رابرت مالی: خطر بازگشت ایران به مذاکرات با مطالبات غیرواقع‌بینانه بالا است

رابرت مالی، نماینده ویژه ایالات متحده در امور ایران

رابرت مالی، نماینده ویژه ایالات متحده در امور ایران، می‌گوید ریسک بازگشت ایران به میز مذاکرات با درخواست‌هایی غیرواقع‌گرایانه «بالا است».

به گزارش روزنامه نیویورک تایمز وی گفته است جمهوری اسلامی احتمالاً به امید دستیابی به امتیازات بیشتر، خواهان مطالباتی باشد که «غیرواقع‌بینانه» است.

آقای مالی همچنین گفته است این نگرانی نیز وجود دارد که ایران با عدم بازگشت فوری به مذاکرات، در آینده نزدیک مانند پاییز امسال به نقطه‌ای برسد که بازگشت به برجام سال ۲۰۱۵ غیرممکن باشد و در این مرحله، آمریکا مجبور است راه‌های پیش رو را ارزیابی دوباره کند. وی اظهار امیدواری کرد که چنین اتفاقی نیفتد.

پیشتر خبرگزاری رویترز از قول منابع ایرانی گزارش داده بود که دولت ابراهیم رئیسی احتمالاً خواستار فعالیت سانتریفیوژهای پیشرفته و حق غنی‌سازی ۶۰ درصدی در مذاکرات هسته‌ای باشد. ایران همچنین خواهان دریافت ضمانت از دولت جو بایدن برای عدم خروج آمریکا از برجام در دولت‌های آینده این کشور است.

هنوز ایران اعلام نکرده آیا تمایلی به بازگشت به میز مذاکرات احیای توافق هسته‌ای دارد یا نه، اما اخیراً علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی گفت نباید به اروپا و آمریکا اعتماد کرد.

اخیراً وال‌استریت جورنال نیز گزارش داد که جمهوری اسلامی با به تأخیر انداختن مذاکرات، به سرعت در حال کسب دانش و تجربه در فعالیت‌های هسته‌ای است و دولت آمریکا در نظر دارد برای وادار کردن ایران به بازگشت سریع به مذاکرات تحریم‌هایی علیه ایران وضع کند و جلو فروش نفت ایران به چین را بگیرد.

ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور منتخب جمهوری اسلامی، در زمان رقابت‌های انتخاباتی گفته بود حامی مذاکرات برجام است، اما اخیراً اعلام کرد که باید مذاکرات انجام شده را دوباره ارزیابی کند. دور آخر مذاکرات هسته‌ای ۳۰ خرداد برگزار شد.

با استفاده از گزارش‌های نیویورک تایمز، رادیو فردا / د.خ / پ.پ