لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ تهران ۰۲:۱۷

گزارش‌های ضد و نقیض درباره آتش سوزی در یک نفتکش در سواحل سوریه


تصویری که خبرگزاری سانا از آتش‌سوزی در نفتکش منتشر کرده است
تصویری که خبرگزاری سانا از آتش‌سوزی در نفتکش منتشر کرده است

وزارت نفت سوریه شنبه چهارم اردیبهشت اعلام کرده است٬ آتش سوزی در یک نفتکش در سواحل سوریه که گفته می‌شود حامل محصولات نفتی ایران بوده مهار شده است.

این در حالی است که گزارش‌های ضد و نقیضی در خصوص علت این آتش سوزی منتشر شده است. ابتدا خبرگزاری رسمی سوریه از حمله به یک نفتکش در نزدیکی بندربانیاس خبر داد. اما ساعاتی بعد رسانه‌های ایران به نقل از مقام های سوری خبر «حمله» به نفتکش را رد کردند و می‌گویند انفجار کپسول اکسیژن علت آتش سوزی بوده است.

خبرگزاری رسمی سوریه، سانا پیشتر به نقل از وزارت نفت این کشور گزارش داده بود که یک نفتکش در آب‌های نزدیک بندر بانیاس در مدیترانه احتمالا با پهپاد مورد حمله قرار گرفته و دچار آتش‌سوزی شده است.

شبکه العالم وابسته به جمهوری اسلامی نیز به نقل از یک منبع آگاه نوشت که «دو پرتاب به نفتکش صورت گرفته است یکی به دماغه با آسیب خیلی جزئی و یکی به عرشه که خسارت بیشتر وارد کرده است اما جدی نبوده است.»

یک گروه ناظر بر تحولات سوریه روز شنبه هم اعلام کرد در جریان حمله به یک نفتکش در سواحل سوریه دست‌کم سه نفر کشته شدند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه رامی عبدالرحمن، مدیر دیده بان حقوق بشر سوریه مستقر لندن، گفته است، حمله به این نفتکش ایرانی باعث آتش سوزی در آن شد و دست‌کم سه شهروند سوریه در آن کشته شدند که دو تن از آنها خدمه نفتکش بودند.

رامی عبدالرحمن می‌گوید مشخص نیست که این حمله توسط چه کسی انجام شده است. همچنین معلوم نیست که این نفتکش توسط پهپاد یا موشک هدف قرار گرفته است.

با این حال، سانا می‌گوید٬ آتش سوزی این نفتکش به طور کامل مهار شده است.

رامی عبدالرحمن همچنین به رویترز گفته است، در حالی تاسیسات نفتی بانیاس پیش از این مور حمله قرار گرفته‌ بود، اما این نخستین بار است که به یک نفتکش در ساحل آن حمله می‌شود.

«تکذیب حمله»

این در حالی است که خبرگزاری دولتی ایران، ایرنا، حمله به «کشتی ایرانی در بندر بانیاس سوریه» را تکذیب کرده است.

ایرنا می‌گوید، کشتی حادثه دیده «یک نفتکش کوچکی بوده که بعنوان کشتی واسط برای حمل نفت از سوپر تانکرها به بندر از آن استفاده می شده» است.

ایرنا اضافه کرده است: «کشتی فوق، متعلق به کشور پاناما و با پرچم این کشور در اختیار شرکت های نفتی شاغل در این بندر بوده است. این کشتی در اثر انفجار کپسول اکسيژن و یا آتش نشانی، که بر روی عرشه رخ داده است دچار حادثه کوچک شده که حادثه بلافاصله تحت کنترل قرار گرفته است.»

خبرگزاری تسنیم، نزدیک به سپاه پاسداران، هم به نقل از مقامات نظامی سوریه در بندر بانیاس این کشور نوشته است: «حادثه رخ داده برای کشتی نفتکش با مالکیت کشور سوریه، بدلیل بی احتیاطی و عدم اقدامات ایمنی در حین عملیات جوشکاری در زمان تخلیه صورت پذیرفته است.»

تسنیم اضافه کرده است: «سه نفر از کارگرانی که روی عرشه کشتی مشغول جوشکاری بوده‌اند در اثر این سانحه دچار سوختگی شده‌اند.یکی از کارگران به دلیل شدت جراحت ناشی از سوختگی در بیمارستان جان باخته است.»

به رغم این که تسنیم می‌گوید این نفتکش سوری است،‌ اما رسانه‌های اسرائیل و لبنان بر ایرانی بودن این نفتکش را تاکید کرده‌اند.

طی ماه‌های گذشته چندین فروند کشتی‌ ایرانی در دریای سرخ و آب‌های سوریه مورد هدف قرار گرفته‌اند. از سویی در سه مورد نیز کشتی‌های اسرائیلی نیز در آبهای جنوب ایران هدف حمله قرار گرفته‌اند.

وال استریت جورنال ۲۱ اسفند گذشته در گزارشی نوشته بود، اسرائیل از اواخر سال ۲۰۱۹ تاکنون دست‌کم ۱۲ کشتی را که بیشتر آنها حامل نفت ایران به سوریه بودند، هدف قرار داده است. اسرائیل این موضوع را رد یا تایید نکرده است.

همچنین اخیرا یک کشتی سپاه پاسداران با نام «ساویز» که گفته می‌شود «عملیات جاسوسی و ارسال تسلیحات به یمن» انجام می‌داده، در دریای سرخ مورد حمله قرار گرفت.

در این میان سه کشتی اسرائیلی نیز در روزهای۲۶ فوریه، ۲۵ مارس و ۱۳ آوریل در آب‌های جنوبی ایران مورد هدف قرار گرفتند. اسرائیل ایران را متهم به هدف قرار دادن کشتی‌هایش کرده، اما ایران این موضوع را تکذیب می‌کند.

سوریه قبل از جنگ داخلی و حدود یک دهه پیش، روزانه ۴۰۰ هزار بشکه تولید نفت داشت، اما طی سال‌های گذشته این رقم به ۲۵ هزار بشکه در روز رسیده است. ایران روزانه ۳۰ تا ۵۰ هزار بشکه نفت به سوریه تحویل می‌دهد تا پالایشگاه‌های این کشور سوخت تولید کنند.

با استفاده از خبرگزاری فرانسه، تسنیم و رادیو فردا
XS
SM
MD
LG