دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، با اشاره به این که فعلا تمایلی به گفتوگو با که شی جینپینگ، رئیس جمهوری چین، ندارد گفته است که حتی میتواند روابط بین دو کشور را به طور کامل قطع کند.
دونالد ترامپ در مصاحبهای با شبکه فاکس بیزنس که روز پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت پخش شد ، اظهار داشت، ناتوانی چین در مهار شیوع ویروس کرونا «بسیار مایوس کننده» بود.
رئیس جمهوری آمریکا گفته است، آنها نمیبایست اجازه میدادند این اتفاق بیفتد.
دونالد ترامپ اضافه کرده است: من توافق تجاری بزرگ انجام دادم و الان میگویم احساسم مثل آن موقع نیست. هنوز امضای آن خشک نشده بود که این بیماری آمد.
رئیس جمهوری آمریکا تاکید کرده است که هم اکنون در موقعیتی مشابه با دوره ای که این توافق انجام شده قرار ندارد.
دونالد ترامپ در ادامه گفته است: اما من الان نمی خواهم با او (رئیس جمهوری چین) صحبت کنم.
رویترز می گوید، در حالی دونالد ترامپ از اقدامات چین در مهار ویروس کرونا انتقاد میکند که قبلا از عملکرد چین در این زمینه ستایش کرده بود.
رئیس جمهوری آمریکا در پاسخ به پرسشی در خصوص طرح یک سناتور آمریکایی برای ممنوعیت ویزا برای دانشجویان چینی گفت، خیلی از اقدامات ما را میتوانیم انجام دهیم. ما میتوانیم کل روابط را قطع کنیم.
وی تصریح کرد: اگر این کار الان انجام شود، چه اتفاقی می افتاد؟ شما ۵۰۰ میلیارد دلار صرفه جویی میکردید.
اشاره دونالد ترامپ به کسری موازنه تجاری بین آمریکا و چین است.
در همین زمینه، استیو منوچین، وزیر خزانه داری آمریکا هم در مصاحبه با فاکس بیزینس گفته است ، چین میبایست اطلاعات زیادی ارائه کند و دونالد ترامپ در حال بررسی گزینه های مختلف خود است.
استیو منوچین تصریح کرد: رئیس جمهوری نگران است و در حال بررسی گزینه هایش است. خیلی روشن است که ما نگران پیامدهای ویروس کرونا برای اقتصاد، اشتغال در آمریکا و سلامت عمومی آمریکاییها هستیم و رئیس جمهوری اقدامات لازم برای محافظت مردم و اقتصاد آمریکا انجام خواهد داد.
دونالد ترامپ و جمهوریخواهان پکن را متهم میکنند که هشدارهای لازم را در مورد شدت و ابعاد شیوع ویروس کرونا به جهانیان نداده است. آنها همچنین چین را متهم می کنند اطلاعات در خصوص شیوع این ویروس مرگبار را از چشم جامعه بین المللی مخفی کرده است.
این در حالی است که چین ضمن رد اتهامات آمریکا میگوید، در خصوص مقابله با ویروس کرونا شفاف عمل کرده است.
بیماری همه گیر کرونا باعث رکود شدید در اقتصاد جهانی شده است. بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر در آمریکا به ویروس کرونا مبتلا شدهاند و بیش از ۸۵ هزار نفر نیز به دلیل این ویروس در ایالات متحده جان خود را از دست دادهاند.
اداره کار آمریکا روز گذشته اعلام کرد از حدود دو ماه پیش که همهگیری ویروس کرونا بخشهای قابل توجهی از فعالیتهای اقتصادی را تعطیل کرد حدود ۳۶ میلیون نفر تقاضای بیمه بیکاری کردهاند.
اقتصاددانها میگويند تولید ناخالص ملی آمریکا طی سه ماهه آوریل تا ژوئن به نسبت ميانگين سالانه حدود ۴۰ درصد کاهش خواهد یافت که بالاترین رقم سه ماهه کاهش تولید ناخالص ملی در تاریخ آمریکاست.
رئیس بانک مرکزی آمریکا روز چهارشنبه هشدار داد که رکود اقتصادی ناشی از بحران کرونا میتواند به یک روند طولانی افت اقتصادی و در نتیجه به از بین رفتن مهارتهای نیروی کار و ورشکستگی موسسات اقتصادی کوچک منجر شود.