اسنادی که دیروز (پنجشنبه) منتشر شد نشان میدهد مارگارت تاچر، نخست وزیر اسبق بریتانیا، در پيغامى سرّى، از آيتالله خمينى خواسته بود گروگانهای آمریکایی را آزاد کند.
خانم تاچر در نامهاش به آیتالله خمینی نوشته است كه نمیخواهد مسالۀ گروگانگيرى در تهران را با واقعۀ مشابه در سفارت ايران در لندن قرینهسازی كند، اما بهتر است آیتالله در برابر اقدام ماموران بریتانیایی که جان خود را برای آزادی ایرانیها به خطر انداختند، دست به «اقدامی توام با حسن نیت» بزند.
در اردیبهشت سال ۱۳۵۹ افراد مسلح به سفارت ایران در لندن حمله کردند و دیپلماتهای ایرانی و مراجعه کنندگان به سفارت را به گروگان گرفتند. نیروهای ویژه بریتانیا در عملیاتی موفق شدند گروگانها را آزاد کنند. در آن عملیات پنج گروگانگیر و سه نفر از ایرانیان کشته شدند.
مارگارت تاچر بين سالهاى ۱۹۷۹ تا ۱۹۹۰ ميلادى نخست وزير بريتانيا بود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، نامه خانم تاچر را سفیر وقت بریتانیا در ایران، به ابوالحسن بنیصدر، رئیس جمهوری وقت ایران، تحویل داده بود.