لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ تهران ۲۱:۳۵

هشدار و نگرانی از قطع کسب و کارهای اینترنتی در صورت فیلترینگ دائمی اینستاگرام


عضو هيئت‌ مديره انجمن صنفی كسب و كارهای اينترنتی در ایران می‌گوید زندگی یازده میلیون نفر در کشور کاملا به اینستاگرام وابسته است و فیلترینگ دائمی این شبکه آنها را از «حیز انتفاع، ساقط» می‌کند.

رضا الفت‌نسب به اعتماد آنلاین گفت، اين كه مسئولان پس از «بحران كنونی»، اين موضوع را روشن نمی‌‌كنند كه روند قطعی پلتفرم‌ها ادامه‌دار خواهد بود يا خير، وضعيت را برای كسب و كارهای اينترنتی «نگران‌كننده» كرده است.

please wait

No media source currently available

0:00 0:06:57 0:00
لینک مستقیم


اشاره وی به اختلال در اینترنت و مسدود شدن شبکه‌های پرطرفدار اینستاگرام و واتس‌آپ در ایران به بهانه اعتراضات خیابانی پس از کشته‌ شدن مهسا امینی بر اثر خشونت پلیس است که موجب قطع دسترسی شهروندان در سراسر ایران به این دو پلتفرم شده است.

آقای الفت‌نسب با اشاره به ادامه این وضعیت هشدار داد که با توجه به اين كه امروزه كسب و كارهای زيادی بر بستر اينستاگرام شكل گرفته، «فيلتر شدن و قطعی آن افراد شاغل در اين بخش را از حيز انتفاع ساقط كرده و درآمدهای اين افراد را قطع خواهد كرد.»

وی «موضوع مهم» را تلاش عده‌ای برای ادامه انسداد این دو شبکه به‌ویژه اینستاگرام حتی پس از «فروکش‌ کردن» اعتراضات خیابانی عنوان کرده و این اقدام را «بسیار خطرناک» توصیف کرده است.

اين فعال بخش كسب و كارهای اينترنتی افزود: «چرا‌ كه بر‌ اساس اعلام آمارها از سوی دبير شورای عالی فضای مجازی، حدود دو ميليون و ۵۰۰ هزار كسب و كار در ايران روی اين بستر مشغول فعاليت هستند و تبليغات و فروش دارند.»

وی اضافه کرده است، با ورود بسیاری از کسب‌ و‌ کارهای «آفلاین» به اینستاگرام پس از همه‌گیری کرونا، این شبکه «خيلی نسبت به سال‌های گذشته هم مهم‌تر شده و به نظر می‌‌رسد امنيت اقتصادی در صورتی كه اين وضعيت ادامه‌دار شود دچار خدشه خواهد شد.»

به نوشته روزنامه اعتماد، آمارهای موجود نشان می‌‌دهد سهم تجارت آنلاين از ۱.۳ درصد كل تجارت كشور در سال ۱۳۹۶ به پنج درصد در سال ۱۴۰۰ رسيده است.

این گزارش حاکی است فارغ از اعتماد بالای کاربران ایرانی به اینستاگرام، «واتس‌آپ، امروز به قدری محبوب و فراگير شده كه... به تاروپود تمام فعاليت‌های اقتصادی» در ایران رخنه كرده است.

این در حالی است که روزنامه «دنیای اقتصاد» نوشته به نظر می‌رسد مقام‌های جمهوری اسلامی قصد دارند این دو شبکه را نیز همچون تلگرام به صورت دائمی مسدود نگاه دارند.

XS
SM
MD
LG