دادگستری استان اردبیل از بازداشت یک نفر در ارتباط با «گروه تندر» خبر داد

دادگستری استان اردبیل (عکس از آرشیو)

رئیس کل دادگستری استان اردبیل شنبه ۱۵ شهریور گفته است فردی که «عامل تبلیغی و رسانه‎‌ای» گروه تندر در استان اردبیل بود، شناسایی و بازداشت شده است.

به گزارش ایرنا، ناصر عتباتی، رئیس کل دادگستری اردبیل تصریح کرده است که براساس گزارش اداره‌کل اطلاعات استان، فرد بازداشت شده «عامل تبلیغی رسانه‌ای» این گروه بود و «با سرپل» این گروه در ارتباط بوده است.

روابط‌عمومی دادگستری استان اردبیل گفته است، «با توجه به مستندات متعدد کشف شده از فعالیت‌های این فرد، پرونده کیفری برای وی تشکیل شده و با قرار قانونی روانه زندان شده است.»

دادگستری استان اردبیل هویت فرد بازداشت شده و میزان قرار تعیین شده برای او را اعلام نکرده است.

وزارت اطلاعات ایران ۱۱ مردادماه در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که جمشید شارمهد، مسئول گروه مخالف جمهوری اسلامی به نام تندر، را بازداشت کرده است.

وزارت اطلاعات جمشید شارمهد را متهم کرده است که «از آمریکا عملیات مسلحانه و خرابکارانه» در ایران را هدایت می‌کرده است.

وزارت اطلاعات همچنین آقای شارمهد را به طراحی «عملیات انفجار در حسینیه سیدالشهدای شیراز» در سال ۸۷ متهم کرده است.

گروه تندر یا انجمن پادشاهی‌خواهی ایران خود را یک گروه سیاسی معرفی می‌کرد که خواستار برقراری نظام پادشاهی با انتخاب پادشاهی جدید از میان مردم ایران، «با رأی مردم» هستند.

این گروه توسط فتح‌الله منوچهری با نام مستعار فرود فولادوند بنیان نهاده شد که از سال ۱۳۸۰ فعالیت‌های سیاسی و رسانه‌ای خودش را شروع کرده بود.

آقای فولادوند در زمستان سال ۸۵ در ترکیه ناپدید شد. بر اساس گزارش سازمان عفو بین‌الملل آقای فولادوند به همراه دو نفر دیگر روز ۲۷ دی ۱۳۸۵ در استان حکاری ترکیه در نزدیکی مرکز ایران ناپدید شدند.

در گزارش سازمان عفو بین‌الملل تاکید شده بود که افراد ناپدید شده به احتمال زیاد در یکی از بازداشتگاه‌های وزارت اطلاعات در تهران زندانی هستند.

با این حال پس از گذشت ۱۴ سال دقیقا مشخص نیست که آقای فولادوند و همراهانش چه سرنوشتی داشته‌اند و در کجا هستند.

پس از ناپدید شدن آقای فولادوند، وب‌سایت تندر با مسئولیت جمشید شارمهد، فعالیت رسانه‌ای بیشتری نسبت به سایر اعضای این گروه داشت.

آذرماه سال ۸۹ پس از افزایش فعالیت‌های جمشید شارمهد، گزارش‌هایی درباره تلاش و برنامه‌ریزی وزارت اطلاعات ایران برای ترور او منتشر شد.

در آن زمان خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی نوشت که محمدرضا صادق‌نیا، مامور وزارت اطلاعات ایران متهم به تلاش برای ترور علیرضا نوری‌زاده، روزنامه‌نگار و جمشید شارمهد بوده است.

آقای صادق‌نیا برای مدت کوتاهی در آمریکا بازداشت شد و پس از آزادی به ایران بازگشت.