لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ تهران ۱۰:۴۲

قشقاوی:در حال گفت و گو با بريتانيا برای از سرگيری فعاليت های کنسولی هستيم


حسن قشقاوی، معاون کنسولی، مجلس و امور ايرانيان خارج از کشور وزارت امور خارجه ايران، روز يکشنبه ۲۷ اسفندماه گفته است که ايران در حال گفت و گو با بريتانيا برای از سرگيری فعاليت های کنسولی است.

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، ايرنا، حسن قشقاوی در حاشيه مراسم افتتاح ساختمان جديد کنسولی وزارت امور خارجه ايران در پاسخ به سوالی درباره تعيين حافظ منافع در کانادا و همچنين آغاز فعاليت های کنسولی در لندن گفته است: «چنين تفاهمی با دولت کانادا صورت نگرفته است و با انگليس در حال تعامل و گفت ‌و گو هستيم تا فعاليت کنسولی از سر گرفته شود.»

حسن قشقاوی اضافه کرده است: «با همت همکاران ما در معاونت کنسولی، بيش از ۸۰ تا ۹۰ درصد از درخواست‌های مراجعه کنندگان به ستاد رسيدگی به امور ايرانيان مقيم کانادا و انگلستان در تهران مورد رسيدگی قرار گرفته و انجام شده است.»

معاون کنسولی وزير امور خارجه ايران همچنين گفته است: «با دولت انگليس توافق کرده ايم که سوئد حافظ منافع آنها در تهران و کشور عمان نيز حافظ منافع ما در لندن باشد ولی چنين توافقی هنوز با کانادا صورت نگرفته است.»

پس از اعلام تحريم بانک مرکزی ايران از سوی بريتانيا، مجلس، ششم آذرماه سال ۱۳۹۰ با تصويب طرح دو فوريتی کاهش رابطه با بريتانيا از دولت محمود احمدی‌نژاد خواست تا ظرف دو هفته روابط سياسی تهران- لندن را به سطح کاردار کاهش دهد. شورای نگهبان نيز اين طرح را تصويب کرد.

هشتم آذرماه عده‌ای تظاهرکننده در برابر ساختمان سفارت بريتانيا در تهران تجمع کرده و سپس وارد ساختمان شده و پرچم اين کشور را پايين کشيدند. منابع خبری در آن زمان مهاجمان به سفارت بريتانيا را «دانشجو» خواندند.

به دنبال اين اتفاق ويليام هيگ، وزير امور خارجه بريتانيا، اعلام کرد که سفارت ايران در لندن تعطيل شده و ديپلمات‌های ايرانی نيز بايد خاک بريتانيا را ترک کنند.

حسن قشقاوی، پیشتر در شهریور ماه سال جاری به روزنامه بريتانيايی «فايننشال تايمز» گفته بود که بريتانيا بايد «به دلايل حقوق بشری» به دولت جمهوری اسلامی اجازه بدهد تا کارکنانی را به لندن بفرستد تا به امور کنسولی «۳۵۰ هزار» ايرانی ساکن بريتانيا خدمات ارائه بدهند.

آقای قشقاوی با تأکيد بر اين که «امور کنسولی ارتباطی به سياست ندارد»، تأکيد کرده بود که ايران «لزوما» قصد ندارد ديپلمات‌هايی را به بريتانيا بفرستد و می‌تواند «دست‌کم دو کارمند رسمی» را به منظور رسيدگی به اسناد تجاری و خدمات شهروندی ايرانيان به بريتانيا اعزام کند.

وزارت خارجه بريتانيا در واکنش به اين اظهارات گفته بود که امکان ندارد به ديپلمات‌های ايران اجازه اقامت دائم در بريتانيا را بدهد.

کانادا نيز در شهريور سال ۱۳۹۱ سفارت خود در تهران را تعطيل کرد. کانادا طی بيانيه ای با نام بردن از ايران به عنوان بزرگترين تهديد برای امنيت جهانی، سفارت خود در تهران را تعطيل کرد و برای ديپلمات‌های ايرانی مستقر در اين کشور مهلتی پنج روزه تعيين کرد تا خاک اين کشور را ترک کنند.

طبق سرشماری سال ۲۰۰۶ در کانادا، بيش از ۱۲۰ هزار ايرانی مقيم کانادا هستند که اقوام آن‌ها در ايران، برای ديدار از آن‌ها و سفر به کانادا نيازمند اخذ ويزا هستند.
XS
SM
MD
LG