لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲ دی ۱۴۰۴ تهران ۱۵:۰۷
جواد علیکردی، برادر خسرو علیکردی، که در مراسم یادبود او در مشهد توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد
جواد علیکردی، برادر خسرو علیکردی، که در مراسم یادبود او در مشهد توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد

زنده وزارت خارجه آمریکا بازداشت اعضای خانواده خسرو علیکردی را محکوم کرد

به‌روز شده

پوشش زندهٔ رادیوفردا هر روز شماری از مهم‌ترین اظهارنظرهای رسمی، ارزیابی‌ها و تحولات بازتاب‌یافته در رسانه‌های ایران و جهان در خصوص ایران را ارائه می‌کند.

۰۹:۳۴ ۷.۸.۱۴۰۴

عضو انجمن تهيه‌كنندگان سینما: ۱۸ فیلم بدون پروانه ساخته شده و این موضوع دیگر قابل کنترل نیست

یک عضو انجمن تهيه‌كنندگان سینما می‌گوید در سال جاری تا اکنون ۱۸ فیلم بدون پروانه ساخته شده و این موضوع دیگر قابل کنترل نیست.

غلامرضا موسوی در گفت‌وگو با روزنامهٔ اعتماد که چهارشنبه ۷ آبان منتشر شد، با بیان این‌که در هیچ كشور صاحب سینما، صدور پروانه فیلمسازی به‌شکلی كه ایران مرسوم است، وجود ندارد، گفت «همین الان که من با شما صحبت می‌کنم ۱۸ فیلم بدون پروانه فیلمسازی ساخت ساخته شده و اين موضوع از اساس ديگر قابل كنترل نيست».

این اظهارات یک هفته پس از آن مطرح می‌شود که کانون کارگردانان سینمای ایران در بیانیه‌ای خطاب به رئیس سازمان سینمایی وزارت ارشاد نوشت: «موجودیت شورای صدور پروانهٔ ساخت در شرایط امروز جامعه قابل‌دفاع نیست و بسیاری از فیلم‌سازان مستقل، جوان یا حتی باسابقه، دیگر نمی‌پذیرند برای بیان اندیشه و ساخت اثر خود از شورایی کسب اجازه کنند که در آن تفکرشان باید تأیید یا رد شود.»

به‌دنبال این بیانیه، ۱۷ صنف سینما از جمله انجمن تهیه‌کنندگان مستقل، انجمن فیلم‌نامه‌نویسان سینمای ایران، انجمن صنفی فیلم‌برداران، انجمن صنفی طراحان فیلم، انجمن صنفی بازیگران و… ضمن حمایت از این بیانیه، از مدیریت خانهٔ سینما خواستند که به استناد یکی از اصلی‌ترین اهداف و وظایفی که در اساس‌نامهٔ خانه ذکر شده، برای «حمایت از حقوقِ مادی و معنوی سینماگران» و «تأمینِ امنیتِ شغلی اعضا» مجدانه پیگیر حذف پروانهٔ ساخت باشد.

ساخت فیلم سینمایی بدون کسب مجوز از وزارت ارشاد تحت عنوان پروانه ساخت روندی است که به‌خصوص پس از اعتراضات «زن زندگی آزادی» در پاییز ۱۴۰۱ شدت گرفته و در چند سال اخیر نیز اغلب آثار ایرانی حاضر در جشنواره‌های بین‌المللی، فیلم‌هایی بوده‌اند که اصطلاحاً به جریان سینمای زیرزمینی ایران تعلق داشته‌اند و بدون کسب مجوزهای دولتی ساخته شده‌اند.

در حال حاضر نیز چهار ساختهٔ فیلمسازان ایرانی قرار است در اسکار ۲۰۲۶ حضور داشته باشند که سه تای آن‌ها نمایندگان سینمای فرانسه، کانادا و تاجیکستان هستند.

۱۱:۰۸

وزارت خارجه آمریکا بازداشت اعضای خانواده خسرو علیکردی را محکوم کرد

وزارت خارجه آمریکا با انتشار بیانیه‌ای «بازداشت‌ خودسرانه» اعضای خانوادهٔ خسرو علیکردی، وکیل درگذشته، را محکوم کرد.

در این بیانیه به بازداشت جواد علیکردی، برادر خسرو علیکردی و دیگر اعضای خانواده او اشاره شده و آمده است که ابتدا عزاداران در مراسم یادبود خسرو علیکردی بازداشت شدند و اکنون خانواده او هدف قرار گرفته‌اند؛ «این اقدامات از سوی رژیم جمهوری اسلامی غیرقابل قبول است».

به گفتهٔ وزارت خارجه آمریکا، «این بخشی از الگوی فراگیر‌تری در ایران است، جایی که خانواده‌ها و دوستان حتی حق عزاداری برای عزیزان خود را بدون ترس از آزار و انتقام ندارند. چنین ارعابی تنها بی‌عدالتی و درد را عمیق‌تر می‌کند».

خسرو علیکردی، وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر، بود که وکالت شماری از زندانیان سیاسی و خانواده‌های دادخواه را برعهده داشت. جنازه او ۱۵ آذرماه در دفتر کارش پیدا شد و شماری از فعالان سیاسی و وکلا،‌ مرگ او را «مشکوک» خواندند.

وزارت خارجه آمریکا در بیانیه خود نوشته است که میراث خسرو علیکردی به‌عنوان وکیل شجاع حقوق بشر پابرجاست، و خواست عمومی برای حقیقت و عدالت نیز همچنان ادامه دارد.

۱۰:۴۴

مهدکودک‌ها در تهران به‌دلیل آلودگی هوا تعطیل و دبستان‌ها مجازی شدند

معاون عمرانی استاندار تهران از تعطیلی مهدکودک و پیش‌دبستانی‌ها و مجازی‌شدن کلاس درس مدارس ابتدایی استان تهران به‌دلیل آلودگی هوا، برای روز سه‌شنبه خبر داد.

کمال‌الدین میرجعفریان گفت: طرح زوج‌ یا فرد از در منزل تا ۴۸ ساعت آینده اجرا می‌شود.

بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، میانگین کیفیت هوای پایتخت در آستانه شرایط ناسالم برای همه است.

معاون عمرانی استاندار تهران از برگزاری کارگروه اضطرار آلودگی هوا در استانداری تهران خبر داد و گفت که در صورت تداوم شاخص آلودگی، تعطیلی برای روز چهارشنبه سوم دی تمدید می‌شود.

میرجعفریان همچنین گفت که طی ۴۸ ساعت آینده صدور مجوزهای روزانه طرح ترافیک توسط شهرداری تهران ممنوع می‌شود و فعالیت معادن شن‌وماسه و شرکت‌های سیمان تهران و سیمان شمال متوقف خواهد بود.

۲۲:۲۲ ۱.۱۰.۱۴۰۴

قیمت انواع گوشت در ایران افزایش پیدا کرد

بر اساس قیمت‌های اعلام شده گوشت برای عرضه در میادین میوه و تره‌بار ایران، بهای انواع گوشت گوساله و گوسفندی وارداتی و داخلی آزاد نسبت به ماه گذشته افزایش یافته است.

در حالی که قیمت یک کیلو گوشت راسته گوسفندی با استخوان در دهم آبان یک میلیون و ۵۰ هزار تومان بود،‌ قیمت آن برای عرضه در میادین میوه و تره‌بار روز اول دی‌ماه به یک میلیون و ۵۸۰ هزار تومان رسید.

پیش از این مدیرعامل اتحادیهٔ دام سبک خبر داده بود که ارز تخصیصی برای تأمین نهاده‌های دامی محدود است و خوراک مورد نیاز دام به‌‌طور کامل تأمین نمی‌شود.

به گفتهٔ افشین دادرس، این شرایط خود را در افزایش قیمت مرغ، گوشت، شیر و تخم‌مرغ نشان داده است.

۱۹:۰۴ ۱.۱۰.۱۴۰۴

رئیس کل دادگستری تهران از احضار ۳۰۰ نفر به‌دلیل «عدم بازپرداخت تعهدات ارزی» خبر داد

رئیس کل دادگستری استان تهران اعلام کرد ۳۰۰ نفر به‌دلیل «عدم ایفای تعهدات ارزی» احضار شده‌اند.

علی‌القاصی‌مهر با اشاره به برگزاری سه جلسه مشترک با بانک مرکزی، دستگاه‌های اطلاعاتی و سازمان توسعه تجارت گفت: طبق قانون، بخش قابل توجهی از این موارد در حوزهٔ مسئولیت سازمان تعزیرات و دولت قرار دارد و «قوه قضائیه به بخش‌های مرتبط با عدلیه ورود می‌کند».

به گفتهٔ او، برای حل موضوع پیش از تشکیل پروندهٔ قضایی، کارگروهی در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تشکیل می‌شود تا با اعطای مهلت، بازگشت ارزهای صادراتی مطالبه شود.

پیش از این سرپرست معاونت ارزی بانک مرکزی اعلام کرده بود که در دو سال اخیر حدود ۹۰۰ کارت بازرگانی اجاره‌ای شناسایی شده که بیش از ۱۵ میلیارد دلار تعهد ارزی آن‌ها ایفا نشده است.

به گفتهٔ علیرضا گچ‌پززاده، ۱۵ نفر از این افراد حدود شش میلیارد دلار بدهی ارزی دارند.

۱۹:۰۱ ۱.۱۰.۱۴۰۴

استفاده از ظروف پلاستیکی یک‌بار مصرف در سازمان محیط زیست ایران ممنوع شد

شینا انصاری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ایران، با صدور بخشنامه‌ای استفاده از بطری‌های آب پلاستیکی و ظروف یک‌بار مصرف پلاستیکی در این سازمان را ممنوع اعلام کرد.

در این بخشنامه، «کاهش تولید پسماند» و «الگوسازی برای گروه‌های مختلف جامعه و بخش‌های دولتی و خصوصی» به‌عنوان دلایل اصلی این تصمیم ذکر شده است.

این اقدام در حالی انجام می‌شود که کارشناسان سلامت نسبت به گسترش آلودگی پلاستیکی هشدار داده و آن را تهدیدی جدی و کمتر شناخته‌شده برای سلامت انسان می‌دانند.

بر اساس پژوهشی تازه که در نشریه پزشکی «لَنست» منتشر شده، پلاستیک‌ها از دوران نوزادی تا سالمندی با بروز بیماری و مرگ زودرس مرتبط هستند و سالانه بیش از ۱.۵ تریلیون دلار هزینه اقتصادی مرتبط با سلامت به جهان تحمیل می‌کنند.

۱۷:۱۱ ۱.۱۰.۱۴۰۴

گزارش‌های ضدونقیض از آزمایش موشکی در شهرهای مختلف ایران

برخی رسانه‌های ایران از جمله خبرگزاری فارس، نزدیک به سپاه پاسداران، و «نورنیوز» بر اساس «مشاهدات میدانی و گزارش‌های مردمی» مدعی شده‌اند که در نقاط مختلف ایران آزمایش موشکی انجام شده است.

فارس روز دوشنبه گزارش داد که این آزمایش‌ها در خرم‌آباد، مهاباد، اصفهان، تهران و مشهد صورت گرفته است.

اما دقایقی بعد، خبرگزاری صداوسیما به نقل از «برخی منابع آگاه» خبر داد که تصاویر منتشر شده ربطی به آزمایش موشکی نداشته و «صحت ندارد».

این خبرگزاری افزود که «امروز هیچ آزمایش موشکی صورت نگرفته است و رد سفید در آسمان خط عبور هواپیما در ارتفاع بالاست».

۱۵:۵۸ ۱.۱۰.۱۴۰۴

وزارت خارجه نروژ بازداشت شهین محمودی، شهروند دو تابعیتی ایرانی- نروژی، را تأیید کرد

وزارت خارجه نروژ در پاسخ به سوال رادیو فردا در مورد شهین محمودی، شهروند دو تابعیتی ایرانی- نروژی گفت که از بازداشت یک شهروند نروژی در ایران مطلع است.

سخنگوی این وزارتخانه اضافه کرده که به‌دلیل تعهد به رعایت محرمانگی امور کنسولی، نمی‌تواند جزئیات بیشتری ارائه دهد و به شهروندان کشور نروژ در مورد سفر به ایران هشدار داد.

وبسایت هرانا پیشتر گزارش داده بود که شهین محمودی، شهروند دو تابعیتی ایرانی- نروژی، روز ۲۳ آذر پس از احضار تلفنی به اداره اطلاعات سقز بازداشت و سپس به بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج منتقل شده است.

هرانا اضافه کرده که خانم محمودی روز هفتم آذرماه از نروژ به ایران سفر کرد، اقدامی که بازداشت و گشایش پرونده قضایی علیه او را در پی داشت.

به نوشته این سایت، نام او در مدارک هویتی نروژی «شاین محمودی» ثبت شده است.

۱۱:۴۷ ۱.۱۰.۱۴۰۴

وزارت‌ خارجه ایران می‌گوید برنامه موشکی کشور «غیرقابل مذاکره‌ است»

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران می‌گوید «توانمندی‌های دفاعی ایران موضوع مذاکره یا چانه‌زنی نیست» و برای جلوگیری از هرگونه تجاوز احتمالی شکل گرفته است.

اسماعیل بقایی افزود: «برنامه موشکی جمهوری اسلامی ایران صرفاً با هدف دفاع از تمامیت ارضی و امنیت ملی کشور طراحی و توسعه یافته و ماهیتی بازدارنده دارد».
رسانه‌های اسرائیلی در هفته‌های اخیر گزارش‌های زیادی دربارة احتمال حملات جدید به ایران مطرح کرده‌اند و در مقابل، مقام‌های جمهوری اسلامی ادعا می‌کنند که توان نظامی ایران پس از جنگ ۱۲روزه بیشتر شده و تهدیدات اسرائیل «نمایشی» است.

احمد وحیدی، جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران، روز ۳۰ آذر گفت تهران «تمامی تهدیدها را زیر نظر دارد و آن‌ها را با دقت رصد می‌کند» و در عین حال تهدیدات اسرائیل را «کم‌ارزش و نمایشی» خواند.

۱۷:۳۳ ۳۰.۹.۱۴۰۴

شبکه ۱۲ اسرائیل: موضوع رایزنی نتانیاهو با ترامپ «تهدید موشک‌های ایران» خواهدبود

آمیت سگال، تحلیلگر ارشد سیاسی شبکه ۱۲ اسرائیل، می‌گوید در سفر احتمالی بنیامین نتانیاهو به آمریکا برای گفت‌وگو با دونالد ترامپ، تمرکز اصلی رایزنی‌ها نه بر برنامهٔ هسته‌ای تهران بلکه بر «تهدید فزاینده موشک‌های بالستیک ایران» خواهد بود.

شبکه‌ ان‌بی‌سی نیوز روز شنبه ۲۹ آذر اعلام کرد نخست‌وزیر اسرائیل قرار است در روزهای آینده با دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا در کاخ سفید دیدار کند، اما منابع رسمی در آمریکا و اسرائیل هنوز این خبر را تأیید نکرده‌اند.

آمیت سگال، که از چهره‌های پرنفوذ رسانه‌ای اسرائیل است، در پی انتشار این خبر گفت حکومت ایران درحالی‌که در حوزهٔ هسته‌ای دست‌کم به‌طور علنی اقدام تازه‌ای انجام نداده، آزمایش‌ها و توانمندی‌های موشک‌های بالستیک خود را به‌طور محسوسی افزایش داده است؛ موضوعی که به‌گفتهٔ او از سوی مقامات اسرائیلی به‌عنوان «تهدید وجودی» تلقی می‌شود.

این تحلیلگر اسرائیلی همچنین با اشاره به شکاف میان مواضع اسرائیل و ایالات متحده گفت واشینگتن تمرکز خود را بر جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای گذاشته و در قبال تسلیحات متعارف، از جمله موشک‌های بالستیک، تعهد روشنی نداده است.

سگال افزود هنوز مشخص نیست بنیامین نتانیاهو در دیدار احتمالی با دونالد ترامپ به‌دنبال حمله‌ای مشترک با آمریکا خواهد بود یا صرفاً خواهان چراغ سبز واشینگتن برای اقدام یک‌جانبه اسرائیل همراه با حمایت دفاعی ایالات متحده است.

او همچنین به بحث‌های داخلی در اسرائیل اشاره کرد و گفت در سطوح بالای سیاسی این کشور اختلاف‌نظر جدی وجود دارد دربارهٔ این‌که آیا می‌توان هر چند ماه یک‌بار دست به عملیات نظامی علیه ایران زد، آن هم در شرایطی که تهدید موشکی ایران اساساً قابل حذف کامل نیست و هر دور درگیری پیامدهای امنیتی و اقتصادی سنگینی برای اسرائیل به همراه دارد.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، در آخرین سخنرانی عمومی خود در ۲۰ آذرماه، با اشاره به جنگ ۱۲ روزه بین ایران و اسرائیل گفت که جمهوری اسلامی «فراتر از این درگیری نظامی»، به‌گفتهٔ او، «درگیری تبلیغاتی و رسانه‌ای» دارد.

او بدون نام بردن از فرد یا افرادی گفت که «هی مرتب» احتمال ازسرگیری درگیری‌ها را می‌دهند و «بعضی هم عمداً در این کانون می‌دمند برای این‌که دلهره ایجاد کنند که موفق هم نمی‌شوند».

رسانه‌های اسرائیلی در هفته‌های اخیر گزارش‌های زیادی دربارهٔ احتمال حملات جدید به ایران مطرح کرده‌اند و در مقابل مقامات جمهوری اسلامی ادعا می‌کنند توان نظامی ایران پس از جنگ ۱۲روزه بیشتر شده و تهدیدات اسرائیل نمایشی است.

احمد وحیدی، جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران، روز یکشنبه ۳۰ آذر گفت تهران «تمامی تهدیدها را زیر نظر دارد و آن‌ها را با دقت رصد می‌کند» و در عین حال تهدیدات اسرائیل را «کم‌ارزش و نمایشی خواند».

۱۴:۲۸ ۳۰.۹.۱۴۰۴

دوی همگانی به مناسبت شب یلدا در تهران

شمار زیادی از زنان و مردان ساکن تهران روز جمعه ۲۸ آذر در «پارکشهر» تهران گرد هم آمدند و علاوه بر برگزاری دوی همگانی، به مناسبت شب یلدا به شادی پرداختند.

شب یلدا یکی از کهن‌ترین جشن‌های ایرانی است که از غروب آخرین روز پاییز یعنی ۳۰ آذر آغاز می‌شود و تا طلوع آفتاب یکم دی ادامه می‌یابد.

آجیل ویژه، انار، هندوانه و خرمالو از نمادهای اصلی این جشن و از اجزای اصلی سفره یلدا است.

در سال‌های اخیر به دلیل قیمت سرسام‌آور آجیل و خشکبار و میوه بسیاری از خانواده‌های ایرانی تلاش می‌کنند بدون این اقلام شب یلدا را برگزار کنند و با دورهمی‌های ساده و شادی‌های دسته‌جمعی این شب را جشن بگیرند.


بیشتر

XS
SM
MD
LG