مریم شریعتمداری: اگر حمایت رسانه‌ای نبود، مجبور بودم برگه دیپورت را امضا کنم‎

مریم شریعتمداری در زمستان ۱۳۹۶ در خیابان انقلاب تهران حجاب از سر برداشت

مریم شریعتمداری در زمستان ۱۳۹۶ در خیابان انقلاب تهران حجاب از سر برداشت

مریم شریعتمداری، یکی از «دختران خیابان انقلاب» که دوشنبه شب پس از بازداشت توسط پلیس دنیزلی در ترکیه با خطر دیپورت شدن به ایران مواجه شده بود، از رفع موقت مشکل در پی «حمایت رسانه‌ای» از خود خبر داد.

خانم شریعتمداری روز سه‌شنبه ۱۸ شهریور به رادیو فردا گفت پلیس ترکیه قصد داشت او را «به بهانه ثبت نشدن درخواست پناهندگی‌» دیپورت کند، اما پس از آن‌که او موضوع را رسانه‌ای کرد و با حضور برخی وکلا، به وی اعلام شد که «حکم دیپورتش لغو شده است».

مریم شریعتمداری که به اتهام «تشویق به فساد از طریق کشف حجاب» به یک سال زندان تعزیری محکوم شده، از هفت ماه پیش در ترکیه درخواست پناهندگی داده است.

بیشتر در این باره: نگرانی نسبت به وضعیت اقامتی مریم شریعتمداری، «دختر خیابان انقلاب»، در ترکیه

خانم شریعتمداری در مصاحبه با رادیو فردا درباره حمایت رسانه‌ای از خود گفت: «اگر این حمایت انجام نمی‌شد، مجبور می‌شدم برگه دیپورتم را با فشار امضا کنم و معلوم نبود الان چه سرنوشتی می‌داشتم».

وی همچنین با بیان این‌که علاوه‌بر ایرانیان، شمار زیادی از فعالان مدنی ترک در سراسر ترکیه نیز از او حمایت کردند، تأکید کرد که در روند پناهجویی «اگر باز هم اتفاق بدی بیفتد، مسئله را رسانه‌ای می‌کنم، چون شرایطی ندارم که بتوانم به ایران برگردم».

انتشار خبر احتمال بازگرداندن خانم شریعتمداری به ایران دقایقی پس از انتشار در شبکه‌های اجتماعی توسط خود او، واکنش‌های بسیار گسترده‌ای ایجاد کرد و شماری از چهره‌ها و سازمان‌های حقوق‌بشری را به پیگیری موضوع واداشت.