شنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۰ تهران ۰۹:۵۵ - ۴ فوریه ۲۰۱۲

ايران / سياسی

لاریجانی پیشنهاد سروش برای مهاجرت مراجع را «مرموزانه» خواند

علی لاریجانی
اندازه متن - +
علی لاریجانی،‌رئیس مجلس شورای اسلامی، روز پنجشنبه در واکنش به پیشنهاد عبدالکریم سروش به علمای دینی و مراجع برای مهاجرت از  ایران به نجف، این پیشنهاد را «مرموزانه» و بی‌اهمیت خواند.

علی لاریجانی که به استان گیلان سفر کرده است درجمع شماری از روحانیون استان گیلان گفت: «‌این مسئله یک نگاه مرموزانه است که کسی هم به آن توجه نمی‌کند البته کسی که این مسئله را مطرح می‌کند نمی‌داند که رابطه بین قم و نجف رابطه عمیق معنوی است.»

رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین با بیان اینکه «روحانیت همیشه مخالف دیکتاتوری بوده است»، اظهار داشت: «جریان انقلاب ما هم به دلیل وجود روحانیت و مبارزه این عده با دیکتاتوری شکل گرفت.»

به تازگی عبدالکریم سروش، پژوهشگر و روشنفکر ایرانی، در نامه‌ای سر گشاده خظاب به مراجع و علمای دینی از آنها خواسته بود در اعتراض به آنچه که بر مردم رفته به نجف مهاجرت کنند.

عبدالکریم سروش در نامه خود که به مناسب فرارسیدن سالگرد انتخابات نوشته شده، خطاب به مراجع و علمای دینی، گفته بود: «اگر دهان‌ها را بسته‌اند پای‌ها را که نشکسته‌اند. الفرار مما لایطاق من سنن المرسلین ؛ باید برون کشید ازین ورطه رخت خویش.»

عبدالکریم سروش در بخشی دیگری از این نامه با بیان اینکه مهاجرت یک «رهنمود دینی و قرآنی» و یک شیوه «اعتراض مدنی و انسانی» است، این اقدام را «راهی برای رستن از زندان و رسوا کردن زندانبانان» دانسته که در «سیره عالمان دین»  نیز به ثبت رسیده است.

عبداکریم سروش همچنین «مهاجرت عالمان از ایران به عراق» و «از عراق به ایران در دوران مشروطه و معاصر» را سنتی «نیکو و آزادیخواهانه»  توصیف کرده بود.

این روشنفکر ایرانی در بخش دیگری از نامه خود خطاب به علمای دینی تصریح کرده بود: «سرهنگان شاه که بر سر شما نشسته‌اند سکوت مظلومانه‌تان را به مسالمت و حمایت تفسیر می‌کنند. بانگ بلند مهاجرت قفل این سکوت شبهه‌ناک را خواهد شکست و توهم تسلیم ننگین را خواهد زدود.»

عبدالکریم سروش همچنین گفته بود که در این برهه زمانی که ایران دچار «استبداد دینی» شده است، حوزه نجف می‌تواند حوزه‌های قم و مشهد را «آزاد» کند.

در شهریور ماه سال گذشته و در اوج نارآمی‌های پس از انتخابات، عبدالکریم سروش نامه‌ای شدید‌اللحن خطاب به‌ آیت الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، نوشت.

در این نامه عبدالکریم سروش خطاب به آیت الله خامنه‌ای گفت: «خيانت و تقلب کم بود دست به قتل و جنايت برديد، خيانت و جنايت بس نبود تجاوز به زندانيان را بر آن افزوديد، قتل و تجاوز و تقلب هنوز کم بود تهمت‌های جاسوسی و ناموسی را هم بر آن اضافه کرديد. درويشان و روحانيان و نويسندگان و دانشجويان را هم امان نداديد و از دم تيغ گذرانديد. عاقبت هم به جانيان و بانيان جايزه داديد و به ريش همه خنديديد.»

عبدالکریم سروش با اشاره به اظهارات آیت ‌الله خامنه‌ای که گفته بود معترضان به نتایج انتخابات آبروی نظام را بردند، نوشت: «باور کنيد که در تمام عمر خود خبری بدين خوشی از کسی نشنيده بودم. آفرين بر شما که نکبت و ذلت استبداد دينی را اذعان و اعلام کرديد.»
زمان این نظرخواهی به پایان رسیده است
ترتیب:
صفحه از ۳
    بعدی 
توسط: بابک از: جمهوری چک
۱۴ ۰۳ ۱۳۸۹ ۱۱:۲۹
یکی از این آقای لاریجانی بپرسه که چطور یک چیز مرموز می تونه بی اهمیت باشه؟
هر جور حساب کنی(علمی.فلسفی.منطقی ...) یک چیز مرموز همیشه پر اهمیت بوده و هست

توسط: ایرانی از: ایران
۱۴ ۰۳ ۱۳۸۹ ۱۱:۲۰
آقای گودرز خان از ایران من هم برای شما متاسفم. درست است که دکتر سروش در دانشگاهها ی آمریکا تدریس می کند اما همین فرد وقتی به ایران آمددانشگاههای ایران را به دلیل تفکرات غربی تعطیل می کند. نمونه اش انقلاب فرهنگی در سال 59 بود که اکنون ایشان آن ماجراها را به گردن دیگران می اندازد. اکنون امام جمعه مشهد نیز صحبت از انقلاب فرهنگی دوم می کند که بنظرم ایشان نیز به زودی به دانشگاهها ی خارج دعوت خواهند شد.

توسط: علی
۱۴ ۰۳ ۱۳۸۹ ۱۱:۱۰
بزرگترین ضربه رو در سال 57 از بی فکری و بی منطقی خوردیم. الان هم همین بی منطقی رو در نظرات برخی دوستان می بینیم. چون از دست جمهوری اسلامی ناراحتند فقط شعار می دن و خیلی راحت تهمت می زنن.

توسط: dar be dar از: avare vatan
۱۴ ۰۳ ۱۳۸۹ ۱۱:۰۸
خانم مریم، اگر من هم در خارج از ایران بودم و کاری جز نوشتن نداشتم و بابت آن پول هم میگرفتم، مطمئن باشید که من هم میتوانستم هر چیزی که به ذهن حقیرم برسد بنویسم و از گذشته درس نگیرم و به آینده هم فکر نکنم.

توسط: محبت
۱۴ ۰۳ ۱۳۸۹ ۱۰:۲۲
حقیقتا پیام سروش تلنگری بود به روحانیان بی تفاوتی که می بینند چه بر سر اسلام آمده است و چه جنایتها به نام اسلام می شود. واضح است سفری سروش از آن نام برده است برای خیلی از آنان میسر نیست و حداقل این پیام می تواند آنها را از این بی قیدی آگاه کند.

توسط: گودرز از: ايران
۱۴ ۰۳ ۱۳۸۹ ۰۸:۱۳
واقعا براي هموطنانم متاسفم ، دكتر سروش در دانشگاههاي آمريكا تدريس مي كند ( دست كم اين دانشگاهها قدر و اندازه تفكر اين افراد را مي شناسند ) ولي برخي از روي ناآگاهي هر گونه سخني را بر ضد ايشان بر زبان مي رانند كه البته جز به رخ كشيدن انديشه ي ضعيف خود چيز ديگري ندارد .

اما سخن با جناب لاريجاني ، مرموز تر از خانواده شما در اين سي سال ملت ايران به چشم نديده است .

توسط: علي
۱۴ ۰۳ ۱۳۸۹ ۰۷:۲۷
بسياري از كامنتهايي كه مردم پاي اخبار در سايتهاي مختلف ميگذارند سطحي و احساساتي است. دريغ از چند حرف قابل تامل! اما من نكته اي درباره اين خبر به ذهنم رسيد. به نظرم عملا اظهار نظر ناشيانه مقامات حكومتي و امنيتي ايران درباره اين نامه مانند يك بيلبورد تبليغاتي براي معرفي نامه سروش عمل ميكند و اين خيلي خوب است چون نامه را از مظلوميت و ناشناخته بودن خارج ميكند. امثال آقاي لاريجاني هواسشان نيست كه وقتي عليه اين نامه موضع گيري ميكنند عملا دارند به نفع آن تبليغ ميكنند چون با اينكارشان كساني كه از وجود اين نامه بيخبر بودند ناگهان مي پرسند اين نامه چيست؟ روزنامه كيهان و بقيه تريبونهاي امنيتي نيز همين ناشي گري را ميكنند. من كه توي دلم به اينها ميخندم.

توسط: محمدحسین از: قم
۱۴ ۰۳ ۱۳۸۹ ۰۶:۴۶
از واکنش لاریجانی و اطلاعاتی های رژیم که کامنت گذاشتن به خوبی میشه فهمید که ازپیشنهاد آقای سروش سخت ترسیده اند.اگر کسی کسی حرف آقای سروش را جدی نمیگیرد پس دیگر این دست و پا زدن ماموران رژیم برای چیه؟!! من به عنوان یک طلبه اعلام میکنم: خامنه ای از وقتی آمده سعی در دولتی کردن حوزه و فشار بر روحانیون و مراجع تقلید مستقل داشته و از رفتن روحانیون به نجف سخت میترسد زیرا میداند آنان تحت تاثیر روحانیون مستقل نجف که اعتقاد به جدایی دین از سیاست دارند و زیر نفوذ و مراقبت نیروهای اطلاعاتی و خلیفه خامنه ای نیستند قرار میگیرند و با تبلیغ جدایی دین از سیاست پایه های جهنمی خلیفه خامنه ای سست و لرزان میشود و سبب آگاه تر شدن قشرمذهبی ایران میشود.

توسط: نام مستعار
۱۴ ۰۳ ۱۳۸۹ ۰۶:۰۲
این روحانیون بثین مردم احترامی ندارن که بود و نبودشان موثر باشه. اصلا یکی از دلایل سرد شدن اتش حق خواهی مردم طرفداری سردمداران جنبش از خمینی و اسلام است ما به اندازه کافی از روحانیون و اسلام ضربه خوردیم و دیگه بسه

توسط: ali از: iran
۱۴ ۰۳ ۱۳۸۹ ۰۴:۰۹
اقاي لاريجاني اگر اين پيشنهاد توجه علما راجلب نكند توجه ملت به ان جلب شده است كه چرا مراجع ديني كه بايد بزرگترين پشتيبان مظلومين باشند اينچنين ازروي ترس نظاره گراين همه ظلم به نام اسلام هستند اگرنميتوانندياميترسندكه ظلم به نام اسلام رابرملا كنندرفتن از ايران وبيان اين مفسده ها حداقل كار است شماحسيني باشيد وبرويدتايزيديان جلويتان را بگيرند.تاريخ بهترين قاضي است
صفحه از ۳
    بعدی 

به ما بپیوندید