لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۲۴

ایالات متحده به شورای حقوق بشر سازمان ملل بازمی‌گردد


نمایی از شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو
نمایی از شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو

مقامات آمریکا از تصمیم دولت جو بایدن برای بازگشت ایالات متحده به شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در این هفته خبر دادند، امری که به معنای لغو تصمیم سه سال قبل دولت دونالد ترامپ خواهد بود.

خبرگزاری آسوشیتدپرس شامگاه یکشنبه ۱۹ بهمن به نقل از مقامات آمریکایی گزارش داد که آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، و یک دیپلمات ارشد این کشور در ژنو روز دوشنبه اعلام می‌کنند که واشینگتن به عنوان عضو ناظر به شورای حقوق بشر سازمان ملل بازخواهد گشت و نگاهی نیز به انتخابات دارد تا به عنوان عضو کامل این شورا برگزیده شود.

این خبرگزاری می‌نویسد که تصمیم دولت بایدن احتمالا با انتقاد نمایندگان محافظه‌کار کنگره آمریکا و گروه‌های طرفدار اسرائیل مواجه شود.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین ایالات متحده، سال ۲۰۱۸ در اعتراض به آن‌چه تمرکز نامناسب شورای حقوق بشر سازمان ملل بر اسرائیل نامید، عضویت آمریکا در این شورا را لغو کرد. دولت آقای ترامپ همچنین نسبت به عضویت برخی از کشورهای استبدادی در این شورا معترض بود، از جمله چین، کوبا، اریتره، روسیه و ونزوئلا که همگی متهم به نقض حقوق بشر هستند.

یکی از مقامات ایالات متحده به آسوشیتدپرس گفت که دولت بایدن اعتقاد دارد شورای حقوق بشر سازمان ملل باید دست به اصلاحات بزند، اما بهترین راه برای تشویق به تغییر، «عضویت در این شورا در عین پایبندی به اصول است».

وی افزود که شورای حقوق بشر «نهاد مهمی برای کسانی است که علیه استبداد و بی‌عدالتی در سراسر جهان می‌جنگند» و ایالات متحده با این هدف در آن حضور می‌یابد که اطمینان یابد از این امکان بالقوه می‌شود استفاده کرد.

این مقامات آمریکایی به شرط عدم انتشار نام خود با آسوشیتدپرس گفت‌وگو کرده‌اند چرا که مجوز نداشته‌اند که قبل از اعلام این تصمیم آن را علنی کنند.

به گفته آنها، اگرچه ایالات متحده تا پایان سال جاری میلادی عضو بدون حق رای در این شورا خواهد بود، اما قصد دارد جایگاه یکی از سه کشور اروپایی عضو کامل شورا، اتریش و ایتالیا و دانمارک، را که اواخر امسال به رای گذاشته می‌شود، تصاحب کند.

با این حال حتی در صورت پیروزی در انتخاباتی که ماه اکتبر برگزار می‌شود، مجمع عمومی سازمان ملل متحد باید نظر نهایی خود را دراین باره اعلام کند.

با استفاده از گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس؛ س.ن
XS
SM
MD
LG