خبرخوان
فروش بادکنک در «روز والنتاین» در ایران ممنوع شد

حسین دکمهچی، رئیس اتحادیه خرازی فروشان ایران، روز چهارشنبه ۲۳ بهمن اعلام کرد که به دستور اداره اماکن، فروش بادکنک در روز والنتاین ممنوع شد.
به گزارش اقتصاد نیوز، رئیس اتحادیه خرازی فروشان در این باره گفت که در نامه اداره اماکن از آن اتحادیه خواسته شده تا اطلاع ثانوی از خرید و فروش بادکنک در سطح بازارنیز خودداری شود.
به گفته آقای دکمهچی، قرار است برای اطلاع مردم نیز بنرهایی در سطح بازار در خصوص ممنوعیت فروش بادکنک در روز والنتاین نصب شود.
روز «عُشاق» موسوم به «والنتاین» همه ساله در چهاردهم فوریه، (۲۵ بهمن) در بسیاری از نقاط جهان، بویژه در کشورهای غربی برگزار میشود.
این روز در ایران طی سالهای اخیر با استقبال بسیاری از جوانان روبرو شده است، اما مقامات حکومتیِ ایران از این مناسبت به عنوان «تهاجم فرهنگی» یاد میکنند. از این رو، هر ساله از سوی نیروی انتظامی و برخی نهادهای دیگر، محدودیتهایی در این زمینه اِعمال میشود.
مهمترین خبرهای ایران و جهان
همتی: فضای مجمع را برای تصویب لایحه پالرمو منفی ندیدم

رییس کل بانک مرکزی ایران میگوید فضای مجمع تشخیص مصلحت نظام را درباره لوایح پالرمو و سیافسی «منفی ندیده» و به همه سوالات اعضا پاسخ داده است.
به گزارش وبسایت بانک مرکزی، عبدالناصر همتی در اظهارات روز پنجشنبه خود تاکید کرد که تصویب این لوایح به نفع کشور است.
وی اظهار داشت: «این موضوع، جزو ضرورتهای بانکی است و تصمیمگیری برای آن تاکنون خیلی هم دیر شده است.»
«افایتیاف»، گروهی بینالمللی که با هدف مبارزه با پولشویی در سطح جهانی فعالیت میکند، تصویب چند لایحه مرتبط با پولشویی را برای خروج ایران از فهرست سیاه خود لازم میداند. اما اصولگرایان حاکم بر کشور میگویند با تصویب آن دست ایران برای کمک به نیروهای نیابتی، حزب الله لبنان و دیگران بسته میشود.
پیش از ایت دولت گحسن روحانی پیشنهاد داده بود که این لوایح بدون ارائه اطلاعات دور زدن تحریمها به گروه ویژه اقدام مالی، تصویب شود.
محمدعلی موحدی کرمانی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام دیماه اعلام کرد بررسی این لوایح با اصرار حسن روحانی، رئیسجمهوری، در دستور کار قرار گرفت، اما اعضای مجمع همچنان با این لوایح مخالفاند.
با استفاده از گزارشهای وبسایت بانک مرکزی و رادیو فردا؛ ف.ق/س.ن
مشاهده نوع جهشیافته کرونا در ۱۳ استان ایران

وزارت بهداشت ایران با انتشار گزارشی اعلام کرد ۱۱ استان کشور آلوده به ویروس جهشیافته کرونا است که برای اولین بار در بریتانیا مشاهده شد.
بر اساس این گزارش، ویروس جهشیافته تا روز پنجشنبه ۷ اسفند در استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان، فارس، خوزستان، ایلام، مرکزی، تهران، قزوین، البرز، گیلان و آذربایجان غربی مشاهده شده است.
در این میان دانشگاههای علوم پزشکی قم و اصفهان نیز از مشاهده اولین موارد ابتلا به نوع جهش یافته کرونا در این استانها خبر دادند.
اوجگیری موج جدید کرونا در برخی استانها، بهویژه خوزستان طی روزهای گذشته خبرساز شده و شیوع نوع جهشیافته کرونا در کشور نیز به نگرانیها دامن زده است.
سیما سادات سخنگوی وزارت بهداشت روز هفتم اسفند از شناسایی هشت هزار و ۲۰۶ بیمار جدید مبتلا کرونا و جان باختن ۹۴ نفر دیگر بر اثر این بیماری طی ۲۴ ساعت گذشته خبر داد.
به این ترتیب آمار رسمی کل مبتلایان به کرونا تا امروز به یک میلیون و ۶۰۷ هزار و ۸۱ نفر و مجموع جانباختگان به ۵۹ هزار و ۸۳۰ نفر رسید.
این آمار در حالی اعلام میشود که پیش از این سازمان نظام پزشکی ایران، آمار واقعی قربانیان کرونا در ایران را ۳ تا ۴ برابر آمار رسمی برآورد کرده بود و آمارهای نیمسال اول سازمان ثبت احوال نیز به این فرض قوت میبخشد، اما این سازمان به رغم گذشت بیش از دو ماه از پاییز، هنوز آمار کلی مرگ و میر در این فصل را منتشر نکرده است.
نخست وزیر ارمنستان ارتش را به تلاش برای کودتا متهم کرد

نخست وزیر ارمنستان روز پنجشنبه ارتش این کشور را به تلاش برای کودتا متهم کرد و از هواداران خود خواست تا به خیابانها بیایند.
به گزارش فرانسه ۲۴، نیکول پاشینیان روز پنجشنبه، هفتم اسفندماه، در بیانیهای خطاب به هواداران خود نوشت: «من بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح را تلاشی برای کودتای نظامی میدانم و هماکنون هواداران خود را به میدان جمهوری دعوت میکنم.»
تعدادی از مقامات نظامی بلندپایه ارمنستان با انتشار اعلامیهای از نخست وزیر نیکول پیشینیان خواستهاند که استعفا دهد.
نخست وزیر ارمنستان روز چهارشنبه تیگران خاچاتریان، معاون نیروهای مسلح را از سمت خود برکنار کرد و پس از آن رئیس ستاد کل ارتش، اونیک گاسپاریان را هم که در این باره بیانیهای منتشر کرده بود از سمت خود عزل کرد.
خاچاتریان، معاون نیروهای مسلح پیشتر ادعای نخست وزیر مبنی بر عدم موفقیت موشکهایی را که روسیه در جنگ اخیر با آذربایجان در اختیار ارتش ارمنستان قرار گرفته بود مورد تمسخر قرار داده بود.
در بیانیه ستاد کل در واکنش به اخراج خاچاتریان آمده بود که این اقدام «تنها بر اساس احساسات و جاهطلبیهای شخصی» پاشینیان انجام شده است.
در این بیانیه با اشاره به این نخست وزیر و دولت او، «حملات مقامات دولت با هدف بیاعتبار کردن نیروهای مسلح» محکوم شده بود.
آقای پاشینیان از زمان امضای توافقنامه اخیر صلح با آذربایجان بر سر قره باغ تحت فشار بوده است.
اواخر سپتامبر نبردهای تازهای بر سر منطقه قره باغ بین دو کشور آذربایجان و ارمنستان آغاز شد. پس از شش هفته درگیری با میانجیگری روسیه توافقنامه آتشبس بین دو کشور منعقد شد که بر اساس آن مناطق زیادی به آذربایجان تحویل و اجازه استقرار نیروهای حافظ صلح روسی در این منطقه داده شد.
این توافقنامه برای بسیاری در ارمنستان به عنوان «تحقیر ملی» تلقی شد، در حالی که پاشینیان پیشتر گفته بود که راهی جز توافق یا متحمل شدن ضررهای بزرگتر نداشته است.
جشنواره فیلم صوفیه با اهدای جایزه ویژه از جعفر پناهی تقدیر میکند

جشنواره فیلم صوفیه در بلغارستان اعلام کرد که در بیست و پنجمین دوره این رویداد با اهدای جایزه ویژهای به جعفر پناهی، فیلمساز شناخته شده ایرانی از او تقدیر میکند. این جایزه شهرداری صوفیه، پایتخت بلغارستان است.
این جشنواره گفته است که جایزه ویژه به جعفر پناهی را به دلیل «مشارکت برجستهاش در هنر سینما» اهدا میکند.
آقای پناهی باوجود حکم ممنوعیت فیلمسازی در سالهای اخیر فیلمهایی چون «تاکسی» و «سه رخ» را ساخته است که در جشنوارههای مهمی چون برلین و کن موفق به دریافت جوایز مهمی چون خرس طلایی بهترین فیلم یا جایزه بهترین فیلمنامه شده است. او به حکم دادگاه سالهاست اجازه خروج از ایران ندارد.
بیست و پنجمین دوره جشنواره فیلم صوفیا ماه آینده میلادی در بلغارستان برگزار میشود.
کرونا در ایران؛ آمار جانباختگان به ۶۰ هزار نفر نزدیک شد

سخنگوی وزارت بهداشت روز پنجشنبه، هفتم اسفند، از شناسایی هشت هزار و ۲۰۶ بیمار جدید مبتلا کرونا و جان باختن ۹۴ نفر دیگر بر اثر این بیماری طی ۲۴ ساعت گذشته خبر داد.
به این ترتیب آمار رسمی کل مبتلایان به کرونا تا امروز به یک میلیون و ۶۰۷ هزار و ۸۱ نفر و مجموع جانباختگان به ۵۹ هزار و ۸۳۰ نفر رسید.
به گفته سیما سادات لاری، سه هزار و ۷۱۲ بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها به سر میبرند.
این آمار در حالی اعلام میشود که پیش از این سازمان نظام پزشکی ایران، آمار واقعی قربانیان کرونا در ایران را ۳ تا ۴ برابر آمار رسمی برآورد کرده بود.
به گزارش خانم لاری، در حال حاضر ۱۱ شهرستان قرمز، ۳۱ شهرستان نارنجی، ۲۵۲ شهرستان زرد و ۱۵۴ شهرستان آبی هستند. بنا بر این گزارش شهرهای آبادان، اهواز، بندر ماهشهر، خرمشهر، دزفول، دشت آزادگان، رامهرمز، شادگان، شوشتر، کارون و هویزه که در وضعیت قرمز قرار دارند، همگی در استان خوزستان واقع شدهاند.
در همین حال جانشین پلیس راهور ناجا از تداوم ممنوعیت سفر به چهار استان و هفت شهر مقصد گردشگردی خبر داد.
به گفته تیمور حسینی در روز پنجشنبه، امکان مسافرت به سمت خوزستان یا خروج از آن وجود ندارد و سفر به سه استان شمالی گیلان، مازندران و گلستان نیز ممنوع است.
آقای حسینی همچنین از ادامه ممنوعیت سفر به شهرهای مشهد، شیراز، اصفهان، بوشهر، بندرعباس، کیش و قشم خبر داد.
علی مطهری برای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ نامزد میشود

علی مطهری، نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی، برای انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ در ایران اعلام نامزدی کرد.
خبرگزاری ایسنا روز پنجشنبه، هفتم اسفند، این خبر را منتشر کرد.
آقای مطهری در دورههای هشتم، نهم و دهم مجلس شورای اسلامی، نماینده تهران بود، اما در یازدهمین دوره انتخابات مجلس، رد صلاحیت شد.
وی که در حوزه فرهنگی و حجاب از چهرههای محافظهکار به شمار میرود، در سالهای گذشته از سیاستهای حاکمیت، انتقادهای صریحی کرده و در عرصه سیاسی، از محافظهکاران فاصله گرفته است.
قرار است سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ایران، ۲۸ خرداد سال ۱۴۰۰، همزمان با ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلام شهر و روستا در ایران برگزار شود.
بر اساس قانون، حسن روحانی به دلیل دو دوره پیاپی ریاست جمهوری در ایران، حق شرکت در این انتخابات را ندارد.
پیش از این حسین دهقان، وزیر پیشین دفاع و مشاور نظامی رهبر جمهوری اسلامی و مصطفی کواکبیان، دبیرکل حزب مردمسالاری نیز به طور رسمی برای شرکت در این دوره از انتخابات، اعلام نامزدی کردهاند.
از محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه و سعید محمد، فرمانده قرارگاه خاتمالانبیا نیز به عنوان دیگر نامزدهای احتمالی یاد میشود.
با استفاده از گزارشهای ایسنا و رادیوفردا/ ب. ب./ ف. دو.
قاضی دادگاه صدور حکم اعدام برای یک مرد به اتهام «شرب خمر» را تکذیب کرد

قاضی پرونده مردی که اخیرا دادستانی تهران خواستار صدور حکم اعدام برای او به دلیل «شرب خمر» شده بود، از آزادی او خبر داد.
سوم اسفندماه امسال، خبرگزاری رکنا از درخواست مقامهای قضایی برای صدور حکم اعدام در مورد یک مرد ۷۳ ساله به «اتهام شرب خمر و رانندگی در حال مستی» خبر داد.
در گزارش این خبرگزاری آمده بود که این فرد که پیشتر چند بار به اتهام شرب خمر بازداشت و «هر بار شلاق خورده بود»، در چهارمین بازداشت این اتهام را رد کرده است.
بر اساس ماده ۱۳۶ قانون مجازات اسلامی، «هرگاه کسی سه بار مرتکب یک نوع جرم موجب حد شود و هر بار حد آن جرم بر او جاری گردد، حد وی در مرتبه چهارم اعدام است.»
محمدرضا محمدی کشکولی، قاضی این پرونده روز چهارشنبه، هفتم اسفند در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم ضمن اشاره به سابقه شرب خمر این فرد گفت که او در پرونده اخیر «شرایط مجازات سنگین» را نداشته و به همین دلیل «برائت» گرفته و الان «آزاد» است.
قاضی این پرونده ضمن تائید بازداشت این شهروند در حین رانندگی گفت که او با خودرویی تصادف کرده و به دلیل سوابق شرب خمر متعدد و تکرار آن به دادگاه ارجاع داده شده است، اما در جریان محاکمه، منکر این موضوع شد و ما هم به این نتیجه رسیدیم که او «شرایط جرم» را ندارد.
تیرماه امسال یک زندانی به اتهام «نوشیدن مشروبات الکلی»، در زندان مرکزی مشهد اعدام شد.
صدور حکم اعدام برای این زندانی بازتاب منفی گستردهای در شبکههای اجتماعی داشت، ولی اداره کل دادگستری استان خراسان رضوی در اطلاعیهای از صدور و اجرای حکم اعدام این فرد دفاع کرد.
انتقاد تند اتحادیه اروپا از اخراج دستهجمعی شهروندان میانماری از مالزی

پس از ایالات متحده، روز پنجشنبه، هفتم اسفند، اتحادیه اروپا نیز از اخراج دستهجمعی شهروندان میانماری از مالزی ابراز نگرانی کرد.
مالزی روز سهشنبه ۱۰۸۶ شهروند میانماری را با سه کشتی نیروی دریایی خود به میانمار (برمه) بازگرداند و این اقدام در حالی صورت گرفت که دادستانی مالزی حکم توقف این طرح را صادر کرده بود.
گروههای حقوق بشری میگویند با توجه به کودتای اخیر در میانمار، جان بسیاری از این اخراجشدگان اکنون در معرض خطر است.
فعالان حقوق بشری همچنین میگویند پناهجویانی از اقوام «چین» و «کاچین» و فراریان سیاسی نیز در میان این اخراجشدگان هستند. مالزی اما میگوید که پناهجویان مختلف و پناهندگان روهینگیایی در میان اخراجشدهها نیستند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، اتحادیه اروپا اعلام کرده است از این حرکت مقامهای مالزیایی که بر خلاف دستور دادگاه هم انجام شده، «عمیقاً متأسف» است.
یک سخنگوی اتحادیه اروپا به رویترز گفت که این اقدام «مغایر با قوانین بینالملل است» و اتحادیه اروپا پیش از این هم از مالزی خواسته بود تا این تصمیم را کنار بگذارد.
ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، روز چهارشنبه گفت که کشورش از تمامی کشورهای منطقه خواسته است با توجه به کودتای یکم فوریه در میانمار از هرگونه اخراج یا استرداد افراد به آن کشور خودداری کنند.
ایالات متحده و اتحادیه اروپا میگویند اکنون مالزی با اقدام یادشده، حکومت نظامیان در میانمار را به رسمیت شناخته و با کودتاگران همکاری کرده است.
برخی از نمایندگان اپوزیسیون در پارلمان مالزی نیز روز چهارشنبه از سرپیچی دولت از اجرای دستور دادگاه انتقاد کرده و آن را «بیحرمتی به قوه قضائیه» این کشور توصیف کردند.
ارسال نامه به ستاد ملی کرونا با درخواست «تعطیلی کامل خوزستان»

رئیس مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به ارسال سه نامه به ستاد ملی مقابله با کرونا برای «تعطیلی کامل» استان خوزستان در هفته گذشته گفت که کنترل کرونا در این استان غیر از قرنطینه امکانپذیر نیست.
به گزارش ایسنا، محمد علوی روز پنجشنبه، هفتم اسفندماه، با اشاره به گسترش بیماری با شیوع ویروس جهشیافته در استان خوزستان گفت: «بنا بر آمار قبلی، از ۶۶ مورد شناساییشده کرونای جدید، حدود ۲۷ مورد مربوط به استان خوزستان بوده است.»
این در حالی است که سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در ایران روز چهارشنبه از شناسایی ۱۱۲ مبتلا به ویروس جهشیافته کرونا و جان باختن هشت نفر از آنها به دلیل ابتلا به این ویروس خبر داد.
اما افزایش آمار مبتلایان به ویروس جدید در استان خوزستان در حالی ادامه دارد که بر اساس آمار رسمی، حداقل سه کودک بر اثر ابتلا به ویروس جهشیافته طی هفته گذشته، جان خود را از دست دادهاند.
آقای علوی، رئیس مرکز بهداشت خوزستان با بیان این که تصمیمگیری درباره تعطیلی کامل استان بر عهده ستاد ملی مقابله با کرونا است، گفت که این ستاد در پاسخ به درخواست اولیه ستاد استانی مدیریت کرونا بر روی «تشدید محدودیتها» در خوزستان تاکید کرده، اما مجددا دو نامه دیگر برای قرنطینه و تعطیلی کامل خوزستان به ستاد ملی کرونا ارسال شده تا در نهایت با این خواسته موافقت شود.
فرهاد سلطانی، سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اهواز، روز چهارشنبه، ششم اسفندماه از کمبود پرستار در بیمارستانهای اهواز و تکمیل تختهای آیسییو در بیمارستانهای اهواز خبر داد و گفت که تختهای عادی خالی نیز به تعداد کم و انگشتشمار وجود دارد.
در هفتههای گذشته مقامات وزارت بهداشت ایران بارها عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی از سوی شهروندان در استان خوزستان را مهمترین دلیل اوجگیری کرونا در این استان عنوان کردند، این در حالی است که مقامات محلی ورود ویروس جهشیافته از عراق را عامل اصلی افزایش آمار کرونا در خوزستان اعلام کرده و خواستار بستن فوری مرزها با عراق شده بودند.
با این که استاندار خوزستان شامگاه ۲۹ بهمنماه از بسته شدن مرزهای این استان با کشور عراق خبر داده بود، اما سعید نمکی وزیر بهداشت ایران روز چهارشنبه، ششم اسفندماه از بسته نشدن یکی از مرزها با عراق طی هفته گذشته انتقاد کرد.
همزمان با افزایش آمار مبتلایان به ویروس جهشیافته در ایران، رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک از شناسایی چهار مورد جدید مبتلا به به این ویروس در استان مرکزی خبر داد. به این ترتیب تعداد مبتلایان به ویروس جهشیافته در این استان به پنج نفر رسید.
جو بایدن فرمان ترامپ علیه متقاضیان گرینکارت را باطل اعلام کرد

جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، روز چهارشنبه، ششم اسفند، مقررات وضعشده توسط دولت پیشین این کشور که راه ورود بسیاری از افراد متقاضی گرینکارت به ایالات متحده را سد کرده بود باطل اعلام کرد.
فرمان اجرایی دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین آمریکا، مانع از آن میشد که برندگان گرینکارت آمریکا فرایند مهاجرت به این کشور را به اتمام برسانند و بر متقاضیان اقامت دائم در آمریکا نیز اثر میگذاشت.
تیرماه امسال، بیش از ۲۰۰ برنده لاتاری گرینکارت آمریکا از ۷۰ کشور جهان و خانوادههای آنها در دادگاهی در آمریکا از دولت دونالد ترامپ شکایت کردند.
دونالد ترامپ هنگام امضای فرمان اجرایی خود گفت که این تصمیم را برای «حمایت از کارگران آمریکایی» که بر اثر همهگیری ویروس کرونا بیکار شدهاند، اتخاذ میکند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، جو بایدن روز چهارشنبه با انتشار اعلامیهای این استدلال را رد کرد و گفت که عدم صدور روادید برای متقاضیان گرینکارت باعث دور ماندن افراد خانوادهها از یکدیگر و آسیب زدن به کسب و کار در ایالات متحده شده است.
گزارشها حاکی است که اکنون شمار زیادی از تقاضاهای گرینکارت در اداره مهاجرت آمریکا انباشته شده و رسیدگی دوباره به همه آنها احتمالاً چند سال به طول بینجامد.
جو بایدن، از حزب دموکرات، همواره گفته است که قصد دارد بسیاری از قوانین ضد مهاجرتی ترامپ را لغو کند.
به نوشته رویترز، جو بایدن در حال حاضر قانون دیگری را که مانع اقامت موقت بیشتر کارگران خارجی است، همچنان به قوت خود باقی گذاشته است.
در ماه اکتبر یک دادستان فدرال در ایالت کالیفرنیا راه اجرای این ممنوعیت دولت ترامپ علیه کارگران میهمان خارجی را مسدود کرد، زیرا صدها هزار شرکت و کسبوکار آمریکایی که از این طرح ضربه خوردهاند علیه آن اقامه دعوی کردهاند.
وضعیت «نگرانکننده و خطرناک» تهران با توجه به «شیوع» ویروس جهشیافته

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، وضعیت بیماری کرونا در پایتخت را با توجه به «شیوع» ویروس جهشیافته «بسیار نگرانکننده» و «خطرناک» توصیف کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا زالی روز پنجشنبه، هفتم اسفندماه، با هشدار درباره افزایش آمار کرونا در تهران گفت که تعداد مراجعهکنندگان به مراکز درمانی پایتخت با علائم مشکوک به کرونا در مقایسه با هفته قبل ۱۲,۱ درصد افزایش یافته و آمار بستری در بخشهای عادی و بخشهای ویژه بیمارستانهای تهران هم در همین مدت به ترتیب ۱۰,۱ درصد و ۹ درصد بیشتر شده است.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران همچنین با اشاره به چرخش ویروس جهشیافته در تهران و سایر استانها گفت که برخی از مراجعان مراکز بهداشتی و درمانی بهرغم تظاهرات بالینی متفاوت ممکن است مبتلا به نوع جدید ویروس باشند.
آقای زالی درباره آمار کل بیماران در پایتخت گزارشی ارائه نداد، اما به گفته او تنها در یک شبانهروز گذشته ۲۷۲ بیمار جدید کرونایی در بخشهای عادی و ۱۱۰ نفر نیز در بخشهای ویژه بیمارستانهای استان تهران بستری شدهاند.
بر اساس آخرین آماری که علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا روز چهارشنبه، ششم اسفند اعلام کرد، ۱۱۲ مورد مبتلا به ویروس جهشیافته کرونا در کشور شناسایی شده و هشت نفر نیز جان خود بر اثر ابتلا به این ویروس از دست دادهاند.
به گفته آقای رئیسی، از ۱۳ مورد جدید ابتلا به ویروس جهشیافته کرونا در کشور پنج مورد متعلق به تهران بوده است.
آمارهای رسمی اعلامشده از سوی وزارت بهداشت ایران همواره مورد تردید است و پیش از این سازمان نظام پزشکی ایران، آمار واقعی قربانیان کرونا در ایران را ۳ تا ۴ برابر آمار رسمی برآورد کرده بود.
به نظر میرسد با توجه به میزان سرایت ویروس جهشیافته آمار مبتلایان و جانباختگان این ویروس بیش از آمارهای رسمی اعلام شده باشد.
بر اساس برآوردهای سازمان بهداشت جهانی، کسانی که به نوع جدید ویروس کرونا مبتلا میشوند به طور متوسط آن را به ۱.۵ نفر انتقال میدهند، حال آن که این میزان در مورد ویروس قبلی کرونا ۱.۱ نفر بود.
اداره غذا و داروی آمریکا واکسن جانسون اند جانسون را تایید کرد

واکسن جانسون اند جانسون برای ویروس کرونا روز چهارشنبه توسط اداره غذا و داروی آمریکا به عنوان واکسنی موثر و ایمن معرفی شد.
حال گروهی از کارشناسان مستقل روز جمعه گردهم خواهند آمد تا در مورد تایید این واکسن برای استفاده اضطراری تصمیم بگیرند.
بر اساس اسناد و مدارک اداره غذا و داروی آمریکا که روز چهارشنبه منتشر شد، واکسن یکبار تزریقِ جانسون اند جانسون دستکم ۱۴ روز پس از تزریق اثر خود را در کاهش خطر بیماری کووید ۱۹ نشان میدهد.
بر اساس آزمایشهایی که روی بیش از ۴۴ هزار نفر انجام شده، این واکسن جدید در آمریکا تا ۷۲ درصد موثر بوده، در آمریکای لاتین ۶۶ درصد و در آفریقای جنوبی که هماکنون محل شیوع گونهای جدید از ویروس است ۵۷ درصد.
در مجموع این واکسن برای مقابله با موارد شدید کووید ۱۹ تا ۸۵ درصد موثر است.
دو خلبان ترکیه به اتهام فراری دادن کارلوس غصن به زندان محکوم شدند

دادگاهی در ترکیه دو خلبان این کشور و یک مقام یک شرکت هواپیمایی خصوصی را که در فرار مدیر سابق شرکت خودروسازی نیسان از ژاپن به لبنان دست داشتند، به زندان محکوم کرد.
نویان پاسین و بحری کوتلو، دو خلبان ترک متهم هستند که در سال ۲۰۱۹ در فرار کارلوس گون (به عربی غُصن) از ژاپن به استانبول و از آنجا به لبنان دست داشتهاند. این دو نفر روز چهارشنبه ششم اسفند هر یک به چهار سال و دو ماه زندان محکوم شدند.
آقای غصن سال ۲۰۱۸ در ژاپن به فساد مالی متهم شد و قبل از برگزاری دادگاه، با یک هواپیمای خصوصی به استانبول فرار کرد و از آنجا به لبنان رفت.
آقای غصن لبنانیتبار و متولد برزیل است. او شهروندی کشورهای لبنان، برزیل و فرانسه را دارد.
گفته میشود او در لبنان مخفی شده و با توجه به نبود قرارداد استرداد مجرمین بین لبنان و ژاپن دقیقا معلوم نیست سرنوشت دادگاه وی چه خواهد شد؛ اما چنین قراردادی بین فرانسه و لبنان وجود دارد.
لبنان دیماه پارسال اعلام کرد حکم اینترپول برای بازداشت آقای غصن را دریافت کرده، اما تاکنون وی را بازداشت نکرده است.
کارلوس غصن ۶۶ ساله که لبنانیتبار است با این کشور ارتباط عمیقی دارد. او دوران کودکی خود را در لبنان سپری کرده و در یک بانک، مستغلات و شرابسازی سهام دارد.
براساس گزارش خبرگزاریها/ف.ق/ک.ر
سخنگوی سازمان غذا و داروی ایران: تزریق واکسن کرونا فعلا اجباری نیست

سخنگوی سازمان غذا و داروی ایران میگوید تزریق واکسن کرونا فعلا اجباری نیست اما احتمالا در آینده و با گسترش واکسیناسیون، ارائه برخی خدمات اجتماعی به مردم مستلزم داشتن گواهی واکسیناسیون میشود.
کیانوش جهانپور روز چهارشنبه ششم اسفند اعلام کرد با توجه به ترددهای داخل و خارج کشور و لزوم کنترل جامعه و جلوگیری از چرخش ویروس در جامعه، طبیعی است که چنین شرایطی برقرار شود و برای افرادی که واکسن کرونا را تزریق نکرده اند، مشمول یکسری محدودیتها قرار می گیرند.
هشدار آقای جهانپور درباره تبعات عدم دریافت واکسن کرونا در حالی است که جمهوری اسلامی ایران یکی از ضعیفترین عملکردها را در زمینه تامین واکسن داشته و رهبر جمهوری اسلامی واردات واکسنهای تولید آمریکا و بریتانیا به کشور را ممنوع کرده است.
در این میان شیوع ویروس جهش یافته کرونا در ایران از نوعی که اولین بار در بریتانیا مشاهده شده نیز به نگرانیها دامن زده و مقامات ایران از شروع «موج چهارم شیوع کرونا» در برخی استانها، خصوصا خوزستان خبر دادهاند.
بر اساس آمارهای رسمی تاکنون حدود ۱.۶ میلیون نفر در کشور به کرونا مبتلا شده و نزدیک به ۶۰ هزار نفر قربانی این ویروس شدهاند.
این آمار در حالی اعلام میشود که پیش از این سازمان نظام پزشکی ایران، آمار واقعی قربانیان کرونا در ایران را ۳ تا ۴ برابر آمار رسمی برآورد کرده بود و آمارهای سازمان ثبت احوال نیز موید آن بود، اما این سازمان به رغم گذشت بیش از دو ماه از پاییز، هنوز آمارهای فوتی کل کشور در این فصل را منتشر نکرده است.
آقای جهانپور میگوید همه واکسنهای وارداتی تاکنون به افراد داوطلب در بین کادر درمان تزریق شده است.
در آستانه انتشار اطلاعات آمریکا درباره قتل خاشقچی؛ جو بایدن با پادشاه عربستان گفتوگو میکند

رئیسجمهوری آمریکا در آستانه انتشار اسناد محرمانه ایالات متحده درباره جزئیات ناپدید شدن و قتل جمال خاشقچی، روزنامهنگار مخالف دولت سعودی، روز چهارشنبه ششم اسفند قرار است با سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان سعودی، گفتوگو کند.
شبکه خبری «الجزیره» به نقل از پایگاه خبری «آکسیوس» نوشته است که «انتشار قریبالوقوع این گزارش جنجالی» میتواند پای یکی از پسران پادشاه عربستان را – بدون ذکر نام وی – به پرونده قتل جمال قاشقچی باز کند.
اواخر مهرماه امسال، نامزد جمال خاشقچی و یک گروه مدافع حقوق بشری علیه محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، در ارتباط با قتل آقای خاشقچی در یک دادگاه آمریکا به طور رسمی شکایت کردند؛ در این شکایت محمد بن سلمان و ۲۰ فرد دیگر به قتل جمال خاشقچی متهم شدهاند.
جمال خاشقچی، روزنامهنگار منتقد محمد بن سلمان، دهم مهر سال ۱۳۹۷ به کنسولگری عربستان در استانبول مراجعه کرد اما دیگر از آن ساختمان بیرون نیامد. گزارشهای منتشرشده نشان میدهد که او توسط ماموران اعزامی از سوی عربستان در کنسولگری این کشور در استانبول کشته و جسدش قطعه قطعه شد.
قتل فجیع این روزنامهنگار منتقد و جزئیاتی که ترکیه در طول ماههای بعد بهتدریج از این جنایت منتشر کرد، جامعه جهانی را تکان داد.
خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت که روابط نزدیک محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان با دونالد ترامپ، رئیسجمهوری پیشین آمریکا، مانع انتقادهای گسترده از ریاض به دلیل مسائلی مانند قتل جمال خاشقچی، دخالت عربستان در جنگ یمن و سرکوب زنان در این کشور شده است.
این در حالی است که جو بایدن حتی پیش از به دست گرفتن زمام امور در کاخ سفید، از جمله سیاستمدارانی بود که به کارزار بازبینی روابط آمریکا با عربستان در پی قتل جمال خاشقچی پیوسته بود.
شهریورماه امسال، دادستان کل عربستان با صدور احکام حبس علیه هشت متهم در رابطه با قتل جمال خاشقچی، این پرونده را «مختومه» اعلام کرد.
با استفاده از گزارش شبکه الجزیره و رادیو فردا/ آ.ت/ ک.ر
انتخاب سردبیر
-
صدسال پس از کودتای سوم اسفند
رضاشاه؛ گماشتهٔ انگلستان یا معمار ایران امروز؟
-
صد سالگی کودتای سوم اسفند
ظهور رضا شاه از دروازه نوسازی قاجارها
-
پرونده هستهای ایران
توافق ایران و آژانس؛ ناظران مسائل ایران چه میگویند؟
-
بر خاک مریخ
کاوشگر جدید ناسا در مریخ مشغول چه کاری است؟
-
از گوشه و کنار جهان
لطیفه ابن زیاتن؛ مادر جوانان طردشده
زیر ذرهبین
-
«جهان فهمید ایران سرزمینی نیست که فساد داشته باشد و این دارایی [بانک جهانی] را حیف و میل نمیکند.»
مواردی چون رتبه جمهوری اسلامی در زمینه مبارزه با فساد، و خودداری حکومت ایران از پیوستن به معاهدههای جهانی در زمینه پولشویی، نشان میدهند که ادعای آقای نمکی «نادرست» است.