ادامه نوسان در بازار ارز؛ قیمت دلار به ۵۴ هزار تومان کاهش یافت

قیمت دلار آمریکا در روز چهارشنبه، دهم اسفند، با کاهش حدود چهار هزار تومانی نسبت به روز قبل به قیمت ۵۴ هزار تومان و ۱۵۰ و سپس ۵۴ هزار تومان رسید.

بر اساس گزارش وب‌سایت‌های غیررسمی که بهای ارزهای خارجی در ایران را ثبت می‌کنند، نرخ برابری پوند بریتانیا در روز چهار‌شنبه ۱۰ اسفند ۶۵ هزار و ۴۰۰ تومان اعلام شد و هر یورو با قیمت ۵۷ هزار و۶۵۰ تومان معامله شد.

روزنامه جمهوری اسلامی در همین روز در یادداشتی دلیل کاهش قیمت دلار را به تحولات برجام مرتبط دانست و نوشت: «هرچند عده‌ای تلاش کردند این کاهش را به تصمیمات مسئولین دولتی درباره کنترل قیمت ارز و طلا مرتبط نمایند، ولی همگان می‌دانند که انتشار خبر مذاکرات احتمالی هسته‌ای و امکان احیاء برجام، عامل این ریزش و کاهش بوده است.»

روز چهارشنبه قیمت سکه هم نسبت به روز قبل کاهش بیش از سه میلیون تومانی را تجربه کرد و هر سکه به قیمت ۲۹ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان معامله می‌‌شود. سکه طرح قدیم نیز۲۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان فروخته شده و بهای هر قطعه نیم‌سکه نیز ۱۶ میلیون و ۳۰۰ تومان است.

در همین حال حساب توییتری اسکناس که آخرین نرخ ارز مبتنی بر قیمت مرکز مبادله ارز و طلا را گزارش می‌کند هم‌چنان قیمت دلار امریکا را بالای ۴۳ هزار تومان نشان می‌دهد.

این در حالی است که این مرکز اولین قیمت دلار را در هفته گذشته قدری بالای ۴۱ هزار تومان تعیین کرده بود. اما از هفته گذشته تاکنون بهای دلار در این مرکز نیز هر روز بالا رفته است.

این به آن معناست که قیمت مرکز مبادله نیز «در تعقیب» قیمت در بازار آزاد ایران است، در حالی که به گفته رئیس بانک مرکزی ایران قرار بود این حالت معکوس باشد.