پس از چندین روز کش و قوس، سرانجام کاخ سفید و رهبران دو حزب اصلی در سنای آمریکا شامگاه سهشنبه بر سر بسته دو تریلیون دلاری محرکهای اقتصادی برای مقابله با پیامدهای کرونا به توافق رسیدند.
در نخستین ساعات بامداد چهارشنبه اریک یولند، از مقامهای کاخ سفید، در میان خبرنگاران حاضر شد و خبر داد که «به توافق رسیدیم».
دولت دونالد ترامپ لایحه پیشنهادی خود برای بسته مشوقهای اقتصادی در بحران کرونا را هفته گذشته به کنگره فرستاد اما دموکراتها با جزئیات این لایحه مخالفت کردند و خواستار افزایش بودجه آن شدند.
هنوز جزئیات این بسته اعلام نشده و قرار است کاخ سفید تا ساعاتی دیگر لایحه عظیم دو تریلیون دلاری خود را به سنا بفرستد.
پیش از این وزیر خزانهداری آمریکا گفته بود که این بسته حمایتی از جمله شامل کمکهزینه و وام به کسب و کارهای کوچک، کمک به مراکز درمانی، تخصیص اعتبار به شرکتهای بیمه و بازنشستگی و کمکهای مستقیم به برخی از شهروندان میشود.
تا شامگاه سهشنبه شمار مبتلایان به کرونا در آمریکا بیش از ۵۵هزار تن بود که بیش از هشتصد تن از آنان جان باختهاند.
پس از اعلام توافق بر سر این بسته حمایتی، بازارهای سهام آسیایی بهبودی نسبی به خود دیدند به طوری که شاخص نیکی ژاپن امروز هشت درصد رشد داشته است.