تید تامپسون، روانپزشک و نویسنده بریتانیایی، جایزه ادبی «آرتور سی. کلارک» سال ۲۰۱۹ را به خاطر رمان «Rosewater» (گلاب) دریافت کرد.
این رمان علمی تخیلی که موضوع آن تهاجم بیگانگان در سال ۲۰۶۶ میلادی به زمین و زندگی آنها در کنار شهری به نام «Rosewater» در نیجریه است، موفق شد در رقابت با پنج رمان دیگر به جایزه ۲۰۱۹ پوندی آرتور سی.کلارک دست یابد.
به گزارش گاردین، «فرانکشتین در بغداد» اثر احمد سعداوی، رماننویس عراقی و نامزد بوکر بینالمللی امسال، یکی از شش نامزد دریافت این جایزه بود که از میان ۱۲۴ رمان رسیده به دبیرخانه جایزه انتخاب شده بودند.
جایزه ادبی آرتور سی. کلارک که هر سال به بهترین رمان علمی تخیلی منتشرشده در بریتانیا تعلق میگیرد، با حمایت مالی خود آرتور سی.کلارک در سال ۱۹۸۶ تأسیس شد.
مبلغ این جایزه در سالهای نخست هزار پوند بود، ولی از سال ۲۰۰۱ به بعد معادل عدد سال میلادی در نظر گرفته شد.
آرتور سی. کلارک در سال ۲۰۰۸ در ۹۰ سالگی درگذشت.
نخستین برنده جایزه آرتور سی. کلارک مارگارت اتوود، نویسنده و فمینیست کانادایی، بود که در سال ۱۹۸۷ آن را به خاطر رمان «سرگذشت ندیمه» کسب کرد.