پنجشنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۰ تهران ۱۵:۵۹ - ۹ فوریه ۲۰۱۲

ايران / سياسی

تایمز لندن: ایران در حال تلاش برای آزمایش جزء کلیدی از بمب اتمی است

اندازه متن - +
روزنامه تایمز چاپ لندن روز دوشنبه در گزارشی اختصاصی با تکیه بر مدارکی محرمانه گفت که جمهوری اسلامی «در حال تلاش برای آزمایش یک جزء نهایی و کلیدی از بمب اتمی است». تایمز از قول کارشناسان مستقل می‌گوید این جزء‌ هیچ کاربردی جز در تسلیحات هسته‌ای ندارد.

به گفته این روزنامه بریتانیایی، مدارک مورد نظر که در اصل به زبان فارسی بوده‌اند حاکی از «برنامه‌ای چهار ساله برای آزمایش جزء نوترونی بمب اتمی هستند که انفجار را میسر می‌سازد».

جمهوری اسلامی همواره اتهام کشورهای غربی و در رأس آنها ایالات متحده را رد کرده و گفته است که تولید تسلیحات اتمی را مخالف عقاید مذهبی و سیاسی خود می‌داند و فقط برای تأمین سوخت نیروگاه‌های برق به دنبال آن است.

این در حالی است که دیوید آلبرایت، رئیس موسسه علوم و امنیت بین‌المللی در واشینگتن و بازرس پیشین آژانس بین‌المللی انرژی اتمی،‌ در گفت‌وگو با تایمز کار روی این «جزء کلیدی» را «نشانه‌ای بسیار قوی دال بر فعالیت تسلیحاتی» دانسته است.

روزنامه بریتانیایی تایمز می‌گوید مدارکی که در دست دارد اولین شاهد هستند بر این که جمهوری اسلامی پس از سال ۲۰۰۳ نیز درباره تسلیحات تحقیق کرده و «ممکن است در حال حاضر نیز چنین فعالیتی داشته باشد».

تایمز لندن با استناد به گفته آژانس‌های اطلاعاتی غربی می‌گوید این مدارک مربوط به اوایل سال ۲۰۰۷ هستند، یعنی چهار سال پس از آن که ایران برنامه تسلیحات هسته‌ای خود را به حال تعلیق درآورد.

سازمان اطلاعات ملی آمریکا در سال ۲۰۰۷ در گزارشی اعلام کرد که جمهوری اسلامی «فعالیت تسلیحاتی» خود را در سال ۲۰۰۳ به حال تعلیق درآورده است. این در حالی است که سه کشور بریتانیا و آلمان و فرانسه از ابتدا با دیده شک به این گزارش نگاه کرده‌اند.

ایران که هم اکنون با نادیده گرفتن قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد سرگرم غنی‌سازی اورانیوم در تأسیسات نطنز است، در ماه سپتامبر گذشته، اواخر تابستان، از وجود تأسیسات غنی‌سازی دیگری در نزدیکی شهر قم با نام فوردو پرده برداشت.

اعلام وجود این تأسیسات که ساخت آن از سال‌ها پیش و به صورت مخفیانه احداث شده است، واکنش گسترده‌ای از سوی کشورهای غربی به دنبال داشت که ایران را به تلاش برای ساخت جنگ‌افزارهای هسته‌ای از طریق غنی‌سازی اورانیوم متهم می‌کنند.

پیشتر نیز در اواسط آبان‌ماه روزنامه گاردین با استناد به «مدرکی منتشر نشده» گفت که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از جمهوری اسلامی خواسته است درباره شواهدی توضیح دهد که دال بر آزمایش یک کلاهک هسته‌ای پیشرفته هستند.

در واکنش به ادامه فعالیت‌های هسته‌ای سؤال‌برانگیز ایران، شورای امنیت سازمان ملل متحد تاکنون با تصویب سه قطعنامه، تحریم‌هایی علیه تهران تصویب کرده است که هزینه‌ مبادلات تجاری با ایران را به‌شدت افزایش داده است.

محمود احمدی‌نژاد در واکنش به انتقاد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در قطعنامه شورای حکام این سازمان تهدید کرد که قصد دارد ۱۰ سایت غنی‌سازی دیگر نیز در ایران بسازد، در حالی که خبرگزاری‌های خارجی از قول کارشناسان مستقل می‌گویند بعید است تهران توانایی و ظرفیت ساخت این تعداد تأسیسات را داشته باشد.
زمان این نظرخواهی به پایان رسیده است
ترتیب:
نظرات
     
توسط: محمد از: تهران - ماربورگ
۲۴ ۰۹ ۱۳۸۸ ۱۵:۵۷
1- با نوید از اصفهان موافقم.
2- با سینا از قزوین مخالفم: اصلا و ابدا مسلح بودن جمهوری اسلامی به سلاح اتمی برای او وجه سیاسی و قدرت نمیاره. اگر یه سر به مقاله هلموت شمیت (صدر اعظم آلمان بین سال های 74 تا 82 میلادی) بزنید تحلیلش واقعا فوق العادست. بسیار خلاصه این که نه تنها ایران هرگز نمی تونه از سلاحش استفاده کنه بلکه در طول سالیان مقدار زیادی پول و انرژی صرف داشتن سلاح هسته ای و مقابله با تحریم ها می کنه و بسیا تنها تر از اینی که هست میشه. چرا از سلاحش استفاده نمی کنه؟ چون اهدف ایران در همین منطقه است و کسانی که از سلاح هسته ای ایران می ترسند کشور های همسایه و اعراب اند نه آمریکا و اسرائیل و ناتو. بنا بر این در طول این سال ها که ایران در حال دستیابی به سلاح هسته اییه، آمریکا و دوستان تا می تونن به اعراب سلاح می فروشند و هم اینا سود می کنند و هم دیگه اعراب از ایران نمی ترسند. بنابراین سلاح هسته ای ایران در اون موقع فقط به درد موزه می خوره!
در ضمن، ایران تبدیل به کره شمالی نخواهد شد چون یه تفاوت بسیار بزرگ با هم دارند و اون اینکه مردم کره شمالی دانسته و نا دانسته پشت سر حکومتشون اند ولی جمهوری اسلامی اصلا مشکلش مردمشن!
3- با ساناز از ایران هم مخالفم: نه کارتر باعث به وجود اومدن جمهوری اسلامی شد نه اوباما باعث مسلح شدنش به سلاح هسته ای! بله! این درسته که کارتر راه رو برای جمهوری اسلامی باز گذاشت و اوباما چراغ سبزی بهشون نشون داد که جرات این کارها رو پیدا کردند، اما برعکس، اتفاقا تاریخ سیاست آمریکا به خاطر همین کار از اینا به عنوان بزرگترین رئیس جمهور ها یاد خواهد کرد! چرا؟ نکته ی قبلی رو که گفتم یه مرور کنید... ببینید چقدر حضور جمهوری اسلامی به نفع آمریکا شده در طول این سالیان! ببینید احمدی نژاد چه خدمت بزرگی به آمریکا کرده! نه! فاجعه هسته ای در جنگ ایران با دیگران رخ نخواهد داد! فاجعه همین الآن داره رخ میده داخل خود ایران.

توسط: صادق از: تهران
۲۴ ۰۹ ۱۳۸۸ ۰۱:۱۰
قدرت شگرف تحلیل مسائل روز در میان هموطنانم ، باعث وجد و غرور من می شود. بادیدن چنین انسانهای باهوش و نخبه به ایرانی بودن خود افتخار می کنم و در عین حال به یاد می آورم که چنین نسلی را نمی توان فریب داد و خاموش کرد . کاش اوباما و ساده لوحانی نظیر او ذره ای از ذکاوت کسانی مانند " ساناز از ایران " ، " نوید از اصفهان " و " سینا از قزوین " را داشتند.

توسط: حسين از: مشهد
۲۳ ۰۹ ۱۳۸۸ ۲۲:۵۵
اگر امريکاييها در طول سيصد چهار صد سالي که از تشکيل امريکا ميگذرد يک راست گفته باشند همين است که ايران دنبال ساخت بمب اتمي است.

توسط: پونه از: اصفهان
۲۳ ۰۹ ۱۳۸۸ ۲۱:۱۹
سیاست هدایت احمدی نژاد به سمت جنگ با فریادهای محو اسراییل خطرناکترین و مهمترین برای ملت ایران است , احمدی نژاد برای اینکه توجه مردم را از بیکفایتیهای خود در اداره مملکت به جای دیگری منحرف کند اسراییل را بهانه کرده حال آنکه این گروه های فلسطینی بودند که پشت سر صدام ایستادند و هنوز هم ایران را اشغالگر جزایر سه گانه و خلیج فارس را خلیج عربی میخوانند , حتی سوریه و فلسطینیها حاکمیت ایران را بر تنب بزرگ و کوچک قبول نمیکنند.

توسط: Mohammad از: USA
۲۳ ۰۹ ۱۳۸۸ ۲۰:۰۱
بنظر میرسد كه دکترین آقای اوباما آنچیزی نیست كه برزبان میآورد، و من هم دقیقا با نظر دوستی دیگر در این صفحه موافقم، كه این کار نتیجه سیاست آقای اوباما است كه دنباله رو سیاست کارتر است. مگر اینکه همه معادلات انتخاباتی درمورد ریاست جمهوری آمریکا کاملا بهم خورده باشد، ریس جمهور آمریکا و مشاورانش نمیتواند اینقدر ساده و یا نادان باشند كه کسی مثل احمدی ن و یا خامنه ای بتواند انها را بازی دهد. اما اگر حساب و کتاب اینست كه با این اعمال رژیم ایران منطقه را بسوی اتمی شدن سوق دهند، كه تنها منافع اقتصادی کارتل های بزرگ اتمی میتواند مشوق آن باشد، آنوقت این مدارا و زمان کشی معنی پیدا میکند. تاسیسات کشورهای عرب کلا در اختیار غرب خواهد بود، و خطری از آنجهت پیش بینی نمیشود، میماند ایران، كه با توجه به اینکه کل جریان یک مونتاژ ناشیانه است، شاید آنقدر خطری را در آینده نزدیک نبیند. مشکل اینست كه همانگونه كه بسیاری از ایرانیان بارها اعلام کرده اند، خطر قابلیت و توانایی استفاده در مقیاس وسیع نیست، خطر باورهای امام زمانی مجنونی چون احمدی ن است، و در آستین داشتن گروهای تروریستی با طیفی وسیع، از سنی های تندرو (القاعده) تا شیعیان متعصب لذا همیشه احتمال بروز جرقه ای كه دنیا را تا مرز نابودی سوق دهد بصورتی بلقوه در درون ایران اتمی وجود خواهد داشت. با توجه به آنچه گفته شد، تنها زمانی كه غرب بتواند درک کند كه چه خطری دنیا را تهدید میکند، انها شاید قادر باشند كه عملی واقعی صورت دهند. فراموش نکنیم كه آقای اوباما از بسیاری جهات کارتر دیگری است، با نقاط ضعف بیشتر. حال بید منتظر شد و دید كه نسخه آقای کارتر برای آزادی ۳ آمریکایی كه بطرز مشکوکی وارد خاک ایران شدند چه خواهد بود. زمانی میخواست روی سر شاه ایران معامله کند، حال بید دید وجه المصالحه چیست

توسط: سروش از: تهران
۲۳ ۰۹ ۱۳۸۸ ۱۶:۲۲
اعدام دل آرا دارابی نشان داد که جمهوری اسلامی به پیمانهای بین المللی مثل حقوق کودک که خودش پای آنرا امضا کرده وقعی نمیگذارد و بهمین صورت مثل آب خوردن پیمان منع ساخت سلاح هسته ای را هم زیر پا خواهد گذاشت , این رژیم قابل اعتماد نیست جناب پرزیدنت اوباما

توسط: نوید از: اصفهان
۲۳ ۰۹ ۱۳۸۸ ۱۶:۰۶
من فکر میکنم جمهوری اسلامی آنطور که ادعا میکند قادر به ضربه متقابل نیست مخصوصا که میداند عربهای دور و برش دل خوشی از او ندارند و در صورت حمله به اعراب ناگهان با مجموعه ای از ده دوازده کشور عرب و آمریکا و اسراییل وارد جنگ خواهد شد باضافه نارضایتی و کینه انباشته مردم ایران و نتیجه آن نابودی سریع رژیم مستبد مذهبی سی ساله در ایران است .خطر برنامه موشکی و هسته ای ایران در اعتقاد و ایدولوژی امام زمانیست.
فرق رژیم ایران با سایر دیکتاتوریهای کمونیستی و فاشیستی اینستکه کمونیستها و نازیها خواستار دنیای جدیدی با نظم نو ین بودند ولی ایران خواستار شهادت و مرگ و دنیای بعد از مرگ نه تنها برای خود بلکه برای دیگران هم هست !!

توسط: ساناز از: ایران
۲۳ ۰۹ ۱۳۸۸ ۱۵:۵۹
این خبر تنها یک نتیجه گیری دارد
تاریخ از اوباما و کارتر دمکرات بعنوان دو رئیس جمهور ضعیف آمریکا در عرصه سیاست خارجی نام خواهد برد کارتر سی سال پیش باعث بوجود آمدن جمهوری اسلامی شد و اوباما هم امروز باعث مسلح شدن آن به بمب اتمی و فاجعه ای هولناک خواهد شد .

توسط: سینا از: قزوین
۲۳ ۰۹ ۱۳۸۸ ۱۵:۵۱
تا وقتی سلاح هسته ای ساخته نشده قدرت نظامی ایران در برابر قدرت نظامی اسراییل و آمریکا و متحدان عربشان پشیزی ارزش ندارد ولی بعد از آن نوعی کره شمالی دوپینگ کرده بوجود میآید که بسیار مهاجمتر و تهدید گر بوده و نه تنها خطر بالقوه بلکه خطر بالفعل برای آمریکا و متحدانش خواهد بود و نتایج فاجعه ای هسته ای برای سالها دامن بشریت را خواهد گرفت .

توسط: مینا از: تهران
۲۳ ۰۹ ۱۳۸۸ ۱۵:۳۳
عقاید مذهبی در ممنوعیت ساخت بمب مسخره است , اینها که به زندانیان تجاوز میکنند نشان دادند چقدر به مذهب پایبندند !

به ما بپیوندید