بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت ایران می گوید خروج آمریکا از برجام، لطمه ای به صادرات نفت نمیزند. آقای زنگنه در گفتگو با شبکه خبری صدا و سیمای جمهوری اسلامی اشارهای به بازگشت تحریمهای هسته ای آمریکا علیه ایران نکرد.
این درحالیست که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا همزمان با اعلام خروج آمریکا از برجام گفت تحریمهایی که تا کنون در چارچوب برجام تعلیق شده بودند دوباره اعمال خواهند شد و تحریمهای شدیدتری هم به آنها افزوده می شوند.
یکی از تحریمهای شدید آمریکا و جامعه جهانی علیه ایران محدود ساختن حجم نفت صادراتی در سطح یک میلیون بشکه در روز بود. پس از آغاز روند اجرای برجام ایران توانست حجم تولید و صادرات نفت خام خود را به بالای دو میلیون بشکه در روز برساند.
وزارت خزانه داری آمریکا اعلام کرده که تحریمهای تعلیق شده آن کشور علیه ایران در سه تا شش ماه آینده دوباره اعمال خواهند شد.
اتحادیه اروپا، روسیه و چین که خواهان حفظ برجام هستند اعلام کرده اند تا زمانیکه ایران به تعهدات خود پایبند بماند آنها نیز در حفظ توافق هسته ای تلاش خواهند کرد.
آمریکا هنوز جزئیات و تاریخ دقیق بازگشت تحریمهای هسته ای ایران را اعلام نکرده است.