پلیس سوئد برای «سوزاندن تورات و انجیل» مجوز صادر کرد

 مردی که می‌خواهد تورات و انجیل را آتش بزند، گفته که می‌خواهد اصل آزادی بیان در سوئد را «به چالش بکشد»

پلیس سوئد روز جمعه ۲۳ تیرماه اعلام کرد برای اجرای درخواست مردی که می‌خواهد تورات و انجیل را به آتش بکشد، مجوز صادر کرده است.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، مرد یادشده که نامش هنوز اعلام نشده است، در نظر دارد روز شنبه ۲۴ تیرماه در مقابل سفارت اسرائیل در استکهلم کتاب‌های تورات و انجیل را بسوزاند و پلیس سوئد به او برای این کار مجوز قانونی داده است.

پلیس سوئد اعلام کرده که طبق قوانین این کشور برای این اقدام اجازه تجمع اعتراضی داده است.

بیانیه پلیس افزوده که نیروهای مجری قانون اجازهٔ سوزاندن کتب مذهبی را صادر نمی‌کنند و صدور مجوز برای تجمعاتی است که در آن افراد می‌توانند نظرات خود را بیان کنند.

درخواست برای به آتش کشیدن تورات و انجیل ظاهراً واکنش یک شهروند سوئدی به اقدام ماه گذشته یک مهاجر عراقی ساکن سوئد در سوزاندن یک جلد قرآن در خارج از مسجدی در استکهلم در روز عید قربان است.

بیشتر در این باره:

دولت‌های مسلمان خواستار اقدام سازمان ملل در رابطه با سوزاندن قرآن شدند

شبکه آی‌۲۴ اسرائیل گزارش داد مردی که می‌خواهد تورات و انجیل را آتش بزند، گفته که می‌خواهد اصل آزادی بیان در سوئد را «به چالش بکشد».

دولت و مقامات ارشد سیاسی و مذهبی اسرائیل و نهادهای یهودی در سوئد و اروپا به تصمیم استکهلم در موافقت با سوزاندن تورات و انجیل واکنش تندی نشان داده و خواهان جلوگیری از انجام آن شدند.

اما به گزارش رسانه‌های اسرائیل، فشارهای پشت صحنه‌ دولت و مقامات مذهبی اسرائیل برای جلوگیری از این رویداد در استکهلم ناکام بوده است.

اسحاق هرتسوگ، رئیس‌جمهور اسرائیل، روز جمعه با ابراز «وحشت» از تصمیم پلیس استکهلم و ضمن محکوم کردن سوزاندن قرآن، گفت اکنون تورات، کتاب مقدس و ابدی قوم یهود، درانتظار سرنوشت مشابه است.

الی کوهن، وزیر خارجهٔ اسرائیل، از مقامات سوئد خواست اجازهٔ این کار را نداده و از این «عمل نفرت‌انگیز» جلوگیری کنند.

وزارت خارجهٔ اسرائیل در بیانیه‌ای نوشت که صدور مجوز برای سوزاندن کتاب مقدس را نباید با اقدامی از روی بردباری توجیه کرد.

به نوشته روزنامه یدیعوت آحرونوت، خاخام ارشد اسرائیل، اسحاق یوسف، با ارسال نامه‌ای به کارل گوستاو، پادشاه سوئد، از او خواست با مداخله در این مورد مانع از سوزاندن کتب مقدس ادیان شود.

آقای یوسف سوزاندن قرآن را نیز نکوهش کرد و با نقلی از هاینریش هاینه، شاعر آلمانی، نوشت کسانی که کتاب را می‌سوزانند، انسان را نیز به آتش می‌کشند.

بیشتر در این باره:

دولت سوئد سوزاندن قرآن را محکوم کرد و آن را «اسلام‌هراسانه» خواند

شورای جوامع یهودی سوئد نیز از تصمیم پلیس استکهلم ابراز تأسف کرد.

شورای عالی حقوق بشر سازمان ملل روز ۲۱ تیر با اکثریت قاطع آرا مصوبه‌ای را تصویب کرد که از کشورها می‌خواهد برای جلوگیری از گسترش نفرت‌پراکنی در پی رویداد آتش زدن قرآن، اقدامات بیشتری انجام دهند.

این در حالی است که دولت‌های غربی نگران هستند که گام‌های سخت‌گیرانه آن‌ها به نقض آزادی بیان تعبیر شود.

دولت سوئد ماه گذشته گفت که ضمن حفظ آزادی تجمعات و تظاهرات و آزادی بیان بر اساس قانون اساسی، سوزاندن قرآن را محکوم دانسته و آن را نمادی از «اسلام‌ستیزی» می‌داند.

پلیس سوئد در ارتباط با این اقدام مهاجر عراقی، تحقیقاتی را به ظن «تحریک علیه یک گروه قومی» آغاز کرده است.

کشورهای اسلامی از جمله ترکیه و عربستان سوزاندن قرآن را شدیدا نکوهش کرده و ۵۷ کشور عضو سازمان همکاری اسلامی نیز یک نشست اضطراری دربارهٔ آن حادثه برگزار کردند.

جمهوری اسلامی ایران اما بدون ارائهٔ مستندات ادعا کرده بود که «عنصر هتاک به قرآن مجید» در سوئد «عامل موساد» بود.

وزارت اطلاعات در بیانیه‌ای در روز ۱۹ تیرماه مدعی شد که سلوان مومیکا، مرد مسیحی عراقیِ عامل آتش‌زدن قرآن، از زمان زندگی در عراق «به استخدام» موساد درآمده و پس از رسیدن به اروپا نیز به «مزدوری در راستای نیات اسرائیل» ادامه داده است.

وزارت اطلاعات حکومت ایران وعده داده که مستندات پیرامون «این عنصر خبیث» را در آینده منتشر می‌کند زیرا در حال حاضر درباره آن، «ملاحظات اطلاعاتی و حفاظتی» دارد.

با استفاده از گزارش‌ خبرگزاری آسوشیتدپرس، شبکه‌های اجتماعی و رادیو فردا/ف.ر/ ک.ر