خبرخوان
سیامک مقیمی، از بازداشتشدگان آبان ۹۸، در زندان «دست به خودکشی زد»

یک وبسایت حقوق بشری خبر داد که سیامک مقیمی، از بازداشتشدگان اعتراضات آبان ۹۸، شامگاه چهارشنبه، ۶ اسفندماه، در زندان اقدام به خودکشی کرد.
خبرگزاری هرانا که اخبار حقوق بشری را پوشش میدهد به نقل از یک منبع آگاه نوشت که آقای مقیمی با بریدن رگ دست و پاره کردن شکم خود دست به خودکشی زده و به بیمارستان منتقل شده است.
به گفته این منبع آگاه، این زندانی «تحت تاثیر صحبتهای اخیر رئیس اندرزگاه» به این اقدام دست زده است که خطاب به زندانیان اعتراضات سراسری آبانماه گفته بود «هیچ حقی به شما تعلق نمیگیرد».
درباره وضعیت این زندانی پس از انتقال به بیمارستان تاکنون گزارشی منتشر نشده است.
سیامک مقیمی، ۲۵ ساله و از بازداشت شدگان آبان ۹۸ از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب شهریار به اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور» به پنج سال زندان محکوم شده است.
این حکم در حالی صادر شده که بر اساس ماده ۱۴۹ قانون مجازات اسلامی کسانی که دچار بیماری روانی هستند، فاقد مسئولیت کیفری هستند.
مادر آقای مقیمی پیشتر به رادیوفردا گفته بود که فرزندش قبل از بازداشت در آسایشگاه روانی بستری بوده و در بیش از یک سالی که در زندان به سر میبرد، به دلیل بیماری شدید، وضعیت خوبی ندارد.
بر اساس گزارشها این معترض بازداشتشده، بهمنماه پارسال هم پس از مطلع شدن از صدور حکم حبس توسط دادگاه انقلاب تهران دست به خودکشی زده بود.
مهمترین خبرهای ایران و جهان
نخست وزیر کره جنوبی حدود یک هفته پس از سفر به تهران برکنار شد

نخست وزیر کره جنوبی که بهتازگی با هدف مذاکره درباره مسایل دوجانبه از جمله آزادسازی منابع ارزی ایران در بانکهای کره به تهران سفر کرده بود، از سِمت خود برکنار شد.
گزارشها حاکی است که رئیس جمهوری کره جنوبی، روز جمعه ۲۷ فروردینماه، در پی شکست حزبش در انتخابات محلی اقدام به برکناری چانگ سای کِیون، نخست وزیر و شش نفر از اعضای کابینه خود کرد.
رسانهها دلیل برکناری این هفت مقام کرهای را تصمیم به «ترمیم» کابینه از سوی مون جائه این، رئیس جمهوری این کشور، عنوان کردند.
در همین راستا، کیم بو کیوم، وزیر پیشین و قانونگذار کره جنوبی در چهار دوره بهعنوان نخست وزیر جدید این کشور معرفی شد.
حدود یک هفته پیش، «حزب دموکراتیک» وابسته به رئیس جمهوری کره جنوبی در انتخاباتی ویژه بهمنظور تعیین پُستهای کلیدی همچون شهرداری متحمل شکستی سنگین شد.
چند روز پیش از سفر آقای کیون، نخست وزیر برکنار شده کره، جمهوری اسلامی یک کشتی کره جنوبی را که سه ماه پیش به اتهام «آلوده کردن آبهای خلیج فارس» توقیف کرده بود، آزاد کرد.
دولت سئول و شرکت مالک کشتی این اتهام را رد کرده بودند. خبرگزاری یونهاپ نیز گزارش داده بود که ایران با توقیف کشتی، در صدد فشار به کره جنوبی برای آزاد کردن میلیاردها دلار دارایی مسدود شده جمهوری اسلامی در بانکهای سئول است.
دولت ایران میگوید ۷ میلیارد دلار پول ناشی از فروش نفت به کره جنوبی به دلیل تحریمهای آمریکا علیه ایران در بانکهای این کشور بلوکه شده و امکان جابجایی آن وجود ندارد.
نخستوزیر برکنارشده کره جنوبی پس از سفر به تهران در نشستی رسانهای این سفر را نشانه «اراده محکم کره جنوبی برای آیندهنگری دوجانبه» میان دو کشور خواند و بر آزادسازی سریع منابع مالی بلوکه شده ایران در کره جنوبی تاکید کرد.
با استفاده از گزارش خبرگزاری رویترز و سایت رادیو فردا/ آ.ت/ ر.ح
دولت پاکستان شبکههای اجتماعی را به صورت موقت مسدود کرد

با افزایش دامنه اعتراضهای ضد فرانسوی در پاکستان، دولت این کشور روز جمعه، ۲۷ فروردین ماه دستور توقف چندساعته شبکههای اجتماعی را صادر کرد.
به گزارش فرانسه ۲۴، وزارت کشور پاکستان به اداره مخابرات این کشور دستور داده تا شبکههای اجتماعی توییتر، فیسبوک، واتساپ، یوتیوب و تلگرام را تا ساعت سه بعدازظهر به وقت محلی به صورت کامل مسدود کند.
احزاب سیاسی در پاکستان از شبکههای اجتماعی برای تجمع و سازماندهی طرفداران خود استفاده میکنند.
در روزهای اخیر پس از بازداشت خادم حسین ریزاوی، رهبر گروه افراطی «تحریک لبایک پاکستان» و اعلام ممنوعیت فعالیت این حزب، اعتراضهای خیابانی شروع شد.
آقای ریزاوی خواهان اخراج سفیر فرانسه از پاکستان بود. هزاران نفر از هواداران گروه «تحریک لبایک پاکستان» با اعتراضهای خیابانی به تصمیم دولت پاکستان و همچنین سیاستهای دولت فرانسه اعتراض کردند.
در جریان اعتراضهای روزهای گذشته در پاکستان، دو مامور پلیس کشته شدند.
روز گذشته سفارت فرانسه به شهروندان و شرکتهای فرانسوی در پاکستان توصیه کرد که به طور موقت این کشور را ترک کنند.
از سال گذشته که امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه، از حق مجله طنز شارلی ابدو برای بازنشر کاریکاتورهای پیامبر اسلام حمایت کرده، احساسات ضد فرانسوی در پاکستان به شدت افزایش یافته است.
شارلی ابدو، مجله طنز فرانسوی که سال ۲۰۱۵ به خاطر چاپ کاریکاتورهای پیامبر اسلام مورد حمله اسلامگرایان تندرو قرار گرفته بود، ۱۱ شهریورماه سال گذشته دوباره این کاریکاتورها را با تیتر «تاریخ را نمی توان بازنویسی و یا پاک کرد» چاپ کرد.
این مجله در سرمقاله خود دلیل بازنشر این کاریکاتورها همزمان با آغاز محاکمه مهاجمان به دفتر این مجله را «تن ندادن به بزدلی سیاسی و روزنامهنگاری» عنوان کرده بود.
ایمانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه، نیز از حق استفاده مجله شارلی ابدو از این کاریکاتورها در چارچوب «حق آزادی بیان» دفاع کرده بود.
کرونا در ایران؛ شمار قربانیان از ۶۶ هزار گذشت، مبتلایان جدید همچنان بالای ۲۵ هزار

به گزارش وزارت بهداشت ایران در روز جمعه، ۲۷ فروردین، طی یک شبانهروز گذشته، ۳۲۸ نفر دیگر در کشور جان خود را بر اثر کرونا از دست دادند و بیش از ۲۵ هزار مبتلای جدید شناسایی شد.
به این ترتیب شمار کل جانباختگان کرونا در ایران به ۶۶ هزار و ۸ نفر و آمار کل مبتلایان به دو میلیون و ۱۹۴ هزار و ۱۳۳ نفر رسید.
به گفته سیما لاری، سخنگوی وزارت بهداشت ایران، ۴۶۵۲ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
مقامهای وزارت بهداشت ایران از ارائه آمار تفکیکی ابتلا به کرونا و مرگ ناشی از کرونا در کشور خودداری میکنند و درستی آمارهای آنها به ویژه در زمینه شمار قربانیان، از سوی منابع مستقل مورد تردید قرار دارد.
وزارت بهداشت ایران روز جمعه گزارشی از وضعیت کرونا در نقاط مختلف کشور ارائه نداد.
اما بر اساس آخرین گزارش این وزارتخانه که روز پنجشنبه در اپلیکشن «ماسک» منتشر شده بود، وضعیت ۶۳ شهرستان «سیاه» و ۸۵ شهرستان «فوق قرمز» اعلام شده بود.
چند ساعت پس از انتشار این خبر، سخنگوی ستاد کرونا وضعیت سیاه در برخی نقاط کشور را تکذیب کرد و وضعیت این شهرستانها را «فراتر از قرمز» توصیف کرد.
درخواست حامیان حقوق کودک از فیسبوک برای لغو طرح اینستاگرامِ کودکان

بیش از صد سازمان و کارشناس حقوق کودکان از فیسبوک خواستند که راهاندازی نسخه اینستاگرام برای کودکان را متوقف کند.
به گزارش رویترز، گروهی متشکل از ۳۵ سازمان و ۶۴ کارشناس حوزه بهداشت عمومی و ایمنی کودک روز پنجشنبه، ۲۶ فروردینماه، در نامهای به مارک زاکربرگ، مدیرعامل فیسبوک درباره مخاطرات جسمی و روانی اینستاگرام برای کودکان هشدار دادند.
این گروهها و کارشناسان در این نامه درباره موضوعهایی چون حریم خصوصی، زمان نمایش، سلامت روان، عزت نفس و فشار تجاری ایجادشده برای کودکان در صورت راهاندازی این برنامه ابراز نگرانی کردهاند.
در این نامه آمده است که شبکههای اجتماعی به ویژه اینستاگرام از ترس جوانان برای از دست دادن تأیید همسالان استفاده و آنها را تشویق میکنند تا به طور دائم چشم به وسایل ارتباطی خود بدوزند.
در این نامه همچنین با اشاره به توانایی کم کودکان برای مواجهه با چالشهای شبکههای اجتماعی گفته شده که کودکان با اشتراکگذاری عکسهای خود بر روی ظاهر و نحوه معرفی خود متمرکز میشوند و این موضوعها، چالشهایی برای حریم خصوصی و سلامت آنها ایجاد میکند.
نشریه دیجیتالی «بازفید» ماه گذشته از راهاندازی نسخه اینستاگرام برای کودکان زیر ۱۳ سال در شرکت فیسبوک خبر داده بود.
استفانی اوتوِی، سخنگوی اینستاگرام در واکنش به انتشار زودهنگام این خبر، آن را تائید کرده و گفت که این شرکت در راهاندازی این برنامه با متخصصان رشد، ایمنی و بهداشت روانی کودکان و حامیان حریم خصوصی مشورت خواهد کرد.
شرکت فیسبوک در سال ۲۰۱۷ هم نسخهای از برنامه مسنجر را با نام «مسنجر برای کودکان» ساخته بود که با واکنش گروههای حامی حقوق کودکان روبهرو شد.
این برنامه برای اطمینان از این که کودکان با کاربرانی که والدینشان تأیید نکردهاند صحبت نکنند، ساخته شده بود.
ایرانیها، «بزرگترین گروه» خریدار خارجی خانه در ترکیه در سه ماه گذشته

به گزارش مرکز آمار ترکیه، در سه ماه نخست سال ۲۰۲۱ ایرانیها با خرید نزدیک به ۱۶۰۰ خانه در ترکیه، به عنوان بزرگترین گروه از خریداران خارجی خانه در این کشور معرفی شدند.
به گزارش خبرگزاری آناتولی که روز پنجشنبه منتشر شد، در سه ماه نخست سال میلادی پس از ایرانیها، اتباع عراقی و روسی بیشترین خریداران خارجی خانه در ترکیه بودهاند.
در ادامه این گزارش آمده است که تنها در ماه مارس، ماه گذشته میلادی، میزان خرید خانه توسط اتباع خارجی نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳.۲ درصد افزایش داشته است.
گفته میشود که تمایل خارجیها به خرید خانه در ترکیه در ماههای گذشته به دنبال کاهش محدودیتهای کرونایی و کاهش ارزش پول ملی این کشور افزایش یافته است.
در ادامه گزارش مرکز آمار ترکیه، استانبول و آنتالیا و ازمیر به ترتیب محبوبترین شهرها برای خرید خانه از سوی خارجیها اعلام شده است.
شهروندان ایرانی پارسال به رغم کرونا و بسته بودن مرزها با ترکیه، با خرید ۷۱۸۹ مسکن، رکورد سالانه خرید مسکن در ترکیه را شکستند و حدود ۲۰ درصد از کل خانههای فروخته شده به خارجیها در ترکیه را خریداری کردند.
خرید خانه توسط ایرانیها در ترکیه طی ۱۱ ماهه ۲۰۲۰ نسبت به دوره مشابه در سال ۲۰۱۸ دو برابر و نسبت به دوره مشابه در سال ۲۰۱۷ حدود ۱۰ برابر شده است.
بر اساس قوانین ترکیه در سالهای اخیر، اتباع خارجی با خرید خانهای به ارزش ۲۵۰ هزار دلار و بالاتر میتوانند شهروندی و تابعیت ترکیه را به دست آورند.
از زمان تصویب این قانون، خرید خانه توسط خارجیها بهویژه ایرانیها رونق زیادی گرفته است.
تیراندازی در ایالات متحده بار دیگر قربانی گرفت

تیراندازی در شهر ایندیاناپولیس آمریکا که پنجشنبه شب، ۲۶ فروردین، رخ داد دستکم هشت کشته بر جای گذاشت.
خبرگزاری فرانسه به نقل از پلیس این شهر میگوید که فرد مهاجم پس از تیراندازی خود را نیز کشته است.
قربانیان این حادثه مرگبار همه در محل شرکت باربری فِداِکس در نزدیکی فرودگاه بینالمللی ایندیاناپولیس پیدا شدهاند.
این حادثه چندین مجروح و زخمی نیز داشته که همگی به بیمارستان انتقال یافتهاند. تعداد آنها دستکم هفت تن اعلام شده است.
این چهارمین تیراندازی مرگبار در ایالات متحده در یک ماه گذشته است.
دو هفته پیش در نتیجه تیراندازی در نزدیکی لسآنجلس، چهار نفر از جمله یک کودک جان خود را از دست دادند.
کمتر از دو هفته پیش از آن نیز دستکم ده تن از جمله یک افسر پلیس در تیراندازی در یک سوپرمارکت در شهر بولدر، در ایالت کلرادوی آمریکا کشته شدند.
شکایت «رادیو اروپای آزاد» از دولت روسیه به دادگاه حقوق بشر اروپا

دفتر رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی در مسکو از شکایت این رسانه از دولت روسیه در دادگاه حقوق بشر اروپا در استراسبورگِ فرانسه خبر داد.
این رسانه در بیانیهای که روز پنجشنبه، ۲۶ فروردین، منتشر کرد اعلام کرده است که هدف از این شکایت بازداشتن دولت روسیه از جریمه این رسانه است.
در ماههای گذشته روسیه اعلام کرده بود که رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی را به دلیل تخطی از محدودیتهای جدید اعمالشده ذیل قانون «نماینده خارجی» این کشور جریمه خواهد کرد.
این جریمه میتواند منجر به تعطیلی فعالیت رسانهای رادیو اروپای آزاد در روسیه شود.
قانون جدید که روسیه تصویب کرده است، خبرنگاران رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی را در خطر تعقیب قضایی از سوی مسکو قرار میدهد.
در واکنش به این اقدام روسیه، قانونگذاران جمهوریخواه و دموکرات کنگره ایالات متحده در بهمنماه ۹۹ خواستار اعمال تحریمهای جدید علیه مسکو شده بودند.
رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی یک بنگاه مستقل خبری است که کنگره ایالات متحده آمریکا بودجه آن را تصویب میکند.
سخنگوی ستاد کرونا: وضعیت شهرها سیاه نیست، «فراتر از قرمز» است

چند ساعت پس از اعلام وضعیت «سیاه» کرونا در ۶۳ شهر ایران، سخنگوی ستاد مقابله با کرونا این خبر را تکذیب کرد. او با این حال این شهرها را به جای سیاه، «فراتر از قرمز» توصیف کرد.
به گزارش ایسنا، علیرضا رئیسی روز جمعه، ۲۷ فروردین، گفت که رنگبندی اعلامشده در روز ۲۶ فروردین صحت ندارد و مبنای رسمی اعلام رنگبندی کرونایی شهرها تنها ستاد ملی مقابله با کرونا است.
روز پنجشنبه بر اساس آخرین نقشه منتشرشده در اپلیکیشن «ماسک»، وضعیت ۶۳ شهرستان، «سیاه» و ۸۵ شهرستان «فوق قرمز» اعلام شده بود.
در اپلیکیشن «ماسک» که توسط وزارت بهداشت ایران طراحی شده، آخرین وضعیت رنگبندی کرونا در کشور اعلام میشود.
سخنگوی ستاد مقابله با کرونا روز جمعه درباره آخرین وضعیت کرونا در کشور گفت: «از نظر تغییر آماری، ۶۳ شهر در وضعیتی هستند که از شاخصی که برای رنگ قرمز در نظر گرفتیم، فراتر رفته، به همین دلیل این تعبیر به کار برده شده که وضعیت این شهرها سیاهرنگ است.»
ستاد کرونا تاکنون پنج رنگ قرمز، نارنجی، زرد، آبی و سفید را برای تعریف وضعیت کرونا تعیین کرده بود، اما به طور رسمی تعریفی از وضعیت «سیاه» و «فوق قرمز» ارائه نداده است.
اما فرهاد ابولنژادیان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز شامگاه پنجشنبه در یک برنامه تلویزیونی با اعلام «وضعیت سیاه» کرونایی در شهرستانهای اهواز و آبادان گفت که ملاک رنگ سیاه به تازگی از سوی ستاد ملی کرونا اعلام شده است.
به گفته آقای ابولنژادیان، در این شاخص جدید، آمار بستری مبتلایان به کرونا دست کم ١٢ نفر از هر صدهزار نفر در شهر تعیین شده است.
وضعیت قرمز یا «خیلی پرخطر» به شرایطی اطلاق میشود که در یک شهر از هر صدهزار نفر، دستکم ۱۰ نفر و در وضعیت نارنجی یا «پرخطر» از هر صدهزار نفر، دستکم شش نفر به دلیل ابتلا به کرونا بستری شده باشند.
در وضعیت زرد یا «خطر متوسط» این رقم به دستکم سه نفر از صدهزار نفر و در وضعیت آبی یا «کمخطر» این رقم به دو نفر از صدهزار نفر میرسد.
شمار کل جانباختگان کرونا در ایران تا روز پنجشنبه به ۶۵ هزار و ۶۸۰ نفر و آمار کل مبتلایان به دو میلیون و ۱۶۸ هزار و ۸۷۲ نفر رسیده بود.
سفر وزیر خارجه آمریکا به افغانستان

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز پنجشنبه ۲۶ فروردین، در سفری از پیش اعلام نشده وارد کابل پایتخت افغانستان شد.
سفر آنتونی بلینکن به کابل، یک روز پس از اعلام تصمیم جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا برای پایان دادن به حضور نیروهای آمریکایی در افغانستان انجام شد.
جو بایدن با اشاره به این که در یک دهه گذشته «هدف» آمریکا از حضور در افغانستان نامشخص بوده، گفت که نیروهای آمریکایی پیش از ۱۱ سپتامبر سال جاری از افغانستان خارج خواهند شد.
وزیر امور خارجه آمریکا پس از دیدار با مقام پیمان سازمان آتلانتیک شمالی، ناتو، از بروکسل عازم کابل شد و با اشرف غنی، رئیس جمهوری، و عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی دولت افغانستان، دیدار و گفتوگو کرد.
آنتونی بلینکن گفت، دلیل اینکه من خیلی سریع بعد از سخنرانی شب گذشته رئیس جمهور اینجا هستم، این است که با حضور خود نشان دهم که ما تعهدی پایدار و جاری نسبت به افغانستان داریم.
به گزارش رویترز، جنگ در حالی در افغانستان به پایان خواهد رسید که باعث کشته شدن حدود دو هزار و ۴۴۸ سرباز آمریکایی شد و بیش از دو تریلیون دلار برای این کشور هزینه داشت.
آنتونی بلینکن روز گذشته گفته بود که نیروهای بینالمللی تحت فرمان ناتو با هماهنگی آمریکا تا ۱۱ سپتامبر سال جاری میلادی از افغانستان خارج خواهند شد.
دولت آلمان نیز تایید کرد که نیروهای این کشور همزمان با نظاميان آمریکايی از افغانستان خارج میشوند.
در حال حاضر، حدود هفت هزار نیروی کشورهای عضو ناتو و همچنین استرالیا، نیوزیلند و گرجستان در افغانستان مستقر هستند و از نظر پوشش هوایی، برنامهریزی و هدایت ماموریتهای آموزشی نیروهای افغانستان به نیروهای آمریکایی تکیه دارند.
کشته شدن دو مرزبان در سیستان و بلوچستان

مرزبانی سیستان و بلوچستان روز پنجشنبه در بیانیهای اعلام کرده است دو مرزدار هنگ مرزی سراوان در جنوب این استان در حین انجام وظیفه کشته شدند.
در این بیانیه در خصوص چگونگی و علت کشته شدن این دو نیروی مرزبانی اشاره نشده است.
پایگاه اطلاعرسانی فرماندهی مرزبانی سیستان و بلوچستان میگوید، این دو مرزبان اهل شهرستان زاهدان و شهرستان زهک سیستان و بلوچستان بودند.
استان سیستان و بلوچستان طی سالهای اخیر بارها محل رویارویی نیروهای نظامی و انتظامی با گروههای مسلح مخالف جمهوری اسلامی بوده است. از جمله، بهمن ماه ۱۳۹۷ حملهای انتحاری به اتوبوس حامل کارکنان سپاه در این استان ۲۷ کشته بر جای گذاشت.
مسئولیت آن حمله را گروه جیش العدل بر عهده گرفت.
«طرح پیشنهادی آمریکا» برای کاهش برخی تحریمهای ایران در مقابل اجرای تعهدات برجامی

مجله فارین پالیسی روز پنجشنبه گزارش داده است که جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا به دنبال بازگشت به توافق هستهای با ایران موسوم به برجام است و با آغاز مذاکرات در وین رابرت مالی، مذاکره کننده ارشد آمریکا در وین، در حال تدوین یک نقشه راه پیشنهادی برای احیای این توافق است.
منابع نزدیک به مذاکره کنندگان آمریکایی و اروپایی به فارین پالیسی گفتهاند، انتظار میرود رابرت مالی به تهران یک بسته پیشنهادی ارائه کند که بر مبنای آن ایران در ازای لغو بخشی از تحریمها به تعهدات برجامی خود بازگردد، اما رفع تحریمها در اندازهای نخواهد بود که باعث شود که سیاستمداران افراطی در داخل آمریکا از جمله تعدادی از دموکراتها، دولت جو بایدن را مورد حمله قرار دهند.
دومین دور از مذاکرات کمیسیون مشترک توافق هسته ای موسوم به برجام روز پنجشنبه در وین پایتخت اتریش آغاز شد.
این مذاکرات با حضور نمایندگان ایران، روسیه، چین، فرانسه، آلمان و بریتانیا در وین پایتخت اتریش برگزار شد. در ادامه نیز در ادامه نیز مذاکره کننده ارشد آمریکایی با نمایندگان کشورهای عضو برجام (به غیر از ایران) برای نخستین بار نشستی غیر رسمی برگزار کرد.
در همین زمینه، سخنگوی کاخ سفید روز گذشته در خصوص مذاکرات وین گفته بود، ما میدانیم که روندی طولانی در پیش خواهد بود اما بیتردید آن را به عنوان یک نشانه مثبت میبینیم.
جن ساکی حضور جمهوری اسلامی ایران در این مذاکرات را «گامی رو به جلو» توصیف کرد.
انفجار خودروی بمبگذاریشده در بغداد دستکم چهار کشته برجای گذاشت

گزارشها از عراق حاکی است که انفجار بمب در شهرک صدر در شرق بغداد، دستکم چهار کشته و ۱۷ زخمی برجای گذاشته است.
بهگفته منابع پلیس، روز پنجشنبه ۲۶ فروردین یک دستگاه خودروی بمبگذاریشده در مقابل بازار لوازم دست دوم در منطقه عمدتا شیعهنشینِ «الحبیبیه» در شهرک صدر منفجر شد.
در بیانیه نیروهای مسلح عراق آمده است که در پی وقوع انفجار در شرق بغداد، یک نفر کشته و ۱۲ تن زخمی شدند و آتشسوزی به چندین دستگاه خودروی پارکشده در محل انفجار نیز سرایت کرد.
هنوز هیچ گروهی مسئولیت این حمله را به عهده نگرفته است. این دومین انفجار مرگبار عراق از آغاز سال جاری میلادی تاکنون است.
در حمله نخست که ژانویه گذشته در بازاری مملو از جمعیت اتفاق افتاد و پیکارجویان گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) مسئولیت آن را پذیرفتند، دستکم ۳۲ نفر جان باختند. در سه سال گذشته، هیچ انفجاری در عراق این میزان تلفات بر جای نگذاشته بود.
با استفاده از گزارش خبرگزاری رویترز/ آ.ت/ ک.ر
ایران میگوید قرارداد خرید ۶۰ میلیون دوز واکسن کرونا از روسیه نهایی شده است

سفیر ایران در مسکو اعلام کرد که تهران قرارداد خرید ۶۰ میلیون دوز واکسن ضدکرونا «اسپوتنیک وی» با روسیه را نهایی کرده است.
کاظم جلالی روز پنجشنبه ۲۶ فروردین گفت که این قرارداد میان ایران و طرف روسی «امضاء و نهایی» شده و واکسنهایی که خریداری میشود برای واکسینه کردن ۳۰ میلیون نفر کافی است.
به گفته وی، این ۶۰ میلیون دوز واکسن از خرداد تا آذرماه به طریقی که در قرارداد مشخص شده است به ایران ارسال خواهد شد.
صندوق سرمایهگذاری مستقیم روسیه به تازگی اعلام کرده است که این کشور به زودی تولید واکسن کرونا «اسپوتنیک وی» را در ایران آغاز میکند که این پروژه متفاوت از قرارداد ۶۰ میلیون دوزی است که سفیر ایران میگوید بین دو کشور منعقد شده.
آقای جلالی میگوید تاکنون دو شرکت ایرانی با طرف روس برای تولید مشترک واکسن در داخل کشور قرارداد منعقد کردهاند که روسها فعلا سلولهای تولید واکسن را در اختیار یکی از این دو شرکت گذاشتهاند.
ایران با موج چهارم ویروس کرونا دست به گریبان است که روزانه صدها نفر را به کام مرگ میکشاند. در این میان انتقادات از کندی روند واکسیناسیون در کشور تا جایی شدت گرفته است که حسن روحانی، رئیسجمهوری ایران، روز پنجشنبه از شرکتهای خصوصی خواست تا برای واردات واکسن خارجی با دولت همکاری کنند.
طبق آمار خبرگزاری ایرنا، تا روز پنجشنبه ۲۶ فروردین تنها حدود ۴۶۸ هزار دوز واکسن کرونا در ایران استفاده شده و حدود ۳۶۵ هزار نفر حداقل یک دوز واکسن دریافت کردهاند.
با استفاده از گزارشهای ایرنا و رادیو فردا/س.ن/ک.ر
رئیس تیم مذاکره ایران: ما به دنبال مذاکرات فرسایشی و زمانبر نیستیم

رئیس تیم مذاکرهکننده ایران در نشست وین با تکرار موضع رهبر جمهوری اسلامی گفت که ایران در این دور تازه «به دنبال مذاکرات فرسایشی و زمانبر که هدفش مذاکره برای مذاکره باشد» نیست.
بر اساس گزارش خبرگزاری ایسنا، عباس عراقچی روز پنجشنبه،ساعتی پیش از آغاز نشست در وین، گفت که اگر مذاکرات به «سمتی سازنده که ما انتظار داریم» به پیش برود ادامه پیدا میکند وگرنه متوقف خواهد شد.
یک روز پیشتر، آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، در یک مراسم مذهبی به مناسبت آغاز ماه رمضان، تمایل به مذاکره با مقامهای غربی را «تشخیص مسئولان» دانسته و گفته بود که آنها معتقدند «مذاکره کنیم تا این سیاست را اعمال کنیم. ما بحثی در این زمینه نداریم».
او با این حال هشدار داده بود که مقامهای مذاکرهکننده باید مراقب باشند که «مذاکره فرسایشی نباشد و طوری نباشد که طرفها مذاکره را کش دهند، چون این برای کشور ضرر دارد».
نمایندگان ایران از روز پنجشنبه دور جدید گفتوگوی خود با طرفهای غربی را برای احیای برجام از سر گرفتند.
این مذاکرات در وین انجام میشود اما دیپلماتهای آمریکایی نیز به صورت غیرمستقیم در جریان روند گفتوگوها قرار میگیرند.
پس از خرابکاری هفته جاری در تاسیسات غنیسازی نطنز، جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد که در واکنش به این اتفاق، قصد دارد غنیسازی ۶۰ درصدی را آغاز کند.
این در حالی است که آمریکا این تصمیم را «تحریکآمیز» و «نگرانکننده» خوانده و اتحادیه اروپا نسبت به هرگونه اقدام در جهت به خطر انداختن مذاکرات بازگشت آمریکا به برجام هشدار داده است.
ایران از اردیبهشت سال ۹۸ ، در سالگرد خروج آمریکا از برجام، به تدریج از بسیاری از تعهداتش در چارچوب برجام عدول کرده است.
وزیر خارجه اوکراین: روسیه آشکارا اوکراین را به جنگ و نابودی تهدید میکند

وزیر خارجه اوکراین روز پنجشنبه اعلام کرد که روسیه به طور آشکار این کشور را تهدید میکند و اگر دولت کرملین از خط قرمز اوکراین که ایالت مرزی آن است، عبور کند باید تاوان بدهد.
به گزارش رویترز، دمیترو کولِبا روز پنجشنبه، ۲۶ فروردین، گفت که کارشناسان و مقامات روسی «آشکارا اوکراین را به جنگ و نابودی دولت اوکراین تهدید میکنند».
آقای کولبا در ادامه همچنین گفته است که در روسیه اقدامات و اظهارنظرهایی با هدف افزایش تنشهای نظامی و تضعیف تلاشهای دیپلماتیک برای حل درگیری روسیه و اوکراین صورت میگیرد که اوکراین آنها را محکوم میکند.
وزیر خارجه اوکراین درباره تهدیدهای روسیه علیه این کشور و واکنش احتمالی کشورش به جزئیات خاصی اشاره نکرد.
در هفتههای گذشته تجمع نیروهای نظامی روسیه در مناطق شرقی کشور که در کنترل نیروهای جداییطلب مورد حمایت روسیه است موجب افزایش درگیری در مرزهای شرقی اوکراین شده است.
درگیری میان نیروهای جداییطلب مورد حمایت کرملین در منطقه دونباس با نیروهای نظامی اوکراین از سال ۲۰۱۴ آغاز شده است، نبردی که بهگفته کییف تاکنون ۱۴ هزار کشته بر جای گذاشته است.
با وجود این، روسیه منکر اعزام نیروهای نظامی به مناطق شرق اوکراین و حمایت تسلیحاتی از جداییطلبان این کشور است.
اروپا و آمریکا در روزهای گذشته در مورد تحرکات روسیه در این مناطق هشدار داده و مقامات روسیه نیز در واکنش به این اظهارات گفتهاند که اگر غرب مداخله نظامی کند، جنگی «ویرانگر» درخواهد گرفت.
در این سالها، آمریکا و کشورهای غربی ضمن رد الحاق کریمه به روسیه و به خاطر آنچه نقش مخرب مسکو در به آشوب كشيدن اوکراين عنوان میکنند، تحريمهايی را عليه افراد و نهادهای روسی اعمال کردهاند.
روسيه در سال ۲۰۱۴ با نادیده گرفتن توافق سال ۱۹۹۵ و با اعزام نیروهای نظامی، شبه جزیره کریمه را که پیشتر جزو خاک اوکراين بود، تصرف کرد.
نیروهای روسی در جریان این حمله ضمن تصرف کشتیهای جنگی اوکراینی، کنترل پایگاههای نظامی در این شبه جزیره را در دست گرفتند.
جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، اسفندماه پارسال در بیانیهای اعلام کرده بود که ایالات متحده هرگز الحاق شبه جزیره کریمه به خاک روسیه را به رسمیت نخواهد شناخت.
در همین حال وزرای خارجه اوکراین، لیتوانی ، لتونی و استونی روز پنجشنبه، تشدید تحرکات نظامی روسیه در شرق اوکراین را محکوم کردند و از مسکو خواستند تنشها را در منطقه کاهش داده و به مذاکرات بازگردد.
انتخاب سردبیر
-
گفتوگوی اختصاصی با گوگوش
باید بروم ۲۱ بازی کنم
-
سرایت سانسور از تهران به آمستردام
«محمد» از «جهنم» حذف شد
-
هفتادمین سالمرگ خالق «بوف کور»
داستان دختری که کافکا و هدایت را ملاقات کرد
زیر ذرهبین
-
آمارهای اقتصادی منتشر شده از سوی جمهوری اسلامی در ماههای پیش و پس از ورود کرونا بویژه شاخصهایی همچون نرخ تورم، بیکاری و بهای ارز و سکه خلاف این ادعا را به اثبات میرسانند.