لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ تهران ۰۱:۵۴

آمریکا: پیشنهاد ما برای کمک به مقابله با کرونا در ایران همچنان پابرجاست


وزارت خارجه آمریکا می‌گوید پیشنهاد آن کشور برای کمک به ایران جهت مقابله با همه‌گیری کووید ۱۹ «همچنان پابرجاست»، اما رهبر جمهوری اسلامی این پیشنهاد را رد کرده است.

حساب کاربری وزارت خارجه آمریکا در توئیتر، روز پنج‌شنبه، ۲۷ آذر در سه توئیت به فارسی، تاکید کرده است که آن کشور برای اولین بار در ماه فوریه سال جاری میلادی به ایران «پیشنهاد کمک» در این زمینه را داده است.

این وزارتخانه افزوده «اما آیت‌الله خامنه‌ای کمک ایالات متحده را رد کرد. زیرا اگر ایرانیان فکر کنند که آمریکا دشمن آنهاست، او می‌تواند در قدرت بماند.»

وزارت خارجه آمریکا پیشتر در بیانیه‌ای اعلام کرده بود که حاضر به کمک به مردم ایران برای رهایی از ویروس کرونا است اما ایران این پیشنهاد را «ادعایی مضحک و یک بازی سیاسی‌روانی» نامید و محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، هم پیشنهاد کمک آمریکا برای مقابله با کرونا را «منافقانه» خواند.

مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، نیز روز اول فروردین ضمن تکرار این پیشنهاد گفته است، که ارسال کمک‌های بشردوستانه به ایران تحریم نیست.

شرکت آمریکایی فایزر با همکاری شرکت آلمانی بیون‌تک موفق به ساخت واکسن ضد کرونا شده‌اند و تزریق این واکسن در روزهای اخیر در آمریکا آغاز شده و عربستان سعودی نیز امروز پنج‌شنبه استفاده از این واکسن را آغاز کرد.

توئیت‌های جدید وزارت خارجه آمریکا بعد از آن منتشر می‌شود که مقام‌های رسمی جمهوری اسلامی از جمله حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران، بارها مدعی شده‌اند که از نظر دارو تجهیزات پزشکی از جمله برای مقابله با کرونا تحت تحریم قرار دارند.

آقای روحانی روز چهارشنبه، ۲۶ آذر در اظهارات خود ضمن خوشحالی از شکست دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری، از وی به عنوان فردی نام برد که «حتی به واکسن ما هم رحم نمی‌کند.»

این در حالی است که ناصر ریاحی، رئیس اتحادیه واردکنندگان داروی ایران با رد این اظهارات، گفته «هیچ مشکلی» برای انتقال ارز به منظور واردات واکسن کرونا و دیگر اقلام دارویی از خارج به ایران وجود ندارد.

مورگان اورتگاس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، نیز در فروردین ۹۹ و همزمان با شیوع کرونا در ایران، به رادیوفردا گفته بود که تحریم‌های آمریکا علیه ایران «هرگز متوجه کمک‌های بشردوستانه، دارو و تجهیزات پزشکی نبوده» است.

توئیتر وزات خارجه آمریکا نیز امروز اعلام کرده «ما هرگز بخش بهداشت و درمان ایران و یا کمک‌های بشردوستانه و دارو برای ایران را تحریم نکرده و نخواهیم کرد.»

این وزارتخانه افزوده «ایران در عوض، باید اصلاحات بانکی کارگروه ویژه اقدام مالی را تصویب کند تا بانک‌ها دوباره با آنها تجارت کنند.»

حساب کاربری وزارت خارجه آمریکا به فارسی، اضافه کرده است: «رژيم باید پول مالیات را نه برای تروریست‌ها در خارج از کشور بلکه جهت بهبود بهداشت، مدارس، آب و زیرساخت‌ها برای مردم ایران خرج کند.»

هفته گذشته محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلت نظام، از نامه دولت حسن روحانی به آیت‌الله علی خامنه‌ای درباره بررسی دوباره این لوایح در مجمع تشخیص مصلت نظام خبر داده بود.

لعیا جنیدی، معاون حقوقی رئیس جمهور ایران اعلام کرد که رهبر جمهوری اسلامی با درخواست دولت حسن روحانی برای تمدید مهلت بررسی لوایح گروه ویژه اقدام مالی، اف‌ای‌تی‌اف، در مجمع تشخیص مصلحت نظام موافقت کرده است.

گروه ویژه اقدام مالی به دلیل امتناع جمهوری اسلامی از تصویب برخی از این لوایح، ایران را به فهرست سیاه خود بازگردانده و به همه کشورها اختیار داده است که در نقل و انتقال‌های مالی با ایران به طور مستقل اقدام کنند.

به این ترتیب هر کشوری می‌تواند برای ایمن نگه داشتن سیستم‌ بانکی خود از احتمال مشارکت در پولشویی و تامین مالی فعالیت‌های تروریستی از طریق نقل و انتقالات و نظام بانکی ایران به طور مستقل دست به اقدام بزند.

حسن روحانی اسفند سال گذشته، پس از بازگشت ایران به لیست سیاه، خطاب به اعضای مجمع تشخیص گفته بود که باید «پاسخگوی موضع‌گیری غیرکارشناسانه» خود به خاطر قرار گرفتن ایران در فهرست سیاه اف‌ای‌تی‌اف باشند.

مخالفان تصویب این لوایح می‌گویند در صورت تصویب این دو لایحه، کمک‌های مالی ایران به گروه‌های شبه‌نظامی وابسته به ایران مانند حزب‌الله لبنان با مشکل مواجه خواهد شد.

با استفاده از توئیتر و گزارش‌های رادیو فردا؛ ب.ب / پ.پ
XS
SM
MD
LG