چهارشنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۰ تهران ۲۰:۳۴ - ۸ فوریه ۲۰۱۲

ايران / سياسی

ایران: حاضریم همه ۱۲۰۰ کیلوگرم اورانیوم غنی‌شده را یکجا مبادله کنیم

ه گفته آقای صالحی، غربی‌ها پیشنهاد تبادل سوخت در جزیره کیش را قبول کرده‌اند، اکنون «بستگی به خودشان دارد» که این پیشنهاد را قبول کنند.
اندازه متن - +
علی اکبر صالحی، رییس سازمان انرژی اتمی ایران، با تأکید دوباره بر آمادگی تهران بر تأمین سوخت مورد نیاز رآکتور تهران از راه مبادله سوخت می‌گوید که حاضریم همه ۱۲۰۰ کیلوگرم اورانیوم غنی‌شده موضوع تبادل سوخت را به طور یکجا، مبادله کنیم.

آقای صالحی که با روزنامه «جوان»، از روزنامه‌های حامی دولت، گفت‌وگو کرده است، در عین حال افزوده که شرط تهران برای انجام مبادله آن است که این تبادل در خاک ایران صورت گیرد.

گرچه علی اکبر صالحی، به عنوان مسئول فنی برنامه‌های اتمی تهران، پیشتر هم از اولویت داشتن تبادل سوخت نسبت به تولید آن در داخل کشور خبر داده بود، اما به نظر می‌رسد که اظهارات جدید آقای صالحی نشانگر رویکرد تازه‌ای در قبال بحث تبادل سوخت در میان مسئولان ایرانی است.

تهران پیشتر در ماه اکتبر، موافقت اولیه خود را با پیشنهاد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در خصوص تأمین سوخت رآکتور تهران اعلام کرده بود، اما از پاسخ نهایی به این پیشنهاد طفره رفت و شرایط تازه‌ای را در این زمینه مطرح کرد که مورد پذیرش غرب واقع نشد.

بر اساس پیش‌نویس توافقنامه وین که مورد حمایت آمریکا، فرانسه و روسیه قرار دارد، به ایران پیشنهاد شده بود که بخش عمده‌ای از اورانیوم غنی‌شده ۳.۵ درصد خود را به روسیه بفرستد و به جای آن مقدار کمتری اورانیوم ۲۰ درصد غنی‌شده برای رآکتور تهران بگیرد.

این در حالی است که ایران تمایل داشت حجم کمتری از ذخیره اورانیوم ۳.۵ درصدی خود را مبادله کند و علاوه بر این انتظار داشت که این مبادله نه در خارج از ایران که در جزیره کیش و به صورت همزمان انجام شود.

خواسته‌های ایران با واکنش منفی غرب روبه‌رو شد و در نهایت به اعلام آغاز غنی‌سازی ۲۰ درصدی از سوی تهران انجامید.

تبادل همزمان در خاک ایران

علی‌اکبر صالحی در گفت و گوی خود با روزنامه «جوان»، ضمن تأکید دوباره بر حق ایران برای غنی‌سازی ۱۰۰ درصدی و توان آن برای غنی‌سازی ۲۰ درصدی، گفته است: «قبلاً پیشنهاد تحویل سوخت توسط ایران در محموله‌های ۴۰۰ كیلویی مطرح بود. ولی این مسئله توجیه فنی ندارد چون كسانی كه می‌خواهند این سوخت را تولید كنند می‌گفتند كه تولید این قدر سوخت توجیه اقتصادی ندارد.»

وی با تشریح دلایل به صرفه نبودن تحویل سوخت در محموله‌های ۴۰۰ کیلویی افزوده است: «الان می‌گوییم حاضریم یكباره همه سوخت را بدهیم ولی به شرطی كه این تبادل سوخت در ایران و به طور همزمان انجام شود.»

رییس سازمان انرژی اتمی ایران تأکید کرده است: «مهم برای ما این است که مبادله در ایران همزمان باشد تا تضمین شود که ما سوخت را دریافت خواهیم کرد».

وی اضافه کرده است: «ما حاضریم ۱۲۰۰ كیلو را بدهیم و معادل آن را كه حدود ۱۲۰ كیلو سوخت غنی شده ۲۰ درصد است به طور همزمان دریافت كنیم.»

به گفته آقای صالحی، غربی‌ها پیشنهاد تبادل سوخت در جزیره کیش را قبول کرده‌اند، اکنون «بستگی به خودشان دارد» که این پیشنهاد را قبول کنند.

گزارش خبرگزاری فرانسه حاکی است که ایران بر اساس آخرین گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بیش از دو هزار کیلوگرم اورانیوم با غنای پایین دارد.

تنها سایت غنی‌سازی فعال ایران در نطنز در نزدیکی اصفهان قرار دارد اما ایران در پاییز امسال از ساخت یک سایت غنی‌سازی در نزدیکی قم پرده برداشت.

پس از اینکه این اقدام ایران با محکومیت شورای حکام آژانس روبرو شد تهران اعلام کرد که مطالعه بر روی ساخت ۱۰ مرکز غنی‌سازی دیگر را در دستور کار دارد.

کشورهای غربی که ایران را به تلاش برای دستیابی به جنگ‌افزارهای اتمی متهم می‌کنند، در سال‌های اخیر از تمهیدات مختلف از جمله تحریم و گفت‌وگو برای متقاعد کردن مقام‌های تهران به تعلیق غنی‌سازی و اعتمادسازی درباره برنامه هسته‌ای، استفاده کرده‌اند.

شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز با هدف متوقف کردن برنامه‌های اتمی ایران تا کنون سه قطعنامه تحریمی علیه ایران صادر کرده است و کشورهای غربی به دنبال آن هستند که دور جدید از تحریم‌ها را از طریق این نهاد بین‌المللی بر ایران تحمیل کنند.

ایران اما با رد اتهام صلح‌آمیز نبودن برنامه اتمی‌اش، تعلیق غنی‌سازی را خط قرمز خود معرفی کرده است.
زمان این نظرخواهی به پایان رسیده است
ترتیب:
صفحه از ۲
    بعدی 
توسط: amir از: abadan
۲۷ ۱۲ ۱۳۸۸ ۰۸:۲۲
اینها فکر میکنند غربی ها هالو هستند!

توسط: سیما از: ایران
۲۷ ۱۲ ۱۳۸۸ ۰۲:۴۲
امیدواریم که دیگر دولتمردان غرب و سران سایر کشورها گول دلقک بازیهای این حکومت رسوا را نخورند. چون اینها بیماری دروغگویی دارند.

توسط: r از: khak
۲۶ ۱۲ ۱۳۸۸ ۲۳:۴۴
فقط باید شما را بزنند . ذره ذره جام زهر را میخورید. انهم وقتی که فایده ندارد . در گروگان گیری سفارت امریکا همین کار را کردید وقتی که فایده نداشت . در جنگ عراق وقتی بنی صدر میخواست با اولاف پالمه و دکوئیار صلح کند و عرب ها حاضر بودند خسارت بدهند صلح نکردید تا آنکه جام زهر نوشیدید و خسارت به باد رفت . در این قضیه و قضیه ارتباط با امریکا هم انقدر طول میدهید که دیگه فایده نداشته باشد و بخورید چماق و پیاز را .

توسط: محسن از: تهران
۲۶ ۱۲ ۱۳۸۸ ۲۱:۲۹
شمامتقلب های دروغگو مانند دیو ها هر آنچه بکنید صرف نظر از سود و زیانش میبایستی مخالف آنچه باشد که دیگران میگویند .شما ساده لوح ها فکر میکنید وقت میخرید غافل از این که بر شاخه بن میبرید...

توسط: علیرضا از: امریکا
۲۶ ۱۲ ۱۳۸۸ ۱۹:۴۱
دولت ایران استاد و خدای تبدیل کردن فرصتها به سوختن و تبدیل کردن آن به ۵۰۰ برابر ضرر به کشور همیشه بوده و هست. حالا تا این فرصتها به نابودی و خاکستر نشود این اقایان شب را سحر نمیکنند . پیشنهاد میکنم که به امید خدا یک دانشگاهی به همین منظور درست شود و تمام رهبران ایران تا درجه دکتری درس فرصت سوزی و خراب کردن بدهند .

توسط: Mohammad از: USA
۲۶ ۱۲ ۱۳۸۸ ۱۹:۱۴
حیله جدید دیگری برای خرید وقت. اگر راست میگویند محموله را به مقصدی که قبلا تعیین شده ارسال کنند. رژیم در تنگنای بدی قرار گرفته، بوی خطر را احساس کرده، و حالا در پی ترفندی دیگر است. اگر اینکار را بکند، جدا از مردم ایران، جواب ایت الله های اتمی را چه باید بدهد؟

توسط: ali
۲۶ ۱۲ ۱۳۸۸ ۱۷:۵۴
انشااله بوی جام زهر بلند شده

توسط: علی
۲۶ ۱۲ ۱۳۸۸ ۱۷:۲۷
باز وقت کشی و پوشش مشکل حقوق بشر

توسط: علی
۲۶ ۱۲ ۱۳۸۸ ۱۷:۰۵
خوشم میاد که حکومت ایران از بازی دادن کشورهای غربی خسته نمیشه و هروقت احساس خطر میکنه دوباره با یک وعده حوس انگیز جدید سعی میکنه بین 5+1 تفرقه بندازه و وقتی موفق شد، دوباره احمدی نژاد میاد با یک سخرانی آنچنانی همه امیدهای غربی ها رو برای حل این معضل نقش برآب میکنه. جالب اینه که خارجی ها هم عبرت نمیگیرن و هربار گول حکومت جمهوری اسلامی رو میخورن. ما ملت همون یه بار انتخابات 88 بسمون بود تا بفهمیم به دروغگو نمیشه اعتماد کرد ولی خب خارجی ها ایرانی نیستن که دوزاریشون سریع بیفته!

توسط: zohre از: mazandaran
۲۶ ۱۲ ۱۳۸۸ ۱۶:۰۰
به نظر میرسد دولتمردان ایران بعد از موضع گیری اخیر چین و ابراز حمایت از تحریم های بیشتر علیه ایران میخواهند با دادن چراغ سبز به جامعه ی جهانی ایجاد این تحریم های قریب الوقوع و شدید را به تاخیر بیندازد.
صفحه از ۲
    بعدی 

به ما بپیوندید