

کارشناسان و فعالان محیط زیست سال‌ها است که درباره موضوع سرزیر فاضلاب شهری به منابع آبی در ایران که منجر به از بین رفتن گونه‌های حیوانی و بروز انواع بیماری‌ها در انسان می‌شود، هشدار داده‌اند.

موضوع برگشت فرآورده‌های دریایی ایران به ‌دلیل آلودگی فاضلابی در حالی است که در سال‌های گذشته مقادیر قابل توجهی از محصولات کشاورزی ایرانی نیز به‌دلیل آلودگی‌های مختلف از سایر کشورها برگشت داده شده است.

با استفاده از گزارش‌های پیام ما، ایسنا و رادیوفردا؛ ف.ع/ ب.ب

هشدار «سطح نارنجی» درباره کیفیت هوا در چند شهر؛ استقرار آمبولانس‌ها در میادین تهران

تهران
تهران

سازمان هواشناسی ایران روز شنبه ۱۱ آذر با صدور هشدار «سطح نارنجی»، از تشدید کاهش کیفیت هوا تا روز دوشنبه خبر داد.

بر اساس اعلام این سازمان از صبح امروز تا اواخر وقت روز دوشنبه افزایش آلودگی هوا و غلظت آلاینده‌ها، موجب کاهش کیفیت هوا در حد «ناسالم» و در صورت عدم مهار منابع آلاینده به‌ویژه در مناطق پرتردد تا حد «بسیار ناسالم» پیش‌بینی شده است.

به گزارش سازمان هواشناسی کشور افزایش آلودگی هوا امروز در تهران، کرج، اصفهان، اراک و مشهد، و روز یکشنبه علاوه بر این شهرها در قم و تبریز رخ خواهد داد، و وضعیت در روز دوشنبه تنها در تبریز تا حدودی بهبود می‌یابد.

در پی تشدید آلودگی هوا در تهران رئیس مرکز اورژانس تهران روز شنبه از استقرار آمبولانس‌ در پنج میدان اصلی شهر خبر داد.

کودکستان‌ها و مدارس مقطع دبستان در استان تهران غیر از دماوند و فیروزکوه و بخش رودبارقصران نیز در روز شنبه ۱۱ آذرماه غیر حضوری است.

هم‌زمان با کاهش دما در بیشتر شهرهای ایران، موضوع آلودگی هوا بار دیگر به یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های شهروندان تبدیل شده و هم‌چون روال سال‌های گذشته مقامات و مسئولان دلایل مختلفی برای آلودگی فزاینده هوا اعلام می‌کنند اما تاکنون راهکار موثری برای برون‌رفت از این بحران در پیش گرفته نشده است.

سوده نجفی، عضو شورای شهر تهران، هفتم آذر یکی از دلایل آلودگی هوای شهر تهران در شش ماه دوم سال را «مازوت‌سوزی» عنوان کرد.

در واکنش به اظهار نظر خانم نجفی، داریوش گل‌علی‌زاده، رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست، به خبرگزاری مهر گفته بود که این عضو شورای شهر تهران «اطلاعات به روزی در مورد قضیه موضوع مازوت‌سوزی نداشته است».

علی سلاجقه، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست هم در تازه‌ترین اظهارنظر خود درباره آلودگی هوا روز هفتم آذر گفته بود: «ما هم از آلودگی هوا خسته شده‌ایم، رویمان نمی‌شود با مردم صحبت کنیم.»

با استفاده از گزارش‌های خبرگزاری‌های ایسنا، ایرنا و مهر؛ ف.ع/ ب.ب

مرگ نوزاد شش‌ماهه در تهران؛ چند نفر از کادر درمان بازداشت شدند

تصویری که از «النا»، نوزاد شش ماهه‌ٔ جان‌باخته منتشر شده است
تصویری که از «النا»، نوزاد شش ماهه‌ٔ جان‌باخته منتشر شده است

گزارش‌ شماری از خبرگزاری‌های ایران حاکی است که «اعتراض و تحصن» نیروهای بیمارستان کودکان مفید تهران و «عدم رسیدگی» به بیماران، منجر به مرگ یک نوزاد شش‌ماهه شد.

پدر این نوزاد به نام «النا» روز جمعه دهم آذر در گفت‌وگو با پایگاه خبری رکنا گفته که در پی بدحالی فرزندش به بیمارستان مفید مراجعه کرده، اما در همان روز کارکنان این بیمارستان به دلیل عقب افتادن حقوقشان دست از کار کشیده بودند.

به گفته او، با وجود وضعیت «وخیم» جسمانی النا پذیرش، معاینه و درمان او با «تأخیر» صورت گرفته و در نهایت منجر به مرگ این نوزاد شده است.

در واکنش به این اتفاق شمس‌الله نوری‌پور، رئیس بیمارستان مفید کودکان تهران، در گفت‌وگو با سایت خبری «عصر ایران» بیماری النا را «خونریزی ریوی» اعلام کرده و گفته است که این بیماری در کودکان «کُشنده» است.

آقای نوری‌پور در ادامه افزوده است: «علت مرگ را پزشکی قانونی اعلام خواهد کرد و کادر درمان بیمارستان مفید برای توضیح درباره اقدامات صورت‌گرفته احضار شدند و ضابطان قضایی در حال بررسی پرونده بیمار هستند.»

در همین رابطه خبرگزاری فارس گزاش داده است که چهار تن از اعضای کادر درمان بیمارستان مفید شامل رئیس اورژانس، دو سوپروایزر و یک سرپرستار «بازداشت و پرونده قضایی در همین رابطه تشکیل شده است».

در سال‌های گذشته گزارش‌های متعددی از مرگ بیماران به‌ویژه کودکان و نوزادادن به‌دلیل قصور پزشکی و کادر درمان منتشر شده است.

رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور خرداد امسال از تشکیل ۱۲ هزار و ۴۴۵ پرونده قصور پزشکی در سال ۱۴۰۱ خبر داده و گفته بود که از این تعداد ۵۷۱۲ مورد منجر به محکومیت پزشک متخلف شد.

آمار بالای قصور پزشکی در ایران در حالی است که به دلیل مهاجرت گسترده پزشکان و پرستاران به دلیل مشکلات مالی، بسیاری از مسئولان درباره آینده وضعیت درمان در کشور هشدار داده‌اند.

با استفاده از گزارش‌های خبرگزاری‌ فارس، رکنا، عصر ایران و رادیوفردا؛ ف.ع/ ب.ب

کره جنوبی نخستین ماهواره جاسوسی خود را به فضا پرتاب کرد

پرتاب موشک ماهواره‌بر فالکون ۹ شرکت اسپیس
پرتاب موشک ماهواره‌بر فالکون ۹ شرکت اسپیس

کره جنوبی جمعه ۱۰ آذر اعلام کرد که نخستین ماهواره جاسوسی خود را با موشک ماهواره‌بر فالکون ۹ شرکت اسپیس از پایگاه فضایی وندنبرگ در ایالت کالیفرنیای ایالات متحده به فضا پرتاب کرده است.

وزارت دفاع کره جنوبی همچنین گفت، این ماهواره در مدار زمین قرار گرفته است و کمی بیش از یک ساعت پس از پرتاب٬ «ارتباط با یک ایستگاه زمینی» را با موفقیت برقرار کرد.

کره جنوبی با شرکت آمریکایی اسپیس ایکس قرارداد بسته است تا در مجموع پنج ماهواره جاسوسی را تا سال ۲۰۲۵ به فضا پرتاب کند. رویترز می‌گوید، هدف کره جنوبی این است که نظارت ۲۴ ساعته خود بر شبه جزیره کره را سرعت بخشد.

در حالی کره جنوبی نخستین ماهواره جاسوسی خود را در مدار زمین قرار داده است که ماه گذشته کره شمالی اعلام کرده بود که ماهواره جاسوسی خود را با موفقیت به فضا پرتاب کرد.

پرتاب ماهواره‌های کره شمالی از چند ماه پیش و در پی سفر کیم جونگ اون به روسیه آغاز شد. ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، در این سفر به رهبر کره شمالی وعده داد که به برنامه‌های ماهواره‌ای آن کشور کمک خواهد کرد.

مقامات نظامی در کره جنوبی می‌گویند کمک‌های فنی روسیه به احتمال فراوان در پرتاب ماهواره‌های اخیر نقش داشته است و بخشی از گسترش همکاری‌های نظامی دو کشور شامل ارسال میلیون‌ها گلوله توپ از سوی کره شمالی برای ارتش روسیه می‌شود.

کره شمالی و روسیه معاملات تسلیحاتی را تکذیب کرده ولی در موضع‌گيری‌های علنی می‌گويند بر سر گسترش همکاری‌های دو کشور از جمله در صنعت ماهواره توافق کرده‌اند.

بیشتر

تازه‌های ایران و جهان

XS
SM
MD
LG