خبرخوان
فرزند فرمانده سابق ارتش ایران به ده سال حبس محکوم شد

سخنگوی قوه قضاییه روز سهشنبه از صدور حکم ده سال زندان برای عمار صالحی، پسر عطاءالله صالحی، فرمانده سابق ارتش، خبر داد.
غلامحسین اسماعیلی که صبح روز سهشنبه، ۲۷ اسفند، در نشست خبری هفتگی خود با خبرنگاران سخن میگفت، اتهام عمار صالحی را «معاونت در اخلال اقتصادی» اعلام کرد و گفت علاوه بر حبس او به «محرومیت دائم از خدمات دولتی» هم محکوم شده است.
عمار صالحی به مشارکت در دریافت غیرقانونی ۱۱۰ میلیارد تومان وام از بانک سرمایه متهم شده بود.
بر اساس اظهارات نماینده دادستان در جلسات دادگاه، عمار صالحی «از محل تسهیلات بانک سرمایه توسط آقای جهانبانی بنز ۶۵۰ میلیون تومانی و ملک لوکس در زعفرانیه خریداری شده است».
در جلسات دادگاه همچنین اعلام شد که عمار صالحی «۳۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان به محمدرضا جهانبانی بدهکار است».
آقای جهانبانی که متهم ردیف اول پرونده گروه جهانبانی است، متهم است که در سالهای ۹۲ تا ۹۴ «با استفاده از شرکتهای بدون فعالیت و صدور فاکتورهای صوری اقدام به اخذ تسهیلات از بانکهای کشور کرده است».
به گفته سخنگوی قوه قضاییه، محمدرضا جهانبانی نیز «به ۲۰ سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق در انظار عمومی و محرومیت دائم از مشاغل دولتی و استرداد ۵ هزار و سه میلیارد و ۵۰۰ هزار ریال در حق بانک سرمایه» محکوم شده است.
مهمترین خبرهای ایران و جهان
رئیس جمهوری اندونزی: رهبران روسیه و چین در اجلاس گروه ۲۰ شرکت میکنند

جوکو ویدودو، رییس جمهوری اندونزی در مصاحبهای با خبرگزاری بلومبرگ که روز جمعه ۲۸ مرداد منتشر شد گفت رهبران روسیه و چین در اجلاس کشورهای گروه ۲۰ که قرار است اواسط نوامبر در بالی اندونزی برگزار شود شرکت خواهند کرد.
او افزود:«شی جین پینگ خواهد آمد و پرزیدنت پوتین نیز به من گفته است که خواهد آمد.»
حضور رهبران روسیه و چین در این اجلاس میتواند فرصتی برای گفتوگوی جو بایدن، رییس جمهوری آمریکا با قدرتهای رقیب به خصوص در مورد مسائل بحرانی و تنشآفرین نظیر اوکراین و تایوان باشد. دولت چین تاکنون به شکل رسمی شرکت رییس جمهوری این کشور در اجلاس بالی را تایید نکرده و شی جین پینگ از زمان شروع همهگیری کرونا به خارج سفر نکرده است.
رهبر روسیه نیز در پی تهاجم نظامی این کشور به اوکراین به شدت منزوی شده و تنها سفرهای خارجی او در ماههای اخیر به ایران و کشورهای سابق اتحاد شوروی بوده است.
کاخ کرملین در ماه ژوئن اعلام کرد که آقای پوتین دعوت رییس جمهوری اندونزی را پذیرفته و اگر محدودیتهای مربوط به کرونا اجازه دهد حتما در اجلاس سران گروه ۲۰ شرکت خواهد کرد.
رهبران چین و آمریکا در گفتوگوی تلفنی ماه ژوئیه در مورد اولین ملاقات دو طرف پس از ورود جو بایدن به کاخ سفید توافق کردند ولی زمان و مکان این دیدار هنوز مشخص نشده است.
یک سخنگوی کاخ سفید از برنامه دقیق جو بایدن در طول سفر به اندونزی اظهار بیاطلاعی کرد ولی افزود: «به نظر ما اگر ولادیمیر پوتین در اجلاس گروه ۲۰ شرکت کند ولودیمیر زلنسکی، رییس جمهوری اوکراین نیز باید در این اجلاس حضور داشته باشد.»
اوکراین عضو گروه ۲۰ نیست ولی دولت اندونزی میگوید آقای زلنسکی را دعوت کرده و او نیز اعلام کرده است که حداقل به شکل مجازی در این اجلاس شرکت میکند.
اندونزی که ریاست دورهای گروه ۲۰ را برعهده دارد از سوی قدرتهای غربی تحت فشار قرار گرفت تا ولادیمیر پوتین را دعوت نکند. ولی دولت اندونزی بیطرفی خود را حفظ کرده و رییس جمهوری این کشور در ماه آوریل از کییف و مسکو دیدار کرد.
سخنگوی وزارت خارجه اندونزی پس از انتشار مصاحبه رییس جمهوری این کشور گفت: «رهبران چین و روسیه دعوت ما را دریافت کرده و گفتهاند که در این اجلاس شرکت خواهند کرد. ما امیدواریم که شرکت کنند.»
ماه گذشته اکثر شرکتکنندگان در اجلاس وزرای خارجه کشورهای گروه ۲۰ تهاجم نظامی به اوکراین را محکوم کردند و سرگئی لاورف، وزیر خارجه روسیه در واکنش جلسه را ترک کرد.
با استفاده از گزارش خبرگزاری رویترز؛ ش.ر/س.ن
حمله راکتی به شمال سوریه ۱۵ کشته و دهها زخمی برجای گذاشت

بر اثر یک حمله راکتی به بازارچهای در شهر الباب در شمال سوریه که تحت کنترل شبه نظامیان تحت حمایت ترکیه است، دستکم ۹ تن کشته و دهها تن نیز مجروح شدند.
دیدبان حقوق بشر سوریه که مستقر در بریتانیا و وابسته به مخالفان بشار اسد است، نیروهای دولتی سوریه را مسئول حمله روز جمعه ۲۸ مرداد دانست و گفت که این اقدام در «تلافی» حمله هوایی ترکیه صورت گرفته است.
بر اساس این گزارش، در حمله راکتی به شهر الباب ۱۵ تن از جمله «سه کودک» کشته و بیش از ۳۰ تن زخمی شدهاند.
در روزهای گذشته در جریان حمله هوایی ترکیه، دستکم ۱۱ نیروی ارتش سوریه و شبه نظامیان کرد مورد حمایت ایالات متحده کشته شدند.
گزارشهای مختلف حاکی است که حملات هوایی روز ۲۵ مرداد به غرب شهر کوبانی در شمال سوریه در پی افزایش تنشها میان نیروهای کرد مورد حمایت آمریکا و ترکیه صورت گرفته است.
ترکیه از سال ۲۰۱۶ سه عملیات بزرگ فرامرزی را در سوریه آغاز کرده است و کنترل برخی مناطق شمالی این کشور را در اختیار دارد.
هشدار رسانهها درباره احتمال دخالت روسیه در انتخابات ایتالیا

رپوبلیکا، از پرتیراژترین روزنامههای ایتالیا، در مورد دخالت روسیه در انتخابات آینده این کشور هشدار داد.
این هشدار در واکنش به اظهارات دیمیتری مدودف، رئیسجمهور سابق روسیه، مطرح میشود که از اروپاییها خواسته بود تا دولتهای به گفته وی «احمق» خود را «مجازات» کنند.
پس از این اظهارات، روز جمعه، ۲۸ مرداد، هشدارهایی درباره دخالت احتمالی روسیه در انتخابات آتی ایتالیا در صفحات نخست این روزنامه و روزنامههای دیگر این کشور منتشر شد.
دیمیتری مدودف روز پنجشنبه از اروپاییها خواست که «نه تنها از اقدامات دولتهای خود خشمگین شوند، بلکه حساب آنها را کف دستشان بگذارند و آنها را به خاطر حماقت آشکارشان مجازات کنند.»
وی در تلگرام از «همسایگان اروپایی» روسیه خواست، «ساکت» نمانند و دولتهای خود را وادار به «پاسخگویی» کنند.
این درخواست وی پس از تجاوز نظامی روسیه به اوکراین که منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی اروپا و دیگر کشورهای غربی ضد، مطرح میشود.
با این حال روزنامههای ایتالیا، روسیه را به «ایجاد آشفتگی» سیاسی قبل از برگزاری انتخابات متهم میکنند.
دولت ماریو دراگی، نخست وزیر مستعفی ایتالیا، حمله نظامی روسیه به اوکراین را محکوم کرده و بر حمایت نظامی و بشردوستانه از کییف حمایت کرده است.
با این حال این موضعگیری ممکن است با پیروزی احتمالی یک ائتلاف جناح راست در انتخابات عمومی در ۲۵ سپتامبر تغییر کند.
احزاب راستگرای ایتالیا به رهبری سیلویو برلوسکونی، مدتها است که روابط خود را با روسیه و ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور این کشور تقویت کردهاند.
«تقلای» شهروندان روسیه برای یافتن رگ و ریشه یهودی و مهاجرت به اسرائیل

خبرگزاری رویترز روز پنجشنبه، ۲۷ مرداد، از تقلای گسترده شهروندان روسیه برای یافتن ردپای احتمالی از ریشه و تبار یهودی خود که به آنها امکان مهاجرت به اسرائیل را بدهد خبر داد.
به گزارش این خبرگزاری، همزمان با ادامه جنگ روسیه در اوکراین، شهروندان روس بیشتری با توسل به «تبار یهودی» به اسرائیل مهاجرت کردهاند، به گونهای که شمار این «مهاجران» در هفت ماه گذشته از برخی از سالهای گذشته بیشتر بوده است.
به نوشته رویترز، از آغاز ژانویه تا آخر ژوئیه سال جاری میلادی، ۲۰ هزار و ۲۴۶ شهروند روسیه به اسرائیل مهاجرت کردهاند.
در ماه فوریه سال جاری میلادی که ماه نخست جنگ روسیه در اوکراین بود، شمار روزانه این مهاجران ۷۰۰ تن بود که در ماه مارس به سه هزار نفر افزایش یافت.
این در حالی است که در تمامی سال ۲۰۱۹، آخرین سال پیش از همهگیری کرونا، ۱۵ هزار و ۹۳۰ تن از روسیه به اسرائیل مهاجرت کردند.
در حالی که ممکن است شماری از این مهاجران جدید روس، یهودی باشند، اما اکثر آنها تنها بستگانی دارند که یهودی محسوب میشوند.
به نوشته رویترز، روسهای بسیاری این روزها با استناد به «قانون بازگشت» اسرائیل، در تقلای گردآوری اسناد و مدارکی هستند تا نشان دهد یکی از پدربزرگ یا مادربزرگهایشان یهودی بوده و زمینه «مهاجرت» و برخوردار شدن از مزایای زندگی به عنوان یک شهروند را در اسرائیل میسر کند.
این مزایا، شامل معافیتهای مالی چشمگیر، از نخستین روز ورود به عنوان شهروند جدید به آنها تعلق میگیرد در حالی که سایر شهروندان اسرائیلی باید مالیاتهای بسیار سنگین و متعدد بپردازند.
با استناد به «قانون بازگشت» ممکن است تا ۶۰۰ هزار تن از شهروندان روس بتوانند به عنوان شهروند جدید در اسرائیل ثبت شوند.
رویترز داستان برخی از این افراد را که به تازگی به اسرائیل رفتهاند، بازگو کرده است. آنان تاکید کردهاند که با وجود سرخوردگی از مشاهده عقبماندگی اسرائیل در برخی زمینههای فنآوری، فعلا از زندگی در اسرائیل خشنود هستند ولی با وجود ثبت شهروندی در اسرائیل، برای زندگی به روسیه بازخواهند گشت.
صدها هزار تن از شهروندان جمهوریهای شوروی پیشین نیز که از بعد از دهه ۱۹۹۰ میلادی قرن بیستم به اسرائیل کوچانده شدند یا به اختیار خود رفتند، بعد از دریافت امتیازات مالی و شهروندی و گذرنامه اسرائیلی، راهی زندگی در آمریکا، کانادا و اروپای غربی شدند.
تفاوتهای عمیق فرهنگی و اجتماعی مهمترین دلایل آنها برای ترک اسرائیل بوده است.
عالیه مطلبزاده و نرگس محمدی نهادهای امنیتی را مسئول محکومیت وکیل خود معرفی کردند

عالیه مطلبزاده و نرگس محمدی، کنشگران مدنی محبوس در زندان اوین، با انتشار «شهادتنامهای» مسئولیت احکام صادرشده علیه وکیل خود را در ارتباط با «انعکاس واقعیتها» از زندان قرچک بر عهده نهادهای قضایی و امنیتی دانستند.
در این شهادتنامه که متن آن روز پنجشنبه، ۲۷ مرداد، در حساب کاربری خانم محمدی در اینستاگرام منتشر شد جزئیات تهدید به ضرب و شتم و قتل او و خانم مطلبزاده از سوی «یک زندانی متهم به دو فقره قتل در زندان قرچک» در ماه خرداد بیان شده است.
به گفته این دو فعال مدنی زندانی، پس از آن که درخواست پیگیری وکیل آنها از دادیار ناظر بر زندان و اجرای احکام درباره این تهدیدها بینتیجه ماند، آقای نیلی در این باره و خطرات جانی علیه زندانیان سیاسی گفتوگویی با یک رسانه داخلی داشت.
این اقدام آقای نیلی منجر به تشکیل پروندهای علیه او از سوی دادستان تهران در مقام مدعیالعموم شد.
این وکیل دادگستری خود روز ۲۲ مرداد در توئیتی اعلام کرد که بابت اتهام «نشر اکاذیب» از سوی دادگاه کیفری دو تهران به «بیست میلیون ریال جزای نقدی» محکوم شده است.
آقای نیلی در ادامه با اشاره به «تقاضای صدور قرار سیاسی بودن اتهام» بر عدم صلاحیت دادگاه کیفری دو تاکید کرده و گفته بود که با وجود این ایراد، دادگاه مذکور اقدام به صدور رای محکومیت کرده است.
عدم رعایت اصل تفکیک و طبقهبندی زندانیان و تهدیدهای زندانیان سیاسی از سوی زندانیان جرائم خشن سالها است که در زندانهای جمهوری اسلامی به یک روند تبدیل شده است.
در پی گزارشهای متعدد زندانیان سیاسی از زندانهای مختلف، این زندانیان در زندانهای تهران بزرگ (فشافویه) و قرچک اواخر تیر و اوایل مرداد به تدریج به زندان اوین منتقل شدند.
آرش صادقی، زندانی سیاسی پیشین، قبلا در توئیتی دلیل انتقال زندانیان سیاسی این دو زندان را فعال بودن آنها در «مخابره وضعیت فاجعهبار این دو زندان به دنیا» عنوان کرده و گفته بود که این اقدام با هدف «کنترل بیشتر» بر این زندانیان سیاسی انجام شده است.
پیشبینی وقوع سیلاب و گرد و غبار در ۹ استان ایران

سازمان هواشناسی در مورد وقوع سیلاب ناگهانی و آبگرفتگی معابر طی سه روز آینده در ۹ استان و خیزش گرد و خاک در برخی مناطق ایران خبر داد.
سازمان هواشناسی روز جمعه پیشبینی کرد که طی ۲۴ ساعت آینده در خوزستان، لرستان، چهارمحال و بختیاری، سیستان و بلوچستان و در روز شنبه علاوه بر این استانها، در هرمزگان، رگبار، رعد و برق و وزش باد شدید موقتی و در مناطق مستعد خیزش گرد و خاک رخ دهد.
همین شرایط جوی برای روز یکشنبه در ارتفاعات استانهای تهران، البرز، مازندران، شرق خوزستان و شمال غرب کهگیلویه و بویراحمد هم پیشبینی شده است.
پیشبینی شده که روزهای دوشنبه و سهشنبه هفته آینده نیز این شرایط برای شمال آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و ارتفاعات البرز مرکزی روی دهد.
بر اساس این گزارش، طی پنج روز آینده، در شمال سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، نیمه جنوبی خراسان رضوی و شرق یزد و طی دو روز آینده در جنوب غرب در استانهای خوزستان، ایلام و کرمانشاه وزش باد شدید موقتی و خیزش و نفوذ گرد و خاک روی خواهد داد.
سازمان هواشناسی از ساکنان این استانها خواسته در صعود به ارتفاعات احتیاط کنند، خودروهای خود را در اطراف درختان فرسوده و ساختمانهای نیمهکاره و سازههای موقت از جمله تابلوهای تبلیغاتی پارک نکرده و از اتراق در بستر روخانهها و به طور کلی از حضور در فضای باز بهویژه برای اشخاص آسیبپذیر خودداری کنند.
گرمای شدید و خشکسالی و کاهش قدرت جذب زمین یکی از مخاطرات بارشهای سیلآسا در تابستان است که هماکنون حتی شماری از کشورهای قاره سبز اروپا را هم درگیر کرده است.
بارندگیهای سیلآسا در دو هفته نخست مرداد در دستکم ۲۵ استان کشور، خسارتهای جانی و مالی بسیاری در پی داشت.
طرح پیشنهادی سناتورهای آمریکایی برای دائمی شدن تحریمهای انرژی ایران

پیشنویس یک طرح جدید ارائه شده به مجلس سنای آمریکا با حمایت چهار سناتور از دو حزب جمهوریخواه و دموکرات، خواهان دائمی شدن تحریمهای سال ۱۹۹۶ در عرصه انرژی ایران شد.
این لایحه همزمان با افزایش گزارشها در مورد احتمال حصول پیشرفتهای جدی در مذاکرات ایران و قدرتهای جهانی با هدف احیای برجام ارائه شده است.
سناتورهای امضاکننده این طرح در بیانیهای نوشتند که دائمی شدن تحریمهای ایران در زمینه انرژی، برای جلوگیری از ادامه تلاش ایران در دستیابی به سلاح هستهای ضرورت دارد.
به گفته این سناتورها، فعالیتهای «شرورانه» ایران برای اسرائیل، متحدان عرب آمریکا و ارتش آمریکا در منطقه یک خطر است و ایران نباید بتواند با افزایش درآمدهای خود به این تحرکات دامن بزند.
دو سناتور جمهوریخواه، تیم اسکات از کارولینای جنوبی و بیل هاگرتی از تنسی همراه با مگی حسن، سناتور دموکرات از ایالت نیوهمپشر و جکی روزنِ دموکرات از ایالت نوادا این پیشنویس را ارائه کردهاند.
تیم اسکات گفت، تحریمهای آمریکا یک «عامل بازدارنده» و «حیاتی» در برابر «رژیم خطرناک و بیثبات ایران» است.
سناتور هاگرتی نیز در نشست خبری در واشینگتن گفت: «در حالی که ایران تهدیدات هستهای و موشکی و حمایت از ترور و ستیزهجویی در خاورمیانه را افزایش داده، آمریکا نباید تحریمها را کاهش دهد و هر نوع کاهش تحریم، ادامه رفتار شرورانه ایران را تسهیل خواهد کرد.»
به گزارش وبسایت خبری جیاناس، که وابسته به یهودیان اولترا ارتدکس در اسرائیل است، ایپک، کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل و همچنین «بنیاد دفاع از دموکراسیها» در آمریکا از اقدام چهار سناتور یادشده حمایت کردند.
قانون تحریمهای نفت و گاز و سایر عرصههای انرژی ایران که اولین بار در سال ۱۹۹۶ از سوی بیل کلینتون، رئیس جمهوری دموکرات، با عنوان «آیسا» تصویب شد، در طول سالها گسترش یافت و سایر صنایع ایران را نیز در برگرفت.
این قانون که دست آمریکا را باز گذاشته تا تحریمهای ثانویه بر بخش انرژی و صنایع دیگر ایران اِعمال کند و شرکتهای «خاطی» را با وادار کردن آنها به پرداخت جرایم سنگین مالی «مجازات» کند، در سال ۲۰۱۶ برای ده سال تمدید شده بود اما قانونگذاران آمریکایی اکنون خواهان دائمی شدن آن هستند.
به نظر میرسد که ناکام گذاشتن امید ایران به افزایش درآمد نفتی و گازی بعد از احیای برجام، هدف اصلی سناتورها از دائمی کردن این قانون است.
ضیا نبوی از ادامه تحصیل در مقطع دکتری «محروم شد»

ضیا نبوی، فعال دانشجویی، از «رد صلاحیت» خود برای ادامه تحصیل در مقطع دکتری خبر داد.
وی در حساب کاربری خود در اینستاگرام نوشت که «صلاحیت عمومیام برای ادامه تحصیل رد شده است. به بیانی سادهتر دوباره که نه، سهباره دانشجوی ستارهدار شدهام.»
آن طور که آقای نبوی توضیح داده، وی بار اول در سال ۸۷ که کنکور کارشناسی ارشد جامعهشناسی داده بود و بار دوم در سال ۹۷ «ستارهدار» شده است.
به گفته این فعال دانشجویی، صلاحیت عمومی وی برای ادامه تحصیل در مقطع دکترای جامعهشناسی در حالی رد شده که وی موفق به کسب رتبه ۱۲ شده است.
نبوی افزود: «روند مصاحبههای دکتری هم طوری بود که مطمئن بودم دستکم در یکی از دانشگاههای تهران قبول میشوم اما خب این بار در کارنامه نهایی اشاره شده که صلاحیت عمومیام رد شده است.»
ضیا نبوی پیش از این در پی اعتراضات سال ۸۸ در ایران بازداشت شد و بیش از هشت سال را در زندان گذراند. او در اسفند ۱۳۹۸ نیز برای مدت کوتاهی دوباره بازداشت شد.
ههنگاو: وضع سلامتی سُعدا خدیرزاده پس از خودکشی «بیثبات» است

سایتهای حقوق بشری وضعیت سُعدا خدیرزاده، زندانی سیاسی کُرد، را که سعی کرده بود به زندگی خود و فرزندش در زندان پایان دهد «بیثبات» و «نامناسب» اعلام کردند.
سایت حقوق بشری ههنگاو در گزارشی به نقل از همبندیهای خانم خدیرزاده خبر داد که با وجود نجات این زندانی سیاسی از مرگ، بینایی یکی از چشمان او بهشدت آسیب دیده است.
سایت کوردپا نیز در گزارشی ضمن تایید آسیبدیدگی چشم خانم خدیرزاده گفته است که او از نظر روانی در وضعیت «نامناسبی» به سر میبرد.
این زندانی سیاسی کُرد، در پی تداوم فشارها در زندان ارومیه بامداد روز پنجشنبه، ۲۷ مرداد، تلاش کرده بود که با حلقآویز کردن خود و خوراندن قرص به فرزندش به زندگیشان پایان دهد، اما با اقدام بهموقع دیگر زندانیان از مرگ نجات یافته و به همراه فرزندنش به بهداری زندان منتقل شده بود.
در همین حال کوردپا گزارش داده که شعبه سوم دادگاه کیفری یک مستقر در شهرستان مهاباد برای آزادی موقت سعدا خدیرزاده قرار وثیقه سه میلیارد تومانی تعیین کرده است.
بر اساس گزارشها اقدام این زندانی سیاسی دو روز پس از احضار از سوی ماموران اداره اطلاعات و حفاظت اطلاعات زندان مرکزی ارومیه صورت گرفته است.
ههنگاو گزارش داده که ماموران امنیتی با تحت فشار قرار دادن این زندانی سیاسی کُرد در پی یافتن کانال ارتباطی او با بیرون از زندان و چگونگی انتشار اخبار او در مورد وضعیت خود و نوزادش بودند.
بر اساس این گزارش در نهایت بازجویان با فشار شدید روانی سعدا را وادار به اعتراف در مقابل دوربین کرده و از او خواستهاند که ضمن تکذیب اخبار منتشرشده درباره وضعیت او و فرزندش در زندان ارومیه بگوید که «وضعیت زنان در زندان ارومیه بسیار مطلوب است و تمامی امکانات و خدمات سلامت به صورت منظم به او و نوزادش منظم ارائه شده است.»
ماموران امنیتی در ادامه خانم خدیرزاده را تهدید کردهاند که چنانچه در مقابل دوربین ظاهر نشود یک پرونده پزشکی در خصوص سلامت روانی او تشکیل و فرزندش را به سازمان بهزیستی تحویل میدهند.
خانم خدیرزاده روز ۲۲ مهر ۱۴۰۰ «بدون ارائه برگه قضایی» توسط نیروهای اداره اطلاعات پیرانشهر بازداشت و به بازداشتگاه این نهاد امنیتی در ارومیه منتقل شد. اتهامات خانم خدیرزاده تاکنون مشخص نشده است.
او پیشتر با انتشار یک فایل صوتی از زندان گفته بود که او را به اتهامهای «واهی به عنوان گروگان در زندان نگه داشتهاند» و در نخستین روزهای بازجویی و با وجود بارداری، ماموران امنیتی در بازداشتگاه اطلاعات به او «پیشنهادهای غیراخلاقی» داده بودند.
مسئولان زندان ارومیه نیز با وجود گواهی پزشک مبنی بر شرایط نامساعد جسمی این زندانی سیاسی در دوران بارداری، با درخواست آزادی موقت او حتی با قرار وثیقه مخالفت کردهاند. او چند ساعت پس از زایمان با نوزاد خود به زندان بازگردانده شده بود.
کیوان صمیمی در زندان سمنان تفهیم اتهام شد

مصطفی نیلی، وکیل کیوان صمیمی، زندانی سیاسی از تشکیل یک پرونده جدید علیه موکلش خبر داد.
مصطفی نیلی روز پنجشنبه در پیامی توئیتری نوشت: «امروز اتهام اجتماع و تبانی موضوع ماده ۶۱۰ قانون مجازات اسلامی، به آقای کیوان صمیمی تفهیم شد.»
بهگفته این وکیل دادگستری این پرونده جدید در «شعبه ۲ بازپرسی دادسرای اوین تشکیل شده و تفهیم اتهام از طریق نیابت به دادسرای سمنان در زندان سمنان» انجام شده است.
کیوان صمیمی که سردبیر نشریه «ایران فردا» است، از آذر پارسال برای گذراندن محکومیت دو ساله خود به زندان اوین منتقل شد. او بهاتهام «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور» زندانی است.
سال گذشته پس از آن که آقای صمیمی جان باختن بکتاش آبتین، نویسنده زندانی، را «قتل شبهعمد» خواند، به زندان سمنان تبعید شد.
«وقوع چندین انفجار» در نزدیکی پایگاه هوایی روسیه در کریمه

منابع محلی میگویند روز پنجشنبه حداقل چهار انفجار در منطق ای در نزدیکی فرودگاه نظامی روسیه در شبه جزیره کریمه رخ داده؛ یک مقام طرفدار مسکو اما گفت که هیچ خسارتی وارد نشده است.
به گفته این منابع، انفجارها در نزدیکی پایگاه بلبک در شمال سواستوپل رخ داده است.
میخائیل رازوژایف، فرماندار سواستوپل نیز گفته است که نیروهای ضد هوایی روسیه یک پهپاد اوکراینی را سرنگون کردهاند. او در کانال تلگرامش نوشت: «هیچ خسارتی وارد نشده و به کسی آسیبی نرسید.»
روز سهشنبه نیز در یک زاغه مهمات تاسیسات نظامی روسيه در شمال شبهجزیره کریمه انفجار بزرگی روی داد. روسیه این انفجار را یک «خرابکاری» توصیف کرد و مقامات اوکراینی غیرمستقیم گفتند که این انفجار نتیجه حملات این کشور بوده است.
کریمه که در سال ۲۰۱۴ به روسیه ضمیمه شد، یک خط تدارکاتی مهم برای آنچه ولادیمیر پوتین، عملیات نظامی ویژه خود در اوکراین مینامد، است.
ند پرایس: آمریکا و اسرائیل درباره برجام اختلافات تاکتیکی دارند

ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه در واکنش به گزارش نشریه اکسیوس گفته است، ایالات متحده و اسرائیل بر سر برنامه هستهای ایران اختلاف تاکتیکی دارند.
وبسایت خبری-تحلیلی آمریکایی «اکسیوس» روز پنجشنبه نوشته بود که اسرائیل معتقد است که متن پیشنهادی اتحادیه اروپا برای احیای توافق هستهای با ایران موسوم به برجام از برخی از خطوط قرمز آمریکا عبور کرده است و میبایست از میز مذاکره رفت در غیر این صورت هر اقدام دیگری٬ نشانه ضعف دولت آمریکا محسوب خواهد شد.
ند پرایس در پاسخ به پرسشی در این زمینه گفت٬ شکی وجود ندارد که آمریکا و اسرائیل از منظر تاکتیکی بر سر برجام اختلاف دارند، اما تردیدی هم وجود ندارد وقتی موضوع اهداف استراتژیک مطرح می شوند، ما در خصوص عدم دستیابی ایران به سلاح هستهای هم راستا هستیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا تصریح کرد: ما معتقدیم دیپلماسی حول محور برجام برای بازگشت متقابل به این توافق بهترین ابزار برای دستیابی به چنین هدفی است.
ند پرایس با این حال تاکید کرده است که آمریکا و اسرائیل در خصوص اولویت جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای اتفاق نظر دارند.
او در ادامه تاکید کرد بازگشت متقابل ایران و آمریکا به برجام چنین هدفی را محقق میکند.
ايران دوشنبه شب پاسخ خود را به متن نهايی پيشنهاد اتحاديه اروپا برای احیای برجام ارائه کرده است.
ند پرایس هم میگوید، آمریکا دیدگاههای خود در خصوص پاسخ ایران را به طور مستقیم با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در میان میگذارد.
با استفاده از یوتیوپ
دیدار اردوغان و گوترش با زلنسکی در اوکراین

رئیسجمهوری ترکیه به همراه دبیر کل سازمان ملل پنجشنبه با ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین در شهر لویو واقع در غرب این کشور دیدار کردند.
این اولین سفر رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه به اوکراین بعد از تهاجم نظامی روسیه به این کشور در اسفند پارسال است.
آقای زلنسکی در کنفرانس مطبوعاتی سه جانبه خواهان مداخله سازمان ملل برای جلوگیری از وقوع فاجعه اتمی در نیروگاه هستهای زاپوریژیا شد و اعلام کرد تنها با خروج نیروهای روسی از این نیروگاه و بازگرداندن کنترل آن به دست دولت اوکراین امکان جلوگیری از یک فاجعه هستهای ممکن است.
آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل نیز هشدار داد هرگونه ضربه به این نیروگاه یک خودکشی خواهد بود.
در کنفرانس مطبوعاتی روز پنجشنبه، اردوغان نیز نگرانی شدید ترکیه از احتمال صدمه به نیروگاه زاپوریژیا خبر داده و گفته است نباید اجازه داد یک چرنوبیل دیگر اتفاق بیفتد.
او به ورود ۳۲۵ هزار مهاجر موقت اوکراینی به ترکیه از زمان تهاجم نظامی روسیه اشاره کرد و گفت جامعه جهانی باید برای پایان جنگ مسئولیت بیشتری از خود نشان دهد.
آنتونیو گوترش و رجب طیب اردوغان همچنین اظهار امیدواری کردند که انتقال غلات از اوکراین به بازارهای جهانی سرعت بیشتری بگیرد.
مسکو و کیف اخیرا با میانجیگری ترکیه و سازمان ملل توافق کردند که غلات اوکراین از بنادر این کشور در دریای سیاه به ترکیه ارسال شود و بعد از بازرسی، روانه بازارهای جهانی شود.
با استفاده از گزارشهای خبرگزاری آناتولی، رادیو فردا. د.خ
امیرعبداللهیان: بدون توافق در مورد همه چیز نمیتوان از رسیدن به توافق خوب سخن گفت

وزیر امور خارجه ایران در تماس تلفنی با همتای عمانی خود گفته است تا در مورد همه چیز توافق نشود، نمیتوان از رسیدن به توافق خوب و پایدار سخن گفت.
حسین امیرعبداللهیان روز پنجشنبه ۲۷ مرداد در ادامه گفت پس از دریافت نظرات آمریکا، در صورت حصول اطمینان از انتفاع اقتصادی ایران و رعایت «خطوط قرمز» تهران، وارد مرحله جدیدی در وین خواهیم شد.
او توضیح نداد که خطوط قرمز ایران چیست اما در روزهای گذشته گزارشهایی از درخواست تضمین برای دریافت غرامت در صورت خروج مجدد آمریکا از برجام و همچنین بسته شدن موضوعات پادمانی منتشر شده بود.
آقای امیرعبداللهیان در گفتوگو با بدر البوسعیدی به نقش «سازنده» عمان در جریان مذاکرات برای لغو تحریمها علیه ایران اشاره و از تلاشهای این کشور برای نزدیک کردن دیدگاههای طرفهای مختلف مذاکرات قدردانی کرد.
عمان در دور قبلی مذاکرات هستهای که منجر به توافق برجام شد نیز نقش میانجی داشت.
وزارت خارجه عمان در سایت خود تماس تلفنی آقای عبداللهیان را تایید کرده و بدون توضیحات بیشتر نوشته که احیای برجام موضوع گفتوگو میان وزیران خارجه دو کشور بوده است.
با استفاده از گزارش خبرگزاری فارس، وزارت خارجه عمان و رادیو فردا/د.خ/ک.ر
موساد برای نخستینبار دو زن را به مقام ریاست اطلاعات و بخش ایران در این سازمان منصوب کرد

موساد، سازمان جاسوسی اسرائیل، روز پنجشنبه ۲۷ مرداد اعلام کرد که برای نخستینبار یک زن به مقام ریاست اطلاعات این سازمان منصوب شده است.
سازمان جاسوسی اسرائیل در بیانیه کمسابقهای که در اختیار رسانهها قرار داد، با اشاره به انتصاب دو زن به عنوان مقامهای ارشد موساد تصریح کرد که فرد دوم در «سِمت کلیدی» ریاست بخش ایران کار خود را آغاز کرده است.
این دو زن که با حروف نخست نامشان در زبان عبری به عنوان «الف» و «ق» معرفی شدهاند نخستین زنانی هستند که در تاریخچه موساد به مقام ریاست در این سازمان میرسند.
در بیانیه دفتر نخستوزیری اسرائیل آمده است که خانم الف حدود ۲۰ سال در این نهاد اطلاعاتی سابقه خدمت داشته و از این پس، او در سمت جدید خود که همتراز رئیس اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل است، مسئول ایجاد تصویر استراتژیک اطلاعاتی در سطح ملی در مورد مجموعهای از مسائل از جمله برنامه هستهای ایران، تروریسم جهانی و عادیسازی روابط با جهان عرب خواهد بود.
او همچنین مسئولیت کلیه عملیات اطلاعاتی موساد و مدیریت صدها کارمند در حوزه جمعآوری و تحلیل اطلاعات را بر عهده خواهد داشت.
این بیانیه در توضیح سمت فرد دوم یا خانم «ق» افزوده که او مسئول «استراتژی سازمان در قبال انواع و اقسام تهدیدهای ایران» است و هماهنگی میان شاخههای عملیاتی، فناوری و اطلاعاتی موساد در پیوند با ارتش اسرائیل و دیگر شاخههای مرتبط امنیتی را بر عهده دارد.
در همین حال نفتالی بنت، نخستوزیر پیشین اسرائیل، نیز روز پنجشنبه در توئیتی از انتصابهای جدید در موساد تمجید کرد.
اواخر تیرماه امسال، ایال خولاطا، مشاور امنیت ملی اسرائیل، عملیات اسرائیل در خاک ایران در یک سال گذشته را تایید کرد.
چندین مقام ارشد اسرائیلی پیشتر بدون معرفی خود عملیات موساد در ایران در سال ۲۰۲۲ را تایید کرده و برخی منابع آمریکایی نیز این عملیات را به اسرائیل نسبت داده بودند، اما آقای خولاطا نخستین مقام رسمی بود که بدون پردهپوشی انجام عملیات توسط اسرائیل در خاک ایران را تایید کرده است.
با استفاده از تایمز اسرائیل و گزارشهای رادیو فردا/ آ.ت./ ک.ر
انتخاب سردبیر
-
اختصاصی رادیوفردا
دفترچه خاطرات «گمشده» حسین فاطمی، وزیر خارجه مصدق
-
سلامت و تغذیه
گرانترین داروی جهان چیست و چه کاربردی دارد؟
-
رادیوفردا و شما
عبور از فیلترینگ و دسترسی به رادیوفردا با فناوری تور
-
رسانههای اسرائیل در هفتهای که گذشت
نگرانی از نوشیدن «یک جام زهر دیگر» در تهران؟
-
صد سالگی «سرزمین هرز»
بهمن شعلهور: ترجمه شعر الیوت در حکم عشقبازی بود
-
بازار خودرو
کاهش قیمت خودرو در بازار ایران
زیر ذرهبین
-
«یکی از القائات غلط به کشور ما... این است که میگویند جامعه ما دچار افسردگی است که این حرف غلط و بی ربطی است».
کارشناسان و حتی بسیاری از افراد و نهادهای مسئول بارها از افزایش شدید میزان افسردگی در میان مردم ایران خبر دادهاند به طوری که این بحران به افزایش آمار خودکشی در ایران دامن زده است.