محسن هاشمی از علی خامنه‌ای خواست ایران را از «پیچ خطرناک» نجات دهد

محسن هاشمی

در ادامه واکنش‌ها به سخنان وزیر سابق اطلاعات مبنی بر این‌که با ارائه «هزینه و فایده برای نظام»، شورای نگهبان عامل ردصلاحیت اکبر هاشمی رفسنجانی برای انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۳۹۲ شده است، محسن هاشمی رفسنجانی نیز از علی خامنه‌ای در مورد عملکرد شورای نگهبان «تظلم‌خواهی» کرد.

محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران، در نامه‌ای به رهبر جمهوری اسلامی که خبرگزاری ایسنا در روز دوشنبه ۲۴ خرداد منتشر کرد، به سخنان پدرش پس از عدم تأیید در شورای نگهبان در سال ۹۲ اشاره کرده است.

بنا به این نامه، اکبر هاشمی رفسنجانی گفته بود: «وزیر اطلاعات وقت به شورای نگهبان آمده و توضیحاتی درباره رشد آرایم در نظرسنجی‌ها داده و گفته اگر مرا را تأیید کنند، همه رشته‌های ده ساله پنبه خواهد شد.»

محسن هاشمی در نامه تازه خود به رهبر جمهوری اسلامی، سپس تکذیب این سخنان توسط سخنگوی شورای نگهبان را یادآوری کرده و سخنان جدید وزیر سابق اطلاعات، حیدر مصلحی، را بازگو کرده است.

حیدر مصلحی، وزیر پیشین اطلاعات ایران، روز یک‌شنبه اظهار کرد که «در شورای نگهبان گفتم براساس گزارش‌ها از کف خیابان در سال ۹۲ آقای رفسنجانی پیروز انتخابات می‌بود. جمع‌بندی من این بود که با توجه به شرایط نظام، مصلحت این بود ایشان رد صلاحیت شوند.»

محسن هاشمی در ادامه ضمن «تظلم‌خواهی» از علی خامنه‌ای خواسته است که «ایران را از پیچ خطرناک نجات دهد».

او در مورد این «پیچ خطرناک» توضیح داده است که «اراده‌ای در کشور در حال تقویت است که نظر مردم را تزئینی فرض کرده و از هر وسیله‌ای برای تحقق اهداف خود بهره می‌برند و به جای احراز صلاحیت، رای تمایل به نامزدها می‌دهند و این رای، جایگزین رای مردم در تشخیص مصلحت و نامزد اصلح شده است.»

در واکنش به سخنان اخیر آقای مصلحی، عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان، بامداد دوشنبه ۲۴ خرداد در حساب توئیتری خود این اظهارات را رد کرد و ادعا کرد که اعضای شورای نگهبان حرف‌های آقای مصلحی «را قبول نداشتند».

در همین حال، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهوری، نیز ضمن اعتراض به «نادیده گرفتن قانون و ⁧حقوق اساسی ملت⁩» در آن انتخابات، خواستار انتشار فیلم و صوت کامل آن جلسه شده است.

اظهارات اسحاق جهانگیری در مورد «نادیده گرفتن ⁧حقوق اساسی ملت⁩ و پایمال شدن حقوق مردم و بی‌احترامی به ⁧افکار عمومی» در انتخابات ۹۲ در حالی بیان می‌شود که منتقدان و ناظران می‌گویند این صفات در مورد تمامی انتخابات‌های جمهوری اسلامی صادق است و خواستار برچیده شدن نظارت استصوابی و ورود ناظران بین‌المللی برای برگزاری انتخابات آزاد در ایران هستند.